בית פורומים עצור כאן חושבים

הדפסת כסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2013 15:09 לינק ישיר 

רוב הציבור לא חושב

"שכל הכסף היום זה חוב = על חשבון העתיד" 
זו אחת הדעות שבה מחזיקים חלק מה99% שלא מבינים איך באמת כסף עובד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 15:31 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:
"שאני השגתי כסף של המדינה\בנק ישראל, זה אך ורק על ידי עבודה = שעת עבודה, כך על באמת נוצר כסף"
"
אם הבנק היית אדם ולא בע"מ, הוא חייב לחזיר לי את השעת עבודה = כל דבר ערך של שעת עבודה"

ואם בניתי מכונה לייצור ארטיקים בתוך שבועיים, ואחר כך המכונה ייצרה מיליון ארטיקים שעליהם הרווחתי מיליון שקלים, הבנק יהיה חייב לי ערך של שבועיים עבודה???
הטענה שלך, שהשווי של הכסף נגזר מכמות עבודת כפיים שהושקעה בו, ששייכת לדייויד ריקרדו, הוכחה כלא נכונה עוד במאה ה 19.

כסף לא נוצר רק ע"י שעת עבודה של אדם בשר ודם. הוא נוצר ע"י עבודה של מכונות, ע"י קרקעות ובאופן כללי ע"י הון (קפיטל). שוויו של הכסף נגזר מהאמון במערכת שהנפיקה אותו - כמו שהאמון בזהב נגזר מהאמון שכמות המתכת הזאת לא תגדל מחר בצורה בלתי צפויה (ואם שנה הבאה מדינת ישראל תגלה שכל הר החרמון והר הכרמל עשוי מגוש של זהב, האם לדעתך היא תתעשר מכך? חומר למחשבה..).
ערכו של הכסף הוא יחסי ומשתנה מאדם לאדם - אדם שמסוגל להרוויח על כספו תשואה של 10% מעריך את כספו אחרת מאדם שמסוגל לשאת תשואה של 5%.

ועל זה אמר וורן באפט:  Price is what you pay, value is what you get....

יש הבדל בין מכונת ארטיק לבין עץ פרי ?
האם המכונות הביאו לנו משהו חדש שלא היה קודם ?
בלי עבודה אין עץ פרי ואין מכונות, להפך עץ פרי מסוגים שונים קיימים בלי עמל בכלל,
היא תהיה קיימת בלי האדם ביקום,
מה שאין כן מכונות,

בני אנוש חייבים לחלק את הכוחות בשווה, כמו האדמה והמים, כך המכונות, והאנרגיה\נפט וכדומה,

הכסף זה המצאה באוויר, ולכן יש לדאוג שהוא ייצג משהו אמיתית,
היום הכסף באמת לא מייצג משהו ממשי אמיתית, זה סוג של הפקרות אקראית,

זהב זה אותו דבר כמו כסף, אין לו ערך אמיתי, אי אפשר לעשות עם זהב כלום (חוץ מתכשיטים שזה גם דימיון),
ולכן אם הר הכרמל תתגלה כזהב, לא הרווחנו באמת כלום, זה כמו הדפסת כסף עצמו,

אם תתגלה נפט או כל כוח טבע אחר, אז הרווחנו באמת, זה כמו האדמה שמצמיח פרות וירקות היא כוח, כך גם נפט היא כוח להפעיל את המכונות שהם כמו העץ,

בכל אופן אני בדעה שכל הכוחות חייבים לחלק לכל נפש ביקום, אדמה מים נפט ומכונות לא למכירה פשוט לחלוקה,
עשית המכונה תהיה כמו עמל על חפירת האדמה להוציא את הנפט ועברת הנפט למקמות שאין נפט,

כוחות התבונה לבנות מכונות והייטק הם גם כוח שתבוא מעמלם של הלומדים = ידע = כוח,
עמלם של הלומדים והחוקרים מביא לנו צמיחה יותר מגילוי הר הכרמל כזהב, הר הכרמל יש לו גבול בכמות,
אין גבול בהתפתחות התבונה = ידע = כוח,

ולכן לדעתי גם הידע לא למכירה רק מחולק חינם, כמו שאר הכוחות לעיל,

אז נשאר רק עמל, כמו לזרוע פעם בעונה, והאדמה והמים עושים את שלהם,
או להפעיל את המכונות ולתחזק אותם, והם יעשו את שלהם,
או לעמול בלימוד ובמחקר והתבונה מתורגם לכוחות שיעשו את שלהם,

העריבות בני אנוש זה לזה היא מציאות שאנו לא רוצים להכיר בהם,
וזה כל הבעיות שלנו,

אומרים לנו שאי אפשר לחנך את כולם,
אבל זה שקר, אנו מחנכים במילא, למשל לחנך את כולנו להיות אנוכיים כפי טענת סמית, היא גם קשה מאוד, כי רוב בני אנוש לא יכולים\מסוגלים להיות אנוכיים, הם רובם צדיקים, מכאן שהאנוכיים מצליחים כי יש הרבה פרייירים = צדיקים,
לו כולם היו אנוכיים לא היית קיום לעולם,
סמית טוען שצריך להיות אנוכיים ותבוניים, כלומר חייבים את שניהם, אבל הוא לא הבין שזה סתירה, כי האדם תבוני מבין שבלי עריבות זה לזה לעולם לא נגיע ליציבות,
וגם לא ידע שלא כל אדם יכול להיות אנוכי, ולכן לעולם יהיה ניצול הזולת,

לסיכום:
האדם נולד היום בלי כלום,
הידע שלו זה עמל של 18 שנות לימוד, (למעשה הוא לומד כל חייו)
על פי עמלו הוא עושה כסף, כך שכל שעת עבודה שווה אחרת אצל כל אדם,
אבל בסוף כל סוף העמל הוא היוצר את הכסף לעומק,
לא משנה האם זה עמל שלו או של עמל של אחר שירש לו את עמלו,

הכוחות טבע והתבונה הם תוצאה של עמל,
אין שום ערך לכוחות הטבע וכוחות התבונה בלי עמל, כלומר לא תצא מהם כלום בלי עמל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 15:34 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:
רוב הציבור לא חושב

"שכל הכסף היום זה חוב = על חשבון העתיד" 
זו אחת הדעות שבה מחזיקים חלק מה99% שלא מבינים איך באמת כסף עובד...

אם רוב הציבור לא חושב אז משחק הדמוקרטיה היא אשליה ועבודה בעינים,

לדעתי יש לחכמים עניין שהציבור לא ידע, זה בדיוק כמו הדת והאלילים, לבלבל את ההמון,
והחינוך חובה היא בעצם אילוף, ולא להקנות לו תבונה באמת,

לגבי איך כסף עובד:
אמרתי את דעתי לעיל, בני אנוש חייבים טיפול שורש,

תוקן על ידי maxmen ב- 28/02/2013 15:38:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 15:41 לינק ישיר 

פתח אשכול בנושא שיטות שלטון / דמוקרטיה
ונדון שם.

כאן זה לא הנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 16:00 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:
פתח אשכול בנושא שיטות שלטון / דמוקרטיה
ונדון שם.

כאן זה לא הנושא

זה חשוב מאוד לנושא,
כי כל כוחו של המדינות בא מהנחה שהציבור חושב ובחר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 16:16 לינק ישיר 

בסין אתה עלול להישלח לכלא על דעות כאלו. המפלגה חושבת בשביל הציבור.
בבלרוס טרם הגיע לרודן השמועה אודות בחירות, תיגש לעדכן אותו.

השאלות המוניטריות קיימות בכל המדינות ללא יוצא מהכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 16:22 לינק ישיר 

ואצלנו לא הרבנים חושבים בשביל הציבור? כמו בבלה רוס גם אצלנו לא הגיע השמועה של הבחירות לנבחרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2013 12:00 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

הבה נחזור לרגע לבנו של איגנאץ.

החוזה שלו עם המפקידים מאד פשוט. לא מעניין אותם מה הוא עושה, כל זמן שכאשר הם תובעים לקבל את פקדונם - תוך זמן סביר הם מקבלים אותו.

כמה שטרי חוב מנפיק איגנאץ ג'וניור, זה גם לא רלבנטי. המחוייבות של של ג'וניור היא כי מחזיק השטר - יכול לקבל תמורתו לפי הנקוב בשטר.

זה בהחלט רלוונטי. אתה צודק שאיגנאץ הוא כבר לא שומר אלא לווה, ואינו חייב להחזיר את המטבעות שקיבל אלא רק מטבעות באותו סכום, אולם גם ללווה יש מחויבות - "אסור ללוה ליקח הלואה ולהוציאה שלא לצורך ולאבדה עד שלא ימצא בעל חוב מאין יגבה... ועושה זה רשע הוא, שנאמר, לוה רשע ולא ישלם" (רמב"ם הלכוות מלוה ולווה א). כלומר, אם הוא מתנהג באופן שעלול לגרום לכך שלא יוכל לשלם בעתיד, הוא רשע כבר עכשיו.

כשהמפקידים הלוו את כספם לאיגנאץ, הם לקחו בחשבון שיש סיכון שלא יוכל להחזיר, והעריכו את הסיכון לעומת התועלת שבשמירה על כספם. אבל אם איגנאץ מגדיל את הסיכון באופן משמעותי (למשל ע"י הדפסת שטרות נוספים שמקטינים את יחס הרזרבה שלו), הוא מגדיל את הסיכון שלמפקידים לא יהיה מאיפה לגבות, ומועל באמונם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/3/2013 20:16 לינק ישיר 

.

אראל,

בנו של איגנאץ אינו לווה, הוא בנק. המפקידים אצלו את כספם אינם מלווים אלא מפקידים. הם משלמים לו דמי שמירה, וכל מה שהוא עושה - על תנאי זה הם הפקידו אצלו את הכסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2013 21:02 לינק ישיר 

לא משנה אייך תקרא לזה, אם הוא שומר אז אסור לסכן את החפץ שהוא שומר עליו,
בכל אופן אם הוא משתמש עם החפץ (להגדיל את ההון שלו) זה הלווה במציאות, אז מה יעזור אם נקרא לזה שומר,
שומר במציאות לא יכול להגדיל את ההון שלו,
שומר שמשתמש עם החפץ פשוט נהפך ללווה,

בקיצור: זה משחק מילים ותו לא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2013 23:55 לינק ישיר 

מוסריותו של איגנאץ, היא שאלה היסטורית נכבדה...

כיום הבנקים מגובים בבנק המרכזי שיש לו "אינסוף מטבעות".
כך שבבנק מודרני אין כל חשש שהמפקידים לא יקבלו את כספם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2013 00:35 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשאר לנו רק לומר "אמן" הלוואי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2013 17:27 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:

מבחינה מוסרית, המצב היום הרבה יותר גרוע.

כיום המדינה נותנת ערבות לחובות הבנקים, כך שאם בנק פושט רגל, המדינה משלמת למפקידים, מכספי משלם המיסים (ע"ע הבנק למסחר, הבנק לתעשיה).

בעוד שאיגנאץ סיכן רק את עצמו ואת המפקידים שנתנו בו אמון, הבנקים המודרניים מסכנים את כספם של כל משלמי המיסים. גם אם לי אין שום עסק עם אף בנק, אם אחד הבנקים ינהג ברשלנות ויפשוט רגל - אני אצטרך לשלם מיסים כדי לכסות את חובותיו למפקידים.

תוקן על ידי אראלסגל ב- 03/03/2013 17:28:28

תוקן על ידי אראלסגל ב- 03/03/2013 17:28:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2013 18:01 לינק ישיר 

.

אראל,
הבנק למסחר זה קטן. בשנת 1983, המדינה הלאימה את הבנקים הגדולים כדי למנוע התמוטטות שלהם.

כאז כן גם במקרה הבנק למסחר, הסיבה לפעילות הממשלה היתה למנוע נזק גדול יותר לציבור.

כאשר בנק קורס, הנזק למשק יכול להיות גדול יותר מאשר רק הנזק למפקידים שאיבדו את כספם. האם המפקח על הבנקים כשל בכך שאיפשר לבנק להגיע למצב כזה? בהחלט יתכן, אבל צריך לזכור שהבנק ההוא עמד לנפול בגלל גניבה, לא בגלל "הדפסת כסף" - זו שאתה כל כך נהנה להשמיץ כאן.

צריך להבין על מה מדברים כשעוסקים בטובת הציבור. העמדת יחס הרזרבה על 100%  - כפי שאתה מטיף לה כאן מידי פעם, תפגע ברווחתו של הציבור פי כמה וכמה מאשר הפגיעה שנעשתה במהלך 50 השנים האחרונות בגלל כשלים כאלו ואחרים במערכת הבנקאית. רמת החיים והפיתוח של כלל הציבור היתה נמצאת הרחק מאחור, אלמלא המערכת הפיננסית פעלה בצורה המודרנית בה היא פועלת כיום.

קל לנו, בשבתנו על סיר הבשר, למתוח ביקורת על כך שלא מדובר בבשר אורגני שגדל על מזון טרי עם מוסיקה קלאסית. מי שזוכר מה היה כאן אך לפני כמה עשורים, ראוי לו לא להיות כפוי טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2013 21:35 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

1,  זו שאתה כל כך נהנה להשמיץ כאן.

2, קל לנו, בשבתנו על סיר הבשר, למתוח ביקורת על כך שלא מדובר בבשר אורגני שגדל על מזון טרי עם מוסיקה קלאסית. מי שזוכר מה היה כאן אך לפני כמה עשורים, ראוי לו לא להיות כפוי טובה.

1, למה כל דיון ענייני הופך להיות השמצה או קונספירציה,

2, ספר את זה לצעירים שלעולם לא יגיעו לדירה משלהם,
ושוב לא כל דיון\וויכוח ציבורי חברתי הופך להיות עניין של כפוי טובה,

זה לא כל כך קשור לאשכול והנושא, אבל הדיון בכללותו היא האם השיטה טוב לכולם בלי יוצא מהכלל, או השיטה דוגלת ברירה הטבעית = מי שנולד ווינר יהיה ווינר, והשאר לא רק לא מעניין אותי אפי' מתבייש להיות חבר שלו, כי אם אני לא ווינר לפחות שאני יהיה חבר של ווינר, אני אדבר כמו ווינר, ואני מאמין בשיטה של הווינר, ואני אבחר בווינרים,

לצערינו רוב בני אדם הם לא ווינרים, אז אייך בכל זאת יש להם הצלחות בכל מקום (גם בבחירות האחרונות) ?
התשובה היא, הבושה בלהודות באי ווינריות,
אדם מוכן לא להודות בכשלונותיו הטבעיים (הרי ווינריות היא לא השכלה או מה. זה גורל מקרי)
ולהעריץ ווינרים אפי' שזה מזיק לו ולמשפחתו ולקיומו,

לפני שני\שלוש\ארבע עשורים לא היה במדינה אדם אחד בלי דירה,
לא שמענו על שאלה האם כדאי להוליד עוד ילד מבחינת כלכלית,
לא שמענו את המושג נטל כלכלי,
לא שמענו על סירוס קהילות ומגזרים,

אנו רואים את הנתונים של הוצאה לפועל, וזה לא נתונים יבשים, אחרי כל נתון יש משפחה שלימה,
מה הייית הנתונים לפני כמה עשורים בעניין זה ??

אין כאן עניין של כפוי טובה,
יש כאן עניין אייך לראות את התמונה נכון,
חברתית מאוד קשה לאדם תרבותי ומשכיל להודות בכישלון הטבעי שלו = לוזריות, (שאני ממש לא מבין למה, הרי רוב בני אדם לא ווינרים) הוא גם לא יכול לחיות בעניות כי אז הוא ומשפחתו יצטרכו לגור בשכונות החלשות וחינוך חלש וכו' וכו' וכו'
ולכן הוא ישחק את המשחק של הווינר, יכנס שוב ושוב לחובות מטורפים וידרוך על כולם, גם על סביבתו הקרובה ועל המשפחה,
אחים ואחיות גיסים וגיסות יריבו כל חייהם,

היה נדמה במחאה החברתית שהנה האנשים כבר לא מתביישים בלוזריות שלהם,
ומוכנים לצאת לרחובות,
אבל לא ולא, שוב ניצחו הלבנים האלה שהווינרים חפצים בהם, והנה הווינר הגדול ימשיך לשחק את המשחק על חשבון הלוזרים,
יעבור עוד קדנציה של עליות מחירים, בדיור ובמחיה ובהשכלה, תמשיך לרדת הילודה היהודית בארץ, צעירים ימשיכו לא להתחתן בכדי לא להתחייב לעול מסגרת המשפחה,

לסיכום:
זה דיון ראוי ואין כאן לא השמצה ולא כפוי טובה,
כל המעלה של הפורום כאן היא דווקא בדיונים האמיצים, אם זה באמונה ובתורה ובאלוקות, ואם זה בשיטה,
לא יכול להיות מצב שבכל עקרי האמונה דנים בלי מורא ודווקא האם השיטה היא תורנית או מוסרית אי אפשר לדון,

נכון זה קשה לדון על חלשים שמה יחשבו שאני בעצמי חלש,
אבל אני למדדתי לשנוא דווקא את אלה שלא יכולים להודות בחלשיות שלהם,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדפסת כסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.