|
|
| נשלח ב-23/10/2011 18:24 |
|
| |
נכון שאין חוקים, אבל לכל בחור/ה יש את הדברים שהיא לא תוותר עליהם. את צודקת בזה שצריכים לשמור על ראש פתוח.. וזה בא עם הגיל כי עם השנים מבינים שלא הכל שחור ולבן ומה שפעם היה נראה לנו שאין סיכוי שנרצה נראה לנו שונה לחלוטין..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 19:19 |
|
| |
| חiשבת כתב: |  | נכון שאין חוקים, אבל לכל בחור/ה יש את הדברים שהיא לא תוותר עליהם. את צודקת בזה שצריכים לשמור על ראש פתוח.. וזה בא עם הגיל כי עם השנים מבינים שלא הכל שחור ולבן ומה שפעם היה נראה לנו שאין סיכוי שנרצה נראה לנו שונה לחלוטין.. |
|
V
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 19:23 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | אני קוראת את הפורומים שכאן וקצת תוהה לעצמי, אנשים עונים כאן בכזו החלטיות על דברים וחותכים בכן ולא, אבל בעולם שלנו יש כל כך הרבה אנשים וכל אחד הוא עולם מלא של רצונות, שאיפות, נסיונות וכו׳. אומנם יש את האנשים שהולכים לקיצוניות ומתנזרים מכל וכל אבל הרי האנשים שכותבים כאן לא משתייכים לציבור הזה, עובדה שהם גולשים באינטרנט למרות...ואני כמעט בטוחה שזה לא האתר היחיד שבו הם מבלים...
|
|
אם הבנתי נכון את שאלתך -
לדעתי (המאוד נחרצת!) כל אחד שעונה כאן תשובה, גם אם הוא עושה זאת בנחרצות רבה - בהרבה מן המקרים אין כוונתו לכך. הסיבה לכך היא פשוטה. נגיד שמישהו שואל שאלה כאן בפורום לגבי בחורה שהוא נפגש איתה אתמול בלילה. הרי ברור לכל בר דעת שאין כוונתו של השואל לקום מיד בבוקר שלמחרת ולעשות כככל אשר ציווהו יושבי הפורום. אלא מה? הוא שואל בכדי לשמוע, לשמוע ואז לשקלל ולהחליט בינו לבין עצמו.
ומכיוון שכך - התשובות לאותו שואל הינן על אותו מטבע. כל אחד שעונה כאן תשובה בכל נושא שהוא - יודע שהשואל לא ילך ויפעל מיד על פי תשובתו כסומא בארובה. משו"כ אפשר באמת לענות בצורה (כאילו) נחרצת וחד משמעית - כדי להביע עמדה שתועיל לשואל.
אין כאן לא קיצוניות ולא ריחה. אבל יש כאן רצון לעזור. והכל מותרין לך, הכל שרויין לך..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 19:47 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | אני די חדשה כאן בפורום וכשהתחלתי לקרוא את הפורומים שהועלו ע״י המשתמשים השונים וכן התגובות בשרשור, היתה לי הרגשה שאשמח לשתף אתכם בה ולשמוע את תגובותיכם.
אני סיימתי סמינר לפני הרבה שנים כבחורה צנועה וחסודה שמעוניינת בבחור רציני, יושב ולומד, אומנם לא חניוק אבל פתוח עם גבולות. עם השנים עברתי תהליך, שאני חושבת שקורא לכולם, שיותר נפתחים לעולם, מוכנים לבדוק אופציות נרחבות יותר וממילא כבר לא רואים אותו רק בשחור לבן אלא רואים את רובו שהוא בצבע אפור.
אני קוראת את הפורומים שכאן וקצת תוהה לעצמי, אנשים עונים כאן בכזו החלטיות על דברים וחותכים בכן ולא, אבל בעולם שלנו יש כל כך הרבה אנשים וכל אחד הוא עולם מלא של רצונות, שאיפות, נסיונות וכו׳. אומנם יש את האנשים שהולכים לקיצוניות ומתנזרים מכל וכל אבל הרי האנשים שכותבים כאן לא משתייכים לציבור הזה, עובדה שהם גולשים באינטרנט למרות...ואני כמעט בטוחה שזה לא האתר היחיד שבו הם מבלים...
אז מה נסגר איתכם? האם יש עוד אנשים ששותפים להרגשה שלי?
אשמח ביותר לשמוע דעות של ה״מבוגרים״ שביננו (לפחות מעל 25...) חשוב לי להדגיש שאני לא בחורה שנהייתה מודרנית / פתוחה מאד אלא בחורה טובה ואיכותית שמחפשת בחור רציני וישיבתי ובודקת כל הצעה שמציעים גם אם הבחור עובד/ לומד מקצוע וכו כי אני יודעת שאין חוקים..
תוקן על ידי תרי_זוזי ב- 19/10/2011 00:50:39
|
|
אחלק את שאלתך לשניים, את ההרגשה שלך, ואת ההרגשה שלך לגבי התופעה של תשובות הפורום.
עצם הרגשתך, הביני, מה שבמימי הסמינר הרגשת שהכל שחור או לבן, זה כי את עדיין היית בחממה, תחת השפעת הסמינר ושאיפות החברה (או גם התחרות תלוי באופי שלך..), והם בשביל החינוך היו חייבים לצייר את זה כך, גם משום האמת, (בפרט בדברים מסוימים) וגם כמו שכתב הרמב"ם בשביל לקנות מידה מסוימת צריך להקצין לצד השני כדי שיוכלו אח"כ לחזור לאמצע.. הסמינר וימי הבגרות שלך, הם ימים וזמנים בהם רכשת את הכלים לחיים האמתיים, מכאן והלאה זה הבחירה והניסיון שלך היכן למקם את עצמך, איך להתמודד עם פיתויי העולם.. ולטעון שיש עוד דרכים פתוחות לעבודת השם, לדעתי זה סוג של השקטת המצפון, במיוחד אם התחנכת לוותר על תענוגי העוה"ז למען התורה והמצוות.. אין ספק, שזוהי התמודדות לא פשוטה, אין ספק שהגיל והזמן ג"כ עושים את שלו.. והרצון להגיע למטרה מסוימת לפעמים מקדשת את האמצעים.. ברור שזה ניסיון קשה, אבל שוב.. הבחירה שלך איך את רוצה שיראו חייך, איך את רוצה שיראה הבית שלך, מה את מצפה מעצמך, והאם זה באמת את, או שאת נותנת לחיים, לרצונות, לחלומות, להוביל אותך..!
לגבי תשובות הפורום, יש הרבה שעונים בנחרצות, משום שזה באמת מה שהם חושבים, זה באמת מה שהם מצפים מעצמם, וזוהי ההשקפה והאידאולגיה, שהם התחנכו עליה, ואת שואלת, אם אתם כאילו אז איך אתם פה? איך אתם אחד בפה ואחד בלב.. התשובה פשוטה: א. גם אם הם נכשלים, זה לא אומר שהדעות שלהם לא נכונות, או שהם לא שואפים לשם.. את יודעת.. אדם לא נמדד במה שהוא משיג, אלא במה שהוא שואף להשיג..! ועצם זה שזה שאיפתם, רצונם, זה כבר אומר הרבה.. ! ב. יש הרבה שזה רק מקום פורקן בשבילם, מקום לשתף, לגלות מבלי להתגלות. ג. הרבה פעמים ההקצנה או הנחרצות, היא רק כדי לתת חוזק ותוקף לדעה או לתשובה, היא לא בהכרח מחייבת שהיא משקפת את העומד מאחורי הכתיבה, אלא את עצם הנכתב..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:16 |
|
| |
עמקויות, תודה על התשובה המפורטת והעמוקה... אכן לאט לאט אני לומדת להכיר את המקום, את הדעות וכו'. כפי שכתבתי, האשכול הזה הביא אותי לתובנות טובות ואתה רק הוספת עליהם.
יש לי רק טענה אחת שהיא מאד חשובה - כמו שאתה נתת מספר סיבות / תירוצים לכך שאנשים נמצאים כאן למרות שזה אינטרנט וכולנו יודעים מה דעת רבותינו, כך גם יכולות להיות סיבות ותירוצים לכל נושא שהוא ולכן חשוב מאד לא לקטול אלא לברר ולבדוק את הדברים לעומק והאם הם אכן מעידים על הבחור/ה. לכן גם הדגשתי את הנושא של האפור - הבין לבין שהוא גדול ורחב מאד ונראה לי שרובינו נמצאים בו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 21:47 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | עמקויות, תודה על התשובה המפורטת והעמוקה... אכן לאט לאט אני לומדת להכיר את המקום, את הדעות וכו'. כפי שכתבתי, האשכול הזה הביא אותי לתובנות טובות ואתה רק הוספת עליהם.
יש לי רק טענה אחת שהיא מאד חשובה - כמו שאתה נתת מספר סיבות / תירוצים לכך שאנשים נמצאים כאן למרות שזה אינטרנט וכולנו יודעים מה דעת רבותינו, כך גם יכולות להיות סיבות ותירוצים לכל נושא שהוא ולכן חשוב מאד לא לקטול אלא לברר ולבדוק את הדברים לעומק והאם הם אכן מעידים על הבחור/ה. לכן גם הדגשתי את הנושא של האפור - הבין לבין שהוא גדול ורחב מאד ונראה לי שרובינו נמצאים בו... |
|
תראי, אפור זה דבר יחסי, מה שאצלך אפור אצל אחד זה שחור ואצל אחר זה לבן.. וכן על זה הדרך... אין כזה דבר ביהדות שטח אפור.. או שזה רצון השם או שזה לא רצון השם.. אין מצב שזה חצי, חצי... הפשרנות והפרווה, זה אנטי תורה, אנטי היהדות.. כך שזה לא עניין של לקטול או שלא, כי בחורה שנמצאת במצב כזה או אחר, זה לא מחייב שהיא טובה או רעה, כי אדם נמדד לפי היכולות והכלים שלו לא לפי מבחן התוצאה, אלא שזה בחירה של האדם אם הרמה הזאת מתאימה לו או לא, ואם את עצמך יכולה להגיע לרמה יותר גבוהה או שלא..
עניין של שאיפה ואובייקטיביות..!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 22:00 |
|
| |
עמקויות אז לפי הטענה שלך נגיד העובדה שאנחנו כולנו גולשים באינטרנט זה לא שטח אפור הוא די שחור ומשמע שזה גם לא רצון השם...אז מה זה אומר עלינו?
תוקן על ידי די88 ב- 23/10/2011 22:05:34
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 22:12 |
|
| |
| די88 כתב: |  | עמקויות אז לפי הטענה שלך נגיד העובדה שאנחנו כולנו גולשים באינטרנט זה לא שטח אפור הוא די שחור ומשמע שזה גם לא רצון השם...אז מה זה אומר עלינו?
תוקן על ידי די88 ב- 23/10/2011 22:05:34 |
|
די88, אחד שנכשל בעבירות מזה אומר עליו? אני לא אלוקים בשביל לשפוט, ובוודאי לא לשפוט כל אחד באופן יחידני מזה אומר עליו, כל אחד שיעשה את חשבון הנפש שלו האם הוא בסדר או שלא, האם הוא מסוגל או שלא.. וכו'.. אני רק אמרתי את הקו המנחה, את ההשקפה שלדעתי היא האמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 22:35 |
|
| |
אז אדם ששופט את עצמו לא שופט את עצמו לפי שחור לבן אלא דווקא לפי אפור... כי כנראה שלאדם מסויים יש דברים שהם שחור לבן ולאדם אחר אותו דבר הוא דווקא אפור. אפילו ההלכה כולה לא שחורה או לבנה...עובדה אם כן כולנו היינו נראים אותו הדבר ומתנהגים באותה צורה זה תלוי באינטרפטציה של כל אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 22:39 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אז אדם ששופט את עצמו לא שופט את עצמו לפי שחור לבן אלא דווקא לפי אפור... כי כנראה שלאדם מסויים יש דברים שהם שחור לבן ולאדם אחר אותו דבר הוא דווקא אפור. אפילו ההלכה כולה לא שחורה או לבנה...עובדה אם כן כולנו היינו נראים אותו הדבר ומתנהגים באותה צורה זה תלוי באינטרפטציה של כל אדם. |
|
אדם ששופט את עצמו, אמור לשפוט את עצמו לא לפי החברה או הסביבה, אלא לפי האם הוא עשה את כל שהוא יכול או שלא..! כך, ששוב זה לא זה לא שפיטה לפי אפור, אלא לפי שחור או לבן - עשה או לא עשה! מלבד, שברור שאין כזה דבר בהלכה שטח אפור, או שזה אסור או שזה מותר, או שזה רצון השם או שזה לא רצון השם. אם זה רצון השם (במקרה למשל, שהוא עשה את כל מה שהוא יכול אך בכל זאת נכשל וכו') אז בשבילו זה לבן אף אם לאחר זה נחשב שחור (על אותו משקל - כשהשני לא עשה את כל מה שהוא היה יכול לעשות, או שאצל השני הייתה יותר אפשרות להתמודד ולהצליח בניסיון) ואם זה לא רצון השם, אז זה שחור לא משנה אם אצל אחר זה לבן!
"יקוב הדין את ההר" אמרו חז"ל...!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 23:14 |
|
| |
אז אם נמשיך מהדוגמא הקודמת שלי עשית כל שביכולתך לא לגלוש באינטרנט ונכשלת אז זה לבן?! למרות שלאחר שלא ניסה בכלל זה שחור...? זאת הכוונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 23:32 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אז אם נמשיך מהדוגמא הקודמת שלי עשית כל שביכולתך לא לגלוש באינטרנט ונכשלת אז זה לבן?! למרות שלאחר שלא ניסה בכלל זה שחור...? זאת הכוונה? |
|
תזכרי כלל - "הקב"ה לא דורש מהאדם שיהיה הטוב ביותר, אלא שיעשה כמיטב יכולתו"!! אם עשית כל מה שאת יכולה, אז זה שיא הלבן! ואם לא, אז זה שיא השחור! (לא מדויק, אבל זה תלוי בעוד גורמים אבל זה בגדול) כך לגבי האחר.. זה המדד היחיד!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 23:43 |
|
| |
אז עמקויות אני בטוחה כמעט ב100% שיש לך (וכמובן גם לי ולכולם) דברים שאנחנו לא עשינו את המיטב יכולתנו בהם וזה יהיה ממש שקר להגיד שניסיתי הכי שאני יכולה ונכשלתי ומבחינתי אני הכי לבנה שיש... כי בתכלס אתה עובד על עצמך! כי כל מה שאתה באמת רוצה לעשות אתה יכול לעשות ולהצליח בו... כי מה שאתה לא יכול להפסיק לעשות הוא שולט בך ולא אתה בו וזה קצת הופך אותה לבהמה... אז בוא נודה באמת אפשר לעשות הכל אם רק רוצים באמת...ולא מתיימרים לרצות אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 23:46 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אז עמקויות אני בטוחה כמעט ב100% שיש לך (וכמובן גם לי ולכולם) דברים שאנחנו לא עשינו את המיטב יכולתנו בהם וזה יהיה ממש שקר להגיד שניסיתי הכי שאני יכולה ונכשלתי ומבחינתי אני הכי לבנה שיש... כי בתכלס אתה עובד על עצמך! כי כל מה שאתה באמת רוצה לעשות אתה יכול לעשות ולהצליח בו... כי מה שאתה לא יכול להפסיק לעשות הוא שולט בך ולא אתה בו וזה קצת הופך אותה לבהמה... אז בוא נודה באמת אפשר לעשות הכל אם רק רוצים באמת...ולא מתיימרים לרצות אותו |
|
אין ספק.. מי אמר או חשב אחרת...?? ואין "לא יכול, יש "לא רוצה"...!! ולא כל דבר שאדם לא מסוגל להתמודד איתו הוא נהפך כבר לבהמה, זו כבר הסתחפות.. אבל שוב. יש דברים שזה מעבר לכוחות של האדם, או במקרה שהוא היה אנוס במקרה הזה, ואז זה לבן, לעומת כל אותם מקרים שהוא באמת לא עשה את כל מה שהוא יכול..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 00:01 |
|
| |
אין הכוונה בשחור, לבן ואפור להלכה. ברור שבזה אין חוכמות ויש אסור או מותר. אני התכוונתי לכל מיני דברים שהם עניין של קדושה ושם השטח האפור הוא גדול נרחב. דוג פשוטה: יש כאלו שהליכה לקניון היא מעשה שלא יעשה ויש רבים שלא סופרים את זה בכלל.
וזה בעצם מה שמבדיל אותנו ומה שמקשה בשידוכים - למצוא את האחד שמשתווה כמה שיותר לרמה שלנו.
תוקן על ידי בחורהנט ב- 24/10/2011 00:06:03
|
|
|
|
|