| נשלח ב-18/10/2011 15:17 |
|
| |
קרייריסטיות בע"מ
גולדה מאיר פעם אמרה:
"בעבודה, את חושבת על הילדים שהשארת בבית, בבית, את חושבת על העבודה שלא סיימת. מאבק ניטש בתוכך,
ביתך נקרע."
למרות שדרך כלל אינני מחבבת את אמרותיה של אותה גולדה, באופן מפתיע אני מזדהה עם מילים אלו. כיום לגיטימי שאשה תבנה לעצמה קריירה ותשקיע בה רבים מיכולותיה וכוחותיה, דבר שלכשלעצמו ממש חיובי. אך מה חבל שעל מזבח אותה קריירה היא מקריבה חלקים נכבדים מהזוגיות שלה, מגידול הילדים, מתפקודה כאישה בבית, אצטרה אצטרה.
ואני תוהה, כמה מקום יש לייחס לכל אחד מהתפקידים, משום שמחד, רצוי שאישה תמצה את עצמה ואת כישוריה ותסייע בכלכלת משפחתה (אופס, סליחה, הוא יסייע לה, היא המפרנסת העיקרית), ומאידך, מה חטאו ומה פשעו אותם זאטוטים
סמוקי לחיים/זבי חוטם שנאלצים לגדול עם אמא לא זמינה? ואיך ניתן לנהל זוגיות נורמלית כאשר האישה שבויה במסלול המתיש של משרד-מטבח-אולטרסאונד?
אחח... קונפליקט סבוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 15:47 |
|
| |
א. כתבת ממש יפה.
ב.ברוב עבודות הייטק שהנשים החרדיות עובדות, העבודה לא כזאת משתלמת וחשובה שהיא באה על חשבון תשומת הלב לילדים. יש נשים שעובדות על פרוייקטים ענקיים והכול תלוי בהן, שמה באמת הראש שלהן תפוס כולו בעבודה, אבל זה מיעוט, והן כנראה אוהבות יותר את הפרוייקט מהילדים....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:04 |
|
| |
כשיש יעד הכל יותר קל.
נ.ב זה נאמר רק לנקבות לא מרירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:08 |
|
| |
אישה צריכה לדעת לשים גבולות!! גם אם היא עובדת בהייטק.... אני ממליצה..לכל ההייטקיות...אם אתן רוצות בעל יושב ולומד...בנחת!!! אולי הגיע הזמן לעשות הסבה מקצועית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:28 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | א. כתבת ממש יפה.
ב.ברוב עבודות הייטק שהנשים החרדיות עובדות, העבודה לא כזאת משתלמת וחשובה שהיא באה על חשבון תשומת הלב לילדים.
יש נשים שעובדות על פרוייקטים ענקיים והכול תלוי בהן, שמה באמת הראש שלהן תפוס כולו בעבודה, אבל זה מיעוט, והן כנראה אוהבות יותר את הפרוייקט מהילדים.... |
|
א. רוב תודות.
ב. עצם העובדה שאישה חוזרת הביתה מהעבודה ב5 אחה"צ אומרת שהעבודה היא על חשבון תשומת הלב לילדים, ולא משנה במה האישה עובדת.
ובאשר לך סינטזה- נס שסייגת דבריך, כבר כמעט והפנמתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:31 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | אישה צריכה לדעת לשים גבולות!!
גם אם היא עובדת בהייטק....
אני ממליצה..לכל ההייטקיות...אם אתן רוצות בעל יושב ולומד...בנחת!!! אולי הגיע הזמן לעשות הסבה מקצועית!! |
|
זהו בדיוק הקונפליקט, אם תעשנה הסבה מקצועית להוראה למשל, הוא לא ממש ילמד בנחת. מישהו הזכיר כאן כסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:21 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  |
זהו בדיוק הקונפליקט, אם תעשנה הסבה מקצועית להוראה למשל, הוא לא ממש ילמד בנחת. מישהו הזכיר כאן כסף? |
|
א. היא לא חייבת לעשות הסבה להוראה... ב. אם כבר ודיברנו על הוראה וכסף...אזזז....מי שיודעת לבחור בלימודים הנכונים, בתעודה המתאימה...יכול בעלה לשבת רגוע בכוילל על מי מנוחות!!!! (אני מכירה את התלושים האלה מהביפנוכו שלהם!!)
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:24 |
|
| |
ובאשר לך סינטזה- נס שסייגת דבריך, כבר כמעט והפנמתי.. |
|
חחחחח....
לא חשבתי לרגע שתפנימי,את כותבת כדי לקבוע עובדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:42 |
|
| |
אלכסנדרה , מסכים איתך שמקומה של האשה במטבח .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:50 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  |
חחחחח....
לא חשבתי לרגע שתפנימי,את כותבת כדי לקבוע עובדה.
|
|
לתשומת ליבך, כשבן אדם מזכיר את המילים "תוהה" ו"קונפליקט", התנסחותו לא מעידה על קביעת עובדה נחרצת..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:53 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | אלכסנדרה , מסכים איתך שמקומה של האשה במטבח . |
|
V
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 17:58 |
|
| |
לתשומת ליבך, כשבן אדם מזכיר את המילים "תוהה" ו"קונפליקט", התנסחותו לא מעידה על קביעת עובדה נחרצת..
|
|
תודה על השיעור בעברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 19:12 |
|
| |
חכמת נשים- בנתה ביתה! אין כמו בית ואין כמו עבודה סולם העדיפויות חייב להיות ברור! בדיוק בשביל כאלו לבטים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 19:21 |
|
| |
למה אף אחד לא חושב על עבודה שלא תופסת את האישה במשך כל שעות היממה..?! גם זה קיים..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 22:32 |
|
| |
תשובות ברורות נראה בדור הבא של הילדים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 23:50 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | אלכסנדרה , מסכים איתך שמקומה של האשה במטבח . V
|
|
כמה אדיב... אז ככה שיש נשים שמצליחות לנצח בכל החזיתות, אני אישית מכירה אחת שהיא אשת הייטק מצליחה, יש לה ששה ילדים שמחים ובית מבריק, איך היא עושה את זה אין לי מושג... אבל בא נגיד שהיא ישנה בערך 4 שעות בלילה... אין מה לומר זה קשה, אבל נראה לי שעם עבודה קשה ובערך 15-20 שנה של ריצה אפשר להשיג את שניהם, או לפחות לנסות..
|
|
|
|
|