|
|
| נשלח ב-17/10/2011 11:03 |
|
| |
אני מחפש קשר עם משהו אמיתי וחזק מול הבדידות וחוסר האונים והמשמעות. קשר עם אלוהים אמור לפתור את הבעיה הפסיכולוגית, אך איני יודע עם יש אלוהים ועם קשר איתו הוא אפשרי, ובאיזה אופן.
כל זה הם דברים אונברסליים, כיהודי יש כאן עוד דבר שזה שכר ועונש על קיום תורה ומצוות, ומכיוון שחונכתי על זה יש לי רגשות אשם בקשר לזה, ומכיוון שאני מפקפק בנכונות וברלוונטיות של התורה והמצוות, אני מפחד שגם גישה לדבר האונברסלי הנ"ל ימנע ממני כי אני חוטא ופושע
פה הר"ן נותן פתרון, שהוא מפריד בין החלק של הקשר עם האלוהים על ידי התפילה-התבודדות, ובין קיום התורה והמצוות והשכר והעונש. [אם הבנתי נכון את דבריו]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 15:16 |
|
| |
קאצאפולה אם ההתבודדות של ר' נחמן נותן לך פתרון של קשר עם אלקים, לא בצורה של שכר ועונש וקיום מצוות לבד, אלא פשוט קשר עם אלקים, לך על זה. מנסיון, זה עשוי לעזור מאד למצא את האלקים. לא בלחץ והתאמצות בכוונה בכדי לקיים מצוות תפלה ואם לא מקבלים עונש, אלא פשוט להיות קשור לו, לדבר אליו. תוכל גם להגיד לו את ספקותיך על היותו ומהותו ויחסיך כלפיו, הוא עוזר גם בזה בוודאי. רק לא בלחץ, לא הרבה, תן כמה דקות ביום לשיחה פשוטה עם האלקים, זה שאתה לא יודע עליו שום דבר ברור יותר משמו. תראה שזה הופך את האלקים למציאות בתוך המציאות שלך.
לפי הקבלה, ובעצם גם לפי הרמב"ם בסוף המו'נ, כל התומ'צ לא נועדו אלא להביא את האדם למצוא מקום לקשר עם אלקים בתוך חיי היום יום שלו, אין מטרה ותכלית אחרת בתומ"צ. השכר ועונש הם רק פיתוי לאנשים שלא מבינים את החשיבות של זה. ממילא אם הגעת למצב שבו השכר ועונש לא תופס את עולמך אלא הדרישה הפנימית למשהו ברור ואמיתי, אדרבה נתעלית מדרגת ילד או אשה שלהם נועד השכר ועונש. מקוה שמובן.
תוקן על ידי יהיאור ב- 17/10/2011 15:18:23
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 15:19 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | אדרבה נתעלית מדרגת ילד או אשה שלהם נועד השכר ועונש. מקוה שמובן.
|
|
להזכירך: השנה 2011
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 15:21 |
|
| |
סליחה, חשבתי שעכשיו תשע"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 15:52 |
|
| |
"רק לא בלחץ, לא הרבה, תן כמה דקות ביום לשיחה פשוטה עם האלקים, זה שאתה לא יודע עליו שום דבר ברור יותר משמו. תראה שזה הופך את האלקים למציאות בתוך המציאות שלך.
לפי הקבלה, ובעצם גם לפי הרמב"ם בסוף המו'נ, כל התומ'צ לא נועדו אלא להביא את האדם למצוא מקום לקשר עם אלקים בתוך חיי היום יום שלו, אין מטרה ותכלית אחרת בתומ"צ. השכר ועונש הם רק פיתוי לאנשים שלא מבינים את החשיבות של זה. ממילא אם הגעת למצב שבו השכר ועונש לא תופס את עולמך אלא הדרישה הפנימית למשהו ברור ואמיתי, אדרבה נתעלית מדרגת ילד או אשה שלהם נועד השכר ועונש. מקוה שמובן. "
מובן מאד.
באותה מידה ניתן לשוחח עם קנקן התה של ראסל שלא יודעים עליו שום דבר ברור יותר משמו. אם תעשה זאת תראה עד מהרה שקנקן התה של ראסל הופך למציאות בתוך המציאות שלך.
ואכן מה שמאפיין(לפחות את רוב הקבליסטים בפורום זה) היא החשיבה השיטחית ברמת ילד. והשובניזם שלהם הוא חלק מהתחושה ההכרחית להם שהם נעלים יותר. נעלים יותרמנשים,נעלים יותר מגויים.(אבל חכמה בגויים תאמין!!!)
אנחנו הזכרים האלופים ! איזו תרומה לאגו במחשבה הזאת.. מה חבל שיחד עם זה,כנראה בעיסקת חבילה, צוללת האינטלגנציה לתחתית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 15:59 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | אדרבה נתעלית מדרגת ילד או אשה שלהם נועד השכר ועונש.
|
|
למען האמת, יהיאור, (וכפי שציין גם פרזנט), מה פשר היציאה הזו? (שאלה רטורית)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:12 |
|
| |
לא הבנתי כל הוויכוח פה. הדוגמא ילדים ונשים הוא של הרמב"ם, לא שלי, כל השאלות על השוויון מופנות אליו. חושבני שהענין ברור, ולא צריך לקפוץ כל פעם שמשתמשים במילה שלא נוחה לנשים או לקטנים. [זו מטואפורה.]
מי שיש לו שאלה ענינית, שישאל. ובמילים ברורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:17 |
|
| |
שיבולאיו
אמנם שאלתך רטורית אבל אני מתפלא עליה.
הקבלה והיהדות בכלל במשך מאות שנים דיכאו את האישה בגלל הפחד העצום מכוחה.
הם שאפו לרסן את האישה על ידי שורת חוקים מדכאים.
לאחר מאות שנים הנשים עצמן הפנימו את הדיכוי הזה.
עם ההשכלה והחילון השובניזם הפך למילת גנאי.
אבל הדבקים בכתוב בעיקר הקבליסטים,לא השתחררו מהחשיבה הזאת גם בשנת תשע"ב.
נשות השאלים מבטאות את ההפנמה של הדיכוי הנשי גם היום,בשנת תשע"ב.
תהא שנת עוד בינה.
(ציפיה,  לא נראה שתתממש)
תוקן על ידי צענערענע ב- 17/10/2011 16:22:16
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:19 |
|
| |
זה שבכל פעם שמשתמשים במשל אשה-גם כשזה לא קשור לענין חשיבות או מקום הנשים בכלל- מיד כל הנשים ומגיניהם קופצים זה מעלה או חסרון שלהם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:20 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | לא הבנתי כל הוויכוח פה. הדוגמא ילדים ונשים הוא של הרמב"ם, לא שלי, כל השאלות על השוויון מופנות אליו. חושבני שהענין ברור, ולא צריך לקפוץ כל פעם שמשתמשים במילה שלא נוחה לנשים או לקטנים. [זו מטואפורה.]
|
|
הרמב"ם, עם כל הכבוד לו, חי בתקופה פרימיטיבית, ולמרבה הצער חלק מהמטפורות שלו משקפות את זה. איננו מקבלים הרבה מהדברים שהאמין בהם הרמב"ם בזמנו (כמו הדרך לטפל בפגיעות ראש, לדוגמה). לא נראה לך שציטוט המטאפורה ללא הסתייגות הוא בעייתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:23 |
|
| |
מי שאין לו דעת קלה שיבין כבר שמטואפורה זה מטואפורה ולא יותר מזה, מי שקופץ מכל מטואפורה שלא מתאימה לו אכן דעתו קלה ולא צריך להתחשב בו. הענין פה לא קשור לזה בכלל.
אם אתה מדבר עברית אתה עדיין משתמש בשפה שבו לשון נקבה משקף תמיד הצד החלש המקבל. [כמו כן הביולגיה עדיין לא השתנתה]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:32 |
|
| |
"באותה מידה ניתן לשוחח עם קנקן התה של ראסל שלא יודעים עליו שום דבר ברור יותר משמו. אם תעשה זאת תראה עד מהרה שקנקן התה של ראסל הופך למציאות בתוך המציאות שלך."
תנסי ותדווחי על התוצאות. [רמז: זה יהיה שונה קצת מהדבור לאלקים]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:34 |
|
| |
יהי אור:
לא חשדתי בך שאתה מצהיר במפורש על דעות כאלו (למרות שיתכן מאוד שאתה מחזיק בהן כמו גברים רבים), רק חוסר רגישות.
בוא נסכם ככה:
בפעם הבאה שאתה מצטט אנשי רוח גדולים שהשתמשו ביהודים כדוגמה לגנבים, נוכלים, בוגדניים ומטונפים, תהיה רגיש מספיק כדי להביא את התכונות הרלבנטיות ללא הדוגמה. בסדר? זה הכל.
well,
צדקתי.
(נכתב לאחר הצצה בהודעתך באשכול הסמוך)
תוקן על ידי thepresent ב- 17/10/2011 16:35:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:39 |
|
| |
כפי שהערתי באשכול הסמוך. זה לא ענין של מידות אלא ענין של מציאות. אם אכן יהודים הם גנבים, או שהם מפורסמים כגנבים [אגב-רוב גנבי ישראל. גמרא.] אני לא רואה בעיה להשתמש במשל הזה. אם כי כמובן זה יהיה הכללה. לא צריך לרקוד כל היום לחללי הפמיניסטיים בדיוק כפי שאין בעיה להשתמש במונח SLAVE לגבי מכונה אלקטרונית המשרתת את השניה אע"פ שזה פוגע ברגשות השחורים. כי אם זה פוגע בהם סימן שהם באמת ראויים לפגיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:40 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | "באותה מידה ניתן לשוחח עם קנקן התה של ראסל שלא יודעים עליו שום דבר ברור יותר משמו.
אם תעשה זאת תראה עד מהרה שקנקן התה של ראסל הופך למציאות בתוך המציאות שלך."
תנסי ותדווחי על התוצאות. [רמז: זה יהיה שונה קצת מהדבור לאלקים] |
|
קצת קשה ליצור קשר אינטראקטיבי - ולו מדומיין - עם קנקן חסר תודעה בהגדרה, אבל בהחלט תוכל למצוא ילדים שהרגישו את הדובי שלהם, ואנשים שהרגישו את הוריהם המתים, ישוע הנוצרי, בודהה, קרישנה, ויש להניח שגם את רפרטואר האלים המתחרים של יהווה התנ"כי בכנען ומחוצה לה (וסליחה ממי ששכחתי להזכירו), מדבר/ים אליהם, נותנים להם עצות, תובנות והארות, הקשבה והכלה, אהבה, תמיכה ועידוד.
|
|
|
|
|