ביום שני שעבר בתוכנית סיכום המוזיקה ברדיו קול חי הגיע השיר "יאלילי" למקום שלישי. לעומת השיר "דוד המלך" שהגיע לטענת רבים - "רק") למקום שני...
במהלך השידור התפתח וויכוח בין היוסאלך, גיל ואיזנטל (ובהתווך יענקי פלאי...) לגבי השיר יאלילי. אני לא יכתוב לכם מה היה תוכן הוויכוח (וגם מי שיודע אבקש שבשלב זה לא יכתוב..) כי רציתי באמת לדעת מה אתם חושבים לגבי השיר הזה. האם יש צד לפסול אותו מהשלישיה הראשונה...
דברו לעניין כמו תמיד.....
נשלח ב-23/10/2011 09:32
לדעתי הוא צריך לקבל יותר מהמקום השני, זה להיט היסטרי, אבל המילים, והקטע של ה'אשכנזי' ו'ספרדי' מורידים לו קצת....
דוד המלך??? לא מגיע לו מקום שני, אולי רק בגלל השנה הדי יבשה. שיר ממוצע, עם מנגינה של גן ילדים, עם גניבות קלות מכמה שירים......
--------
אני לא שמעתי את התוכנית הנ"ל, אבל אשמח לשמוע, אז תביאו כבר הקלטה !!!
נשלח ב-23/10/2011 09:35
לא לא לא לא
לא הבנת נכון את השאלה!
אני רוצה דעה (!) . עזוב רגע את המצעד, דעה ספציפית לגבי השיר הנ"ל. האם יש סיבה לפסול אותו בכלל מרשימת ההשמעה החרדית / חסידית..... שזו דעתו של יוסי גיל (מה גם שתקופה ארוכה הוא לא הושמע כלל בקול חי)
נשלח ב-23/10/2011 09:41
גם לגבי השיר "כמה טוב שנפגשנו" (שהגיע למקום הראשון [ובצדק!!!]) גם כן יש ליסי גיל דעה דיי מנוגדת שאני לא הצלחתי להבין ואולי אתם תעזרו לי...
נשלח ב-23/10/2011 09:53
א. הגעת בכלל לדיון שונה לגמרי, והוא:
מה נקרא מוזיקה חסידית ????
וסתם ככה, מה חרדי בו פחות מ'כמה טוב שנפגשנו' ? או כל שיר אחר שלא מפסוק וכד' ??
ב.כמו שאני הבנתי את הדעה של יוסי גיל, הוא מבין שכל מילים שלא מהמקורות/ מילים שנוגעות לקב"ה/קדושה/תפילה וכד' זה לא שיר חסידי, כמו יאלילי, כמו כמה טוב.
נשלח ב-23/10/2011 10:41
עט - אתה פותח דיונים דיונים... מזכיר קצת את הדיונים מתקופת הויקיזציה הזכורה לטוב. -- לכל דבר אפשר למצוא קישור כלשהו לעניינים שבקודש. השאלה עד כמה מתאמצים :) -- הצברי - לדעתי יאלילי הוא שיר די מטופש, אבל לפסול אותו - לא נראה לי שיש סיבה.
נשלח ב-23/10/2011 10:51
האמת כפי שהבנתי לגבי "כמה טוב" הבעייה של יוסי גיל זה עם המילים של השיר "כי אתם נותנים בי כח....." או - "מה אני בלעדיכם.." סת'ומרת: שהזמר פונה לאנשים שהם כביכול נותנים לו ת'כח ות'השפעה ולא הקב"ה...
נשלח ב-23/10/2011 10:56
אוי נו באמת! או חברותא או מיתותא, למרות שהקב"ה נמצא גם כשאין חברותא... -- ומה יוסי אייזנטל עונה על זה?
נשלח ב-23/10/2011 12:30
שבאמת זמר בלי תמיכה של הציבור לא יכול להצליח.. (בלי קשר לסיוע של הקב"ה) ופריד בעצם מודה לציבור על כל התמיכה... מה שלדעתי נכון בהחלט....!!!!!!
נשלח ב-23/10/2011 16:29
יאלילי הוא השיר הכי מטופש והכי מטומטם בכל ההיסטוריה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!