אם תצליחו להפריד את ה"מקהלה" המאולתרת הזו מהחזן ולשמוע סובייקטיבית רק את התפילה ולא את ה"ליווי" הרי שאתם צפויים לחוויה תפילתית נדירה בימינו!
נשלח ב-24/10/2011 11:21
לחזן בויאר גישה יוצאת מן הכלל שמעטים מבין חזני דורינו זכו לה זמרתו יש בה מן האנחה היהודית הישנה שמזכירה לנו את דור הנפילים של עולם החזנות
בקשר למקהלה-בביה''כ רומנישע שוהל לא תיכננו להביא מקהלה מקצועית אלא מעין מקהלת משוררים כפי שהיה נהוג מקדמת דנה אצל הרבה חזנים
נשלח ב-24/10/2011 11:50
הבחור מוכשר, אבל במקום ללמוד ולהפיק מעצמו חזנות הוא מתמקד בלחקות את סגנון יוסלה רוזנבלט. לא שזה לא יפה, אבל זה ממש נשמע חיקוי- כל "אילתור"שלו נשמע אותו דבר, והוא אפילו מחקה את המבטא של יוסלה דבר שלכשעצמו הוא לא יפה.
נשלח ב-24/10/2011 12:32
קשקוש בגרוש הוא מעולה הוא לאחקיין הוא כמו רבי שלמה אייזנבך הוא נולד עם קול כמו של יוסלה
נשלח ב-24/10/2011 12:43
אני הייתי ממליץ למוטי ללכת ולשרוץ בביתו של החזן משה שטרן
עם כל הכבוד לחזן שטרן החזנות היא עניין של טעם וגם אם מאן דהו חובב ז'אנר מסוים הוא לא יכול לכפות את כולם שישירו לפי הטון שלו החזן בויאר מיצג סגנון מסוים שרבים אוהבים לשמוע גם אם ככל חזן צעיר יש לו עדין מה לשפר מבחינה טכנית
נשלח ב-24/10/2011 14:10
שלום וברכה
פעם כתב אחד מחברי הפורום על קטע שהביאו של אותו מרדכי "לא חכמה להיות קוף! חכמה להיות מי שאתה!"
הלשון חריפה אך היא מגדירה את מה שראינו כאן לפרטים, אני ידוע כשונא חקיינות אני מאוד אוהב מקוריות וכאן ראיתי חיקוי אחד לאחד מהמלך יוסלה רוזנבלט, וזה כמו סופר דרינק לעומת קוקה קולה. הוא לא מייצג דרך הוא מחקה דרך, אני מאוד נהנתי מהקטע והתאכזבתי מזה שהוא לא יוצא מהבועה... lcantorial היטב להגדיר את בעיותיו ואין לי טעם לחזור עליהם.
נשלח ב-24/10/2011 14:39
החברה מקודם כתבו כאן די לענין האמת היא שבתת מודע שלו הוא מחקה את הצליל שבוקע מתוך הגרמפון כיל''ח לחקיינים הם יודעים לחקות את הצליל הזה ולא בהחלט את הצליל של יוסלה ולכם נראה שזה כאילו קולו של יוסלה לדעתי הבחור יש לו קול יותר חזק מזה ואם היה מתמקד בחיקוי רק בדך באמירה בלבד כבר היה יותר טוב
אבל אתם תבחנו את עצמכם וזה סימן אם זה אמיתי או שזה חמוד אם שומעים חזן וזה חודר לקישקעס נכנס בפנים ונוגע ללב שבא לכם קרוב ללבכות זה חזן או שזה אומר שההוא מתבטא אמיתי אבל אם לא אז זה לא וזה סתם חמוד וטוב להציג את בקומזיץ או לקבל פרס נובל על שירה וחקיינות הכי קרובה למקור ותו לא ויחי ההבדל ככשומעים את האנחה של יוסלה שומעים שזה הוא וזה שובר את הלב וכאן שומעים וואלא זה הכי קרוב אבל זה לא הוא לא שמעתם אותו עוד
וגם אמירה עצמו הבחור לא רוצה להיפשט ולהתפזר מחוץ לבועה הזאת של יוסלה או שלומלע בוא נראה תשיר את הרשמן או רויטמן או פינטשיק ואפילו קוסביצקי ואז נדע באמת את טובו וזה מה שהתלוננו אנשים שם במקום באנו לבכות או לשמוע קורע לב וקיבלנו תזכורת של קלטות ושמענו פלטות ברקע אפילו שהלחן היה שלו אבל עדיין נשמע פלטות ולא החזן ששר מתוך הלב ונכנס ללב
ועוד מזל שהיה מקהלה מאולתרת כי זה נתן קוסמטיקה לפלטות כפי שהחזן בעצמו רצה אבל חבל יש לו פוטנציאל כי פלסטו אצלו אמיתי ושם רואים באמת סוג טבעיות פחות עיקומי פה אבל גם הסטייל חסר אש חסר הנקודה הפנימית כמו לכל קטע בנוי בחזנות יש הפוינט העיקרי שכולם מחכים לראות איך הוא יעשה את זה או איפה הנקודה בקטע וכאן אין אצלו את זה הוא מורח אותך עם עוד סלסול ועוד חיקוי עמוק יותר אבל אין את הנקודה בלחן עצמו ששם הוא צריך לשבת על זה ואז לחזור לחכמות המוזיקליות שלו וזה רק למבינים מה שכתבתי כאן ודו''ק
ובכל אופן הצלחה לכולם בין מי שמסכים ומי שלא זה בעצמו משמח לראות לפחות שיש על מי לדון כאן ולא כמו הקייליקעס שיש היום הרבה מהם וכל אחד נוטל את כתר החזנות וכפי הנביא שמקונן כבר ''בני עשאוני ככינור שמנגנים בו ליצים'' ולפחות הוא לא כך רק אם הוא יעבוד ויסכים לשמוע אז בהחלט יכול להגיע רחוק
וזה מכל הלב מבלי קנאה או שמץ של זלזול ח''ו רק כואב לי שאני מקרוב יודע על זה וחבל לעולם החזנות לפספס דבר שמתעסק עם קוסמטיקה ולא עם עומק אמיתי
תוקן על ידי ברוךמרדכי ב- 24/10/2011 14:44:16
נשלח ב-24/10/2011 14:53
קראתי בעיון את כל מה שנכתב כאן אני מכיר קצת את מוטי בויאר דרך חבר משותף, ושמעתי עליו גדולות ונצורות. הוא קורא תווים והוא משקיע בתחום הוא משוגע על חזנות הוא יותר אוהב את סגנון היוסלה רוזנבלט ופחות את סגנון הקוסוביצקי ואולי זה מה שגורם לו לחקות את הסגנון הזה משום שזה מה שהוא שמע ושומע כל היום. אני יודע שהוא משקיע רבות בפיתוח קול ובלימודי חזנות אצל שלמה אייזנבך, למוטי יש הרבה ידע והרבה הבנה וכותבי הפורום הוותיקים זכו הרבה לקרוא את הגיגיו. יש הרבה חברה צעירים שמחקים ואלו לא מפריעים לי כי לרובם אין מתחת לכיסוי הזה כלום אבל לבויאר יש המון גם כשהוא לא מחקה את יוסלה, והוא פספוס ענק לעולם החזנות. בהצלחה רבה אלעזר
נשלח ב-24/10/2011 14:57
בזה אני מסכים איתך כל מילה הוא יודע תוים אז התמיה יותר כמה תוים שלא שרו עוד על קלטות יש והוא היה הכי מתאים להעלות את זה בשירה שלו מבלי להיות מושפע משום דבר זה רק יעלה אותו גבוה
נשלח ב-24/10/2011 16:04
אני באופן אישי, חושב שיש לו עתיד גדול, יותר מכל אחד אחר בדורינו, כי קודם כל יש לו קול ענק, ועוד, הבנה במוזיקה, ורגש בכמויות. וכמו ששמעתי, וכמו שכתבו, הוא יודע לקרא תוים. זה ללא ספק יקדם אותו מאוד. ואני מאמין שעוד ניזכה לראותו בקדמת הבמה ההיכלתרבותית. כי יש לו את זה לבחור. לגבי מה שכתבו על החיקוי ליוסל'ה, זה אכן דיי בעייתי, וכדאי לו לשמוע למומחים, וללכת להגמל מזה, וכמה שיותר מהר. הרבה בהצלחה
אכן יש עתיד
נשלח ב-24/10/2011 17:00
הוא מעולה, תלמיד מצויין של שלוימלה אייזנבאך, וחקיין מצויין של שלוימלה
נשלח ב-24/10/2011 17:12
ואגב רוזנפלד אולי תלך ותהיה מנצח מתאים לך
אכן יש עתיד
דוד
תוקן על ידי עמוד_תפילה ב- 24/10/2011 17:13:54
נשלח ב-24/10/2011 20:23
מילה אחת: הבחור גאון מוזיקאלי.
נשלח ב-25/10/2011 00:11
דיון ענייני
כך דעתי גם שיעזוב מהרה החיקוי של שלמה אייזנבאך וכך יצליח אפשר ללמוד מכולם אבל חייבים להיות את עצמנו אם ישמע חכם יוסיף לקח עם כשרונות מוזקליים מבורכים שיש לו
נשלח ב-25/10/2011 08:51
אני חושב הפוך לגמרי. הבחור קיבל מתנה. דמיון הקול שלו ליוסלה. אם לא היה משתמש בקולו הטבעי ומחקה גם בקול את יוסלה זה היה נשמע מזויף והיה חבל. אבל מכיוון שזהו קולו יש לו 2 אפשרויות והוא בחר לטעמי, בנכונה מביניהם. אפשרות אחת לעשות מה שאתם מציעים ולעזוב את ה"אובר ריאקטינג" של שירת יוסלה ואפילו להתנזר מביצוע יוסלה לשנה שנתיים והתמקדות בהפכים כדי לחזור למיינסטרים תוך שימוש ביכולותיו שלו, ואז התוצאה היא: חזן כמו עוד מאתיים אחרים. ותאמינו לי, מאתיים זה מעשרות... האפשרות השנייה היא להשתמש במתנת קולו הדומה כ"כ לאגדה (לא ההוא מת"א..), קצת להנמיך את עוצמת החיקוי ולהיות יותר טבעי כי יש לך את זה, מוטי, מכל הבחינות ולהמשיך בסגנון יוסלה אבל כן לשמוע ולבצע גם דברים אחרים. גם יוסלה עשה את זה..ואז תצליח מהסיבה ששלוימה הצליח..אוהבים את יוסלה, שומעים מוטי.. בהצלחה.