בית פורומים עצור כאן חושבים

שיעורים בספר מורה נבוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2011 10:49 לינק ישיר 

בהלכות יסודי התורה פ"ח נראה שהרמב"ם ראה את מעמד הר סיני בצורה מאוד דומה לריה"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 15:46 לינק ישיר 

לשאלתך "מה ההוכחה שאכן התנ"ך וסיפוריו אותנטיים". אכן, הרמב"ם לא עסק בכך יותר מדי. מדוע?
גם ריה"ל לא עסק בזה יותר מדי אלא הניח זאת כמציאות ידועה. בזמנם קבלו את זה כדבר פשוט. מבקר המקרא הראשון היה שפינוזה מאות שנים אחרי זה. אני לא מכיר אחד בתקופה ההוא שמתייחס לשאלה הזאת. אם יש למישהו ידיעה על זאת נא להגיד כאן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 15:51 לינק ישיר 

המשנה בפרק חלק אומרת אפיקורס מי שטוען שהתורה לא מהשמים
סימן שכבר היו דעות כאלו שהסתובבו בעם היהודי.

תוקן על ידי דייר ב- 24/10/2011 15:51:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 15:52 לינק ישיר 

והדיון האם איוב היה משל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 15:53 לינק ישיר 

המשנה לא מדברת על כאלו שטענו שהכל שקר, אלא כמו טענות קרח שמשה בדה מלבו וכו'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 16:01 לינק ישיר 

מאיפה אתה יודע אולי באמת היו דעות שלהד"ם כמו שטוענים
פה כמה ניקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 16:04 לינק ישיר 

אין לי ידע מפורש לכן אני שואל
אילו היו כאלו שטענו להד'ם סביר שהיינו מוצאים התייחסות לזה בספרי האפלוגטיקה וכו'. 

השאלה בדבר ספר איוב לא שייכת לנידון כיוון שאין נפק'מ לכאן או לכאן וכ'א יחשוב כחפצו. משא'כ עיקרי סיפורי התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 16:37 לינק ישיר 

יהי,
עדיין לא  התייחסת ל"נקבה תסובב גבר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 16:55 לינק ישיר 

זה היה באשכול זה?

לענין נקבה תסובב גבר אני מכיר את המהלך הזה, אם אתה רוצה באמת לטעון שלפי הקבלה התכלית הוא פמיניסטי אני יכול להסכים. אבל צריך לראות מזה במציאות, לא רק בקבלה. תראה שבאמת יש התעלות אמיתית במציאות הנקבה, לא רק בנורמה, ואז נוכל לפרש את זה על פי הקבלה. [אלא אם כן נגיד שהכל כאן מלכתחילה נורמה ולא עובדא] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:03 לינק ישיר 

אתה טענת שאין ראיה מהמקורות אז הבאתי לך.

אפשר גם לפרש שהמציאות האמתית תתגלה ולא שיהיה שינוי במציאות. דוגמת הלכה כבית שמאי.

מה המציאות?

הדעת נוטה כי זה רק ענין של נורמה. יש חלקים גלויים לעיין שהשתנו מהקצה אל הקצה בעקבות השינויים התרבותיים.

בכל אופן על כל טענה בעניין להיות מגובה בראיות.

כיוון שעלה בידינו כי זה לא בעיה דתית, אני מקווה שתסכים לרף ראיות גבוה (לכל צד).

עלינו לקחת בחשבון כי יש בעיה מובנית בכך שהדיון הוא בין זכרים לבין עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:12 לינק ישיר 

העניין איננו נקבה תסובב גבר, זה נושא אחר שתיכף אסבירו.
הציטוט הנוגע לעניין הוא אשת חיל עטרת בעלה, וממנו לומדים שהנקבה עתידה למשוך את הזכר כלפי מעלה.

נקבה תסובב גבר אומר שכל פעולות הזכר יוצאות לפועל רק באמצעות הנקבה, כלומר לכל כיוון שהוא מתפשט הוא חייב לעבור דרכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:33 לינק ישיר 

בהקשר הפסוקים בירמיהו ברור שהבת השובבה ואותה נקבה שתסובב גבר היא עם ישראל (לגבי מיהו הגבר יש מפרשים שונים)

בניגוד לשיר השירים ששם הפרשנות החזל"ית מאולצת ולא מתאימה  לפשט הרי כאן המצב הפוך:לקחת את הפסוק מתוך ההקשר(עם ישראל)  ולדבר על אשה וגבר -אין לכך כל משמעות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:40 לינק ישיר 

אני כבר לא זוכר מה נאמר בענין. נא לפתוח את הדיון על "פמיניזם בקבלה" או בכלל, באשכול חדש מחדש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:50 לינק ישיר 

מי בכלל רוצה לדעת מה דעת הקבלה בנושא כלשהוא ? אוסף של סיפורי מיתולוגיה יהודיים....

מיימוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 18:35 לינק ישיר 

אני – (בעומס עבודה ולכן) רק הערה קטנה

אופנתי לומר שהר"מ מבלף בחלקים משמעותיים במורה ואומר דברים אשר אינם אמת, ו"זורק" איזה רמז המורה על דעתו האמיתית [ויש לי חשש שלפעמים היא נוטה לדעתו האישית של הפרשן, וזה גם טבעי].

גישה כזו לכתיבת ספר הינה תמוהה באשר הסיכוי לגלוי ה"אמת" קלוש ומקרי ובאשר כל אחד יכול לתפוס פינה אחת של השמיכה ולומר שהאחרת הינה השקר הגדול.

הר"מ בהקדמתו פירש שהסתירות הינן מפני הסיבות החמישית והשביעית, שהן "חיפוף" מסויים וויתור על דיוק לפעמים וכן דיון ע"פ הנחות סותרות. להבנתי הנחה הינה הנחה ולא אמת מוכחת וברורה (אם ההנחה אינה נכונה אזי אינה הנחה), ודיון לפי שתי הנחות אינו כולל שקרים נרחבים (גם אם הם להסתרה מהמוניים כמוני) ולכן צורת הפרשנות הזו אינה יכולה להתקבל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיעורים בספר מורה נבוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.