בית פורומים עצור כאן חושבים

הפלשתינאים צאצאי היהודים שנשארו בארץ אחרי החורבן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2011 17:05 לינק ישיר 
הפלשתינאים צאצאי היהודים שנשארו בארץ אחרי החורבן

מצורף סרטון המציג את תפישתו המעניינת של ידידי צבי מסיני בעניין מוצאם היהודי של ערביי ארץ ישראל.

http://www.youtube.com/watch?v=uuCPCUe2RiQ&feature=player_embedded
#!

לדעתי אפשר לפתוח כאן דיון מעניין בהגדרות הלאום היהודי, אם יהיו החכמים מרוצים בכך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:42 לינק ישיר 

שותפי

אתה מסכים לזה? זה אפשרי בעיניך?

אתה יכול לפרש לפי הפנימיות את הבנתך במהלך כזה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:48 לינק ישיר 

עשרת השבטים נעלמו מאיתנו בכל מקרה, ואנחנו מאמינים שהם עתידים לחזור, כך שהפתעות והרפתקאות צפויות לנו בכל מקרה. השאלה היא רק האם האוצר לא היה מונח לנו מתחת האף ולא הבחנו בו.

היהודי החביב הזה, צבי מסיני, פנה אלי לפני שנים (אנחנו מכירים זא"ז מתחום ההיי טק) שאעזור לו לארגן מסלולי גיור עבור הפלשתינאים המעוניינים בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:49 לינק ישיר 

לא ממש טענה חדשה. בן גוריון השתעשע תקופה בעניין.

אגב, אם אינני טועה, הפלשתינאים הם הקבוצה הדומה ביותר ליהודים מבחינה גנטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 17:52 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
לא ממש טענה חדשה. בן גוריון השתעשע תקופה בעניין.

אגב, אם אינני טועה, הפלשתינאים הם הקבוצה הדומה ביותר ליהודים מבחינה גנטית.

את שני הדברים האלה הוא מזכיר בסרט.

מה עושים עם זה בכלל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 18:46 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

את שני הדברים האלה הוא מזכיר בסרט.

מה עושים עם זה בכלל ?

(ללינק לסרט אפשר להצמיד מספר משפטים שמתארים את תכנו. לשיקולך.)

איזו אינדיקציה יש שיש מה לעשות עם זה?

בדיקות גנטיות מראות ש20 אחוז(!) מאזרחי ספרד ופורטוגל קשורים ליהודים איכשהו. זה לא מפריע להן להיות מהמדינות האנטישמיות בעולם, כולל בעלות הסטראוטיפים הגרועים ביותר. אנשים פשוט לא חושבים לפי כוונים אלו.

מבחינה פרקטית, נראה לי שהדגשה של זה רק תעלה את השאלה למה לא להעניק להם זכות בחירה (מכח דומה לזכות השיבה). זה סופה של מדינת ישראל.

אם אפשר לתהות מכך האם מגיע לפלשתינאים פתרון הוגן (שמבטיח את בטחוננו כמובן), אז הדבר נראה לי נכון גם ללא קשר למוצא האתני המשותף להם.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 24/10/2011 18:57:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:06 לינק ישיר 

לו יצוייר שאנחנו מצליחים לעקוב בת אחר בת ולזהות פלשתינאים שהם בעצם יהודים (אולי ממזרים ?), האם זה לא מחייב אותנו להתעסק איתם בצורה אחרת ?

אין הכי נמי, אולי יש כאלה גם בספרד ומקומות אחרים, אבל ההם לא אויבים מידיים שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:16 לינק ישיר 

גם עשיו דומה לנו גנטית וגם ישמעאל זה לא עוזר לנו יותר מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:19 לינק ישיר 

דייר כתב:
גם עשיו דומה לנו גנטית וגם ישמעאל זה לא עוזר לנו יותר מדי.

ברור, ברור. גם אחים תאומים יכולים ללכת מכות רצח.

ובכל זאת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:45 לינק ישיר 

זהו שלא הבנתי מה הביגדיל בכל הכתבה והסרט הזה,
הדמיון הגנטי כבר כתוב בתורה, והרבה יותר מזה כתוב שכולנו בני אב אחד נחנו,
וחוץ מזה מבחינה היסטורית לומר שהם בני העם היהודי היוצא ממצרים ומקבל את התורה אני לא ראיתי שום הוכחה כל שהיא בסרט הזה,
ובפרט נצטרך להוכיח שלא היתה התבוללות מוחלטת.
כן יש כמה נקודות מעניינות ששוה לבדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:54 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
כן יש כמה נקודות מעניינות ששוה לבדוק.

מה הן ?

האם זה לא משנה לך בכלל את המבט על כל עומק הסכסוך והפתרון שלו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 22:43 לינק ישיר 

לגבי הבדיקה הגהטית עדיין איני משוכנע. אולי אנו מזהים את צאצאי אברהם/יצחק, ולא את צאצאי יעקב.
צריך לבדוק לכמה מהפלסטינים יש מסורת או הוכחה היסטורית שהם יהודים.
אין להכליל את כל הפלסטינים כמובן, בין הפלסטינים יש בליל אומות. למשל אבו-גוש הם צ'רקסים או משהו כזה.
מעניין מאד האם יכולות להיות לזה השלכות פוליטיות.
שלחתי עכשיו אימייל לחבר בעל תואר במזרחנות, ובקשתי ממנו חוות דעת על הסירטון וחומר נוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2011 23:16 לינק ישיר 

פינגווינאי כתב:
לגבי הבדיקה הגהטית עדיין איני משוכנע. אולי אנו מזהים את צאצאי אברהם/יצחק, ולא את צאצאי יעקב.
ואולי אנו מזהים את צאצאי אבות אבותיו של אברהם, וכן אולי אנו מזהים צאצאי אב משותף שאינו קשור לאברהם (שכלל לא ידוע עובדתית כקיים). זהו, נראה לי שבזאת כוסו כל האפשרויות.

בניחוש פרוע, משהו בין 0 לאפסילון, כנראה יותר לכוון 0 (אני מוצא את המחשבה על פלשתינאים שמנחילים לדורות הבאים הוכחה שהם צאצאי יהודים מגוחכת מעט).

אין להכליל את כל הפלסטינים כמובן, בין הפלסטינים יש בליל אומות. למשל אבו-גוש הם צ'רקסים או משהו כזה.
מעניין מאד האם יכולות להיות לזה השלכות פוליטיות.
מעבר לכך שלפלסטינים יהיה טיעון אפילו יותר חזק לקבלת זכויות אזרח?

שלחתי עכשיו אימייל לחבר בעל תואר במזרחנות, ובקשתי ממנו חוות דעת על הסירטון וחומר נוסף.
בהצלחה!

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 24/10/2011 23:35:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 23:37 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

בניחוש פרוע, משהו בין 0 לאפסילון, כנראה יותר לכוון 0 (אני מוצא את המחשבה על פלשתינאים שמנחילים לדורות הבאים הוכחה שהם צאצאי יהודים מגוחכת מעט).

שיבולי, ראה נא את הסרטון (קצר למדי). הוא מביא שם כמה וכמה שבטים שאוחזים שהם צאצאי יהודים ומעבירים זאת לבניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 00:46 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

שיבולי, ראה נא את הסרטון (קצר למדי). הוא מביא שם כמה וכמה שבטים שאוחזים שהם צאצאי יהודים ומעבירים זאת לבניהם.

שלום לך,

תודה, ראיתי (כעת) את הסרטון. אישית לא מאד השתכנעתי שמדובר במספר שמעל לזניח. אא"כ אני טועה, מה שרואים שם שרלוונטי לעניין הוא בעיקר פלסטינים מוסווי פנים המזדהים כיהודים, ושבטים שיש להם מנהגים דומים לאלה שלנו (שזה עניין אחר). פספסתי משהו? (פלסטינים מוסווי פנים שאומרים מה שהם קלטו שאתה רוצה לשמוע - לא ממש בעיה למצא, אגב.) אחת מדמויות המפתח בסרטון היא מזכיר הסנהדרין החדשה, גוף שיש לי ספקות רבים לגבי הקשר שלו למציאות, במיוחד כשזה נוגע לפתרונות יצירתיים המאפשרים לספח את השטחים.
אם יש לך נתונים מבוססים יותר, כמו נניח סקר של המנהל האזרחי בעניין - אשמח מאד לראות אותם.

אגב אורחא, הנה קישור לגבי הנושא שבסרטון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 08:06 לינק ישיר 

שיבולי, תודה על ההפניה לכתבה ב"הארץ".

אני שואל מה משנה "האמת ההיסטורית" (שאני אינני מאוהדי המושג הזה כלל וכלל) ? אם זה רעיון שיכול לתפוס ולעשות פירות אז למה לא ?

אם הצליחו למכור את זה לנו, אז למה לא להם ......

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפלשתינאים צאצאי היהודים שנשארו בארץ אחרי החורבן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext