בית פורומים עצור כאן חושבים

הדפסת כסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2013 15:31 לינק ישיר 

maxmen כתב:
.

עולם המטפורות שלך גדול עלי.

כשאתה קורא לי נאצי - זו מטפורה, זה לא ברצינות.

כשמישהו שולח שאלה לבנק ישראל - זו מטפורה, הוא לא באמת רוצה שיענו לו.

אנא - אל תתייחס להודעתי זו, היא גם היתה מטפורית בלבד.

נו באמת התחלנו להיפגע עכשיו ?

בתכלס (ובתוכן) תן לי לפחות הסבר מה קורה כאן מי מדפיס היום את הכסף ?

בנק ישראל, באמצעות בתי דפוס ומטבעות בחו"ל, שנבחרו בהליך מעין מכרזי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 16:35 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
. בנק ישראל, באמצעות בתי דפוס ומטבעות בחו"ל, שנבחרו בהליך מעין מכרזי.

לא עניתה על השאלה או שלא הבנת את השאלה,

אגב: רק כמה אחוזים בודדים מדפיסים על ניר, רוב הכסף הם מספר\קובץ במחשב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 20:05 לינק ישיר 

לא קראתי ממש את כל הדיון, אבל אני מתרשם שיש ערבוב של מושגים, שבתורה המקובלת של מקרו-כלכלה נהוג להפריד ביניהם.
גודל אובייקטיבי של "כסף" היה קיים - אולי - כשעוד הייתה נהוגה השיטה של בסיס הזהב. כיום כבר אין דבר כזה "כסף", אלא צריך לאמוד אותו באמצעות שני מונחים שונים. הראשון הוא "כמות הכסף" והשני הוא "בסיס הכסף".
המונח הראשון מתאר את ערך סך המזומנים שנמצאים בפועל בידי הציבור, ועוד ערך הפקדונות שהם הפקידו בבנקים. כלומר, כמה יחידות מטבע בבעלות הציבור.
המונח השני מתאר את ערך המזומנים שנמצאים בפועל בידי הציבור, ועוד ערך המזומנים שנמצאים בידי הבנקים. כלומר, כמה יחידות מטבע נזילות קיימות בשוק.

נזילות היא אחד התפקידים החשובים של הבנקים במשק מודרני. היא מאפשרת זרימה טובה של הון ממקום למקום. אם אני למשל רוצה לפתוח סטרט-אפ, גם משקיע צרפתי יכול להשקיע בי, כי קל להעביר כסף דרך הבנק. כמו-כן הבנק מאפשר עסקאות גדולות שאדם פרטי לא מסוגל לבצע בעצמו בטוח המיידי (משכנתא), ויש לו תפקידים נוספים.

וכעת למושג החשוב ביותר שרלוונטי לדיון הזה: יחס הרזרבה.
יחס זה מתאר את הפרופורציה שבין גודל התחייבויות הבנקים לציבור, לבין גודל הכסף שנמצא בפועל בידי הבנקים. כידוע, אם כל הציבור יסתער על הבנקים כדי לגבות את התחייבויותיו - הבנק יקרוס. כמו שקרה לאחרונה בליהמן בראדרס, ומוקדם יותר, במשבר הגדול של 1929. אלא מאי? הנחת העבודה של הבנקים היא שהם יכולים להתחייב ליותר מאשר נמצא בפועל בידיהם, כי סטטיסטית לא סביר שיבואו כולם לגבות באחת את הפקדונות שלהם.
"יחס הרזרבה" הוא מגבלה על היחס שבין כמות הכסף שהבנק בפועל יכול להחזיר לבין גובה ההתחייבויות שלו לציבור. הבנק המרכזי מכריח את הבנקים לשמור על יחס כזה, כדי שלא "יתפרעו", כמו שהתברר מאוחר מידי במשבר 2008.

נ.ב. מדיניות זו היא מדיניות מקובלת מבית מדרשן של ארצות הברית וכלכלות אירופה הגדולות, אבל היא זוכה לביקורת רחבה בחוגים נאו-ליברליים.
בעיקרה, הביקורת נוגע לגישה הבסיסית שלמשתנים *מוניטריים* (כלומר כסף) יש השפעה *פיסקלית* (כלומר, תוצר ממשי). הגישה של קיינס טענה שאפשר להשפיע על התוצר של המשק רק באמצעות משחק במשתנים המוניטריים. למשל להגדיל או להקטין את היצע הכסף במשק. מבקריו (מילטון פרידמן בראשם) טענו שהמדיניות הזו הלכה רחוק מידי והכלכלה האמריקאית מבוססת על שקר שיתפוצץ במוקדם או במאוחר.

תוקן על ידי גוונא ב- 06/02/2013 20:05:42

תוקן על ידי גוונא ב- 06/02/2013 20:07:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 20:47 לינק ישיר 

maxmen כתב:
. בנק ישראל, באמצעות בתי דפוס ומטבעות בחו"ל, שנבחרו בהליך מעין מכרזי.

לא עניתה על השאלה או שלא הבנת את השאלה,

אגב: רק כמה אחוזים בודדים מדפיסים על ניר, רוב הכסף הם מספר\קובץ במחשב,

מקס הצדיק והיקר מפנינים ומכסף זר, במטילים ובקבצי מחשב:

אם כוונתך לשאול, כפי שאני מנחש מהשורה האחרונה בהודעתך, על כמות הכסף במשק, אל תשאל על הדפסת כסף.

התשובה לשאלה מי קובע את כמות הכסף במשק, היא בנק ישראל - באמצעות הקביעה והפיקוח על יחס הרזרבה של הבנקים המסחריים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 22:32 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
. אם כוונתך לשאול, כפי שאני מנחש מהשורה האחרונה בהודעתך, על כמות הכסף במשק, אל תשאל על הדפסת כסף.

התשובה לשאלה מי קובע את כמות הכסף במשק, היא בנק ישראל - באמצעות הקביעה והפיקוח על יחס הרזרבה של הבנקים המסחריים.

טוב נראה לי שלא נגמור,
אז אני הגיד לך אייך זה עובד,
האדם קם בבוקר הוא צריך אוכל, בכדי להשיג אוכל (שהיה זמין בטבע בחופשיות אילולי התערבות החברה וחוקי בני אנוש) הוא צריך כסף, אייך הוא משיג כסף ? בעבודה, כל שעת עבודה יוצר כסף, (אמר מישהו שאנרגיה דלק נפט וכדומה, היא הכסף אבל זה לא נכון, עבודת כפיים של בני אדם הם הם שיוצרים את הכסף)
הכסף עצמו היא דמיון, פשוט כולנו נותנים אימון בשטר או במטבע,
עבדתי ואני נותן אימון שמה שאני מקבל על שעת עבודה שווה את המאמץ בכדי להשיג לי אוכל,

מה שקורה היום היא כך, הבנקים הפרטיים מדפיסים כסף על חשבון העתיד, כלומר כל אדם שלוקח הלוואה יצטרך לעבוד בכדי לשלם, לא רק לעבוד להלוואה רק גם לריבית,
האדם הזה יעבוד בעתיד ובינתיים מותר לבנק להלוות לי מה שאין לו, חוק הבנקאות מתיר להם להלוות על כל שקל תשע שקלים,
שזה אומר אין לבנק את הכסף בכלל, ואני קיבלתי כסף שלא קיים, ומשלם עליו ריבית,
בקיצור במקום ללכת לבנק שיתן לי מה שאין לו, אני יכול בעצמי להדפיס כסף ולא יצטרך לשלם עליו ריבית,
כלומר זייפן מקצועי בעצם מותר על פי ההיגיון, הרי זה בדיוק מה שהבנקים עושים,

למה לבנקים מותר ? התשובה היא פשוטה, הרי האדם יעבוד לשלם את החוב והריבית, ועל כל שעת עבודה של אדם המדינה מרוויחה, אז מה איכפת לה שגם הבנק מרוויח, אבל אם האדם יזייף אז למדינה לא תגיע כלום,

אבל אם מדובר בזייפן שלא מזייף לשם לא לעבוד, הוא מזייף רק את מה שהוא צריך מהבנק,
אז במקרה כזה המדינה תעשה עליו כסף רק הבנק לא, והבן זאת,

בתכלס: כל החובות של אדם פרטי והחובות של המדינה והחובות של כל המדינות, מחכות לשעות עבודה של הפרט בכדי לשלם את החוב,
אז עד שיעבדו הכסף נדפס באוויר, כלומר למי שאנו חייבים את החובות לא היית להם כסף לתת לנו הם פשוט המציאו את זה אז יש מאין,

בקיצור: את האמת חייבים לומר, כל שקל\דולר\יורו היא שעת עבודה של איזה עבד שיעבוד בעתיד,
הוא יוצר את הכסף האמיתי,
בכדי להבטיח שכל העבדים יעבדו ?! צריך חינוך מראש וחוקי חברה ושיוויון לנשים שגם חצי השני של בני אנוש (=נשים) יעבדו

בקיצור בכדי לשלם את כל החובות בעולם אנו צריכים ליצר הרבה עבדים,
וזה הסיבה שרוצים את החרדים (הם בלי עין הרע מולידים הרבה ילדים) , ומתים שהזקנים ימותו כבר,(שלמה מעוז: "תוחלת החיים פה זו בעיה, וכל שנת חיים עולה כסף")

וכל החובות בעצם הם בלוף אחד גדול,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 22:33 לינק ישיר 

גוונא כתב:

תודה צדיק להסבר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 00:17 לינק ישיר 

maxmen כתב:
. אם כוונתך לשאול, כפי שאני מנחש מהשורה האחרונה בהודעתך, על כמות הכסף במשק, אל תשאל על הדפסת כסף.

טוב נראה לי שלא נגמור,
האדם קם בבוקר הוא צריך אוכל, בכדי להשיג אוכל (שהיה זמין בטבע בחופשיות אילולי התערבות החברה וחוקי בני אנוש) הוא צריך כסף, אייך הוא משיג כסף ? בעבודה, כל שעת עבודה יוצר כסף, (אמר מישהו שאנרגיה דלק נפט וכדומה, היא הכסף אבל זה לא נכון, עבודת כפיים של בני אדם הם הם שיוצרים את הכסף)
עבדתי ואני נותן אימון שמה שאני מקבל על שעת עבודה שווה את המאמץ בכדי להשיג לי אוכל,

מה שקורה היום היא כך, הבנקים הפרטיים מדפיסים כסף על חשבון העתיד, כלומר כל אדם שלוקח הלוואה יצטרך לעבוד בכדי לשלם, לא רק לעבוד להלוואה רק גם לריבית,
האדם הזה יעבוד בעתיד ובינתיים מותר לבנק להלוות לי מה שאין לו, חוק הבנקאות מתיר להם להלוות על כל שקל תשע שקלים,
בקיצור במקום ללכת לבנק שיתן לי מה שאין לו, אני יכול בעצמי להדפיס כסף ולא יצטרך לשלם עליו ריבית,

למה לבנקים מותר ? התשובה היא פשוטה, הרי האדם יעבוד לשלם את החוב והריבית, ועל כל שעת עבודה של אדם המדינה מרוויחה, אז מה איכפת לה שגם הבנק מרוויח, אבל אם האדם יזייף אז למדינה לא תגיע כלום,

בתכלס: כל החובות של אדם פרטי והחובות של המדינה והחובות של כל המדינות, מחכות לשעות עבודה של הפרט בכדי לשלם את החוב,
אז עד שיעבדו הכסף נדפס באוויר, כלומר למי שאנו חייבים את החובות לא היית להם כסף לתת לנו הם פשוט המציאו את זה אז יש מאין,

בקיצור: את האמת חייבים לומר, כל שקל\דולר\יורו היא שעת עבודה של איזה עבד שיעבוד בעתיד,
הוא יוצר את הכסף האמיתי,
בכדי להבטיח שכל העבדים יעבדו ?! צריך חינוך מראש וחוקי חברה ושיוויון לנשים שגם חצי השני של בני אנוש (=נשים) יעבדו

וזה הסיבה שרוצים את החרדים (הם בלי עין הרע מולידים הרבה ילדים) , ומתים שהזקנים ימותו כבר,(שלמה מעוז: "תוחלת החיים פה זו בעיה, וכל שנת חיים עולה כסף")

וכל החובות בעצם הם בלוף אחד גדול,

בקיצור, מקס. לימודי ליבה.

שוב, לא הבנת מאומה.

אני חושש שאני מרים ידים, היכולת שלך לעצום את העינים ולהמציא מציאות חלופית יש מאין כהרף עין, מרשימה ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 15:32 לינק ישיר 

maxmen כתב:

טוב נראה לי שלא נגמור, 
האדם קם בבוקר הוא צריך אוכל, בכדי להשיג אוכל (שהיה זמין בטבע בחופשיות אילולי התערבות החברה וחוקי בני אנוש?!) הוא צריך כסף, אייך הוא משיג כסף ? בעבודה, כל שעת עבודה יוצר כסף, (אמר מישהו שאנרגיה דלק נפט וכדומה, היא הכסף אבל זה לא נכון, עבודת כפיים של בני אדם הם הם שיוצרים את הכסף) 
הכסף מייצג שווי יש שווי לסחורות כמו נפט יש שווי לעבודת כפיים ויש גם שווי לידע לנדל"ן ולעוד הרבה דברים. 

יש כמה דרכים להסביר מה זה כסף (לא דמיונות של כסף). בחרתי בדרך "החשבונית".
נניח שראובן נותן פרה וסוס ושלושה תרנגולות לשמעון ובתמורה שמעון בונה לו בית.
הכוונה של שניהם היא שפרה וסוס ושלושה תרנגולות שווים לX וגם לבנות בית שווה לX וכן זה משתלם להם
לX נהוג לקרוא כסף
שים לב שX מייצג גם חוב כי לבנות בית לוקח זמן והתשלום בדוגמה נעשה מראש.

כמו שאדם ששוכר בית אתה משלם שכירות. גם כשאדם "שוכר כסף" הוא משלם ריבית

הוא יוצר את הכסף האמיתי, 

וזה הסיבה שרוצים את החרדים (הם בלי עין הרע מולידים הרבה ילדים) , ומתים שהזקנים ימותו כבר,(שלמה מעוז: "תוחלת החיים פה זו בעיה, וכל שנת חיים עולה כסף") 

וכל החובות בעצם הם בלוף אחד גדול

כסף יכול לייצג רק את מה שקיים, תפקידם של הבנקים המרכזיים באמצעות הבנקים המסחריים
הוא לייצר כסף חדש מול עבודה ונכסים חדשים שקיימים 
(המשפט האחרון פשטני להחריד אבל במסגרת זו אין ברירה לפעמים)

,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 18:13 לינק ישיר 

.

ואיקץ - והנה חלום.

וכך ראיתי בחלומי - ארה"ק ועיה"ק חיות באוטופיה של מקס...

ירדתי מביתי, ובתחנת האוטובוס ראיתי את ידידי, ע', הנוהג מידי בוקר לנסוע באוטובוס למעבדת המחקר שלו, בו הוא מסנתז חלבונים מהם מפתחים תרופות חדישות.
ע' היה עגום פנים. כבר שלושה אוטובוסים חלפו על פניו - ואף נהג לא הסכים לאוספו ולהסיעו למקום חפצו. עוד הוא שוטח בפני את צרותיו, והנה הגיע אוטובוס רביעי. על יד הנהג ראיתי שק תפוחי אדמה, תרנגולת מקרקרת, שקיק מסמרים חלודים ושתי לחמניות. כולם - שכר הנסיעה ששילמו הנוסעים שעלו.
ע' פנה אל הנהג:
התוכל להסיעני לעין כרם?
-ובמה תשלם לי?

אני יכול במהלך הנסיעה ללמד אותך מה עושות חומצות אמינו למוח.

???

או אם תחפוץ, אוכל לקרוא לחלבון החדש שאסנתז על שם אהובתך! או אולי אתה רוצה שאסביר לך את מעגל קרבס? זה אמנם לא התחום שלי, אבל אני עדין זוכר! ראה! אני יכול גם לספר לך סיפורים משעשעים על הלבורנט שלי ואיך הוא שבר בשנה שעברה חמש מבחנות...

גם האוטובוס הרביעי לא אסף אותו.

חזרתי לביתי. בני עמד לצאת לבית הספר. ציידתי אותו בתבנית ביצים, כדי שהמורה יסכים ללמד אותו היום קצת גמרא. כך, אולי, גם יהיה למורה איך לשלם לנהג האוטובוס כשירצה לחזור לביתו.

...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 19:20 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:
.
הכסף מייצג שווי יש שווי לסחורות כמו נפט יש שווי לעבודת כפיים ויש גם שווי לידע לנדל"ן ולעוד הרבה דברים.

הכסף לא מייצג שום דבר זה טעות קלסית, אין לשום דבר בעולם שווי אמיתי
שאני צריך משהו למשל אוויר ולא נותנים לי אוויר, אז אני משלם לגזלן במה שהוא רוצה העיקר שיחזיר לי אוויר,

יש כמה דרכים להסביר מה זה כסף (לא דמיונות של כסף). בחרתי בדרך "החשבונית".
נניח שראובן נותן פרה וסוס ושלושה תרנגולות לשמעון ובתמורה שמעון בונה לו בית.
הכוונה של שניהם היא שפרה וסוס ושלושה תרנגולות שווים לX וגם לבנות בית שווה לX וכן זה משתלם להם
לX נהוג לקרוא כסף
שים לב שX מייצג גם חוב כי לבנות בית לוקח זמן והתשלום בדוגמה נעשה מראש.

אוקי המצאת הכסף (הדמיוני הרי אין לו ערך בלי שנסכים יחד שיש לו ערך גם זהב וכסף אמיתי אין לו ערך בלי שנסכים לכך) אמור להקל על החליפין, אבל יש כאן בלוף גדול, כי כל דבר בטבע נכחד אפי' דירה אם לא נשמש אותו (ואפי' אם משמשים אותו יש לו שנים מגבלות,) החליפין נעשתה שלא בצדק, כי הכסף הדמיוני לא נכחד ונשאר לנצח, יותר מיזה הכסף הדמיוני לא רק נשאר לנצח הוא גם מוליד כסף על ידי הריבית,
זה הסיבה היחידה שהתורה אוסרת ריבית ודורשת שמיטת כספים כל שבע שנים,

כמו שאדם ששוכר בית אתה משלם שכירות. גם כשאדם "שוכר כסף" הוא משלם ריבית

אתה לא מבין, בית יש במציאות כסף זה דמיון כנ"ל,

כסף יכול לייצג רק את מה שקיים, תפקידם של הבנקים המרכזיים באמצעות הבנקים המסחריים
הוא לייצר כסף חדש מול עבודה ונכסים חדשים שקיימים
(המשפט האחרון פשטני להחריד אבל במסגרת זו אין ברירה לפעמים)

טוב אתה כנראה לא יודע, מותר לבנק לתת לך כסף שאין לה, על כל שקל שיש לה מותר להם לתת לך תשע שקלים,
תשים את אותו תשע בבנק אז יש כבר בבנק 10 שקל אז מותר לבנק לתת לי 90 שקל, אני שם את התשעים בבנק, אז יש לבנק עכשיו 100 שקל, אז מותר לבנק לתת לאשתי 900 שקל שאין לה,

היום רוב הכסף הם חוב,
אם תרצה להשכיל בעניין ראה כאן באתר הזה
http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/
,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 19:47 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

בקיצור, מקס. לימודי ליבה.

אני מקווה שלמדת ליבה בכל זאת אתה לא מצליח להסביר לי, אז מה היה עוזר אם הייתי לומד ליבה ??

שוב, לא הבנת מאומה.

כנראה יש לי ראש סתום

אני חושש שאני מרים ידים, היכולת שלך לעצום את העינים ולהמציא מציאות חלופית יש מאין כהרף עין, מרשימה ביותר.

תודה ב"ה יש בי משהו,

ראיתי שנתת בהמשך עוד תגובה\משל ואני הגיב עם משל אבל אמיתי,

שהאדם הלבן גילה את יבשת אמריקה הוא לא שאל למי זה שייך הוא פשוט הרג את כל יושביה,

היו כמה שבכל זאת לא רצו לגנוב ולרצוח, אז הם הגיעו לאינדיאנים עם הצעה למכור להם את האדמה,
האינדיאנים לא הבינו מה האדם הלבן מדבר, מה זה למכור ? אי אפשר למכור אדמה הם אמרו,
אוקיי האדם הלבן מתחיל ללמד אותם ליבה,
ראש השבט היה סתום כמוני ולא הבין על מה הלבנים מדברים ומלמדים,
האדמה שלנו ושלך האיזור צייד שלנו ושלך המים שלנו ושלך, מה פירוש למכור ?
בקיצור הלבן הצליח לשכנע את הצעירים, הלבן נותן להם דירות וחנויות (מקור פרנסה) חינם,
הצעירים באים לראש השבט ואומרים לו הנה אנו נקבל דירות וחנויות מה רע בזה ?
ראש השבט הסתום לא מבין מה ואייך הלבן משכנע אותם הרי כל היבשת שלנו אז מה זה דירות חנויות ?
בקיצור הצעירים הרגו את ראש השבט וקיבלו כמובן את הדירות והחנויות, ואחרי דור או שנים לא נשאר זכר מכל השבט,

אותו סיפור קרה ליהודים, אמרו להם שאנו חוזרים לארצינו, האדמה שלנו,
ראש השבט (משה רבינו\התורה) אומר שאי אפשר למכור אדמה, (לצמיתות)
הצעירים (החילונים) הרוגים את ראש השבט = משה רבינו\התורה, וחושבים שהם הרגו רק אותו, אבל אנו יודעים שהם בעצם הרגו את עצמם כמו השבט האינדיאני,

אתה חונן לאדם דעת,,,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 21:58 לינק ישיר 

[quote]

כתבת

שאני צריך משהו למשל אוויר ולא נותנים לי אוויר, אז אני משלם לגזלן במה שהוא רוצה העיקר שיחזיר לי אוויר, 
תשובה
בתים שדות ובעלי חיים, אין להם שווי "אמיתי"? 
לדברים שיש בשפע שווי אפסי. כמו שהדגמת באמצעות האוויר. עניין של היצע וביקוש 
הדוגמה של האוטובוס שהובאה מדגימה את זה מצויין

כתבת
תשובה
כפי שהוסבר למעלה הוא מייצג משהו אמיתי (למשל בית, לכן ריבית משכנתא 

כתבת
טוב אתה כנראה לא יודע, מותר לבנק לתת לך כסף שאין לה, על כל שקל שיש לה מותר להם לתת לך תשע שקלים, 
תשים את אותו תשע בבנק אז יש כבר בבנק 10 שקל אז מותר לבנק לתת לי 90 שקל, אני שם את התשעים בבנק, אז יש לבנק עכשיו 100 שקל, אז מותר לבנק לתת לאשתי 900 שקל שאין לה, 

היום רוב הכסף הם חוב, 

תשובה
כפי שהסבירו לפניי, בשיטה המוניטרית הקיימת.
על כמות הכסף אחראי הבנק המרכזי שקובע בין השאר את יחס הרזרבה
(כמה מותר להלוואות  על כל שקל) 
אני לא נכנס לחישוב כמה כסף הבנק יכול להלוות יחסית לכמה שיש לו. אבל הנק המרכזי מחשב את הכמות ושולט
בה הכלים מוניטריים
כשיש צורך, הבנק המרכזי מקטין את כמות הכסף. (שואב נזילות)

[/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 22:03 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:
[quote]

כתבת

תשובה
בתים שדות ובעלי חיים, אין להם שווי "אמיתי"? אפשר לבוא לקחת את המחשב שלך?
לדברים שיש בשפע שווי אפסי. כמו שהדגמת באמצעות האוויר. עניין של היצע וביקוש ...
הדוגמה של האוטובוס שהובאה מדגימה את זה מצויין.

כתבת
תשובה
כפי שהוסבר למעלה הוא מייצג משהו אמיתי (למשל בית, לכן ריבית משכנתא היא תשואה חילופית להשכרת בית).

כתבת

היום רוב הכסף הם חוב, 

תשובה
על כמות הכסף אחראי הבנק המרכזי שקובע, בין השאר, את יחס הרזרבה.
אני לא נכנס לחישוב כמה כסף הבנק יכול להלוות יחסית לכמה שיש לו. אבל הבנק המרכזי מחשב את הכמות ושולט
בה הכלים מוניטריים

[/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 22:05 לינק ישיר 

maxmen כתב:

.
כתבת

תשובה
בתים שדות ובעלי חיים, אין להם שווי "אמיתי"? 
לדברים שיש בשפע שווי אפסי. כמו שהדגמת באמצעות האוויר. עניין של היצע וביקוש 
הדוגמה של האוטובוס שהובאה מדגימה את זה מצויין

כתבת
תשובה
כפי שהוסבר למעלה הוא מייצג משהו אמיתי (למשל בית, לכן ריבית משכנתא 

כתבת

היום רוב הכסף הם חוב,

תשובה
על כמות הכסף אחראי הבנק המרכזי שקובע בין השאר את יחס הרזרבה
אני לא נכנס לחישוב כמה כסף הבנק יכול להלוות יחסית לכמה שיש לו. אבל הנק המרכזי מחשב את הכמות ושולט
בה הכלים מוניטריים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 22:08 לינק ישיר 

נשלח בטעות פעמיים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדפסת כסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.