אחר המחילה מאדון מנהל משנה, אם המשפט:
"אתה פשוט מפגין בורות לא נתפסת במחקר המקרא.. נראה שמימיך לא קראת שום דבר על מחקר המקרא".
נכלל אצלך ב'שפה גסה', אין לי אלא לקבוע שאתה מפגין בורות בניהול פורומים.
ואם אתה מבקש התנצלות תקבל אותה ביד רחבה. גם על המשפט האחרון. אני מתנצל מכל לב ובכל פה.
אבל זו לא סיבה להתנהג בצורה מוזרה כפי שהתנהגת, כל אחד יכול לקרוא את השפה הגסה וההשתלחויות של שיבולייהו באשכול הזה, כדלהלן: "
זו, ללא ספק, הנה אחת הטענות המטומטמות ביותר ששמעתי אי פעם, ואתה אינך אלא אוויל ותמהוני לשטות ההזויה שאתה מציע. כעת אני מבין מדוע אינך מגיש מאמרים לשיפוט אקדמי - הם היו נתלים בלוח המודעות כהלצה מוצלחת במיוחד.. ואין פלא שבכל אשכול אנשים מתלוצצים על הגיונך המביך (כאן)
דינו, לא הבנת.. ברור שאתה בכנות אינך מבין את הכשל הלוגי בדבריך, חושב שכל מה שעשיתי הוא לכתוב שדיעותיך מטומטמות ואתה אוויל תמהוני בלי לנמק, ולא מבין.. אני בהחלט מתכוון לקשר לווכוח כאן כדי להראות עד כמה מחב"תים הם מגוחכים, ואתה באופן פרטני טיפש ותמהוני. חבל שאנשים משחיתים את זמנם בהסברים לך באשכולות אחרים שאתה מציג טענות עלובות שאין להן שום מובהקות סטטיסטית.. בזמן שבדיקה פשוטה תראה שכלל אינך מבין מהי טענה לוגית (כאן)
את השטות התמהונית שהמצאת כעיקרון. (כאן)
..לא מתייחס למהות, ואני מתחיל להשתכנע שפשוט אינך מסוגל להבין אותה.. מעקרת מכל תוכן את כל מה שכתבת באשכול הדבילי הזה.. שאר הקשקושים.. זו אמירה מטומטמת מספיק כדי שאפילו אתה תוכל להבין את הכשל שבה (אם לא תצליח, אמור לי ואגלה לך). נ.ב. השימוש ב"תועמלנים" ע"י כשלונרים אינו מחזק את דבריהם, בפרט אצל כשלונר כמוך (כאן)
דינו, במלא הכנות תודה לך - מזמן לא צחקתי כ"כ. אמנם היה ברור לגמרי שההקדמות הפסוודו-מדוייקות שלך (על לשונן המנופחת והבומבסטית), והרצף הדבילי (הכולל את הטענה המוזרה שכדי להוכיח טענה יש חשיבות לשלול 1% מהאלטרנטיבות, בעוד שמ99% מהן אתה מתעלם במוצהר) - מובילות לאנטי קלימקס אמנון יצחקי. אבל הביצוע - אח, הביצוע - הביצוע פשוט מושלם. אין ספק שאינך נופל מכשרונות קומיים גאוניים אחרים. ממש כמו צ'ארלי צ'פלין, שלמרות שאתה יודע מרגע הופעת הבננה שהוא עתיד להחליק עליה - הביצוע עדיין מרטיט קיבה. או מיכאל אברהם, שבמשך שישה מאמרים אתה יודע שלא יגיד כלום - אבל הוירטואוזיות שבה הוא עושה זאת עוצרת נשימה ממש בכלומיותה. יישר כח! (כאן)
קח, נניח, את הערות השוליים - ממש כמו בטקסט שבו מעדיפים להוציא מהגוף דברים שעלולים לקטוע את רצף הטיעון. אלה הטאצ'ים הקטנים הללו שהופכים משהו מסתם פיליטון מוקיוני של פורים - ליצירת-על קומית רבת רבדים שמקומה בפנתיאון התהילה של הליצנים. (כאן)
לדון בשאלות בסדר שהוא מציע. לכן, כל מטרתו של דינו כאן הוא איזשהו ניצחון מוראלי קטן ועלוב - שבינו לבין יושר אינטלקטואלי אין כלום - אבל את הפתאים הוא ישמח (לדוגמה, כשהוא מתמוגג משמחה אווילית על "חשיפת קלפיו" של פרזנט, והקריאה הפטרנליסטית "יפה, אתה מתקדם"). כנראה שאנשים המורגלים בתלמוד מוכנים להתווכח על כל דבר, מה שמסביר איך פרזנט ואתה נגררתם לכך, אבל כשמדובר באנשים נטולי יושר אינטלקטואלי - יש לקחת זאת בחשבון. (כאן)
נראה לי שעל מיימוני (עם מלא ההערכה שאני רוחש לניהולו), לערוך חשבון נפש לגבי הטיפול המיוחד באשכול זה, שהוביל לאחר ההקדמות האינסופיות לטיעון זהה לזה שכל אחד מאתנו שמע מהרב של כיתה א' (כאן)
מסתבר ששוב לא הבנת כלום... הטענה האווילית שלך (כאן)
כל אלו רצף מתוך אשכול אחד (שאשכול זה אינו אלא סניף שלו) ולא לקט כללי, שהיה מניב תוצאות מעניינות בהרבה. יש להדגיש שלא עברתי על כל האשכול כדי ללקט את ההתבטאויות האלו אלא על קרוב לחצי. וכן שבתחילה מימוני ניסה לסנן את הגידופים מתוך דברי שיבולייהו (כאן נמחקו גידופים על ידי ההנהלה וכן כאן), זה חלק קטן מהממצאים המגלים לנו על עדינות נפשו וטוב טעמו של שיבולייהו.
אזכיר גם שמימוני כתב בתחילת האשכול כך:
"כיון שדינו ביקש לייחד את האשכול לדו שיח שלו עם ייתכן, אני פורש ומפריש אחרים. אבקש גם מהנוכח לא להגיב עוד אלא להשאיר את השדה פתוח עבור ייתכן (או לדינו אם יחפוץ דווקא בצד שלו). אם דינו מסכים, שיניח גם לשיבולאיו לכתוב. אמחק כל התערבות נוספת מעתה. ארשה לעצמי להעיר כאן באשכול רק בתור עורך מהצד" (כאן).
לא נראה שכל זה הפריע לך, זה מסתדר עם הצהרתך של 'לא נגלה קורט סובלנות'.... וכשאני מגיב שהבחור בור בחקר המקרא, משפט טריויאלי ומצוי, שאינו בגדר התקפה ובודאי לא שפה גסה, זה מרים אותך על רגליך האחוריות?
אני לא באמת מאלו שחושב שאתה עושה אפליה נגד מישהו או בעד מישהו. אבל אני כן חושב שהרבה זמן לא היית פה, לא שמת לב כיצד שבולייהו כותב ומתנהג כאן, וכשהגחת לרגע מיהרת למחוק משהו שהזדקר לך מול העיניים מבלי לבדוק את כל ההשתלשלות שסביבו. אז לפני שתבקש התנצלויות, טול קורה מבין עיניך (וסליחה גם על זה) אם אתה מנהל כאן היית צריך לשים לב קודם.
---
ולגוף דברי שיבולייהו, הוא שב ומראה שאין לו מושג בחקר המקרא. לא מדובר על 'מעניין' או על 'שייך לאותה קטיגוריה', חקר המקרא בהחלט בונה חלק גדול ממסקנותיו על ניתוח החלקים במקרא אותם הוא מזהה כאותנטיים, כמובן שמנסים ומשתדלים להביא קשרים ממקצועות אחרים, אבל החלק של הצלבה לידיעות מעמים אחרים הוא זניח, שום היסטוריה של עם לא מבוססת על הצלבות עם עמים אחרים. אלא על ניתוח המידע הפנימי. מידע אינו נוצר מעצמו, וככל שנראה שהוא מייצג חלקים רחבים יותר מהעם, הוא מהוה בסיס לניתוח הלך הרוח של העם.
תוקן על ידי דינוזאורוס ב- 11/11/2011 08:57:01