|
|
| נשלח ב-25/10/2011 22:21 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | בכל דור שותל הקב"ה מי שחי את הדור וצרכיו, מי שהכי מזדהה עם הסבל הגשמי והרוחני שלו והכי מתמסר להושיע את אנשי הדור – אדם זה הוא המשה האמיתי שבדורו, ודווקא אחריו יש ללכת.
למרבה הצער, הכוונה שלו כנראה לטרוריסט ברוך גולדשטיין או דומה לו.
|
|
האם אתה מוכן להסביר מה יש לך נגד הקדוש ברוך גולד שטין זהציל את יהודי חברון מהערבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 22:33 |
|
| |
| זוכמיר123 כתב: |  | האם אתה מוכן להסביר מה יש לך נגד הקדוש ברוך גולד שטין זהציל את יהודי חברון מהערבים? |
|
הייתי באותה תקופה חייל בסדיר. אמנם לא בחברון, אבל במקום אחר בשטחים (לא אפרט). ראיתי במו עיני את תוצאות מעשהו, ואינני מקבל את קביעתך שהוא הציל יהודים ממשהו. נהפוך הוא. וברמה העקרונית, גולדשטיין הוא טרוריסט, לא קדוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 03:46 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | זוכמיר123 כתב: האם אתה מוכן להסביר מה יש לך נגד הקדוש ברוך גולד שטין זהציל את יהודי חברון מהערבים?
הייתי באותה תקופה חייל בסדיר. אמנם לא בחברון, אבל במקום אחר בשטחים (לא אפרט). ראיתי במו עיני את תוצאות מעשהו, ואינני מקבל את קביעתך שהוא הציל יהודים ממשהו. נהפוך הוא. וברמה העקרונית, גולדשטיין הוא טרוריסט, לא קדוש. |
|
לפי הזכור לי בתור ילד, זה היה תקופה של פיגועים בתדירות בערך כל שבוע. אחר הארוע של גולדשטיין, למרות שדברו על פיגועי נקמה, היתה רגיעה מפיגועים של מעל חודש וחצי. אכן דיברו אז על מהומות בשטחים. סתם שאלה לא קשורה: האם הנוצרים פיסקו את הפסוק "אָכֵן חֳלָיֵנוּ הוּא נָשָׂא, וּמַכְאֹבֵינוּ סְבָלָם; וַאֲנַחְנוּ חֲשַׁבְנֻהוּ, נָגוּעַ , מֻכֵּה , אֱלֹהִים , ומְעֻנֶּה" ככה ?
תוקן על ידי פינגווינאי ב- 26/10/2011 03:54:10
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 11:17 |
|
| |
| פינגווינאי כתב: |  | זוכמיר123 כתב: האם אתה מוכן להסביר מה יש לך נגד הקדוש ברוך גולד שטין זהציל את יהודי חברון מהערבים?
הייתי באותה תקופה חייל בסדיר. אמנם לא בחברון, אבל במקום אחר בשטחים (לא אפרט). ראיתי במו עיני את תוצאות מעשהו, ואינני מקבל את קביעתך שהוא הציל יהודים ממשהו. נהפוך הוא. וברמה העקרונית, גולדשטיין הוא טרוריסט, לא קדוש.
לפי הזכור לי בתור ילד, זה היה תקופה של פיגועים בתדירות בערך כל שבוע. אחר הארוע של גולדשטיין, למרות שדברו על פיגועי נקמה, היתה רגיעה מפיגועים של מעל חודש וחצי. אכן דיברו אז על מהומות בשטחים. |
|
אני מנצל את דבריך כאן כדי לענות על שאלה של זוכמיר123 בפרטי לגבי ההתרשמות האישית ממה שקרה אז בשטחים.
לעולם לא אשכח את השינוי החד שנפל על השטחים בעקבות גולדשטיין. יום לפני זה - היינו משחקים כחיילים עם חלק מהזאטוטים הפלסטיניים בכדור (חלק אחר מאד לא אהב אותנו גם לפני - אין אשליות). יום אחרי זה - קשה לי לתאר את מבטי השנאה בפניהם. זה לא משהו שאפשר להעמיד פנים לגביו. אני מתרשם שאצל חלקם זו היתה חוויית הילדות המכוננת, וחלקם המשיכו מאותה נקודה במחשבה של איך אפשר להרוג כמה שיותר יהודים.
זה לא שגולדשטיין אחראי לפיגועים של הפת"ח בשנות השבעים, ואולי חלק היו גדלים להיות חאמא"סניקים טרוריסטים גם ככה. אבל מה שאני זוכר הוא שלפני זה החאמא"ס היה מבצע פיגועים צבאיים, ואחרי גולדשטיין (לאחר תקופת אבל / התארגנות), הוא התחיל בפיגועים אזרחיים. האם הוא היה עושה כך גם בלי קשר? אי אפשר לדעת. אבל מזה ועד הקביעה שגולדשטיין הציל יהודים רבים - המרחק ענק.
לבסוף, באופן עקרוני, גולדשטיין הוא טרוריסט. כל פלסטיני שמצדיק פיגועי טרור משתמש בדיוק באותם נימוקים כמוהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 00:44 |
|
| |
[quote]
לבסוף, באופן עקרוני, גולדשטיין הוא טרוריסט. כל פלסטיני שמצדיק פיגועי טרור משתמש בדיוק באותם נימוקים כמוהו.
[/quote] הקביעה הזו היא ממש טעות לפי דעתי כי ערבי שמצדיק פעולת טרור זה בגלל שהוא רוצה להרוג את כל היהודים מה שאין כן ברוך גולדשטיין הי"ד עשה את מה שעשה לשם הגנה (לגבי אם בפועל זה הגן או לא אני לא יודע)
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 07:35 |
|
| |
| זוכמיר123 כתב: |  | |
הקביעה הזו היא ממש טעות לפי דעתי כי ערבי שמצדיק פעולת טרור זה בגלל שהוא רוצה להרוג את כל היהודים מה שאין כן ברוך גולדשטיין הי"ד עשה את מה שעשה לשם הגנה (לגבי אם בפועל זה הגן או לא אני לא יודע)
|
|
ובקיצור, כפי שאמרתי לך, הנימוקים שלו אינם שונים מאלה של טרוריסטים אחרים: הצד השני רוצה להרוג אותנו אך ורק על בסיס אתני / דתי; אני הורג על בסיס אתני / דתי פשוט כי יש חפיפה בין קבוצה זו לבין מי שרוצה להרוג אך ורק על בסיס אתני / דתי. מצא את ההבדלים.
אני חייב לציין שאין לי עניין רב בנושא זה, שנראה לי סגור למדי. באתר בשבע תמצא אנשים שאינם נלאים מלדוש בנושא שוב ושוב בהתלהבות רבה. אזהרה מראש: כתיבת ברוך גולדשטיין הי"ד עלולה להחשב ע"י חלק מהאנשים לסמולנות רח"ל. כדאי להקפיד לכתוב הקדוש הצדיק רב ברוך גולדשטיין זצוקל"ל הי"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 13:42 |
|
| |
רשמי התוועדות אחרונה אצל הרב - "חי" מהשטח
יש כאן התייחסויות לכמה שאלות "תיאוריות"
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 14:24 |
|
| |
ליציק
אני מודה שלא קראתי בעיון את המקור שהבאת (אולי אעשה זאת בהמשך כי הוא נראה לי מעניין מכמה בחינות אבל לא יכולתי שלא לצטט את הסוף:
"אפשר לומר ע"ד צחות, שאולי זוהי הסיבה שהקב"ה נתן לנו את תורתו: לדבר אתנו כל הזמן – זה מידי קשה לשני הצדדים, הן ל"חתן", והן ל"כלה", אז הקב"ה קיים "אל תרבה שיחה עם האישה" – הוא דיבר אתנו פנים אל פנים עשרת הדברות, ואח"כ יש בינינו "חליפת מכתבים" (תורת משה) "
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 11:56 |
|
| |
קטע מהשיעור י"ט תשרי השנה ביצהר - "מה זה להיות אדמו"ר":
מה זה להיות אדמו"ר? ב"היום יום" כתוב שלהיות אדמו"ר היינו לראות את שרש היהודים, כל מי שאתה מכיר, כל מי שיושב כאן – לראות את כולם כפי שהם נמצאים במחשבה הקדומה דא"ק. אם אתה יכול לראות את כולם כפי שהם נמצאים במחה"ק דא"ק אתה רבי, ואם אתה לא יכול אתה לא רבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 12:03 |
|
| |
יציק הגדרה מענינת, איך אתה או אני יכולים לדעת מי עונה על הקריטריון הזה, הרי אנחנו לא במדרגה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 13:43 |
|
| |
התזה העקרית המוצגת במאמר היא שכל דור ניצב בפני אתגרים שונים, ולכן ההתנהלות המתאימה לו צריכה להיגזר מהמציאות המיוחדת לו. הנהגה שהיתה נכונה למציאות מסויימת, עלולה להתגלות כלא מתאימה במציאות אחרת. כפועל יוצא מכך, האדם והציבור נדרשים מידי פעם לרענן את מחשבתם ולבדוק אם אינם שבויים בקונספציות שהיו טובות לשעתן אך אינן רלוונטיות עוד. עד כאן טוב ויפה, ונראה לי שמעטים חולקים על העקרון. כרגיל, החלק המעניין הוא במבחן היישום. קראתי את המאמר די מהר ובלי להעמיק. כאשר הגעתי לפיסקה שלפני האחרונה, קראתי את המלים "רוב גדולי ישראל חזו את מגמת התנועה הציונות מראשיתה כשלילית" ואמרתי לעצמי: "וואו, סוף סוף אני נתקל בעמדה חרדית שגורסת כי במבחן המציאות הציונות צדקה ויש לשנות את היחס השלילי כלפיה, שאולי התאים לעבר אך אינו הולם את מציאות זמננו". מיותר לציין שבתוך שתי שורות נוכחתי בטעותי. המסקנה העגומה שלי היא שהקריאה לחשיבה מחודשת והתאמה של תפיסה אידאולוגית למציאות היא בדרך כלל כסות יפה לאמירה "הגיע הזמן שתחשבו מחדש ותכירו בכך שאני צדקתי מן ההתחלה ואתם טעיתם". ראיתי כבר הרבה מאמרים שכותרתם היא "טעיתי" או "בקשת סליחה". תמיד הטעות היתה שלא אמרתי מספיק בקול את מה שאני חושב והסליחה היא על שלא נלחמתי על זה עוד יותר בתוקף... אני עדיין מחכה למי שיצהיר בריש גלי "היתה לי עמדה מסויימת, אך בחלוף השנים התברר שטעיתי. היום אני מבין שהצד שכנגד צדק". עד אז, אני מתייחס בספקנות רבה לכל קריאה לחשיבה מחודשת ורעננה ולהתאמת הפרדיגמה למציאות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 14:01 |
|
| |
שאלת תם מדוע הציונות לא הצליחה? אם לא נצפה להצלחה נצחית, הריי 63 שנות מדינה (טריפה) הם הישג לא רע בהיסטוריה היהודית.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 22:21 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שאלת תם
מדוע הציונות לא הצליחה?
אם לא נצפה להצלחה נצחית, הריי 63 שנות מדינה (טריפה) הם הישג לא רע בהיסטוריה היהודית. |
|
מהם הקריטריונים של ההצלחה ?
שמירת קיומם הגשמי של היהודים או שמא שמירת קיומם הרוחני ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 23:20 |
|
| |
אולי מכיון שזה לא סוד אתה לא יודע. אבל - קיומו הרוחני של עם ישראל- מעולם מעולם מעולם לא היתה בדרגה כה גבוה כמו במדינת ישראל.
אדרבא- תגלה לנו מתי ואיפה המצב היה יותר טוב- בלי סיפורים ושמועות- עובדות. אגב גם סיפורים ושמועות אין על כך, אני מדבר על עם ישראל- ולא על אישיות זו או אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 23:29 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אולי מכיון שזה לא סוד אתה לא יודע. אבל - קיומו הרוחני של עם ישראל- מעולם מעולם מעולם לא היתה בדרגה כה גבוה כמו במדינת ישראל.
אדרבא- תגלה לנו מתי ואיפה המצב היה יותר טוב- בלי סיפורים ושמועות- עובדות. אגב גם סיפורים ושמועות אין על כך,
אני מדבר על עם ישראל- ולא על אישיות זו או אחרת. |
|
כנראה שזכית וכל קרובי משפחתך שומרי תורה ומצוות גם בארץ הקודש.
אני, ורבים כמוני, לא זכו לזה, ועינינו רואות וכלות בחורבן הרוחני המתחולל בקרב הצעירים החילוניים.
|
|
|
|
|