|
|
| נשלח ב-21/10/2011 00:33 |
|
| |
גם בזמני הירידה צריך לדעת מה אני רוצה מעצמי, עכשיו, וכל שכן בעתיד.... לא יתכן שכל מה שלמדתי בישיבה או בסמינר היה שקר, גם אם התבגרתי טיפה ונחלשתי, ההיחלשות נובעת מחוסר מסגרת... הרי כולנו יודעים שימים של עליה רוחנית אלו הימים הכי שמחים של האדם(עם כל הכבוד ל"זוהר" של העולם הזה), ימים בהם הנשמה מתמלאת בסיפוק עצום וחוויה רוחנית גבוהה. החכמה היא אחרי זה לקחת את עצמך בידיים ולהמשיך הלאה... לחשוב מה אני רוצה לעשות בעתיד, וכך לפעול. למען שמו יתברך באהבה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 00:33 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | חידשתי לך משהו?
מה הנפקא מינא יצור/חיה?
ומה צריך לשנות?
|
|
לא הבנתי יצור זה שם כללי לכל יצור חי,כתבתי חיה כי רציתי להדגיש שלנו כבני אדם יש לנו אינטואיציה חייתית שזה אומר: כל עוד ואנחנו לא עובדים על עצמינו "להיות בני אדם" אנחנו חיות, לשנות את עצמינו ליותר טובים פחות לחשוב למה לי לא, ולאחר כן, או לחילופין בגלל שלאחר רע אז זה בסדר שגם לי יהיה רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 01:08 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  |
חידשתי לך משהו?
מה הנפקא מינא יצור/חיה?
ומה צריך לשנות?
לא הבנתי
יצור זה שם כללי לכל יצור חי,כתבתי חיה כי רציתי להדגיש שלנו כבני אדם יש לנו אינטואיציה חייתית שזה אומר:
כל עוד ואנחנו לא עובדים על עצמינו "להיות בני אדם" אנחנו חיות, לשנות את עצמינו ליותר טובים פחות
לחשוב למה לי לא, ולאחר כן, או לחילופין בגלל שלאחר רע אז זה בסדר שגם לי יהיה רע.
[/quote]
[quote]לא אמרתי שזה רע, במקרה הזה זה לא כ"כ רע,
למרות שהיתי מעדיף שרגיעה שלנו תהיה באפשרות שלאחרים כן טוב.
האדם הוא לא יצור חברתי,הוא חיה חברתית, ואת זה אנחנו צריכים לשנות.
אתה יודע מה, לי מפריע כשמתנחמים בכך שיש יותר גרוע, אוקיי, נעבוד על זה.
אבל למה לא להתנחם בכך שאני לא היחידה שסובלת מאותם סימפטומים?
חידשתי לך משהו?
מה הנפקא מינא יצור/חיה?
ומה צריך לשנות?
|
|
לא הבנתי
יצור זה שם כללי לכל יצור חי,כתבתי חיה כי רציתי להדגיש שלנו כבני אדם יש לנו אינטואיציה חייתית שזה אומר:
כל עוד ואנחנו לא עובדים על עצמינו "להיות בני אדם" אנחנו חיות, לשנות את עצמינו ליותר טובים פחות
לחשוב למה לי לא, ולאחר כן, או לחילופין בגלל שלאחר רע אז זה בסדר שגם לי יהיה רע.
זה שהאדם יצור חברתי- זה חידוש לך?
מסכימה איתך בקטע הזה
יש לנו חילוקי דעות בקטע הזה. למה לאלחשוב ככה אם זה עושה לנו טוב? בסך הכל אנו מתנחמים באחים לצרה. ולא כל דבר שנובע מהיותנו חיה או יצור זה דבר שלילי. זה שזה בטבע שלנו לא עושה את זה שלילי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 01:18 |
|
| |
לא חידוש תודה. חילוק דעות זה דבר ליגיטימי ובריא את לא חיבת להסכים איתי, זה שאת נותנת לי זכות תגובה זה מספק, כל דבר שנובע מהיותנו יצורים זה נורמאלי, דבר שנובע מהיותינו חיה זה שלילי, לא לחינם אמורו חז"ל צרת רבים נחמת שוטים.
תוקן על ידי סינטזה ב- 21/10/2011 01:43:59
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 01:24 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | לא חידוש
תודה.
חילוק דעות זה דבר ליגיטימי ובריא את חיבת להסכים איתי, זה שאת נותנת לי זכות תגובה זה מספק,
כל דבר שנובע מהיותנו יצורים זה נורמאלי, דבר שנובע מהיותינו חיה זה שלילי, לא לחינם אמורו חז"ל
צרת רבים נחמת שוטים. |
|
לא באמת כתבת את זה, נכון?
ומה, עכשיו יש הבדל בין יצור לחיה? לא הבנתי מהו.
ולא לחינם אמרו חז"ל צרת רבים חצי נחמה.
לא אכפת לי להשאר בחילוקי דעות, אך לא הבנתי את דעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 01:48 |
|
| |
באמת כתבתי את זה רק החסרתי מילה. :) יצור הוא כל דבר חי, חיה זה נגזר של יצור שההבדל בינינו אליו זה שיש לנו בינה, ואם לא נשתמש בבינה הרי כחיות נידמנו. יש?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:09 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | באמת כתבתי את זה רק החסרתי מילה. :)
יצור הוא כל דבר חי, חיה זה נגזר של יצור שההבדל בינינו אליו זה שיש לנו בינה,
ואם לא נשתמש בבינה הרי כחיות נידמנו.
יש? |
|
רק זה:
אמנם לא לחינם אמרו צרת רבים נחמת שוטים, אך אמרו גם שזו חצי נחמה (תיקון ממקודם)
ועד משהו קטן:
אני עדין מיגעת את בינתי, ולא מבינה מה לא טוב בלהתנחם בחברים לצרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:11 |
|
| |
צר לי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:26 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | | צר לי :) |
|
אוקיי, אתה לא חייב לענות.
(רק מה פשר החיוך?)
):
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:38 |
|
| |
חיוך של ביאוס שאני לא מצליח להסביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:41 |
|
| |
[quote]חיוך של ביאוס שאני לא מצליח להסביר.[/quot
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:42 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | | חיוך של ביאוס שאני לא מצליח להסביר. |
|
NEVERMIND
עדין חברים? (וירטואלית בלבד, כן?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 02:46 |
|
| |
ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 03:25 |
|
| |
שאלה מצויינת שיש בה הבחנה דקה של ''אורח לרגע''.
אני אמנם לא כותב פה הרבה, אבל יודע הרבה על מה שקורה פה, מאחורי הקלעים.
יש לאנשים נטיה להביע עמדה נחרצה, מפני שהדעה של אדם, לעצמו, היא החשובה והבסיסית ביותר, וכשאדם מביע עמדה, אומר שיש לו דעה מגובשת בנדון, זה מעיד (ככה חושב החורץ) על השקפות מבוססות, על דעה עצמית, על החלטיות. יש בהבעה נחרצת המון ייצריות- וכח. אני מסכים שהשורות האחרונות היו נשמעות דוחות, אבל- זו המציאות- בעיניי.
גישה נוספת, הנוטה להסכים עם כך שיש להגיב בהחלטיות- מפני שאם השואל לא נתן את הנתונים הרלוונטיים שבעקבותיהם נגרם השיפוט הלא נכון- יבא הוא ויתקן מייד את חוסר ההבנה, מפני שלהשאיר קצוות פתוחים- ולכוון ל''תעשה מה שנראה לך'' זה לא משהו שאנשים מחפשים מעל במה זו. הם מחפשים בעקר חיזוקים לרעיונות והחלטות שכבר הושרשו והשתקעו אצלם, והמגיבים- שמרגישים זאת- מכוונים את השואל אל העקר. תעשה/ לא תעשה.
שורה תחתונה: בפורום יש מקום להבהרות של השואל- אבל קודם כל תשמע מה יש לי (למגיב המצוי) לומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2011 10:53 |
|
| |
תודה לכולם על התגובות. חלקם עזרו לי להגיע לתובנות טובות ומועילות. שנזכה תמיד לשמור על מה שרכשנו בעמל רב וגם אם מוותרים פה ושם, לזכור שזה זמני... בכנות, מנסיון של שנים, זה קשה אבל מקווה שאפשרי.
|
|
|
|
|