בית פורומים עצור כאן חושבים

הדפסת כסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2013 17:33 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:
הבלוגר "אורי כץ" (דוקטורנט לכלכלה) גם כבר כתש רבות את "תורתם" של אנשי כלכלה אמיתית:
http://orikatz.wordpress.com/

זה כמו להתייחס לבלוג "בועת נדל"ן חמורה בישראל" כאל בלוג פיננסי רציני. מדובר בקונספירטורים ובנביאים-מטעם-עצמם ביי דפנישן

טוב עברתי על הרבה חומר שם, ולא חידש לי כלום, ולא ראיתי מאמר מיוחד על הדפסת הכסף,

בכל אופן מה שכן ראיתי זה דרך חשיבתו היא לא רחוקה מחשיבתו של יובל הררי, שניהם לקוחים מהספר הזה Why Nations Fail.
לסכם את ההשקפה הזו\החשיבה הזו, היא משפט אחת, עד היום הכל היה מקרי, מהיום אנו החכמים נאמר לכם מה לעשות,

מצטער, אני לא רואה זאת כך, מאז ימי ההיסטוריה היו רשעים וצדיקים והם אשמים לטוב או לרע בכל, ובידינו לתקן הכל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 19:18 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:
ישנם אינספור בלוגים פורומים בנושאי כלכלה באינטרנט, ששם בוגרי כלכלה יסבירו לך מה פה חובבני. למשל:
תועלת שולית | בלוג בנושאי כלכלה, חברה ומה שביניהם
האונה

http://shulit.com/marx-mistakes/

שם ב"הטעויות של מרקס"
האדם הזה מדבר שטויות לגמרי, אין שום טעות בטענה היסודית שהעבודה = שעת עבודה היא היוצר,
לא המכשירים ולא שום כלום,
הרי כל מכשיר מישהו בנה, על כל תובנה מישהו עמל,

הוא פשוט או עובד עליכם או פשוט לא מבין את מרקס, זה כל כך ברור שמרקס לא היה צריך להסביר זאת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 03:24 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אגב זה לא הסרט ולא האתר הנ"ל זה כתוב בכל מקום,
אני לקחתי את דברי מספרו של הררי,
אם תאמר שהוא חובבן וכך מלמדים בקורסים של האוניברסיטה ?
אוקיי אין לי בעיה ללמוד מה אתה אומר,
אבל תאמר לי האם הקורס שלו היא חובבנית, ואם כן שיחזיר את הכסף לסטודנטים,

הנה מצאתי בערוץ של האוניברסיטה את הקורס של ד"ר יובל הררי בשיעור 19 בשעה 1 בדקה 11 הוא מתחיל לספר את סיפור הבנק, בדיוק כמו שאני סיפרתי כאן באשכול,

הנה חברים כאן בדקה 1:11:00 זה מתחיל,

https://www.youtube.com/watch?v=Dn75YG0F1Io

לעצלנים במיוחד אפשר לשמוע מדקה 1:14:08
שם הוא אומר כך:
"לפי חוקי מערכת הבנקאית של ימינו ?! בנק מותר לו להלוות עשרה שקלים על כל שקל שבאמת נמצא ברשותו"

תוקן על ידי maxmen ב- 21/02/2013 03:34:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 09:52 לינק ישיר 

מקס היקר

הקורס של הררי אינו בכלכלה. כפי שהוא מציין בדבריו.

לאחר שהאזנתי לדבריו. (מדקה 1:11:00 עד הסוף)

אני תוהה האם אתה שמעת אותו?!
הוא מציין שזו הדרך להתפתחות כלכלית ושיחס הרזרבה קבוע.
ועוד הרבה דברים שסותרים את מה שכתבת באשכול.

וזו ההוכחה לשיטתך???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 11:09 לינק ישיר 

תודה על הקישור, הרצאה באמת מעניינת.

התהליך שאותו מתאר הד"ר הוא נכון. הבנק מקבל מהקבלן מיליון ש"ח ומלווה אותו ליזם. היזם משלם לקבלן שיבנה לו מסעדה, והקבלן מפקיד שוב בבנק, ושוב היזם לווה את מיליון השקלים מהבנק. בסופו של דבר הבנק הלווה 10 מיליון על חשבון אותם מיליון השקלים המקוריים של הקבלן.

א ב ל, הד"ר לא ציין את העובדה שכאשר הבנק קיבל את המיליון הראשון מהקבלן כבר היו בכספת שלו עוד מזומנים, שמהם  הוא גם יכול ליצור רזרבה. כלומר, הבנק לא יכול להלוות את כל המיליון שהקבלן הפקיד אם אין לו מזומנים ממחזורי מסחר קודמים בכספת. לא משנה איך נתאר את התהליך, בסופו של דבר 10% מכמות אמצעי התשלום במשק יהיה עשוי ממזומן, ותמורתם הבנקים ייצרו אשראי  של עוד 90%.

הנקודה שאותה היה לי חשוב להגיד לך היא זאת: גם אם הבנקים שומרים רק 1 ש"ח מכספם בכספת ומלווים תמורתו 9 אחרים, זה לא אומר שהבנק ברא עוד 9 ש"ח. מי שברא את השקלים הנוספים הוא הלקוח שלווה אותם מהבנק.

לדוגמא: ביום הקמת המדינה בנק ישראל הדפיס (לראשונה) 100 ש"ח והלווה לבנק הפועלים, תמורת ריבית בנק ישראל. בנק הפועלים החליט שהוא שומר את כל המזומן בכספת שלו, והלווה לטוביה חוטב העצים 900 ש"ח תמורתם, בריבית כפולה. (כזכור, 900 השקלים הללו אינם יכולים ליצור אשראי נוסף, כי הם אינם "עשויים" ממזומן אלא מקבצי מחשב) אם טוביה יחזיק את 900 השקלים במגירה עד סוף השנה ולא יעשה בהם שימוש, ובנק ישראל יבדוק מהי כמות אמצעי התשלום במשק הוא יגלה שהיא גדלה פי עשר, אבל התוצר לא גדל בכלל, כי הרי הלווה לא השתמש בכסף שהוא לווה למטרת צריכה וצמיחה. מה שיקרה באותו יום זה שערך הכסף ישחק ב 90%, ומוצר שהיה שווה לפני שנה 100 ש"ח יהיה שווה עכשיו 1000 ש"ח. כלומר, הבנק בעצם מתן ההלוואה לא הגדיל את כמות הכסף הריאלית במשק אלא רק את כמות הכסף הנומינלית. אם ההלוואה תהיה צמודה למדד המחירים אזי טוביה המסכן יאלץ להחזיר כמעט פי עשר מהכסף שלווה, ולא יהיה לו מאיפה להחזיר. (הוא יכריז על פשיטת רגל, הבנק יוותר על החוב, והופ – יש לנו בחזרה רק 100 ש"ח במשק...)

אם אותו טוביה, אחרי לקיחת ההלוואה יקנה מסור ועגלה וילך לחטוב עצים ביער. אחרי חודש של עבודה מאומצת הוא יסחוב את הגזעים הביתה ויכין מהם שולחנות וכיסאות, וימכור אותם תוך שנה ב 1900 ש"ח. הוא ילך לבנק ויחזיר את ההלוואה + הריבית בסך 910 וישארו בידו עוד 990 ש"ח כהכנסה פנויה. סה"כ במהלך השנה טוביה "ברא" 1890 ש"ח כתוצאה מעבודתו המאומצת, והבנק "ברא" 10 שקלים כתוצאה ממתן האשראי. הבנק לא ברא כלום ברגע מתן ההלוואה, הוא בסך הכל נתן אשראי, ונתינת האשראי גרמה לצמיחה, שיצרה הלכה למעשה את הכסף.

עוד נקודה חשובה: אין כרגע שום שיטה אחרת ליצירת צמיחה, פרט לשיטה המוניטרית הנוכחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 12:34 לינק ישיר 

מי שיצר את כל התהליך במודע הוא בנק ישראל.

התהליך עובד כך:
1. טוביה חטב עצים ביער. בשווי 1,000
2. כיוון שיש כעת בעולם יותר ערך ערכו של הכסף עלה (דפלציה)
3. בנק ישראל ראה את הבעיה, ולכן החליט להלוות 100 ש"ח לבנק המסחרי
4. הבנק המסחרי מלווה 1,000 ש"ח ללקוחות.
5. פתרנו את הבעיה! נוצרה יציבות מחירים.

כלומר יש התאמה בין הערך של הסחורות והשירותים שקיימים כעת במשק לבין כמות הכסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 12:48 לינק ישיר 

חרד, נכון מאוד
תיארת את התהליך מהכיוון ההפוך, ואכן ברמת המאקרו הבנק המרכזי דואג ליציבות המחירים ולשמירה על ערך הכסף ע"י עירוי חיובי או שלילי.
אני תיארתי את התהליך ברמת הפרט, כמו שמתוארת הכלכלה בקורסי מיקרו כלכלה. שם אנחנו מתייחסים לצרכן הבודד, ליצרן הבודד ולמוצר הבודד.
אבל בכל מקרה שאפו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 12:52 לינק ישיר 

תודה.

בכל מקרה כמות הכסף היא עניין מקרו כלכלי.

כמות הכסף במיקרו כלכלה היא הון אישי...

תוקן על ידי חרד_לנפשו ב- 21/02/2013 12:55:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 16:28 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:

. מי שברא את השקלים הנוספים הוא הלקוח שלווה אותם מהבנק.

זה ממש ענק, צדיק,
אני גם יכול לעשות זאת בבית ? כלומר מותר לי ליצר כסף בבית במדפסת שלי ?
אם אני שבורא את הכסף אז למה עוד לשלם לבנק ריבית, שהוא ישלם לי ריבית שאני בורא את זה דרכו ומשאיר זאת אצלו
ולא בורא זאת בביתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 16:38 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:
מקס היקר

הקורס של הררי אינו בכלכלה. כפי שהוא מציין בדבריו.

לאחר שהאזנתי לדבריו. (מדקה 1:11:00 עד הסוף)

אני תוהה האם אתה שמעת אותו?!
הוא מציין שזו הדרך להתפתחות כלכלית ושיחס הרזרבה קבוע.
ועוד הרבה דברים שסותרים את מה שכתבת באשכול.

וזו ההוכחה לשיטתך???

אני לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר, אולי תפרט יותר,

בתכלס ציטטי אותו כאן בגלל האשמה כלפי שאני (או האתר כלכלה אמיתית או הסרט הנ"ל) ממציא חוקים שלא קיימים,

לגבי הקורס עצמו של הררי:
אני שמעתי אותו כבר אז בימים שהתפרסם ברשת,
שמעתי אותו ארבע פעמים כל שיעור,
ואחרי שיצא הספר, הראשון ישר מהתנור זה עוד היה חם, קיבלתי את הספר (היית אז בצד השני של כדור הארץ, בכל זאת דאגתי שזה יגיע אליי מהר)

אני זוכר כל מילה שלו,
האם אני מסכים איתו בכל מילה ? הוא בעצמו לא בטוח במילה שלו, והוא אומר זאת מראש,
תפקידו של כל לומד היא לא ללמוד כמעתיק (יש פתגם על כך "חמור נושא ספרים")
תפקידו ללמוד ולהבין דבר מתוך דבר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 23:40 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:
עוד נקודה חשובה: אין כרגע שום שיטה אחרת ליצירת צמיחה, פרט לשיטה המוניטרית הנוכחית.

כיהודים בכלל וכיהודים יראי שמים = יראי המוסר והצדק האבסולוטית, אנו צריכים לבדוק את החשיבה היסודית של השיטה,
על מה מושתתת החשיבה, על איזה עמודים הם עומדים,
למשל העמודים שלנו הם שלושה, 1 על החוקה 2, על עבודה ממש (ולא על עבודת השם, וק"ו לא עבודה לטייקונים) 3, על גמילות חסדים,

העמודים של השיטה עומדת על, 1, היד הנעלמת, (שזה אומר תן למקרה\לגורל לעבוד, וזה באמת עובד טוב אבל לא לפרט)
2, ברירה טבעית, (כלומר תן לברירה הטבעית לעבוד, כלומר לא אני הורג וגונב רק הברירה הטבעית עושה זאת,)

לפי השיטה, אז תן באמת לברירה הטבעית לעבוד, ואז האדם להאדם זאב כמו בג'נגל,
מה אתה ממציא חברה ומחוקק חוקים כביכול לטובת הפרט ונותן לו היזדמנות, ללכת אחרי הגורל והברירה הטבעית ?!
פשוט בא נחזור אחורה וניתן לחזקים לנצח כמו בברירה הטבעית,

ולכן אני טוען, דבר ראשון הדברים הבסיסים שהטבע נתן לנו שייך לכל נולד חינם,
שזה אומר מקור פרנסה ואדמה ומים ואוויר,

בשאר הדברים תן לשוק החופשי לשחק,
הצמיחה תהיה שם ולא על חשבון השרידות האישית של כל פרט,
כל זמן שניתן ליד הנעלמת ולברירה הטבעית לפעול, אז אף פרט לא בטוח בשרידותו האישית. שזה יסוד היסודות של היהדות, רק לשם כך אנו עושים את ברית המילה,

מה נרוויח מיזה ?!
הרבה מאוד !!
למשל לימוד מחקר טהור,
כי יש הרבה אנשים שלא מחפשים את העושר בכסף ובהון, רק דווקא בלימוד ובמחקר, שזה באמת מביא את האושר האמיתית לכל בני אנוש, תמצא תרופות לכל המחלות נאריך ימים וננצח את המוות גם כן,

בשיטה הקיימת האדם נלחם על שרידותו ממש, ואין לו זמן לכלום,
ואם יש כבר לומדים ומחקרים אז זה בידי הטייקונים שהם קובעים לאן ואייך יהיה לימודיו ומחקרו,

אתה מבין חזרנו לתקופת האבן שכל עסקיו של האדם הם שרידות של שבעים שנה ותו לא,
אז בשביל מה כל העמל הזה ? חינוך בכלא עד גיל 18 ואחר כך צבא ואחר כך לימודי מקצוע, בשביל הלימוד חייב משכנתא,
ומי יודע האם באמת ימצא בסוף עבודה באותו מקצוע שלמד,
ואחרי כל זה שהוא רוצה להקים את קן המשפחתי שלו, הוא חייב שוב לקחת משכנתא לכל החיים,
לא מספיק מפרנס אחד היום למשפחה, רק צריך שנים הוא ואישתו, ולא למשפחה של 4 רק משפחה שבקושי 1.6 אחוז ילדים,
(בארץ המצב יותר טוב כלומר גם החילוני במצב יותר טוב מהנאור באירופה, כלומר 2 עד 3 אחוזים,)

בשביל מה כל העמל הזה, אם אנו נותנים לברירה הטבעית והיד הנעלמת לעבוד ?
תבין שכל ההצלחות המדוברות הם כלליות לגמרי, כלומר אנו מדברים על שרידות החברה ולא שרידות הפרט,
בשביל מה הרפואה אם ניתן לברירה הטבעית לעבוד,
בשביל מה המוסר והצדק אם ניתן לברירה הטבעית לעבוד,
בשביל מה השפה והכתב,
בשביל מה התבונה בכלל,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/02/2013 23:45:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 04:41 לינק ישיר 
איזה מתוקה חבל"ז, חובה לראות,

ילדה בת 12 מסבירה לכולנו למה אנו בחוב,

http://www.youtube.com/watch?v=Bx5Sc3vWefE

עם תרגום בעברית

http://www.youtube.com/watch?v=1USfuQVnuDI&feature=player_embedded

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 08:13 לינק ישיר 

maxmen כתב:
ילדה בת 12 מסבירה לכולנו למה אנו בחוב,

http://www.youtube.com/watch?v=Bx5Sc3vWefE

עם תרגום בעברית

http://www.youtube.com/watch?v=1USfuQVnuDI&feature=player_embedded

מילא, לקחו חיה ואילפו אותה לתת הצגה. קרקס זו אמנות עתיקה ומכובדת.

אבל למה לתת לה לדקלם שטויות?

כבר בדקה הראשונה, הילדה מדקלמת את הנתונים הבאים: החוב הלאומי של קנדה הוא 800 מיליארד $ (לא נכון, החוב עומד על כ-600 מיליארד דולר קנדי, כ-590 מיליארד US$).
הריבית היומית, לפי מה שהיא אומרת, עומדת על 160 מיליון $. נתון שגם הוא לא נכון, וכן הלאה.

ההמשך, לא יותר טוב, והוא הופך להזוי כאשר מערבבים בין החוב הלאומי לבין יחס הרזרבה של בנקים מסחריים, בין חלפני הכספים שאותו האיש סילק לבין הבנקאות המודרנית...

אכן, אם אלו ההרצאות מהן אתה שואב את הידע של, העסק מתחיל להיות מובן יותר ויותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 09:47 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אני גם יכול לעשות זאת בבית ? כלומר מותר לי ליצר כסף בבית במדפסת שלי ?
אם אני שבורא את הכסף אז למה עוד לשלם לבנק ריבית, שהוא ישלם לי ריבית שאני בורא את זה דרכו ומשאיר זאת אצלו
ולא בורא זאת בביתי

הבנקים לא יוצרים כסף, הם יוצרים אשראי.
תראה, תפקידו של הבנק הוא לספק אשראי למי שזקוק. חלק מהאשראי שהבנק נותן שוכן פיזי בכספת, חלק מוחזק בנכסים (נדל"ן וכדו') וחלק אחר (רובו) אינו קיים באופן ממשי.
אמנם אותו אשראי שאינו קיים נוצר ע"י הבנק, והבנק מרוויח עליו ריבית, אבל זה בדיוק תפקידו של הבנק - להרוויח כסף ע"י מתן אשראי. זה התפקיד שלו. כמו שהחלבן מייצר כסף ע"י יצירת חלב, כך תפקיד הבנק הוא לייצר כסף ע"י יצירת אשראי.
כמו שאתה מבין שהחלב שנחלב היום הוא תוצר חדש שלא היה אתמול, שאותו ברא היום בבוקר החלבן, כך הכסף שניתן כאשראי הוא מעין סחורה שהבנק יצר היום בבוקר, ושאותה הוא מוכר לך תמורת תשלום (ריבית).
למה אני, אתה והממשלה לוקחים אשראי? כי זה המנגנון היחיד שקיים שמאפשר לנו לצמוח ולשגשג, לקנות בית, להקים עסק, לנטוע כרם.
אדם לוקח 50 ק"ג של זרעי אבטיח וזורע אותם בשדה. עוד שנה הוא ימכור את היבול ב 50 אלף ש"ח. עולה על דעתך שהוא "גנב" מהציבור 50 אלף? אז למה הבנק שהלווה לו את הכסף לקניית הזרעים וחלקת האדמה הוא "גנב"? תקח את הכסף, ותנסה לתת לו משמעות של "סחורה" ולא של אמצעי סחר ותראה שאין הבדל מהותי בין מכירת אשראי בריבית לכל דבר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 14:09 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

אכן, אם אלו ההרצאות מהן אתה שואב את הידע של, העסק מתחיל להיות מובן יותר ויותר.

שמעת על הבת יענה ?

הגיע הזמן מואדיב היקר שתפסיק לתקוף אותי כל הזמן,
לא אני עומד למות מיזה, אני עשיר כקורח, (רק מזל שאני לא אשם שאני עשיר זה ירושה)
אבל צאצאיך לא ישרדו בשיטה של אדם סמית שהיה באמת גאון אבל גאון שטוב באילוף חיות ולא לייסם על בני אדם,
מה תרוויח מיזה שתתקוף ותתקוף בלי סוף ?
אני נותן לך את הניצחון מראש, אתה יודע טוב שזה לא מעניין אותי כלל,
אבל בתכלס מה תרוויח ?
קח לך כלל פשוט,
כל מי שבא מעמדה של להצדיק משהו או מישהו, הוא כבר בבעיה גדולה בלהשכיל,
אדם חייב להיות פתוח,
הכעס שלך לא בא מפתיחות רק מהשקפה סגורה כנראה,
אז גם השכלה אתה מפסיד,

לגבי הילדה החמודה:
היא חמודה זה המציאות,
שוב ושוב, בתוכן היא צודקת ולא בדקתי את הפרטים, וגם לא מעניין אותי כלל, (כי מתי בכלל היא אמרה את זה ? ועל איזה זמן הנתונים שלך? בכל זאת כאמור התוכן נכון והבאתי את הרצאתו של יובל הררי מי האוניברסיטה,)

אני מציע לך ללמוד את הקורס הזה "כלכלת ישראל" כאן https://www.youtube.com/watch?v=kbf9x2NdZ_Q&list=ECT-roSWIpp1HylaHfrX9P2raoijX8yyFz

ואם תישאר אדיש כמו הסטודנטים שם,
אז אתה גם שייך לדור המזויין שלנו,
אני עוד לא הגיב על הקורס עד שאני הלמד אותו לפחות ארבע פעמים (פעם אחת גמרתי אתמול)
אבל מהפעם האחד כבר מספיק לי לראות באיזה דור מזויין אנו חיים,

תוקן על ידי maxmen ב- 22/02/2013 14:09:57

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדפסת כסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.