|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:42 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | כי אם זה פוגע בהם סימן שהם באמת ראויים לפגיעה. |
|
מ.ש.ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:46 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | מי שאין לו דעת קלה שיבין כבר שמטואפורה זה מטואפורה ולא יותר מזה, מי שקופץ מכל מטואפורה שלא מתאימה לו אכן דעתו קלה ולא צריך להתחשב בו. הענין פה לא קשור לזה בכלל.
אם אתה מדבר עברית אתה עדיין משתמש בשפה שבו לשון נקבה משקף תמיד הצד החלש המקבל. [כמו כן הביולגיה עדיין לא השתנתה] |
|
בוא ונבדוק למי יש כאן דעה קלה.(במובן המטאפורי!אל דאגה!רק במובן המטאפורי!
כאשר אתה משתמש במטפורה היא צריכה לבוא במקום המתאים.
בדיון קבלי אתה יכל להביא את יחסי גבר אשה כמשפיע -מקבל כאשר מובן לכל שאלה הם המושגים המיניים הקבליים.
ידועה לכולם העובדה שבקבלה לכל המושגים היה גוון מיני ולכן אשה מצטיירת שם כמקבלת והגבר כמשפיע.
אבל להפנים את המושגים האלה בחיי היום יום זו פשוט פגיעה חמורה באינטלגנציה.
ההשכלה והחילון גרמו לשינוי תודעתי בנושא הזה.(ואכמ"ל)
אבל מסתבר שלא אצל כולם.
האם בזמן שאתה כותב בפורום ונותן עצה למישהו איך להתקרב לאלוקים זה המקום לעסוק במטאפורה בגוון מיני קבליסטי?
האם לא קראת בקוהלת:"לכל זמן?" לכל מטאפורה יש את הזמן וההקשר המתאים לה.
אלא שאת כל זה לא לימדו אותך כשלימדו אותך קבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 16:57 |
|
| |
קאצאפולה,
מעבר למה שנאמר כאן, חשוב לזכור שאתה אדם בעל בחירה אישית, וגם אם תמצא סמכות שמוצאת חן בעיניך, אין שום צורך שלא תדחה אצלה את הדברים הדורשים דחייה. אם אינך יכול לעשות כן - עליך לשקול האם אימוץ מכלול הדברים אין נזקו רב מתועלתו. בפרט, אם התקרבותך לה' תבוא בד בבד עם השפלת נשים, לדוגמה - ברור שעדיף שתהיה חילוני במקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 17:39 |
|
| |
אגב,
biology speaking (והרי "הביולוגיה אינה משתנה"),
הנקבה היא זו שמתרבה ו'יוצרת' את העובר- הזכר על מערכת הרביה שלו מתפקד בסך הכל כסטארטר לגמטה הנקבית (נוצר תא הפלואידי [=בעל כרומוזום אחד מכל זוג הומולוגי] שבהתחבר החומר הגנטי שלו עם החומר הגנטי שבתא ההפלואידי הנקבי, זה האחרון הופך לתא דיפלואידי [=בעל זוג הומולוגי מכל כרומוזום] ומתחילה בו סדרת חלוקות, דיפרנציאציות והתמחויות שמהם בסופו של דבר מתקבל העובר והוולד הנתמך במערכת הרביה הנקבית במהלך ההריון ולאחריו) שלפי ההשערה יעיל יותר מסטארטר של הנקבה עצמה ('רבית בתולין', שני תאים הפלואידים מאותו האורגניזם יתחברו ליצירת תא דיפלואידי שיתחיל להתחלק) מסיבות של הגדלת השונות שמעלה את הסיכוי להסתגלות לסביבה בעלת תנאים משתנים (לאחרונה נתגלתה עדות מדעית לנכונותה של השערה זו).
כבר כיום ניתן והצליחו לשבט עובר אנימלי ללא זכר קדוש. יתכן ובעתיד ייתרו את הצורך בקיום המין הגברי (בשלב הבא גם הנשי)...
זווית הראיה לפיה הזכר משפיע והנקבה מקבלת היא שטחית וחיצונית (stereotypic speaking, תכונה שמיוחסת לגברים...)
תוקן על ידי thepresent ב- 17/10/2011 17:45:01
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 21:07 |
|
| |
איזו קישקושידה... הפכתם עכבר לפיל באדיבותה הרבה של צנענע, ואיה הרב מיכי שיגאל אותנו מאנשי הPC אשר רוממות הפוליטיקלי קורקט בגרונם ומקלדת אל-חוטית בידם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 22:41 |
|
| |
לקנר
עד כדי כך אתה תלוי ברב הדוקטור?
אתה מצפה שהוא יעשה בשבילך את העבודה השובניסטית של אד הומינם ופיזור הררי מילים שאינן אומרות בעצם כלום?
אם יש לך דעה-הבע אותה .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 22:44 |
|
| |
לאן האשכול הזה הגיע, בסך הכל רציתי לדעת על שיעורים במורה נבוכים.
עם מה שיצאתי, זה עם ספק נוסף, האם המורה נבוכים עדיין רלוונטי בימינו שהפילוסופיה התקדמה לאין שיעור מאז ימי הביניים של הרמב"ם.
אך מצד שני הרווחתי הבנה טובה יותר את עצמי, והיא, הצורך הפסיכולוגי למשמעות ולכוח מול הבדידות וחוסר האונים הקיומי. עדיין אני חושב, שקשר עם אלוהים, המקבל ביטוי גם בתובנה וגם בניסיון, ייתן לי מענה לנ"ל.
חברים, אני מחפש חומר / ספר שילמדני אלוהים ומהו קשר עמו. אבל לא ממקום תיאורתי-לימודי אלא ממקום תבונתי-ניסויי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 23:31 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | איזו קישקושידה... הפכתם עכבר לפיל באדיבותה הרבה של צנענע, ואיה הרב מיכי שיגאל אותנו מאנשי הPC אשר רוממות הפוליטיקלי קורקט בגרונם ומקלדת אל-חוטית בידם. |
|
אתה מדבר על המרוקאי חסר התרבות מפרדס-חנה?
תוקן על ידי thepresent ב- 17/10/2011 23:37:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:24 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | בפרט, אם התקרבותך לה' תבוא בד בבד עם השפלת נשים, לדוגמה - ברור שעדיף שתהיה חילוני במקום.
|
|
כן כן ברור בוודאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:26 |
|
| |
ולמה מכל מגיני הנשים פה לא שמענו אפילו בדל של ראיה או הוכחה או סברא. לצד ההפוך לפחות יש מקורות רבים בתורה ורז"ל. [טוב בסדר הכל משל...] שיביא כבר מישהו איזה בדל של הוכחה או משהו שאין לנשים בכללות פחות דעת מאנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:35 |
|
| |
ולי יש גם הוכחה אמפירית. [מהר צענע, בואי לסתור את דברי באלף מילים לא קשורים ולא עניניים..] מעיון בפורום "עצור כאן חושבים" ניתן לראות שהגברים הכותבים בו כותבים בדרך כלל לענין עם שכל וגם יכולים להתווכח זה עם זה לפעמים באיזה מידה של רציונליות. משא"כ הנשים שכותבים בו כותבים מנקודות רגשיות [בלי שמות..] ולא דנים במישור של הגברים כלל. הוי אומר-דעתן של נשים קלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:20 |
|
| |
לכבוד הרב מימוני מהוגי הדעות הגדולים כאן בפורום אבקש את סליחתך לפני תחיל כתיבתי אולי שלא במתכון אפגע בשמך לעניות דעתי ישנם בדבריך חוסר הבנה הן של הרמב"ם והן של ליבוביץ (לא אתייחס כאן מהי דעתי ) הבאת מדברי ליבוביץ שהתורה לא ניתנה בשביל איזשהו ערך סוציאלי ומנגד הבאת את דברי הרמב"ם בטעמי מצות שאותם המחזיקים במצוות בלא טעמים מחשש להוריד את ערך התורה מורדים אותה באשר אומרים שהא ל עושה מעשים ללא צורך וזהו התייחסות להרמב"ם בלא שימת לב (וכמו שכתב במורה ח"א פ"ב על אותם אנשים דברם לפני פרקיו על טעמי המצוות הקדים פרקים על עניין הטבע שאותם שנותנים טעמים לצוות הם אותם אשר נותנים טעמים לטבע ואותם שאין נותנים טעמים למצוות אלה אשר אומרים אשר הטבע נעשה ללא טעם וכידוע הרם הקדים בפרקים לפני כן שאותם אשר מחפשים טעם לטבע הם אלו אשר בגאוותם שמים את האדם במרכז וזאת טעותו הראשונה של האדם שהן הטעם שהוא מדבר בטבע אין הסברו למה נוצר העולם אלא איך נוצר ואף במצוות אם מצוות שבת ניתנה לאיזה שהוא ערך סוציאלי נשאל מה הטעם בערך הזה וכל ביסוס על תורה לוגית שמבססת תורה אתית נשאל ולמה הלוגיקה מחיבת ובזה אתה חייב לצאת מהטעמים האנושים אל טעמים אלוהים ומכאן הם דבריו של ליבוביץ שבעניו הטעם לשמירת שבת אינו בגלל ערך סוציאלי אלא בגלל ערך אלוהי שאני מיישם אותו בצורה סוציאלית ובע"ה עוד נכתוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 18:46 |
|
| |
שלום עליכם הדיברי חג שמח
אשמח לשמוע התייחסות לדברי באשכול
קראתי תגובות שלך והם נוגעים לליבי, דעתך חשובה לי
מה יצא לך בסוף, מה הרלוונטיות של המורה האם אחרי שפינוזה וקאנט יש עדיין מקום לעוד, או שהם המילה האחרונה ומה לדעתך קורה כאשר אני פונה בתפילה לאלוהים
תודה וחג שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2011 03:11 |
|
| |
צענע היקרה, אני ממש לא מצליח להבין אותך למה כל פעם את צריכה לעורר את הדוב מריבצו, למה זה טוב? הוא אמר, אז הוא אמר, ציטט את הרמב"ם בצורה לא מוצלחת, אז ציטט. הרי כשיהי אור אמר את זה לא נראה לי שזה השפיע על מישהו, כמעט כל אחד יודע שאלו דברי הרמב"ם ואין שום צורך לקבל אותם. אני חייב לציין, שאני באופן אישי כשאני מצטט את דברי הרמב"ם האלו בשיעורים, אני מיד מדגיש אבל נשים שלנו בדורות האחרונים יכולים לירא ולהשכיל לא פחות טוב מהגברים. שנה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2011 11:20 |
|
| |
שיבולאיו, ביקשת דוגמאות לסילופים של לייבוביץ'. בעבר הבאתי מספר דוגמאות והן מפוזרות באשכולות שונים ומלווים בציטוטים, אז עכשיו ארשה לעצמי לכתוב מהזיכרון.
בטעמי המצוות, הגישה של הרמב"ם מאוד ברורה ומנוגדת לגמרי לזו של לייבוביץ וקשה לטעות בזה, אבל לייבוביץ נתלה בחצי משפט של הרמב"ם בהערה לקראת סוף הספר, מוציא אותו מהקשרו והופך את כל שיטת הרמב"ם על פניה כדי להתאימה להשקפה שלו.
הרמב"ם כותב שהתורה מביטה על הכלל ולא על הפרט, ולכן תיתכן מציאות שלגבי אדם מסויים מצווה כלשהי לא מביאה את התועלת שהיא אמורה להביא. לייבוביץ' פשוט מכריז ללא בדל ראיה או הסבר שיש טעות בתרגום ושכוונת הרמב"ם היא המנטרה הלייבוביציסטית הקבועה על עול מלכות שמיים. לייבוביץ לא ידע ערבית, והתרגומים של קאפח ושל שוורץ מסכימים פה לגמרי. זאת ממש חוצפה: כבר אי אפשר לסלף את דברי הרמב"ם, אז מכריזים שיש טעות בתרגום על סמך משאלת לב.
בעניין ההשגחה הפרטית, גם פה שיטת הרמב"ם פשוטה למדי, וגם תירוצו מדוע לפעמים נראה שה' אינו משגיח על אדם צדיק במקרים מסויימים. לייבוביץ נותן ספין מודרני לדברים פשוטים כדי להתאימם להשקפתו.
כמו שאמרתי, יש בשיחות של לייבוביץ דברים חכמים נקודתיים, כי בכל זאת הוא היה אדם מאוד חכם. אבל באופן כללי ההשקפה שלו שהוא מנסה למכור (והיא מעניינת לכשעצמה) אינה השקפת הרמב"ם, ובמקום להשלים עם העובדה הזו הוא אונס את הכתובים.
בנוסף צריך להיזהר מהעמארצות שלו: באחד הפרקים הראשונים בספר על מסילת ישרים הוא כותב שטומאת שכבת זרע אינה מדאורייתא. איך אפשר לקחת אותו ברצינות אחרי משפט כזה?
 |
|
|
|
|
|