האם ב"דתות המזרח" אתה מתכוין לבודהיזם? לדתות אחרות? איזה? אני מתייחס לציטוט מתוך "דרכי השגה" מאת הרב אברהם יארוויטש . הרב לא נקב בשם כלשהו של דת מזרחית. אני מניח שהוא התכוון בעיקר לבודהיזם. ייתכן שהתכוון לזן בודהיזם, שהוא שילוב סיני בין בודהיזם לטאואיזם, שפותח בעיקר ביפאן בימי הביניים והוא הגרסה הבודהיסטית הנפוצה ביותר בארצות המערב.
אם הבוזהיזם אינו דת מה משמעות המשפט " שליהדות אין כלים די גדולים כדי להכיל דיון אודות הבודהיזם"? אין לה גם כלים להכיל דיון בין אינסטלטורים או בין פיזיקאים. לדתות המזרח יש?
"דתות המזרח" הוא שם כוללני מדי. ישנן במזרח הרבה, אמונות, או דתות, או תפיסות. אני מעדיף לדון בבודהיזם, או יותר נכון, בסוגים של בודהיזם שאני מכיר ושאני חושב שהם רלוונטיים לדיון.האם יש לבודהיזם יכולת להכיל דיון בין אינסטלטורים? אני לא יודע.
נשלח ב-11/7/2017 14:27
קירטון הואיל ואני בור בתחום, אשאלך במה אתה רואה את מעלת דתות המזרח על פני היהדות?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 11/07/2017 14:28:01
נשלח ב-11/7/2017 14:59
בעלבעמיו כתב:
קירטון הואיל ואני בור בתחום, אשאלך במה אתה רואה את מעלת דתות המזרח על פני היהדות?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 11/07/2017 14:28:01
יש כל מיני דתות במזרח.
היתרון שאני מעריך בבודהיזם, היתרון שאני רואה במהפכה שגואטמה הביא, העיסוק הוא נטו במצבו הנפשי של האדם.
אוקיי? אין בזן בודהיזם שום חיצוניות. לא מצוות עשה, לא הלכות, לא אמונה, לא דיני משפחה, לא טומאה וטהרה. רק מה שבראש, הוא הדבר היחיד החשוב. הוא הדבר היחיד שמתעסקים איתו.
האמונה שלהם הייתה שהעניים סובלים בגלגול הזה כדי להיות עשירים בגלגול הבא.
ממש מענין עד כמה הגיע השפעת הבודהיזם ליהדות החרדית.
נשלח ב-12/7/2017 13:33
ביחס לנושא האשכול, נראה לי שיחסית לבודהיזם, היהדות יכולה להיחשב כעבודה זרה בעצמה – אנחנו עובדים לישות חיצונית שהלבשנו אותה בתכונותינו (=האלהים [פרטים אצל שלישישי...]), בעוד שהבודהיזם מתמקד רק באדם, וכמו שהסביר במדויק קירטון.
עם\בלי קשר, אני ממליץ (שוב) מאוד מאוד לקרוא את "הודו: יומן דרכים" של עזריאל קרליבך, שזמין בכל ספריה כמדומני. הוא עוסק בהודו ובהינדואיזם, לא בבודהיזם, אבל זה הרקע ההכרחי להתחיל להבין מה עובר אצל ההודים בראש, ואיך (בדיעבד) דווקא משם יצא הבודהיזם, ודווקא שם הוא לא תפס.
זו הייתה גם המסקנה של הראי"ה. גם הוא, מן הסתם, לא קרא את פרופסור רז ואילו היה קורא, לדעתי היה משנה את דעתו.
אבל לפני שתקרא את פרופסור רז, אתה צריך להבין דבר פשוט. בודהיזם הוא שיטה לשינוי התודעה האנושית. אנשים עם תודעה חדשה, יוצרים מציאות שונה.
נשלח ב-13/7/2017 09:43
קירטון כתב:
אתה צריך להבין דבר פשוט. בודהיזם הוא שיטה לשינוי התודעה האנושית. אנשים עם תודעה חדשה, יוצרים מציאות שונה.
אברם,
נו? נראה שבלייק אוהב אותך ולא יניח לך עד שלא תבין את השטויות שלו.
אפשר להיווכח בנכונות של "תודעה יוצרת מציאות" בדוגמה הבאה:
עם ישראל, יותר נכון החברה היהודית דתית מציינת בימים אלו את "שלשת השבועות".
התודעה של מי שמציין את "שלשת השבועות" היא תודעה של חורבן ואבל.
כל עוד שהתודעה הזאת לא תשתנה, וימשיכו לציין את "שלשת השבועות", החורבן והאבלות של עם ישראל ימשיכו להיות המציאות של עם ישראל.
20-30 שניות ללא מחשבה? קטן עלי. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה.
העניין איננו להיות חסר חשיבה סתם. המטרה היא להבין ולחוות את מה שנקרא "מודעות בלתי-מותנת".
הספר "האמת ישנה" (ה.ו.ל. פונג'ה), מומלץ. (אפשר להסתפק במה שכתוב על הכריכה).
עבודה זרה. מי שעובד את א' ולא יודע מי הוא היינו עובד עבודה זרה. בגלל ש א' והוא זרים זה לזה. וזה נכון במיוחד לגבי הרב, הדוקטור, הרופא, הפרופסור והפילוסוף.