|
|
| נשלח ב-24/10/2011 21:57 |
|
| |
ישתבח שמו לעד!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 22:08 |
|
| |
ולעולמי עולמים, ויקום דמו אמן!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 01:24 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | מה דעתכם -
האם מומלץ לבחורה שחסכה סכום כסף נכבד, לרכוש דירה ולקחת על עצמה משכנתא?
האם מומלץ לשמור את הרכישה בסוד?
חשוב לציין שבתקופה הזאת הרבה יותר קל לשלם משכנתא
נקודה נוספת - אין הכוונה להיכנס לדיון האם שווה עכשיו, בתקופה שבה עדיין לא יודעים איך ישפיע המאבק החברתי, לרכוש דירה. |
|
אם שאלתך היא שאלה של ביזנס, אז מקום השאלה הוא לא כאן, אלא בין יועצי עסקים למיניהם, וכמובן רב, שינחה אותך האם זה טוב שבחורה תיקח משכנתא על עצמה.. ועצם טענתך, שעכשיו יותר קל לרכוש דירה, זו אינה בהכרח טענה, כי אין הבדל גדול בין מצבך כעת, לבין מצבך לאחר האירוסין בע"ה..
אם שאלתך, מבחינה רגשית, האם זה לעניין או שלא, א. משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק.. אבל שוב, זו התחושה שלי.. והתחושה שלך, היא שלך.. ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע..(ולשמור בסוד? אני לא יודע כמה זמן תצליחי לשמור על זה בסוד, מה גם שיהיה לך קשה לשמור על זה בסוד..) ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים. ובפרט אם בסוף תתארסי עם בחור שיש לו אמצעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 01:34 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | מה דעתכם -
נקודה נוספת - אין הכוונה להיכנס לדיון האם שווה עכשיו, בתקופה שבה עדיין לא יודעים איך ישפיע המאבק החברתי, לרכוש דירה.
אם שאלתך היא שאלה של ביזנס, אז מקום השאלה הוא לא כאן, אלא בין יועצי עסקים למיניהם, וכמובן רב, שינחה אותך האם זה טוב שבחורה תיקח משכנתא על עצמה..
ועצם טענתך, שעכשיו יותר קל לרכוש דירה, זו אינה בהכרח טענה, כי אין הבדל גדול בין מצבך כעת, לבין מצבך לאחר האירוסין בע"ה..
אם שאלתך, מבחינה רגשית, האם זה לעניין או שלא,
א. משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק.. אבל שוב, זו התחושה שלי.. והתחושה שלך, היא שלך..
ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע..(ולשמור בסוד? אני לא יודע כמה זמן תצליחי לשמור על זה בסוד, מה גם שיהיה לך קשה לשמור על זה בסוד..) ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים. ובפרט אם בסוף תתארסי עם בחור שיש לו אמצעים.
|
|
טרגדיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 01:38 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק |
|
דירה לבן אדם = עריסה לתינוק ??
דירה זה רק לזוג נשוי?
(חוצמזה שהמשפט שהדגשתי די לא ברור)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 01:46 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק
דירה לבן אדם = עריסה לתינוק ??
דירה זה רק לזוג נשוי?
(חוצמזה שהמשפט שהדגשתי די לא ברור) |
|
אם תשים לב א. העריסה לתינוק הייתה דוגמא כדי להבהיר את תחושתי. ב. דירה זה לא רק לזוג נשוי, לכן חילקתי את שאלתה, האם שאלה היא שאלה של ביזנס - רווחים ואז אתה צודק לגמרי. וכל הדמיון שלי לעריסה היה כלפי החלק של ההרגשה!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 01:49 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | | מה דעתכם -
נקודה נוספת - אין הכוונה להיכנס לדיון האם שווה עכשיו, בתקופה שבה עדיין לא יודעים איך ישפיע המאבק החברתי, לרכוש דירה.
אם שאלתך היא שאלה של ביזנס, אז מקום השאלה הוא לא כאן, אלא בין יועצי עסקים למיניהם, וכמובן רב, שינחה אותך האם זה טוב שבחורה תיקח משכנתא על עצמה..
ועצם טענתך, שעכשיו יותר קל לרכוש דירה, זו אינה בהכרח טענה, כי אין הבדל גדול בין מצבך כעת, לבין מצבך לאחר האירוסין בע"ה..
א. משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק.. אבל שוב, זו התחושה שלי.. והתחושה שלך, היא שלך..
ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע..(ולשמור בסוד? אני לא יודע כמה זמן תצליחי לשמור על זה בסוד, מה גם שיהיה לך קשה לשמור על זה בסוד..) ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים. ובפרט אם בסוף תתארסי עם בחור שיש לו אמצעים.
טרגדיה. |
|
טרגדיה, לא לנסות להבין.. כוונתי פשוטה, אם היא קונה כדי להקדים את המאוחר, כי עכשיו זה יותר קל, אז אם יקרה מציאות בה הבחור כן יוכל לשלם על דירה, אז היא תרגיש במידת מה דפוק שהיא הוציאה את החסכונות של על דירה עם משכתנא כשהיא הייתה יכולה להסתדר יותר טוב... מקווה שעכשיו זה ברור יותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 02:08 |
|
| |
ואם לבחור יהיו אמצעים, אז מה? יסלקו את המשכנתא יותר מוקדם..
ואם זאת בחורה שגרה לבד אז בכלל, היא גם חוסכת ככה שכר דירה שפשוט נזרק לזבל..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 02:24 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  |
אבל תמיד מומלץ לשאול רב (:
(: |
|
לא לשכוח לשאול את הרב גם: מה לאכול ארוחת בוקר? באיזה צבע יהיו הרהיטים? האם כדאי להשקיע במעבד החדש של אינטל? לעשן לפני הארוחה או לאחריה? ללכת לחתונה של בת דודה של החברה של השכנה? האם בימי שלישי כדאי ללבוש חצאית וחולצה או שמלה? לגרד את היד הימנית עם השמאלית, או להיפך? לטייל בצפון או בדרום? לישון בצימר או באוהל? כיצד לחתוך את המלפפון? במדה וחותכים את המלפפון לאורך, האם אפשר את העגבניה לרוחב? לקבוע את הפגישה לשמונה, או לתשע? כמה דקות תארך הפגישה? כמה זמן ביום לדבר עם ארוסתי? וכמה פעמים בשבוע להפגש?
בקיצורם של דברים: העיקר לא לחשוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 08:28 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | | אבל תמיד מומלץ לשאול רב (: (:לא לשכוח לשאול את הרב גם:מה לאכול ארוחת בוקר?באיזה צבע יהיו הרהיטים?האם כדאי להשקיע במעבד החדש של אינטל?לעשן לפני הארוחה או לאחריה?ללכת לחתונה של בת דודה של החברה של השכנה?האם בימי שלישי כדאי ללבוש חצאית וחולצה או שמלה?לגרד את היד הימנית עם השמאלית, או להיפך?לטייל בצפון או בדרום?לישון בצימר או באוהל?כיצד לחתוך את המלפפון?במדה וחותכים את המלפפון לאורך, האם אפשר את העגבניה לרוחב?לקבוע את הפגישה לשמונה, או לתשע?כמה דקות תארך הפגישה?כמה זמן ביום לדבר עם ארוסתי?וכמה פעמים בשבוע להפגש?בקיצורם של דברים: העיקר לא לחשוב! |
|
לא קראתי את הכל אבל הבנתי את הרעיון. פעם, כשהייתי דוסית על... הייתי שואלת את הכל. כשהייתי בשלב ה"אורות" גם שאלתי את הרב שלי אם להסתפר או לא. והוא ענה לי, להאריך. אני לא יודעת אם הוא ענה לי מתוך חמלה ומתוך הבנה שאני עדיין באורות. או שיש בזה באמת משהו. אבל אני כבחורה צעירה- הרגשתי טוב. והיום אני מרגישה שאני יכולה לפנות אליו בכל צרה שלא תהיה. כי הוא לא התייחס אלי כמו טיפשה.
אבל פה- לא התכוונתי לזה. יש המון רבנים שמבינים בעסקים ושיש להם סיעתא דישמיא. ויש רבנים- או במקרה הזה רבנית כמו הרבנית קנייבסקי זצ"ל שדודה שלי קיבלה ממנה גם עצות לארוחת בוקר.
בקיצור טוב לשאול- רב אמיתי וצדיק- יגיד את דעתו- ואם צריך יפנה לאיש (עסקים)הנכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 08:31 |
|
| |
שתקנה בבאר 7 2 דירות, או דירה אחת ותחלק ל2. שיהיה לא רחוק מהאונברסיטה. לשפץ שיהיה סביר כי הדירות שם ישנות. להשכיר לסטודנטים. על פי הנתונים של הליטאי צפויה עליית ערך נכרת בשנתיים הקרובות על הנכסים באזור , מעבר לתשואה שאפשר להשיג על נדלן במרכז.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 10:49 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
אכן, אולי רח"ל תחוש עצמאות יתרה, דבר אשר יפגום ביר"ש שלה ובנשמתה הטהורה והמזוככת.
אם תיקח משכנתא בעודה נערה רכה מן הסתם תצטרך לשלם משכנתא פחות שנים אחרי האירוסין והחתונה.
נימה מתנשאת שמקורה בישיבות הליטאיות אשר משוכנעות שעל הבחורה להעניק דירה לזכרכר כמתנת חתונה. מעבר לזה- עיין בתשובתו המחוכמת של אדם ה-1.
ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע.. ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים.
אכזבה ממה? ולמה תגדל?
בפרט אם בסוף תתארסי עם בחור שיש לו אמצעים.
זאת הנקודה ששברה אותי, הבחורה האומללה שילמה במשך שנים על דירה לעצמה בזמן שמישהו אחר יכול לעשות זאת? הפסד, אבסורד, בזבוז, הזוועה בהתגלמותה.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 11:10 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  |
אכן, אולי רח"ל תחוש עצמאות יתרה, דבר אשר יפגום ביר"ש שלה ובנשמתה הטהורה והמזוככת.
אם תיקח משכנתא בעודה נערה רכה מן הסתם תצטרך לשלם משכנתא פחות שנים אחרי האירוסין והחתונה.
נימה מתנשאת שמקורה בישיבות הליטאיות אשר משוכנעות שעל הבחורה להעניק דירה לזכרכר כמתנת חתונה. מעבר לזה- עיין בתשובתו המחוכמת של אדם ה-1.
ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע.. ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים.
אכזבה ממה? ולמה תגדל?
זאת הנקודה ששברה אותי, הבחורה האומללה שילמה במשך שנים על דירה לעצמה בזמן שמישהו אחר יכול לעשות זאת? הפסד, אבסורד, בזבוז, הזוועה בהתגלמותה.
|
|
דבר אחד אני למד מתגובתך, או שקמת על צד שמאל, או שמשהו נורא הסעיר אותך, או שפשוט את אחת שמתלהמת מכל תגובה שאינה לרוחך. כך או כך, התוצאה הישירה של זה, שאת פשוט לא מנסה להבין את הנאמר אלא להגיד את מה שיש לך לומר..!
במקרה כזה, עדיף פשוט להתבונן מהצד וליהנות מאשר להגיב..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 11:15 |
|
| |
יכוליות שאתה צודק באשר להתבוננות מהצד. אבל חושבני שהצדק איתה, כי בשונה מלקנות עריסה לתינוק, גם אם חלילה נגזר על משהי להתחתן מאוחר או בכלל לא, מה רע בלעשות קצת עסקים וכסף?
ואם תתארס עם בעל אמצעים, אדרבה ואדרבה, אז יחסלו את המשכנתא, או ירכשו דירות לרוב וירבו הונם!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 11:16 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
אכזבה ממה? ולמה תגדל?
דבר אחד אני למד מתגובתך, או שקמת על צד שמאל, או שמשהו נורא הסעיר אותך, או שפשוט את אחת שמתלהמת מכל תגובה שאינה לרוחך.
כך או כך, התוצאה הישירה של זה, שאת פשוט לא מנסה להבין את הנאמר אלא להגיד את מה שיש לך לומר..!
במקרה כזה, עדיף פשוט להתבונן מהצד וליהנות מאשר להגיב.. |
|
דבר אחד אני למדה מתגובתך, או שאתה אינך יודע הומור מהו, או שאתה נוטה לקפוץ בכל פעם שמשהו מגיב על דבריך בצורה שאינה לרוחך.
כך או כך, תהנה.
 |
|
|
|
|
|