אם התכונת לניגונים שהלבישו על תפילת גשם, שמעתי בכמה ישיבות שעשו לניגון של זכור דבר לעבדיך של דוד ורדיגר.
אגב מעניין האם יש נוסח אותנטי לתפילת גשם וטל (לא רק לקדיש) שהרי רבו קטעי חזנות עליהם ואף אחד לא יושב על מוטיב מרכזי משותף, כאשר לדוגמא תפילת זכרונות בר"ה הרבה מהקטעים שנכתבו עליו יושבים על מוטיבים של נוסח מרכזיים.
בישיבות בישראל עושים התפילה במנגינת היה עם פיפיות המוכר.
תודה,
משה - כל הקטעים טובים, אך התכוונתי בדיוק למה שכתב עת הזמיר:
"ניגונים שהלבישו על תפילת גשם", שיהיו קלילים גם לש"ץ וגם שהקהל יוכל להצטרף מיד.
אשמח להעלאת הניגון של זכור דבר לעבדיך של דוד ורדיגר, וכן לרעיונות נוספים.
נשלח ב-16/10/2011 20:12
אודה למי שיכול להקליט שני בתים לדוגמא עם המלים של פיוט הגשם והמנגינה שהוזכרה.
אנא להעלות כאן או לשלוח לי במייל: [email protected]
תודה מראש,
אלכס
נשלח ב-17/10/2011 00:17
הניגון החסידי שומרי מצוותיה, או כפי שהוא אולי מוכר יותר כניגון של ויין מאמע ויין, מתלבש יופי גם על גשם וגם על טל.
נשלח ב-17/10/2011 23:03
לציקוצורים
אני מבצע את "זכר אב" (וגם את "טל תן" בתפילת טל) עם הניגון של מודזיץ' "אל תירא עבדי יעקב". אם אתה מעוניין אני יכול להשמיע לך דרך הטלפון .
משה
נשלח ב-20/10/2011 19:01
משה אלפי תודות, הן על ההצעה והן על ההשמעה הטלפונית, שאח"כ נפל לי האסימון שאנו שרים לחן זה של "אל תירא" ב"יעלה" בליל כיפור. כאשר נגשתי הבוקר למס' מצומצם של אנשים כדי שיעזרו בתחילת הפיוט, התברר לי שלרבים זהו בעצם זיכרון ילדות (למשל בחיפה, אלון מורה) או כניגון בישיבות בסעודה שלישית, ואכן כל הציבור היה מקהלה גדולה. יישר כח.
אני עדיין מעונין לשמוע מהו הלחן שהוצע למלים "זכור דבר לעבדך".
מורי ורבותי, הרשו לי לנצל הזדמנות זו לאחל לכולנו שהשנה (וכמובן בהמשך) הפורום יהווה במה אך ורק למסירת מידע, ולדיונים ודיווחים פוריים.
חורףבריא,
אלכס בהרב, ז"י
נשלח ב-20/10/2011 20:44
אלכס -אולי תתאכזב אבל מצאתי את הלחן הידוע של השיר בביצוע דוד ורדיגר ,להלן הקישור :
באקו"ם מופיע כלחן מסורתי דוד ורדיגר שר בתקליט ניגוני חסידי סקולען - איו זאת אומרת שמלחין החצר הלחין את הקטע אלא שחסידות זו ניכסו את הלחן לעצמם. לשומעים קולות נשים - שולי נתן שרה את השיר בלי תוספת התזמור של ורדיגר http://www.youtube.com/watch?v=8ieyEF7Msvk
לחן של "עץ הרימון" הושר במנין של עבדכם הנאמן , בתקוה שאינכם מעוניינים שאקליט את הזיופים.
נשלח ב-20/10/2011 21:38
תודה ידידי (ברבים). זה הלחן שחשבתי עליו, אך התלבטתי כיון שאכן לע"ד קשה להלביש אותו על המלים.
בכל מקרה הלחן של "אל תירא" סוחף יותר.