|
|
| נשלח ב-10/2/2013 18:17 |
|
| |
| גוונא כתב: |  | זה לא ניסיון דבילי, והאמונה העיוורת שלך שלימוד גמרא מקנה לך הבנה כלכלית עמוקה על-סמך קריאת בלוג חובבני באינטרנט, היא פשוט נאיבית.
תחשוב מה היית אומר לחילוני שהיה מסביר לך שאתה לא מבין בגמרא, על סמך קריאת ספרו של עמנואל לוינס "תשע קריאות תלמודיות".
רק לשם הניסיון, כדי להדגים לך שאתה לא מבין בכלכלה. אתה יודע מה התפקיד של הבנק המרכזי במשק? |
|
מה קשור כאן גמ' ? מתי אמרתי שגמ' מקנה משהו ?
בחינוך החרדי וחינוך היהדות לא נותן להאדם להתעוור מבעלי גאווה כמו מדענים משפטנים פילוסופים כלכלניסטים וסוציולוגים ורופאים, ומצד שני גם לא להתעוור מטקסט התורה ומטקסט הגמ' ומטקסט הגאונים והראשונים וק"ו מכת ההשקפה וכו' וכו' וכו'
כל תחום צריך ללמוד ולהבין וזה אפשרי,
מעצם החינוך נגד כל ע"ז ואלילות מביא את היהודי לכל ההשגים שהם הביאו לאנושות בכל הדורות,
זה לא הגמ', זה פשוט החוצפה והאומץ לא להתרגש ממילים גבוהות ומי סמלים ומי דיאולוגיות טיפשיות וכדומה,
כל חילוני יכול להבין גמ' כמו שכל חרדי יכול להבין את תורת היחסות של איינשטיין,
לא מה שלומדים עושה את האדם כמשכיל,
רק האומץ והרצון לראות את האמת, ובעיקר ענווה, אדם ענוו יגיע להבין את הכל,
לגבי בנק המרכזי מספיק לך את ויקי כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%A7_%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99
תעמיק ותראה כמה שאני צודק,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 18:23 |
|
| |
כתבת: "הבנת התורה והיהדות לעומק זה חינוכי שקיבלתי דווקא כאן בארץ ישראל ודווקא אצל החרדים בחינוך הטהור, והם לימדו אותי שאין דבר כזה חכמת הסוד, ואין דבר בעולם שלא ניתן להבין לעומק ולתקן ולשפר,
והם חינכו אותי לא להתעמק באמצעים כמו שפה, כתיבה, אלוקים, תורת ישראל, כללי מטמתיקה, ומדע,
רק להתעמק בתוכן בעיקר, ובזה הצלחתי".
אז ממש לא הצלחת. נכשלת ובגדול, כפי שניכר מכל מילה שכתבת באשכול הזה. אתה כנראה לא מסוגל לפתור כמה משוואות עם כמה נעלמים, לפתור בעיות עם אילוצים פשוטים או - וסלח לי על הישירות - לבטא את עצמך באופן רהוט.
כבוגר של החינוך החרדי, למעשה אין לך מושג כיצד עובדת התוכנה שבה אתה כעת כותב את ההגיגים הכלכליים הללו. החינוך הזה גם חסך ממך את המידע החיוני של "מדע", אותו כתבת שאין לך שום בעיה להבין רק באמצעות "התעמקות בתוכן".
הריני להבטיח לך נאמנה שגם אם תתעמק עכשיו שנתיים לא תגלה את מבנה ה-DNA, את החשבון האינפיניטסימלי או את הפניצילין.
תוקן על ידי גוונא ב- 10/02/2013 18:21:35
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 18:42 |
|
| |
| גוונא כתב: |  | אז ממש לא הצלחת. נכשלת ובגדול, כפי שניכר מכל מילה שכתבת באשכול הזה. אתה כנראה לא מסוגל לפתור כמה משוואות עם כמה נעלמים, לפתור בעיות עם אילוצים פשוטים או - וסלח לי על הישירות - לבטא את עצמך באופן רהוט.
כבוגר של החינוך החרדי, למעשה אין לך מושג כיצד עובדת התוכנה שבה אתה כעת כותב את ההגיגים הכלכליים הללו. החינוך הזה גם חסך ממך את המידע החיוני של "מדע", אותו כתבת שאין לך שום בעיה להבין רק באמצעות "התעמקות בתוכן".
הריני להבטיח לך נאמנה שגם אם תתעמק עכשיו שנתיים לא תגלה את מבנה ה-DNA, את החשבון האינפיניטסימלי או את הפניצילין. |
|
אוקיי זכותך להיות כפתי מאמין למערכת אוטומטית, בזמן שאתה מודה שאין לך שום מושג בהם,
אתה כמו כמה כאן בפורום פשוט פתיים שמאמינים אוטומיטית למערכת (שפועלת אקראית לגמרי כפי טענת יובל הררי בספרו הידוע, ולא מתוך תבונה אנושית, ואני טוען שהמערכת פועלת בתבונה של רשעים, או אם תרצה ללמד זכות עליהם נאמר על ידי סתם מטומטמים לא תבוניים)
לגבי הבנות במדע, יש דרך פשוטה, פשוט להתכתב עם יודעי עניין, ב"ה שהמלומדים האמיתיים הם לא בעלי גאווה והם עונים ומסבירים הכל, כל מה שאני לא מבין אני שואל שוב ושוב, זה גם מהחינוך החרדי, הכלל הגדול של "לא הביישן לומד" בעורקים שלי,
אם תרצה ללמוד אני יכול לתת לך כמה עיצות אייך להשיג הכל,
בהמשך לנושא העיקרי כאן:
אני מקווה שעיינת בויקי כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%A7_%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99
ושם בויקי הם מביאים את המאמר הזה כאן http://www.themarker.com/news/1.1705572
והם גם מביאים את זה כאן http://www.idi.org.il/media/304095/בנק%20ישראל%20סמכות%20ואחריות.pdf
אני רואה שהאחרון לא עובד אז תוריד לבד מכאן 0בסוף העמוד שם יש אפשרות להוריד חינם http://www.idi.org.il/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A8/%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8%D7%99-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%91%D7%A0%D7%A7-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/
תוקן על ידי maxmen ב- 10/02/2013 18:44:42
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 18:56 |
|
| |
אין לך מושג מה זה מדע. אתה כנראה חושב שמדע פופולארי זה מדע, ואתה טועה.
קראת בלוג על כלכלה והתכתבת עם פיזיקאי, ונדמה לך שהנה - אתה מבין בכלכלה ובפיזיקה. אתה צריך להכיר אוניברסיטה מקרוב כדי להבין כמה שאתה לא מבין כלום.
ביקשתי ממך להסביר לי מושג בסיסי בכלכלה, ולא ממש ידעת. הפנית אותי לוויקיפדיה (אגב, למרבה האירוניה ערכתי בוויקיפדיה כמה ערכים בנושאי כלכלה), מה שמדגים שבסיס הידע שלך חובבני להפליא.
אתה יכול להתעקש שאתה יודע יותר טוב מכל העולם המדעי, אבל אני מקווה שיום יבוא ותתבדה. בכל מקרה - תקפיד להשתדל להמשיך בתוצאות המדהימות שהמדע הביא לנו (חשמל, מחשב, פניצילין) ובה בעת להכחיש את חשיבותו.
תוקן על ידי גוונא ב- 10/02/2013 19:03:53
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 19:11 |
|
| |
| גוונא כתב: |  | | ובה בעת להכחיש את חשיבותו. |
|
מתי הכחשתי את חשיבותו ?
להפך אני טוען שזה תפקידינו לעולמים ללמוד מדע,
ראה אשכול זה חשבון הנפש שלי (לכבוד הימים הנוראים)
וכל המאמרים שלי בפררום,
אני אחרון שיזלזל בהם, אבל דבר אחד שתדע, כל המדע לא שייך לך ולמפקרים,
היא שייך לי הרבה יותר מכל המופקרים שרוצים לעשות חיים בשבעים שנות חייהם,
המושג הזה שכל פורק עול מיד מחובר למדע כאילו אחד שייך לשני, זה דימיון שהליצנים והפורקי עול נתנו לך להרגיש כך,
דווקא מי שלומד יהודות ומוסר יודע כמה ערך יש במדע,
החרדים יהיו אלה שבעזרת השם יוציאו את המנוולים הכלכלנים ששולטים במדע,
לך תדבר קצת עם פרופסורים' ומלומדים ותשמע כמה הם בוכים שאין היום מחקר טהור,
כי הכל אינטרסנטי כלכלי היום,
תעשה לעצמך טובה ואל תלך בדרכי הרשעים האלה,
המדע שייך לחרדים כי הם (החרדים) עץ פרי לדורי דורות, ולכן המדע רלוונטי להם,
המדע לא שייך לאלה שהם פרי ייבש ורוצים לחיות רק את השבעים שנים הקצרים,
עשו רוצה את העולם הזה ויעקב רוצה את העולם הבא = הדורות הבאים,
ולכן המדע שייך לנו החרדים ולא לפורקים,
הצחקת אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 19:28 |
|
| |
המדע לא שייך לאף אחד. כל מי שרוצה יכול ללמוד ולהחכים. הצורה שבה המדע עובד, לא נותנת הרבה כוח לברי סמכא. לגבי הקונספירציה של מקס, אשמח אם תפרט מה לא נראה לך בתשובות שקבלת. נחמד שמצאת בלוג שתומך בדעתך, אבל המשנה הסדורה שלך לא מתחברת למציאות לדעתי. יש לה הוכחות כלשהן? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-10/2/2013 19:59 |
|
| |
.
פעם ביבי, החליט לעשות מעשה הרון אלרשיד. התחפש לאדם פשוט וירד לשוק ביפו.
פתח בשיחה עם מוכר הדגים, ולאחר שלמד להבחין בין בורי לברבוניה, הזמינו האחרון לצאת עמו לדיג של שקיעה. יצאו. הפליגו. פרשו הרשת, וכשנותר זמן להמתין, הוציא הדייג מאמתחתו צרור עלים ירוקים, גלגל והדליק, והושיט לביבי. לקח ביבי שחטה. לקח עוד אחת.
ישבו שניהם ושתקו.
אמר ראש הממשלה לדייג: "אתה יודע, אני בעצם ביבי, ראש הממשלה".
נענה לו הדייג ואמר:
"חומר טוב, הא? "
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 22:30 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | המדע לא שייך לאף אחד. כל מי שרוצה יכול ללמוד ולהחכים.
בדיוק, ושלא יעשה מזה איזה חכמת הסוד וקבלה, הוא מזכיר את המפגרים אצלינו (בחרדים) שמדברים גבוה גבוה ואין לך רשות אפי' לשאול שאלות כי אתה לא מבין, מוזר לפגוש אותם כאן בפורום שוב ושבו,
שיתן לי מקצוע מדעי אחת שאי אפשר ללמוד היום ברשת (אפי' חינם למי שאין לשלם)
הוא רוצה פיזיקה הנה שיקח, את הפרופ' מריו ליביו היקר בעל מחבר הספר הידוע האם האלהים מתמטיקאי ?
מעל 40 שיעורים\סרטונים של 40 דקות כל אחד, הנה הקורס כאן
https://www.youtube.com/watch?v=2_gDjycpbWQ&list=ECC5F5D57E843B310B
ירצה ללמוד בגרויות (בכדי שיבין את פרופ' מריו והקורס שלו לעיל ?!) שילמד כאן חינם http://www.interlect.co.il/ יש שם הכל בקלי קלות ממש, אני ממליץ לכל חרדי שלמד בחידר ובישיבה ורוצה ללמוד בגרויות ממש בקלי קלות,
ירצה ללמוד כל נושא מדעי אני מוכן לתת לו את הכתובת, פילוסופיה סוציולוגיה ומה לא בעצם ?! הכל בכל מכל כל יש היום ברשת, ואם יש לו קצת כסף לבזבז, אז בכלל אני יכול לתת לו מורים פרטיים על כל נושא ונושא,
הצורה שבה המדע עובד, לא נותנת הרבה כוח לברי סמכא.
זה כבר לא נכון, כי זה הרבה תלוי בכסף שיש לכל מחקר, ויש מדיניות לאן ילך הכסף לאיזה מחקר,
יחידי סגולה עושים מחקרים בהתנדבות ועליהם עומד העולם והמדע באמת, על אלה הצדיקים עומד המדע,
לגבי הקונספירציה של מקס, אשמח אם תפרט מה לא נראה לך בתשובות שקבלת.
נחמד שמצאת בלוג שתומך בדעתך, אבל המשנה הסדורה שלך לא מתחברת למציאות לדעתי. יש לה הוכחות כלשהן?
אין שום קונספירציה, כמה צריך להסביר לכם, יש מצב אקראי ולא תבוני, אחרי שנזעק והם ימשיכו אז הם יהיו מזידים ורשעים, בינתיים אני מוכן ללמד עליהם זכות שהם עושים זאת פשוט בלי לחשוב, אוקיי ?! עכשיו זה בסדר ?
זה לא בלוג זה או אחר (אני דווקא לא מתעניין בבלוגים כל שהם רק באתרי מדע ולימוד,) זה בכל הספרות,
תרצה תתחיל עם הספר הפופולרי של יובל הררי "קיצור תולדות האנושות"
תלמד את קרל מרקס (זה קצת הרבה ספרים) אבל יש הרבה ספרות על סוציולגיה והיסטוריה בעניין כלכלה וחברה, |
|
לגבי הוכחות:
אני לא מבין על מה בדיוק אתה רוצה הוכחות,
שהביקוש נגרם מיזה שלקחת ממני את שלי ?
ברור לכל ילד שאם תקח ממני את האוויר אז אני אבקש (=ביקוש) זאת,
תיקח ממני את המים, אז אני אבקש זאת,
תיקח ממני את האדמה אני אבקש זאת,
תעשה שטיפת מוח (פרסומות וכודמה) שחייבים פלאפון או כל המותרות האחרות, אז אני אבקש זאת,
הביקוש היא לא מעשי שמים,
מה שאני טוען היא, שיש דברים שאסור לקחת מתחילה,
שזה הנחלה = בית ומקור פרנסה, ולכן באמת התורה מצווה לחלק את הנחלה בגורל, ואי אפשר למכור זאת לצמיתות,
וכמובן את האוויר ואת המים,
בוודאי שאני מודע למצב המודרני, בכל זאת אני טוען שחייבים לשמור על העיקר תורה, שזה אומר בית ומקור פרנסה ומים ואוויר אי אפשר למכור לצמיתות, כלומר כל אחד מקבל ואי אפשר למכור,
בשאר הדברים כמו פלאפון מכוניות וכדומה, אפשרי לעשות שיוויון היזדמניות, בכל זאת חייבים להביא למצב שיש להאדם שמיטת חובות כמו שיש לחברות את המושג בע"מ שמגן עליהם, כך כל אדם פרטי שכושל לא ניזוק ממש בדברים הבסיסים שלו שהם הבית המקור הפרנסה מים והאוויר,
בינתיים המצב היום היא שחברות מחזיקים בקרנות המזבח = בע"מ, והאדם הפרטי מאבד את ביתו ממש, הנתונים של הוצאה לפועל ממש מפחידים, תראה כאן מי עמוד 36 http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&ved=0CC8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.eca.gov.il%2FloadedFiles%2Fdoch%2520peilut.pdf&ei=uv8XUbKaBYSn4AS8zoDoBw&usg
=AFQjCNHR4PLba1c9dyhAoNCQ4hJjuLfL3Q&bvm=bv.42080656,d.Yms
מה שאני טוען בעיקר שאנו חייבים להיות יצירתיים יותר ומוסריים יותר,
לא לתת למקרה לשלוט בנו, (אני מקווה שמילה "מקרה" יותר יפה)
אתה חושב שאני לא יודע שלהעביר מים לברז עולה כסף ?
אתה חושב שאני לא יודע שלבנות בית עולה כסף ?
אני יודע את כל זה, אבל חייבים להיות יצירתיים באופן כזה שנבין שההשקעה בסוף תהיה כדאי,
לא תהיה משפחות חלשות במילא לא תהיה הרבה פשע, או לחליפין לא נצטרך להשקיע בשכבות החלשות שלא תהיה,
בכלל הגיע הזמן לתת להם יהדות מקורית לא חרדית דוסיית, רק השכלה יהודית חברתית,
המושג הזה לפחד מיהדות היא כישלון גדול והפסד גדול, לא לחינם מעל מיליון מבניה ברחו לחרדים כבעלי תשובה, והחרדים לא מצליחים להיתאושש מהדבר שנפל עליהם מתוך תמימות ורצון להכניס אורחים הביתה במיוחד שהאורחים הם אחיהם היהודים,
בכל אופן, אני רוצה ומשתוקק שנהיה חברה יהודית חכמה ומוסרי ותבונית כמו שיהודי צריך להיות,
במיוחד ליהודים שמבינים את התורה ומבינים ששכרה ועונשה בתורה הם הכל תבונה פשוטה ולא מסיטיקה משמים,
כלומר קרע מלכות בית דוד היית על מיסים, גלות השבטים ואשמדתם היית בגלל שמיטה = כלכלה צודקת,
ואי חזרה לארצינו בכל אורך הגלות היית בגלל שהאמינו באמונות טפילות, ודווקא התנהגות יהודית חוצפנית באומות ודווקא בנושאים כלכליים כמו של יוסף במצריים הביא עלינו את כל הרדיפות בגלות,
לסיכום נאמר,
מבחינת טכנולוגית אפשרי שהמים תגיע לבתים בלי הרבה כסף,
הפילוסופיה שלנו אייך שהטכנולוגיה תתפתח ?! צריכה להיות שהאדם לא יצטרך לעבוד כל כך הרבה בשביל לחם וחלב,
אותו טענה שיש לי על יוסף הצדיק שלא לימד את המצרים אייך לשמר חיטה, או לחליפין לתת להם חיטה חינם ולא לנסות לגזול מהם הכל,
כך יש לי את אותו טענה כלפי התפתחות הטכנולוגיה,
במקום להקל עלינו ולא לעשות מיזה ביזנס, אז המצב היא ששני הבני זוג לא מצליחים לפרנס את עצמם,
אני מקווה שהייתי עכשיו יותר מובן,
בהצלחה לכולנו,
(הרגע ראיתי את הכתבה הזה כאן וכדאי לראות שנבין על מה זעקתי כל הזמן http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=50678
תוקן על ידי maxmen ב- 10/02/2013 22:58:21
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 12:38 |
|
| |
.
געיי שלופן
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 12:40 |
|
| |
אני מציע להעביר את הדיון (החשוב כשלעצמו) על קרקעות, מים ושאר משאבי טבע, לאשכול נפרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 13:06 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
געיי שלופן |
|
אתה רואה שמרוב כעס אתה לא מדייק בכתיבה שזה מאוד חשוב אצלך בדרך כלל (מילא אני לא מקפיד אבל אתה שלא תקפיד ?)
גיי שלאפן
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 14:05 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | .
געיי שלופן
אתה רואה שמרוב כעס אתה לא מדייק בכתיבה שזה מאוד חשוב אצלך בדרך כלל (מילא אני לא מקפיד אבל אתה שלא תקפיד ?)
גיי שלאפן |
|
עברו בי כמה מחשבות על כך שמכולם, דוקא אתה מתקן לי שגיאות בכתיבה, ועוד שגיאות ביידיש...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 14:10 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  | | אני מציע להעביר את הדיון (החשוב כשלעצמו) על קרקעות, מים ושאר משאבי טבע, לאשכול נפרד. |
|
צדיק אני לא מבין אותך, מיהו המיצר את הכסף ?
זה הדיון שלך לא ?
אני טוען ששעת עבודה של אדם דווקא מיצר את הכסף ולא כפי שטוענים שהאנרגיה = סוסים פרות נפט חשמל וכדומה,
אם היה נכון שהאנרגיה מיצר את הכסף, אז מאז גילוי הטכנולוגיה אמור היינו פשוט להיות בני חורין לחלוטין,
במקום אדם יש סוס ובעלי חיים אחרים, אחריו הגיעו המכונות קיטור, ואחריו הנפט וכו' וכו',
אז למה באמת זה בדיוק הפוך ? פעם היית מספיק מפרנס אחד למשפחה גדולה, והיום לא מספיק שני מפרנסים למשפחה קטנה,
כלומר אם האנרגיה מיצר את הכסף אז למה אנו חייבים לעבוד בתקופת הטכנולוגיות של שנות האלפיים,
והיות ששעת עבודה מיצר כסף,
אז יעשו הכל שהאדם יעבוד, = ביקוש
ואייך עושים זאת ?
פשוט גונבים ממנו את כל משאבי הטבע ששיך לו ואז יש לו "ביקוש"
זה הדרך האכזרית,
כי בפירסומות ושטיפת מוח חברתית אפשר עוד לטעון שיש בחירה לכל אדם לא להשתכנע לקנות כל דבר שמפרסמים וכל דבר שלשכן ולחבר יש, במילא הביקוש לא מכורח קיומית,
אבל בדברים קיומיים כמו מים ונחלה שזה גם המפרנס אותו ?! זו ממש אכזריות לשמה !!!
בכדי להשתיק את האנשים:
1,לא אומרים מראש (בחינוך) שהאדמה ומשאבי הטבע שייך לו, כלומר לא מקבל ליבה תורנית יהודית מקורית,
2, אומרים להם מה הבעיה הבנק נותן משכנתא,
אבל לבנק אין כסף הרי שעת עבודה יוצר את הכסף, והאדם שלוקח משכנתא עוד לו עבד,
ולכן הבנק פשוט מדפיס כסף שאין לו ונותן להאדם על חשבון שעת עבודה בעתיד,
יוצא לסיכום:
שעת עבודה מיצר את הכסף,
הבנק מזייף כסף על חשבון העתיד, במילא הבטיחו ביחד עם מערכת המשפט שעות עבודה בעתיד,
ואייך מבטיחים עוד שעות עבודה שלכאורה מיותרים כמו לעבוד בשביל מים ושאר משאבי הטבע שהם חינם ?
פשוט גוזלים מהם את משאבי הטבע,
אז מבטיחים עוד ועוד שעות עבודה,
כל זה לא אמור להישמע כל כך אכזרי אם כל הכסף המיוצר היה נכנס להאדם בכיס,
אבל לא ולא, כי בהיות שכל שעת עבודה שולם מקודם, על חשבון העתיד, ולכן הוא משלם עליהם ריבית, (שוב חוסר ליבה תורנית יהודית מקורית) והיות שכל המשאבי הטבע גנבו ממנו ואלה מביאים לו את זה הביתה אז צריך לשלם על עבודה (שזה היה משלם בכל מקרה, ולא לגמרי בטוח) ועל התיווך,
ריבית ותיווך ועבודה של אחרים עליו (שלא מחוייב המציאות שצריך אותם בכלל,)
כל אלה כופים שעות עבודה, וגם כופיים עליו עבדות לעולמים מראש, הרי התחייב על חשבון העתיד,
עכשיו צדיק: מה כל זה זר לאשכול שלך ? מה לא שייך כאן לנושא האשכול ?
הרי אני מסביר אייך ומי באמת מיצר כספים,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 14:12 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . עברו בי כמה מחשבות על כך שמכולם, דוקא אתה מתקן לי שגיאות בכתיבה, ועוד שגיאות ביידיש...
|
|
ולכן כתבתי את זה (מילא אני לא מקפיד אבל אתה שלא תקפיד ?)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 14:21 |
|
| |
השאלה שהצבתי באשכול זה היא: האם מבחינה הלכתית מותר למדינה להדפיס כסף?
שאלה זו רלבנטית גם בעולם שבו כל משאבי הטבע מחולקים באופן צודק, וכל הצרכים ההכרחיים לקיום האדם מסופקים בחינם באורח פלא.
עדיין תהיה אפשרות להדפיס כסף, ויהיה אפשר לדון בשאלה אם זה מותר או אסור.
ולכן, אני מציע להעביר את הדיון (החשוב כשלעצמו) בסוגיית משאבי הטבע, לאשכול אחר, ולהתמקד כאן בדיון בשאלת הדפסת הכסף כשלעצמה.
|
|
|
|
|