קירטון לכשתסיים להבין את עצמך כמו בודהיסט טוב נסה להבין את תשובתי (אינסטלטור)
מהקשפה היה תלמידו הנבחר וממשיך דרכו של הבודהא. יום אחד ישב ביער והיה שקוע בהתבוננות. לפתע החלו פרחים לבנים לנשור מהשמיים. "תודה לך על הדברים שאמרת על השתיקה" לחשו לו קולות. "אני לא דיברתי" אמר מהקשפה. "אתה לא דיברת, אנחנו לא שמענו. כך שתיקה צריכה להיות." והפרחים הלבנים המשיכו לנשור.
עבודות זרות מדמיינות את הבורא לפי מושגים אנושיים, מדמיינות את האדם כא-לוהות, וכתוצאה מכך עובדי ע"ז מלאים בגאוה.
"וְעָשׂוּ לִי מִקְדָּשׁ וְשָׁכַנְתִּי בְּתוֹכָם."
הפסוק אומר לך בצורה הכי ברורה ש א' שוכן בך. איך זה שאתה לא מבין דבר כל כך פשוט? צריך בשביל זה אוניברסיטה?
נשלח ב-14/7/2017 11:09
אברם_העברי כתב:
(אני רואה שכל אחד כותב פה משפטים לא קשורים, אז גם אני...:)
תחרות קואנים?
נשלח ב-14/7/2017 11:27
שלישישי כתב:
עבודות זרות מדמיינות את הבורא לפי מושגים אנושיים, מדמיינות את האדם כא-לוהות, וכתוצאה מכך עובדי ע"ז מלאים בגאוה.
"וְעָשׂוּ לִי מִקְדָּשׁ וְשָׁכַנְתִּי בְּתוֹכָם." הפסוק אומר לך בצורה הכי ברורה ש א' שוכן בך. איך זה שאתה לא מבין דבר כל כך פשוט? צריך בשביל זה אוניברסיטה?
אולי לא אוניברסיטה, אבל לפחות קונקורדנציה! כי הביטוי הזה מופיע בהרבה מקומות, ואם כן אלהים נמצא לא רק "בתוכנו" - למשל: "ה' אמר לשכון בערפל", "ושכנתי בתוך ירושלים", "הר ציון זה שכנת בו", "הארץ אשר אתם יושבים בה אשר אני שוכן בתוכה", "שוכני בחגווי הסלע" - והשיא הוא כמובן: "ישכון לבטח עליו... ובין כתפיו שכן (!)" - או שאולי הכוונה למוח?...
נשלח ב-14/7/2017 11:43
אברם_העברי כתב:
או שאולי הכוונה למוח?...
וכי בלייק לא אמר שהדמיון הוא אלוהים? איפה שוכן הדמיון?
איך שעלה לי הפסוק הזה לראש ("ובין כתפיו שכן") היה לי ברור שתפרש אותו בדרכו הנפתלת של בלייק - ולכן הקדמתי תרופה למכה... בכל אופן, ברור שזה דימוי, מה גם שלא נראה שבימי המקרא הבינו שהדמיון הוא בראש, אלא בלב\מעיים\כבד\כליות ודוק. אגב, אהבתי את הביטוי "וכי בלייק לא אמר" משל היה מדובר באחד התנאים - יאבד בלייק ואלף כיוצא בו, ולא תיעקר אות אחת מדברי הנביאים, שלא חלמו מימיהם על אלוהים שנמצא בדמיון!
נשלח ב-14/7/2017 13:09
אברם_העברי כתב:
אגב, אהבתי את הביטוי "וכי בלייק לא אמר" משל היה מדובר באחד התנאים - יאבד בלייק ואלף כיוצא בו, ולא תיעקר אות אחת מדברי הנביאים, שלא חלמו מימיהם על אלוהים שנמצא בדמיון!
ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם, הכוונה להשראת שכינה בלבם, מעלה שהיתה קיימת לכל בני ישראל במעמד הר סיני, ושלאחר חטא העגל תלויה בהקמת בית המקדש. השכינה היא התגלות הקב"ה לאדם לפי מדרגתו.
רמח"ל:
והנה גילוי כבודו יתברך הוא יהיה הפועל בכל מה שימשך לנביא בנבואתו. והנה ממנו יימשך בכוח הדמיון שבנפש הנביא, ויצוירו בו עניינים מה שיוכרח בו מכוח הגילוי העליון ולא מצד עצמו כלל. ומתוך הדמיונות ההם תימשך בו מחשבה והשכלה, שחקיקתה תהיה מכוח הכבוד המתגלה, ויישאר העניין קבוע בשכלו, שגם כאשר ישוב למצבו האנושי תימצא הידיעה בו בבירורה.
כלומר, לנביאים האחרונים היה כח מדמה נפשי מיוחד שבאמצעותו הקב"ה היה מתגלה אליהם. וביד הנביאים אדמה, פירש רש"י: אדמה להם דברי ע"י משלים כדי לישבם על שומעיהם. מעלת הנביאים יכולתם להבחין בין אמת לדמיון, בין מחשבה והשכלה לבין ציור.
נשלח ב-14/7/2017 13:49
אז איך אתה מפרש את הפסוק- בצלם אלוקים ברא את האדם- מה זה אם לא השראת שכינה באדם? מצפון. לא ראינו שאחרי הקמת המשכן בני ישראל נהיו טובים יותר. וכן הקמת בית המקדש הראשון והשני לא גרמו לשינוים רוחנים בעם. אלא להפך. למרות הדברים העיפים מאד שכותבים כל הוגי הדעותהמקובלים והפילוסופים. למעישה זה לא היה אף פעם. כתבת מהגמרא- הכל מהשמיים חוץ מיראת שמיים- איך אתה מסביר?קהלת פרק ג
חכמינו פירשו צלם א-להים ככח השכלי שהקב"ה טבע באדם. יראת שמים נתונה ללב. מלכתחלה האדם הראשון נברא טהור, וממילא היה ירא שמים, ובכל זאת ניתנה לו בחירה, ואילמלא ניתנה לו בחירה, לא היה חוטא. על-כן אמר רבי חניניא: הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים, שנאמר ועתה ישראל מה ה' א-להיך שואל מעמך כי אם ליראה וכו'.
תוקן על ידי מם80 ב- 14/07/2017 16:54:22
נשלח ב-14/7/2017 18:10
חבר'ה אנחנו מתברברים כאן. חבל על הדיון. אני הייתי רוצה לפתוח שרשור רק על הבודהיזם. לענות למי שרוצה לדעת על הדהרמא, בלי שטיילו לי פצצות מ"אין איה" ומורה נבוכים.