|
|
| נשלח ב-23/10/2011 19:03 |
|
| |
ואגב, גם החזנים שחיתוך הדיבור שלהם מעולה ויכולים להריץ קטעים במהירות מסחררת - צריכים לקחת בחשבון שאנחנו - הקהל - לא בהכרח ניחנו בכשרון הזה, ובקטעי הלחש אנחנו מוצאים את עצמנו נאלצים לדלג קטעים - וזה קרה לי בראש השנה שהחזן, שהאריך מאוד ביצירות מסויימות, אכן הריץ את שאר הקטעים באופן שאנחנו נאלצנו לדלג כדי לעמוד בקצב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:13 |
|
| |
חיים אליעזר הרשטיק כותב בראיון לככר השבת בדיוק את דברי STAB100:
עתיד החזנות לאיפה: אני לא רואה עתיד גדול, כשהחזנות לא בבית הכנסת. אין הרבה בתי כנסת עם חזנים, בארץ אולי יש עשרה כאלו, בעבר רק בתל אביב היו עשרות עם חזנים קבועים ומקהלות. היום משמשים בעיקר בעלי תפילה, והחזנות היא רק בקונצרטים ומידי פעם שבתות חזנות ארוכות מידי שמוציאות את הקישקעס. אפילו אני לא מסוגל לשבת כל כך הרבה שעות בבית הכנסת. רק אם יהיה שינוי דרסטי יש עתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 02:29 |
|
| |
תוקן על ידי עמוד_תפילה ב- 24/10/2011 02:30:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 17:31 |
|
| |
הדברים נכונים וכאובים צריך לשים לב שהמהירות הזאת לא מביא לקיצור משמעותי ותחסוך לא יותר מכמה דקות בודדות מענין אותי אם גם בדור הקודם של החזנות היתה נפוצה הבעיה הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 20:12 |
|
| |
אני ממליץ לכם להאזין להקלטה שהעלה ליבסון מלימוד חזנות ממשה קוסוביצקי, תשמעו איך 'טס' באמירת הנוסח.
אני חושב שזה חלק מהאומנות שבשירה, מי שיודע לעשות את זה אומנותי אז אין הבדל בין מהר לאיטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 20:24 |
|
| |
לייק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 21:25 |
|
| |
בס"ד
לגבי חזני העבר, האזנתי למעט תפילות בימים האחרונים ובהחלט, יש חזנים בני דורינו שיכולים ללמוד כיצד ניתן לומר (או שלא..) את תפילת שמונה-עשרה מלאחר הקדושה ועד שים שלום מתוך כדקה בלבד!!! (ברכת כהנים - אוןדההאוס). ומנגד ישנם חזנים מדור הקודם שניתן להתמוגג על הנוסח שנותר בין היצירות השונות. מה גם שמתי לב להבדל מהותי בעניין זה בין דורינו לדור הקודם. החזנים שהשמיעו תפילת שבת ארוכה, היינו מעל ל2 וחצי הקלטה (לאחר קיצוץ בקריאת התורה וכו') בין הקטעים אצלם מהיר ביותר עד כמעט בלתי אפשרי. ואילו חזנים אשר התפללו - ותפילתם כללה 4-5 יצירות בתפילות יום השבת, אזי קטעי הנוסח נאמרו בנעימה ובנחת רוח.
פסיכובלוג, חלק מאומנות השירה לדעת מתי להאט ומתי להאריך (ועדיין לשמור על הקצב הפנימי), הדינמיקה בתפילה חייבת להיות אחרת החזן נהיה משעמם ומונוטוני, אך מכאן ועד לקצץ במילים וכיו"ב הדרך רחוקה.
יישר כח על העלאת הנושא החשוב יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 22:19 |
|
| |
כעת נתבאר לי דבר שרבים וטובים ממני לא הבינו בנאמר בפיוט לפר' זכור
אץ קוצץ בן קוצץ, קצוצי לקצץ, בדיבור מפוצץ, רצוצי לרצץ...
|
|
|
|
|