|
|
| נשלח ב-7/2/2013 23:19 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | [quote]תשובה
בתים שדות ובעלי חיים, אין להם שווי "אמיתי"?
לדברים שיש בשפע שווי אפסי. כמו שהדגמת באמצעות האוויר. עניין של היצע וביקוש
הדוגמה של האוטובוס שהובאה מדגימה את זה מצויין
אין לשום דבר שווי, אך ורק אם אתה לוקח ממני את שלי בכוח הזרוע, אני נכנע לך ואני נותן לך כל שתרצה,
המים שלי האדמה שלי והיכולת לזרוע שלי ומה שהטבע עושה דרכי שלי,
החברה גזלה ממני את האדמה את המים ומחר גם את האוויר,
כתבת
אתה לא מבין, בית יש במציאות כסף זה דמיון כנ"ל,
תשובה
כפי שהוסבר למעלה הוא מייצג משהו אמיתי (למשל בית, לכן ריבית משכנתא
שוב ושוב כסף זה דמיון ועוד דימיון שגם מוליד דמיון =ריבית,
כתבת
טוב אתה כנראה לא יודע, מותר לבנק לתת לך כסף שאין לה, על כל שקל שיש לה מותר להם לתת לך תשע שקלים,
תשים את אותו תשע בבנק אז יש כבר בבנק 10 שקל אז מותר לבנק לתת לי 90 שקל, אני שם את התשעים בבנק, אז יש לבנק עכשיו 100 שקל, אז מותר לבנק לתת לאשתי 900 שקל שאין לה,
היום רוב הכסף הם חוב,
אם תרצה להשכיל בעניין ראה כאן באתר הזה
http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/
תשובה
כפי שהסבירו לפניי, בשיטה המוניטרית הקיימת.
על כמות הכסף אחראי הבנק המרכזי שקובע בין השאר את יחס הרזרבה
(כמה מותר להלוואות על כל שקל)
אני לא נכנס לחישוב כמה כסף הבנק יכול להלוות יחסית לכמה שיש לו. אבל הנק המרכזי מחשב את הכמות ושולט
בה הכלים מוניטריים
כשיש צורך, הבנק המרכזי מקטין את כמות הכסף. (שואב נזילות)
השיטה מביא למצב שהחוב בעצם כופה עלינו עבדות, אומרים לך קח היום על חשבון שתעבוד מחר,
לא נותנים לך דבר אמיתי (הרי היא לא קיימת לא בבנק ועוד לא עבדו עליו בכלל) אבל אתה משתעבד,
[/quote] |
|
לסיכום: אין טעם בדיון של חרשים,
אני הסביר לך בפשטות מה עניין,
שמעת על עץ הדעת טוב ורע ?
ובכן הדעת של בני אנוש יכול להמציא הכל, אבל הדעת הזה מביא למוות, כי ביום אכלך תמות,
כל חוקי בני אנוש באים לדבר אחד, למוות,
היחידים שהבינו זאת זה היה אדם הראשון חנוך נח והאבות ומשה רבינו,
אדם ראה כבר את בניו נכשלים באותו סיפור,
אומרים חז"ל קין והבל חילקו בינהם את העולם, קין את האדמה הבל את המטלטלים,
למחרת קין דורש מהבל דמי שימוש על זה שהוא דורך על אדמתו, ובסוף הרג אותו,
על מה כעס ולמה הרג אותו, הרי האדמה באמת לא שלו אפי' שהם חילקו, הבל לא היה יכול לוותר על האדמה ולתת זאת כביכול לקין, זה פשוט שטות ודמיון, אבל הדמיון הזה גרם לכעס ולהרג,
כל ההריגות וכל הרציחות והעבדות מאז עד ימינו באים מאותו טעות, אי אפשר למכור ואי אפשר לקנות, שום דבר לא שייך לאף אחד והכל שייך לכולם,
דבר יחיד ששייך לאדם ורק לו זה צאצאיו = נצחיותו האישית,
זה הנקודה ומכאן אפשרי לחוקק חוקי בני אנוש, אבל בתנאי אחד שכל היש לא יחסר,
שזה אומר דיור מים מקור פרנסה מקבלים חינם,
והעיקר היא שמירת החופש והחירות ונצחיות האדם דרך צאצאיו עד ניצחון המוות,
אחד מהמצאות האדם הדי תמים היית הכסף הדמיוני שעוזר לבני אנוש לעשות חליפין,
אני ארגתי בגד לקח לי כמה שעות עבודה, ואני רוצה חלב באותו כמות של שעות עבודה עליה,
אז אני מחליף עם אדם שעבד על החלב,
אם זה היה כך, אז אין בעיה שעת עבודה = X כסף,
אבל יש כאן בעיה של אי צדק, כל תוצאה של שעת עבודה לא נשארת לנצח,(הבגד מתבלה החלב מתקלקל או נהפך לשתן) וכסף בגלל שזה דמיון היא נשאר לנצח,
החליפין לא צודקת,
ולא רק זה, הכסף הדמיוני גם גודל בדמיון = ריבית,
זה לא צריך להיות כסף, יוסף במצרים הצליח לשמר חיטה להרבה שנים, (שזה דמיוני כמו הכסף) ואם זה הצליח לקנות את כל המצרים לעבדים למלך וגם הצליח לקנות מהם את אדמתם,
מלך צדיק היה פשוט מגלה לכל העם אייך משמרים חיטה, אבל הוא לא רצה לגלות הוא פשוט רצה לשעבד את כולם למלך,
(היום עושים הפוך, גונבים לך הכל (בינתיים חוץ מאוויר שלדעתי עוד יבקשו גם מיזה כסף) מראש ודורשים ממך עבדות, תעבוד תקבל מים תעבוד תקבל דירה וכו' וכו')
מה שקרה היא שקם מלך חדש ששחרר את העבדים המצריים ורק את צאצאי יוסף ואחיו השאיר בעבדות,
משה רבינו הבין שאם חוזרים לארץ ישראל (שנפל בגורל של נח לבניו בידי שם) אנו יכולים להגיע לאותו עבדות במצריים ולגלות שוב ושוב,
אמר חבריה שתדעו אם לא תשמרו על שמיטה שזה אומר שמיטת כספים ויובלות שזה אומר אין מכירת אדמות לצמיתות,
כלומר כל נולד נולד עם נחלה והוא לא יכול למכור ולקנות,
ואסור ריבית כמובן,
זו הדרך היחידה שתשארו בארץ לדורי דורות עד ניצחון המוות,
אם לא תשמעו לי בעניין זה ?! אז כל קללות התורה בו יבוא !!!
כולנו יודעים מה קרה, ולא יעזור כלום עד שלא נקבל את התבונה הפשוטה הזאת לא נזכה לגאולה האמיתית שזה ניצחון המוות,
ויותר מיזה, כל קללות התורה יבוא עלינו שוב ושוב רח"ל
יבוא יום שכמו שבני אנוש מבינים לאסור סמים אפי' שהסמים מביא אושר, אבל אושר דמיוני ולכן מבינים לאסור זאת,
כך בני אנוש יבינו לאסור ולבטל בכלל את המושג כסף,
נכון זה מביא אושר, אבל אושר דמיוני על חשבון הזולת, ומביא להאדם את המוות הבטוח לו ולצאצאיו, ובחייו זה מביא לעבדות,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 16:55 |
|
| |
מעשה שלושה אגוזים, מאת לאה גולדברג - משל על הדפסת כסף
he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94_%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%99%D7%A8#.D7.9E.D7.A2.D7.A9.D7.94_.D7.91.D7.A9.D7.9C.D7.95.D7.A9.D7.94_.D7.90.D7.92.D7.95.D7.96.D7.99.D7.9D בלי ממשלה ובלי בנקים - הכסף הוא המצאה של הדמיון האנושי...
אבל חלק גדול מהדברים שאנחנו קונים בכסף, גם הם המצאה של הדמיון. האם באמת צריך ארמון גדול על-מנת להיות מאושר? אולי כל מה שצריך הוא להתחתן ולהוליד ילדים? עדיין, כדי להיות מאושרים, אנשים צריכים להרגיש שיש להם הרבה. אז הכסף הדמיוני נותן להם את התחושה הדמיונית הזאת. שבת שלום
תוקן על ידי אראלסגל ב- 08/02/2013 16:57:08
תוקן על ידי אראלסגל ב- 08/02/2013 16:57:26
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2013 20:34 |
|
| |
אראלסגל היקר,
אני טוען דבר פשוט,
האם יתנו לי בשיוויון היזדמניות כביכול לקנות את כל החלב מתנובה וכל הלחם, ולמכור זאת בכפול ??
כלומר מחר לא תהיה חלב ולחם רק אצלי, ומי שצריך (וכולם הרי צריכים) יהיה חייב לקנות דרכי,
ואם ישאלו ויזעקו שאין כסף ואנשים ימותו מרעב, אז יש לי פיתרון פשוט, שילכו לבנק לקחת הלוואה\משכנתא,
זה בדיוק המצב בדיור בלימוד מקצוע ובכלל בחיים, לא מדובר כאן בלוקסוס בדירות גדולות כביכול,
מדובר על לחם חלב ומים ודירה על הראש,
כמו שכל בר דעת יודע שאני לא יכול לעשות זאת בלחם ובחלב, אז אייך נתנו לעשות זאת במים (שמכרו את המים לחברה בע"מ) ובדיור ובלימוד מקצוע וכו' וכו'
נתתי לעיל את הדוגמא של ה"אוויר" והחברה כאן לא הבינו את העניין,
אני טוען שהטענה של "ביקוש והיצע" היא קישקוש, כי בוודאי שאם תגנוב ממני את האוויר יהיה ביקוש על אוויר,
אם אני הגנוב את המים אז יהיה ביקוש על מים,
אם אני הגנוב את הקרקעות אז יהיה ביקוש על דיורת,
אם אני הקנה את כל הלחם והחלב יהיה ביקוש על לחם וחלב,
כל מה שהאדם חייב אסור לשחק עם זה,
את המשחקי כלכלה (ביקוש והיצע) שיעשו על פלפונים ושאר השטויות,
לא על מים ולא על דיור ולא על לחם וחלב,
תוקן על ידי maxmen ב- 09/02/2013 20:41:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2013 21:59 |
|
| |
אני מסכים איתך לגבי הקרקעות, שצריכות להיות מחולקות באופן שווה (ויש מקום לדון לגבי הלחם, הרי מישהו צריך לעבוד כדי לייצר אותו, ומדוע שיעבוד בחינם?).
אולם כל זה לא בהכרח קשור להמצאת הכסף. גם בעולם שבו כל הצרכים ההכרחיים מסופקים בחינם באורח פלא, עדיין רוב האנשים ירצו מותרות, כי זה טבעם. וכדי להשיג מותרות, הם יצטרכו אמצעי חליפין כלשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2013 22:09 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  | אני מסכים איתך לגבי הקרקעות, שצריכות להיות מחולקות באופן שווה (ויש מקום לדון לגבי הלחם, הרי מישהו צריך לעבוד כדי לייצר אותו, ומדוע שיעבוד בחינם?).
אולם כל זה לא בהכרח קשור להמצאת הכסף. גם בעולם שבו כל הצרכים ההכרחיים מסופקים בחינם באורח פלא, עדיין רוב האנשים ירצו מותרות, כי זה טבעם. וכדי להשיג מותרות, הם יצטרכו אמצעי חליפין כלשהו. |
|
לגבי לחם אמרתי שב"ה לא נותנים לי לקנות את כל הלחם, כלומר הלחם נשאר בידי האופים, ולא יתנו לעשות ביזנס על הלחם,
אותו דבר חייב להיות בדיור,
זה כן קשור להמצאת הכסף, כי אמרנו שרק שעת עבודה יוצרת באמת את הכסף,
ורוצים שיהיה הרבה שעת עבודה, אז אייך עושים זאת ? פשוט גונבים את מה שיש, ואז חייבים לעבוד בשביל מים ודיור ולחם,
אז תהיה כסף,
אבל אם כל הצריכים האמיתיים יהיה בזול, אז אנשים לא יעבדו כל כך, אז לא יהיה כסף לעשירים,
אתה חייב להבין, העשירים רוצים שנעבוד, כי העבודה יוצר את הכסף,
תוקן על ידי maxmen ב- 09/02/2013 22:11:01
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2013 22:30 |
|
| |
כפי שמקס ציין, זה הפך לדו שיח של חרשים. בכל זאת אנסה להבהיר כמה נקודות.
בעיית המונופלים אינה קשורה דווקא לכסף (חלקה אפילו נפתר על ידו ואכמ"ל). ורוב חוקי ההגבלים העסקיים מנסים למזער אותה.
מים (בישראל) מיוצרים בחלקם במפעל ואת המים הטבעיים גם לא יורדים ישר לברז...
מי שרוצה לגור על קרקע בחינם מוזמן לבנות אוהל האמצע הנגב או בגבעה בשומרון (בלי חיבור חשמל ומים, ולא במיקום אסטרטגי, אף אחד לא יזיז אותך). מי שמעוניין במרכז ירושלים או ניו יורק שיבין שהוא לא היחיד שרוצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2013 22:43 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | כפי שמקס ציין, זה הפך לדו שיח של חרשים. בכל זאת אנסה להבהיר כמה נקודות.
בעיית המונופלים אינה קשורה דווקא לכסף (חלקה אפילו נפתר על ידו ואכמ"ל). ורוב חוקי ההגבלים העסקיים מנסים למזער אותה.
מים (בישראל) מיוצרים בחלקם במפעל ואת המים הטבעיים גם לא יורדים ישר לברז...
מי שרוצה לגור על קרקע בחינם מוזמן לבנות אוהל האמצע הנגב או בגבעה בשומרון (בלי חיבור חשמל ומים, ולא במיקום אסטרטגי, אף אחד לא יזיז אותך). מי שמעוניין במרכז ירושלים או ניו יורק שיבין שהוא לא היחיד שרוצה... |
|
צדיק: אם תירוצים אתה לא עוזר לאף אחד,
מים אסור על פי חוק לאגור, במילא לא משנה איפה נגור,
ולחם עולה בירושלים אותו דבר כמו בשומרון, ודיור לא,
כלומר היה אפשר לשמור על מחירים בדיור כמו בלחם,
בכל אופן אל תהיה תמים, במדבר של חריש עולה דירה כמו סביב ירושלים,
כל הדיון היא האם זה בידי האלוקים או בידי האדם,
פתאום כל הליצים נהפכו למאמינים,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 02:04 |
|
| |
אין מה להוסיף. אתה מתכחש לדברים ברורים כמו היצע וביקוש וכמו העבודה שמושקעת בייצור והולכה של מים. ישפוט הקורא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-10/2/2013 03:14 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | אין מה להוסיף.
אתה מתכחש לדברים ברורים כמו היצע וביקוש וכמו העבודה שמושקעת בייצור והולכה של מים.
ישפוט הקורא.
|
|
אתה ידידי מתכחש לעובדה שההיצע והביקוש נמצא בידי המנהיגים וזה לא מעשה שמים,
ואתה מתכחש לעובדה שמכירת המים לידים פרטיות העלו במאות האחוזים את מחירי המים,
(ולא משנה כמה גשמים האלוקים יתן לנו המחירים לא יירדו, ושהלוואי יפסק הגשם לחלוטין כי זה סתם מפריע לציבור
לא כיף שתהיה כאן אביב כל החורף ? לא נצטרך לחימום ולא נצטרך לשלם לחשמל או גז או סולר באלפי שקלים לחודש,)
אייך ישפוט הקורא זה לא מענייני כלל,
מה שמענייני היא האם אנו נשרוד כאומה בארצינו או לא,
ועל זה אני לא צריך שום הסכמה מאף אחד שלא נשרוד כאן בארצינו,
חזרת הגלויות זה לא רולטה של שיוויון היזדמניות, את זה יש ליהודי בכל העולם,
תוקן על ידי maxmen ב- 10/02/2013 03:36:09
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 14:42 |
|
| |
נושא כמות הכסף ברור לך? לגבי נושאים אחרים בכלכלה, תפתח אשכול נפרד ונדון בזה. חרגנו מהנושא לטעמי. ניהול הכלכלה במדינה, כולל ניהול משק המים, ראוי גם הוא לדיון בפני עצמו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-10/2/2013 15:26 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | נושא כמות הכסף ברור לך?
|
|
הנושא לא הכמות, הנושא מי ואייך נדפס כסף,
אז ברור לכולנו מי באמת מדפיס שזה הבנקים על חשבון החוב של ההמון, כלומר הדפסת כסף על חשבון העבדות בעתיד,
אבל בתכלס באמת ששעת עבודה יוצר באמת את הכסף,
ולכן רוצים את החרדי במעגל העבדות,
רוצים שהם וכל ההמון יקח הלוואות ואז הם יבטיחו שעות עבודה בעתיד,
במילא כדאי מאוד שהדיור גבוה, וכדאי מאוד שכל המשאבים הטבעים יהיו בידים פרטיות,
כי שוב נצטרך לקחת הלוואות ולעבוד בעתיד,
כלומר המדינות ברורה ואכזרי והם יותר גרועים מכל סכנה מבחוץ,
התורה הבינה זאת וכל בר דעת ומשכיל מבין זאת,
אין שום איום מרוצחים או מאומות אחרות, יש איום אחד שזה הנושא הזה,
ראה שכל תוכחת התורה מדובר אך ורק על נושא זה = שמיטה ויובלות = כלכלה חברתית צודקת,
על זה בדיוק יצאנו לגלות ועל זה בדיוק האומה לא תשרוד בארצו,
משחקי מילים שמה כן הנושא ומה לא הנושא פשוט לא יעזור כאן,
גם לא משחקי מילים בין "כמות" ל"הדפסת"
על מי אתה מנסה כאן לעבוד ? האם המציאות ישתנה עם משחקי מילים ?
ריבונו של עולם אני לא מבין אותך כלל, מה יעזור כאן כל המשחקים האלה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 16:21 |
|
| |
מקסמן, סליחה שאני אומר, אבל התאוריה שלך לא מחזיקה מים וכנראה לא מבוססת על אף נתון מקובל בקהילה המדעית או ממצא אמפירי.
פיתחת פה תאוריה משונה לגבי ההתנהלות של העולם הכלכלי, בלי שיש לך הבנה בסיסית מה קורה בכלל בעולם הכלכלה.
האם אתה יודע מה תפקידו של הבנק המרכזי למול תפקיד הממשלה? איך משפיעה מדיניות מוניטרית על מדיניות פיסקלית, ולהיפך? מה אתה יודע לומר על השפעת סחר חוץ על שער החליפין ועל התוצר?
אתה לא מבין בזה, וגם אני לא מספיק מבין בזה, אז תניח לסיפור. תודה.
תוקן על ידי גוונא ב- 10/02/2013 16:21:16
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 17:35 |
|
| |
| גוונא כתב: |  | מקסמן, סליחה שאני אומר, אבל התאוריה שלך לא מחזיקה מים וכנראה לא מבוססת על אף נתון מקובל בקהילה המדעית או ממצא אמפירי.
פיתחת פה תאוריה משונה לגבי ההתנהלות של העולם הכלכלי, בלי שיש לך הבנה בסיסית מה קורה בכלל בעולם הכלכלה.
האם אתה יודע מה תפקידו של הבנק המרכזי למול תפקיד הממשלה? איך משפיעה מדיניות מוניטרית על מדיניות פיסקלית, ולהיפך? מה אתה יודע לומר על השפעת סחר חוץ על שער החליפין ועל התוצר? אתה לא מבין בזה, וגם אני לא מספיק מבין בזה, אז תניח לסיפור. תודה. |
|
1, אין שום חכמת הסוד בעניין,
תרצה להשכיל בעניין תגלוש להאתר הזה ותשכיל, http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/
יש שם הרצאות טובות ומאמרים, אם תרצה יש שם גם לינקים לאתרים באנגלית,
2, כלכלה בכלל ועסקים בפרט זה בדמי בירושה מהרבה דורות של עשירות משפחתית,
3, הבנת התורה והיהדות לעומק זה חינוכי שקיבלתי דווקא כאן בארץ ישראל ודווקא אצל החרדים בחינוך הטהור,
והם לימדו אותי שאין דבר כזה חכמת הסוד, ואין דבר בעולם שלא ניתן להבין לעומק ולתקן ולשפר,
והם חינכו אותי לא להתעמק באמצעים כמו שפה, כתיבה, אלוקים, תורת ישראל, כללי מטמתיקה, ומדע,
רק להתעמק בתוכן בעיקר, ובזה הצלחתי, אני לא רואה ממטר את האמצעים רק את התוכן,
ולכן אני לא אלך לדון על הפרטים והכללים בכל תחום, אני אתן את התוכן היסודי והסביר מה צריך לתקן,
אין טעם לדון על הפרטים והכללים אם אפשרי ללמוד את זה בכל אתר כלכלי,
וכך בכל תחום מדעי או פילוסופי או חברתי\סוציולוגיה,
הניסיון הדיבילי לדבר על ברות שלי לא תעזור כאן כלום,
בכל תחום שאני דן כאן בפורום, ומגיע למצב של אין תשובה בסוף מגיעים לכמה שאני בור,
על זה גם צריך להודות לחינוך החרדי, כי שם מחנכים שאין להתרגש רק מתוכן והאמת,
אני מציע לך לגלוש באתר הנ"ל
אחר כך ללמוד לעומק את היהדות בעניין זה, מהמקרא עד כל המדרשים שעוסקים בעניין,
ואז נדון האם אני צודק או לא,
ביינתים יש איום רציני על האומה בארצינו, ואין זמן להתעסק בשטויות,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 17:49 |
|
| |
זה לא ניסיון דבילי, והאמונה העיוורת שלך שלימוד גמרא מקנה לך הבנה כלכלית עמוקה על-סמך קריאת בלוג חובבני באינטרנט, היא פשוט נאיבית.
תחשוב מה היית אומר לחילוני שהיה מסביר לך שאתה לא מבין בגמרא, על סמך קריאת ספרו של עמנואל לוינס "תשע קריאות תלמודיות".
רק לשם הניסיון, כדי להדגים לך שאתה לא מבין בכלכלה. אתה יודע מה התפקיד של הבנק המרכזי במשק?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 18:04 |
|
| |
.
מקס,
אם כולם אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון.
|
|
|
|
|