| נשלח ב-24/10/2011 13:46 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | לדעתי שיש טעות בהבנת המושג "אסור", יש לנו מצות ועברות, עברות הם דברים שאסור לנו לעשות, או יותר נכון, הכל מותר חוץ מזה, לאחר מכן יש גדרים שגזרו חכמים ז"ל כי זה מביא לידי עברה ואלו נכנסו לתוך המיכלול של האסור,
היום בימינו הטכנולוגיה השתכללה, האפשרויות השתנו,והאפשרות להגיע לאיסור זמינה ומידית, דא עקא, בזמנינו אין כח ביד חכמים "להכניס" משהו לתוך האיסור כמו בהיסטוריה, קמו להם נורמות חברתיות, מי שהולך לקנין הוא x מי שגולש הוא y לזה את קוראת שטח אפור, זה לא שטח אפור, זה שטח לבן, רק שאת הית חיה במקום שזה נחשב ללא בסדר, ופתאום את עושה/רוצה לעשות את זה/שוקלת לעשות את זה למרות שבעבר הלא רחוק לא חשבת על זה בכלל, את פשוט ברשות עצמך, לומדת ומלבנת את הנושאים לעצמך, ע"י היכולות שלך ההבנה שלך,
אני לא בא לומר שהנורמות החברתיות הם כלום ואין צורך להתיחס אליהם, אלא תפסו אותם בפרופורציה, אלו הגבלות שהתקבלו מפני שכך טוב ומגן על ציבור שלנו וכך באמת צריך להיות, אבל לא כל מי שעובר על זה יש איסור בידו, ובנוסף את צריכה לבחון את עצמך לראות מה מתאים לך יש דברים שאת יכולה להיות יותר פתוחה בהן ויש דברים שאת צריכה להיות יותר סגורה בהן, כל אחד לפי אישיותו רצונותו חשקיו ונטית ליבו, נכון זה לא קל את בידי עצמך ואין כבר את הסמינר שיכוון אותך, אבל זהוא דורינו לא לחינם אמר אביי (כמדומני שזה אביי) שאם הוא היה חי בדור הגאולה הוא לא היה מצליח לעמוד.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 14:43 |
|
| |
סינטזה, אני חושבת שהתשובה שלך סיכמה את הדיון וענתה על השאלה שפתחתי איתה את האשכול...    מאחלת לכולנו שנצליח לשמור על השטחים האפורים בחיינו (אני עדיין חושבת שהם קיימים - בהשוואה לצדיקים שחיים בדורנו) שיהיו קרובים תמיד ללבן ורחוקים כמה שיותר מהשחור!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 15:05 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | סינטזה, אני חושבת שהתשובה שלך סיכמה את הדיון וענתה על השאלה שפתחתי איתה את האשכול...    מאחלת לכולנו שנצליח לשמור על השטחים האפורים בחיינו (אני עדיין חושבת שהם קיימים - בהשוואה לצדיקים שחיים בדורנו) שיהיו קרובים תמיד ללבן ורחוקים כמה שיותר מהשחור!!!!! |
|
אמן ואמן
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 15:32 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | לדעתי שיש טעות בהבנת המושג "אסור",
יש לנו מצות ועברות, עברות הם דברים שאסור לנו לעשות,
או יותר נכון, הכל מותר חוץ מזה, לאחר מכן יש גדרים שגזרו
חכמים ז"ל כי זה מביא לידי עברה ואלו נכנסו לתוך המיכלול של האסור,
היום בימינו הטכנולוגיה השתכללה, האפשרויות השתנו,והאפשרות להגיע לאיסור זמינה ומידית,
דא עקא,
בזמנינו אין כח ביד חכמים "להכניס" משהו לתוך האיסור כמו בהיסטוריה, קמו להם נורמות חברתיות,
מי שהולך לקנין הוא x מי שגולש הוא y לזה את קוראת שטח אפור, זה לא שטח אפור, זה שטח לבן,
רק שאת הית חיה במקום שזה נחשב ללא בסדר, ופתאום את עושה/רוצה לעשות את זה/שוקלת לעשות את זה
למרות שבעבר הלא רחוק לא חשבת על זה בכלל, את פשוט ברשות עצמך, לומדת ומלבנת את הנושאים לעצמך,
ע"י היכולות שלך ההבנה שלך,
אני לא בא לומר שהנורמות החברתיות הם כלום ואין צורך להתיחס אליהם, אלא תפסו אותם בפרופורציה,
אלו הגבלות שהתקבלו מפני שכך טוב ומגן על ציבור שלנו וכך באמת צריך להיות, אבל לא כל מי שעובר על זה
יש איסור בידו, ובנוסף את צריכה לבחון את עצמך לראות מה מתאים לך יש דברים שאת יכולה להיות יותר
פתוחה בהן ויש דברים שאת צריכה להיות יותר סגורה בהן, כל אחד לפי אישיותו רצונותו חשקיו ונטית ליבו,
נכון זה לא קל את בידי עצמך ואין כבר את הסמינר שיכוון אותך, אבל זהוא דורינו לא לחינם אמר אביי (כמדומני שזה אביי) שאם הוא היה חי בדור הגאולה הוא לא היה מצליח לעמוד.
|
|
אף אחד שעובר על נורמה חברתית אין בידו איסור!
הדבר היחיד שקובע מה שחור או לבן /אסור או מותר זה דעת תורה. וגם בדור הזה.
אין כזה דבר ששחור שלי הוא כך והשחור שלך הוא כך.
אנחנו רק נודדים בין השחור ללבן לפי דרגתינו הרוחנית.
האמת היא אחת ומוחלטת.
אין אחד שמותר לו אינטרנט ואחד שאסור- לכולם זה אסור כי זו דעת תורה (זו האמת- כמה שננסה לרמות את עצמנו- זה האמת)
ההבדל היחיד בגבולות השחור והלבן הוא לפי איזה רב אתה הולך.
הדרגה הרוחנית של הבנאדם היא קובעת אם הוא חוטא ועד כמה הוא יענש אם הוא נכנס לקטע השחור.
(אם הוא חילוני- ספק אם הוא יענש על גלישה באינטרנט.
אם הוא חרדי- כאן זה תלוי בתנאים ובסיבות ובכוחות.)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 16:39 |
|
| |
אני לא חושבת שהעולם שלנו מתחלק רק לאסור ומותר, יש את הציווי "קדושים תהיו" אבל זה לפי דרגת האדם.
מי שיחליט שהוא הולך לרב פשרן יותר אז הוא לא עובר על איסורים???? זה נראה לי קצת לא הגיוני. או שתקחי לדוג כל מיני חומרות שהונהגו רק בשנים האחרונות ובעבר לא,או רק בארץ ובחו"ל לא,אז מי שעושה את זה עובר על איסור???
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 16:58 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | | אני לא חושבת שהעולם שלנו מתחלק רק לאסור ומותר,
יש את הציווי "קדושים תהיו" אבל זה לפי דרגת האדם.
מי שיחליט שהוא הולך לרב פשרן יותר אז הוא לא עובר על איסורים???? זה נראה לי קצת לא הגיוני.
או שתקחי לדוג כל מיני חומרות שהונהגו רק בשנים האחרונות ובעבר לא,או רק בארץ ובחו"ל לא,אז מי שעושה את זה עובר על איסור??? |
|
אני לא יודעת על איזה חומרות/הנהגות את מתכוונת.
אני יודעת שבכל דור הרבנים מתקינים תקנות חדשות לפי הדור.
ומי שמגדיר את עצמו כשומרת תורה ומצוות, -זה אמור לכלול את פסקי הרבנים, שזו דעת תורה.
בקשר לרבנים פשרנים וכד'- תלוי אם את מתכוונת לרבנים אמיתים.
אם זה רב אמיתי-
תמיד היו ויהיו רבנים מחמירים וגם רבנים פשרניים (כגון הלל ושמאי)
(וכגון מי שהולך על פי פסקי החזו"א)
ומי שהולך לרב אמיתי- לעולם לא יעבור על איסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 18:56 |
|
| |
אז לפי דעתך, לדוג מי שמחזיק פלאפון לא כשר עובר עבירה???? או בכל רגע שאת באינטרנט את עוברת על איסור???? אלו הם גדרים שתיקנו כדי שח"ו לא יגיעו אנשים לידי עבירה אבל מי שעובר אותם לא עובר על איסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 20:50 |
|
| |
אם רב לא התיר לו- אז כן, זה אסור. אף רב לא יתיר לגלוש באינטרנט כמו שהוא בלי סיבה מיוחדת (לצורך גלישה וסרטים וכו, בלי צינזור.) אני לא יודעת משהו אחר.
אנחנו מידי נגועים בשביל להחליט לעצמנו.
(ובאופן אישי, אני אכן מלאת נקיפות מצפון- ובתהליכי גמילה.)
מי שעובר על גזרות חז"ל עובר על "ועשית ככל אשר יורוך" ו-" לא תסור מן הדבר אשר יורוך ימין ושמאל" (ןמצאתי עוד משהו:על הפסוק "ובאת אל הכהן אשר יהיה בימים ההם" תמה הרמב"ן:"ולא הבינותי זה, כי בענין הזקן ראוי לומר "אל השופט אשר יהיה בימים ההם" (לעיל יז ט), אע"פ שאינו גדול וחכם כשופטים הראשונים אשר היו לפנינו מן העולם צריך לשמוע לו, יפתח בדורו כשמואל בדורו)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 02:36 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | אז לפי דעתך, לדוג מי שמחזיק פלאפון לא כשר עובר עבירה???? או בכל רגע שאת באינטרנט את עוברת על איסור???? אלו הם גדרים שתיקנו כדי שח"ו לא יגיעו אנשים לידי עבירה אבל מי שעובר אותם לא עובר על איסור. |
|
אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 10:00 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | סינטזה, אני חושבת שהתשובה שלך סיכמה את הדיון וענתה על השאלה שפתחתי איתה את האשכול...    מאחלת לכולנו שנצליח לשמור על השטחים האפורים בחיינו (אני עדיין חושבת שהם קיימים - בהשוואה לצדיקים שחיים בדורנו) שיהיו קרובים תמיד ללבן ורחוקים כמה שיותר מהשחור!!!!! |
|
שאלה לי אלייך, ותעני לעצמך בכנות עליה.. האם באמת בתוך תוכך, את מאמינה שאנחנו או ביכולתינו לקבוע איזה דברים הם לא בגדר של אסור ומותר ואילו לא..? האם באמת את חושבת שסייגים שעשו לנו חז"ל הם לא בגדר של איסור והיתר..? האם לא כל "האידאולגיה" הזאת של "חומרות" או "דפוסי חברה" או "אני לא ברמה הזאת".. זה רק כדי להרגיע בעצם את המצפון שלך על כל מיני דברים שאת מתפשרת עליהם לאחרונה..? שאת לא כמו שהיית פעם..?
תהיי כנה עם עצמך - בשבילך...!
ולעצם טענתך, כמו שיש מושג של "נבל ברשות התורה" זה לא אסור ומותר, אבל זה מנוולות לעשות את זה.. כך ואף יותר מזה, בכל "שטחי האפור" אז נכון שזה לא עניין של הלכה מותר או אסור, אבל התורה היא לא רק תעשה כך או כך, אלא היא דרך חיים שאופפת את חיי היהודי מאז שהוא פוקח את עיניו ועד שהוא עוצם אותם... למשל, תפילה או צניעות, אף אחד לא אומר שאת חייבת ללכת להתפלל במקום שמתפללים ארוך ובהרגשה גבוהה יותר, ואם את הולכת עם חצאית באורך המותר אין איסור בכך שזה צמוד מידי או בולט מידי, אבל! אם היית יכולה להיות ברמה גבוהה יותר, להתפלל ביותר כוונה, להצליח ללבוש דברים שהם פחות בולטים אז תהיה עלייך תביעה אפי' שזה לא לאו או עשה...!
ובתמצות - אם עשית את כל מה שאת יכולה לעשות בכל שטחי החיים הרוחניים שלך אז לא תהיה תביעה עלייך. אבל אם לא עשית, ואת יכולת להיות ברמה רוחנית גבוהה יותר, אז תהיה תביעה עלייך!
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 10:10 |
|
| |
אפור בעיניי הוא השטח של הבחירה, המקום שעושה אותי ליותר טובה, או פחות טובה מאחרים. כי את מה שחייב- חייב לעשות! אבל אדם נמדד במה שהוא עושה מעבר למחויבות. מה שכן, למרות שיש רבים שעושים מעבר למחויבות, זה עדיין לא סיבה לשלול או לפסול את מי שלא עושה מעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 11:24 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
אם עשית את כל מה שאת יכולה לעשות בכל שטחי החיים הרוחניים שלך אז לא תהיה תביעה עלייך.
אבל אם לא עשית, ואת יכולת להיות ברמה רוחנית גבוהה יותר, אז תהיה תביעה עלייך!.
|
|
עם הקטע הזה אני מסכימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2013 13:54 |
|
| |
הקפצה
|