בית פורומים עצור כאן חושבים

הדפסת כסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2013 13:16 לינק ישיר 

אראלסגל כתב:
.קראתי, ומצד שני - אני גם זוכר אישית (לא מקריאה) מה קרה למדינת ישראל כאשר שר האוצר, אחד יורם ארידור, החליט כי הדפסת כסף היא הפתרון לגירעון הממשלתי. לפעמים בכל זאת כדאי שהכסף יהיה צמוד למשהו מוחשי.

תוקן על ידי אראלסגל ב- 13/02/2013 08:35:42

השיטה המוניטרית הנוכחית, אינה מאפשרת הדפסת כסף על ידי הממשלה.  הכסף מודפס רק על ידי הבנק המרכזי.כמות הכסף במשק אמורה להתאים לגודל הכלכלה. הבעיה בתקופות של היפר-אינפלציה הבעיה היא שכמות הכסף גדולה מידי.
אם כמות הכסף קטנה מידי, נוצרת דפלציה. ההצמדה לדברים מוחשיים עלולה לגרום לאחד מהמצבים הללו (בדרך כלל דפלציה קשה מאוד)
בתקופת ארידור הדפיסו כמויות כסף אדירות. ונוצר עודף כסף.

תוקן על ידי חרד_לנפשו ב- 13/02/2013 13:23:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 13:21 לינק ישיר 

maxmen כתב:

צדיק: מה פירוש ? אתה מוריד את ערך הכסף. לא ?! ואם כן אתה גונב מכולם !

שסמכנו על זהב אז מתחילה סמכנו על כך, ימצא זהב יורד הערך של הזהב, 
אבל אם אתה עושה זאת סתם אתה פשוט גנב,

תוקן על ידי maxmen ב- 13/02/2013 02:19:21

יש משמעות לכמה כסף יש?!  חשבתי שאתה לא "מאמין" בהיצע וביקוש.

ההצמדה למדד פרושה, שאתה מקבל את אותו כוח קנייה.
ללא הדפסה של כסף חדש, ערך הכסף יעלה מאוד. 
ואז , תוכל לקנות הרבה יותר באותו סכום כסף, בעיה של סאה בסאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 14:42 לינק ישיר 

חרד_לנפשו כתב:

יש משמעות לכמה כסף יש?!  חשבתי שאתה לא "מאמין" בהיצע וביקוש.

.

טוב אתה לא מבין אותי כלל כנראה,
אני יודע ברגע שסכמנו על המושג כסף, אייך זה עובד ומהי גזל וגנב,
זה לא עניין של אמונה או מה,
אני לא מאמין אני פשוט יודע שהמושג כסף הביא את כל הצרות בעולם מאז שהמציאו אותו
זה כמו המצאת המכוניות, שלשה מיליון הרוגים בשנה ושלושים מיליון פצועים בשנה, זה המחיר, ובכל זאת אומרים שהמכונינות מצילות חיים,
כלומר אין לנו בעיה להביא קרבן כזה להציל אחרים,
אותו דבר בכסף, אומרים שבלי זה לא היינו, במילא כדאי הקרבן של כל המלחמות בהיסטוריה, מלחמות חברתיות ומלחמות של ההימפריות = כיבושים של עמים אחרים לשם עבדות לכסף,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2013 20:07 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.
שים לב,
מאז תקופת יורם ארידור, חלפו כשלושה עשורים.
בכולם, השיטה היתה ונותרה - אין הצמדה של שער המטבע הישראלי לבסיס ריאלי כלשהו, זהב או כל בסיס אחר.
והנה, הפלא ופלא, לא חשנו בהיפראינפלציה בשנים אלו, למרות שהשיטה נותרה.
האם זה תומך או נוגד את הטיעון שלך?

וכמה עשורים היה המטבע האמריקאי צמוד לכסף/זהב?
האם בכל אותם עשורים סבלה ארה"ב מדפלציה/אבטלה?
האם זה תומך או נוגד את הטיעון שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2013 21:16 לינק ישיר 

.

אראל,
זה תומך לגמרי בתאוריה, שאגב - היא לא שלי.

וכן, ארה"ב סבלה מדפלציה, עד לחוק שביטל את ההצמדה לזהב במחצית הראשונה של שנות ה-30.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2013 23:57 לינק ישיר 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=culUDfcLOzE#t=50s

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 13:28 לינק ישיר 

מקס, כתבת:
טוב אתה כנראה לא יודע, מותר לבנק לתת לך כסף שאין לה, על כל שקל שיש לה מותר להם לתת לך תשע שקלים, 
תשים את אותו תשע בבנק אז יש כבר בבנק 10 שקל אז מותר לבנק לתת לי 90 שקל, אני שם את התשעים בבנק, אז יש לבנק עכשיו 100 שקל, אז מותר לבנק לתת לאשתי 900 שקל שאין לה, 

היום רוב הכסף הם חוב.

אז תרשה לי להסביר לקוראים למה זה לא נכון.

נניח שבמשק קיים בנק מרכזי אחד ושני בנקים מסחריים, כמו כן נניח שכרגע אין אמצעי תשלום במשק (אין כסף בכלל). הבנק המרכזי מדפיס שטר של מאה ש"ח ומלווה אותו לבנק א, תמורתו הבנק מתחייב לשלם לבנק המרכזי ריבית. בנק א צריך להלוות את 100 השקלים הללו לאזרחים בריבית גבוהה יותר על מנת להפוך לרווחי.

נניח שהבנק עושה כדבריך, והוא משאיר את כל 100 השקלים אצלו ותמורתם הוא מלווה לראובן 900 ש"ח (אני מניח כרגע יחס רזרבה של 1:10). ראובן יקבל את 900 השקלים ויפקיד אותם בבנק המסחרי השני, אולם אבוי!הבנק השני יפקיד את כל 900 השקלים הללו בכספתו אבל הוא לא יוכל להלוות ללקוחות האחרים שלו ולו שקל אחד. (הרי אין לו מזומן ממשי בכספת, כל ה 900 הם למעשה כסף וירטואלי שבנק א יצר. כל המזומן שיש במשק נמצא בכספת של א).

סביר להניח שבנק א לא יעשה כדבריך. הוא ישאיר אצלו רק 10 ש"ח וילווה את ה 90 הנותרים. תמורת עשרת השקלים שהוא השאיר אצלו הוא יוכל להלוות 90 ש"ח נוספים על סמך אותה הרזרבה - סה"כ במשק: 100 ש"ח אמיתיים ו 90 וירטואליים. בנק ב' יקבל את ה 90 ש"ח המוחשיים, ישאיר אצלו 9, ילווה את ה 81 הנותרים, ותמורת ה 9 שנשארו אצלו הוא ילווה עוד 81 - סה"כ אמצעי תשלום במשק: 100 אמיתיים, 90 וירטואליים של א' + 81 של בנק ב'.

בסוף התהליך יהיו בידי הבנקים 100 ש"ח במזומן, ותמורתם הם ילוו 900 ש"ח וירטואליים. ה 900 הוירטואליים אינם יכולים לייצר רזרבה להלוואות חדשות ולכן התהליך יפסק בשלב הזה, עד שהבנק המרכזי ידפיס עוד כסף.

התהליך שאתה תיארת, כפי שראית באתר החובבני "כלכלה אמיתית", פשוט לא נכון. הבנקים לא מייצרים כסף, הם פשוט לווים ומלווים בצורה מסודרת ומרוכזת, עם הקלה מוניטרית שנקראת יחס הרזרבה, על מנת שהם לא יצטרכו להתעסק עם טונות של נייר פולימר...

תוקן על ידי שיג_ושיח ב- 20/02/2013 13:29:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 15:05 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:
התהליך שאתה תיארת, כפי שראית באתר החובבני "כלכלה אמיתית", פשוט לא נכון. ..

כרגע לא התעמקתי בדבריך, ואני מגיב רק על השטות הזה,

לא חובבני ולא בולשית,
אם תרצה להשכיל בענין תקרא את ספרו של יובל הררי "קיצור תולדות האנושות" זה פשוט ספר קל מאוד להבנה,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/02/2013 15:05:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 15:18 לינק ישיר 

מתוך "מי אנחנו" באתר "הכלכלה האמיתית":
האתר שם לעצמו למטרה להעביר בצורה אוביקטיבית ככל האפשר את המתרחש בעולם הכלכלי בו אנו נמצאים ובנוסף להכין את כולנו לקראת הקריסה הבלתי נמנעת של השיטה המוניטרית הנוכחית המבוססת על חוב בארץ ובכל העולם כבר במהלך השנים הקרובות.

המאמרים והעובדות שמוצגים באתר מובאים ללא פילטרים, הגבלות או הוראות מלמעלה תוך התמקדות בנושאים שהמדיה המרכזית נמנעת מלגעת בהם מסיבות השמורות עימה.  המקורות שלנו יהיו חשופים ופתוחים ככל הניתן תחת התנית אישור המקור, לכל מי שירצה להמשיך ולחקור את הנושאים לבדו.

הריח העז של החתרנות, האווירה הכללית של "הנה! קונספירציה" לא משאירים טעם של מקצועיות יתר. מעבר לעובדה שהאתר הזה פועל על פי אג'נדה, וכאשר אתה פועל ע"פ אג'נדה אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך יותר מדי...

ישנם אינספור בלוגים פורומים בנושאי כלכלה באינטרנט, ששם בוגרי כלכלה יסבירו לך מה פה חובבני. למשל:
תועלת שולית | בלוג בנושאי כלכלה, חברה ומה שביניהם
האונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 15:25 לינק ישיר 

יש לך עניין לתקוף אתר כלשהי אז אנא פתח אשכול מיוחד לכך (אם זה אפשרי מצד ההנהלה) או אם אתה רוצה לפרסם איזה בלוג ? אז יש אשכול מיוחד לקישורים,

סתם לקשקש ולומר שזו המצאת האתר הזה בזמן שכל ילד מתחיל יודע את חוק הבנקאות ?!
זה כתוב בכל מקום, ננתי לך ולגולשים ספר קל להבנה, הוא אומר בדיוק מה שאני אמרתי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 15:25 לינק ישיר 

הבלוגר "אורי כץ" (דוקטורנט לכלכלה) גם כבר כתש רבות את "תורתם" של אנשי כלכלה אמיתית:

http://orikatz.wordpress.com/

זה כמו להתייחס לבלוג "בועת נדל"ן חמורה בישראל" כאל בלוג פיננסי רציני. מדובר בקונספירטורים ובנביאים-מטעם-עצמם ביי דפנישן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 15:34 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:

נניח שהבנק עושה כדבריך, והוא משאיר את כל 100 השקלים אצלו ותמורתם הוא מלווה לראובן 900 ש"ח (אני מניח כרגע יחס רזרבה של 1:10). ראובן יקבל את 900 השקלים ויפקיד אותם בבנק המסחרי השני, אולם אבוי!הבנק השני יפקיד את כל 900 השקלים הללו בכספתו אבל הוא לא יוכל להלוות ללקוחות האחרים שלו ולו שקל אחד. (הרי אין לו מזומן ממשי בכספת, כל ה 900 הם למעשה כסף וירטואלי שבנק א יצר. כל המזומן שיש במשק נמצא בכספת של א).

סביר להניח שבנק א לא יעשה כדבריך. הוא ישאיר אצלו רק 10 ש"ח וילווה את ה 90 הנותרים. תמורת עשרת השקלים שהוא השאיר אצלו הוא יוכל להלוות 90 ש"ח נוספים על סמך אותה הרזרבה - סה"כ במשק: 100 ש"ח אמיתיים ו 90 וירטואליים. בנק ב' יקבל את ה 90 ש"ח המוחשיים, ישאיר אצלו 9, ילווה את ה 81 הנותרים, ותמורת ה 9 שנשארו אצלו הוא ילווה עוד 81 - סה"כ אמצעי תשלום במשק: 100 אמיתיים, 90 וירטואליים של א' + 81 של בנק ב'.

בסוף התהליך יהיו בידי הבנקים 100 ש"ח במזומן, ותמורתם הם ילוו 900 ש"ח וירטואליים. ה 900 הוירטואליים אינם יכולים לייצר רזרבה להלוואות חדשות ולכן התהליך יפסק בשלב הזה, עד שהבנק המרכזי ידפיס עוד כסף.

התהליך שאתה תיארת, כפי שראית באתר החובבני "כלכלה אמיתית", פשוט לא נכון. הבנקים לא מייצרים כסף, הם פשוט לווים ומלווים בצורה מסודרת ומרוכזת, עם הקלה מוניטרית שנקראת יחס הרזרבה, על מנת שהם לא יצטרכו להתעסק עם טונות של נייר פולימר...

עכשיו, כמה כסף מזומן אמיתי נדפס בכלל ? כמה אחוזים קטנים ביותר !!
הבנק ממשיך להלוות כסף וירטואלי,
שאני בא לקחת משכנתא אני לא מקבל מזומן, את אותו קובץ וירטואלי אני מעביר לקבלן שהוא מכניס אותו חזרה לבנק,
והבנק ממשיך על חשבון זה להלוות פי 9,
זה החוק וזה מה שהם עושים,
כל הכסף נוצר על ידי חוב על סמך שעות עבודה בעתיד,
כדי שבני אנוש יכלו להחזיר את הכסף, אז נצרך הרבה שעות עבודה הרבה יותר מהחיים של כולנו,
זה השיטה וזה חיסרונה,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/02/2013 15:41:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 15:55 לינק ישיר 

אז זהו שלא. את הקובץ הוירטואלי אתה מעביר לקבלן, שמכניס אותו לבנק שלו. כאשר הבנק של הקבלן מקבל את הכסף הוירטואלי הזה ושם אותו בכספת, הוא אינו יכול להשתמש בו כרזרבה על מנת להלוות סכומים נוספים. הוא יכול להלוות עוד כסף אך ורק אם הוא יקבל עוד מזומנים ויכניס אותם לכספתו.
אי אפשר לקחת כסף וירטואלי (שאינו מודפס או מוטבע) מלקוח א', ואז להכניס אותו לכספת ולהלוות תמורתו כסף וירטואלי נוסף. ותאמין לי שאני מכיר היטב את חוק ה"בנקאות" (ואני יודע שבסרט "כסף בנקאות והפדרל ריזרב" הם מקשקשים אחרת, כדאי להיות ביקורתי לפעמים).

עכשיו, כמה כסף אמיתי נדפס בכלל? כמה אחוזים קטנים ביותר!!
נכון מאוד. אם יחס הרזרבה במדינת ישראל הוא 6%, אזי 6% מסך אמצעי התשלום במשק יהיו מודפסים פיזית וכל השאר יהיו רשומים במחשב. אין זה אומר שבנק הפועלים ברא יש מאין 94% מהכסף שלו, אלא שהוא קיבל הקלה רגולטורית שעל פיה הוא לא חייב להחזיק את כל הונו במזומן.

הוא לא "יוצר" כסף מכלום, הוא עדיין חייב אותו ללקוחות שלו, הוא פשוט לא חייב לשמור הכל בכספת בכל רגע נתון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 17:04 לינק ישיר 

שיג_ושיח כתב:
אז זהו שלא. את הקובץ הוירטואלי אתה מעביר לקבלן, שמכניס אותו לבנק שלו. כאשר הבנק של הקבלן מקבל את הכסף הוירטואלי הזה ושם אותו בכספת, הוא אינו יכול להשתמש בו כרזרבה על מנת להלוות סכומים נוספים. הוא יכול להלוות עוד כסף אך ורק אם הוא יקבל עוד מזומנים ויכניס אותם לכספתו.
אי אפשר לקחת כסף וירטואלי (שאינו מודפס או מוטבע) מלקוח א', ואז להכניס אותו לכספת ולהלוות תמורתו כסף וירטואלי נוסף. ותאמין לי שאני מכיר היטב את חוק ה"בנקאות" (ואני יודע שבסרט "כסף בנקאות והפדרל ריזרב" הם מקשקשים אחרת, כדאי להיות ביקורתי לפעמים).

עכשיו, כמה כסף אמיתי נדפס בכלל? כמה אחוזים קטנים ביותר!!
נכון מאוד. אם יחס הרזרבה במדינת ישראל הוא 6%, אזי 6% מסך אמצעי התשלום במשק יהיו מודפסים פיזית וכל השאר יהיו רשומים במחשב. אין זה אומר שבנק הפועלים ברא יש מאין 94% מהכסף שלו, אלא שהוא קיבל הקלה רגולטורית שעל פיה הוא לא חייב להחזיק את כל הונו במזומן.

הוא לא "יוצר" כסף מכלום, הוא עדיין חייב אותו ללקוחות שלו, הוא פשוט לא חייב לשמור הכל בכספת בכל רגע נתון.

אם אתה יודע את החוק אז ספר לנו, זה לא מספיק לי שאתה יודע ואני אסמוך שאתה יודע,

אני שואל אותך שאלה פשוטה, האם כסף נדפס על חשבון החוב על חשבון העתיד (אשראי) ? כן או לא,

אגב זה לא הסרט ולא האתר הנ"ל זה כתוב בכל מקום,
אני לקחתי את דברי מספרו של הררי,
אם תאמר שהוא חובבן וכך מלמדים בקורסים של האוניברסיטה ?
אוקיי אין לי בעיה ללמוד מה אתה אומר,
אבל תאמר לי האם הקורס שלו היא חובבנית, ואם כן שיחזיר את הכסף לסטודנטים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 17:07 לינק ישיר 

שיג ושיח,
אתה צודק בעיקרון במה שאתה אומר.
תרשה לי לתקן אותך בנקודה אחת.

הכסף שהבנק שומר ב"כספת" הוא סימונים במחשב וגם הכסף שהבנק המרכזי מעביר הוא סימונים במחשב.

יחס הרזרבה מחושב בצורה הרבה יותר מסובכת. (הון ראשוני, הפרשות וכו)
אבל התוצאה דומה.
כל הכבוד על פישוט נושא מסובך כל כך, לפוסט אחד קצר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדפסת כסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.