בית פורומים שידוכי חרדים

רכישת דירה בתקופת השידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2011 11:24 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
יכוליות שאתה צודק באשר להתבוננות מהצד.
אבל חושבני שהצדק איתה, כי בשונה מלקנות עריסה לתינוק,
גם אם חלילה נגזר על משהי להתחתן מאוחר או בכלל לא, מה רע בלעשות קצת עסקים וכסף?

ואם תתארס עם בעל אמצעים, אדרבה ואדרבה, אז יחסלו את המשכנתא,
או ירכשו דירות לרוב וירבו הונם!

שוב, ושוב... כפי שכתבתי, אם הנושא היה ביזנס נטו, אז בין כה וכה לא כאן המקום לשאול את השאלה, אלא אצל יועצי השקעות! אבל היא שאלה לא שאלה של בניזנס, אלא של הרגשה.. וכאן העליתי נקודה של תחושה שעלולה להיות.. אם היא מרגישה את זה, או עלולה להרגיש את זה, אז טוב שזה עלה, ואם לא, אז עוד יותר טוב..

ולגבי "הבעל אמצעים" שכתבתי, כתבתי את זה לא מנקודת מבט של רווח מול הפסד, שאז את באמת צודקת, אלא מנקודת מבט שלה כיום, שהיא רוצה לדאוג לעתיד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 11:36 לינק ישיר 

ברור שהיא לא עושה את זה כי בא לה לעשות כסף. היא עושה את זה כדי להקל על עצמה בעתיד.
אבל מה שאני רוצה לומר, שגם אם העתיד יהיה שונה ממה שהיא מצפה,
אני לא רואה שזה יכול להיות לה רע..
מקסימום עשתה קצת כסף..

נכסים לא מזיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2011 11:44 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
ברור שהיא לא עושה את זה כי בא לה לעשות כסף. היא עושה את זה כדי להקל על עצמה בעתיד.
אבל מה שאני רוצה לומר, שגם אם העתיד יהיה שונה ממה שהיא מצפה,
אני לא רואה שזה יכול להיות לה רע..
מקסימום עשתה קצת כסף..

נכסים לא מזיקים.

נכון מאד, נכסים לא מזיקים, וגם רע לא יכול לצאת מזה.. וגם תחושה כזאת או אחרת תמיד תדעך לאחר זמן..
אבל השאלה היא, האם בא לה להיכנס לכזה מקום או שלא.. אחרי הכל הכסף לא בורח, וכולנו מקווים בשבילה שעד שהיא תחליט עם לקנות דירה או שלא, היא תתארס.. כך שאם אנחנו מתמקדים בהרגשה שבזה.. כאן השיקולים הם מעבר לשיקולים ריאלים ופיננסים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 11:56 לינק ישיר 

אתה יכול להגדיר בבקשה שוב, איזה הרגשה לא טובה יכולה לצאת מזה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2011 12:02 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אתה יכול להגדיר בבקשה שוב, איזה הרגשה לא טובה יכולה לצאת מזה?

משום מה לי אישית יש את התחושה שלא קונים או עושים דבר למשהו שעוד לא בא לעולם..
אם היא קונה דירה סתם בתור השקעה, מה טוב ומה נעים, אבל כשהיא קונה דירה בשביל הבית העתידי שלה, זה טעם לפגם.
גם כי זה יגרום לה לרצות את זה יותר ואז האכזבה גדלה יותר.
גם כי היא תרגיש שהיא יותר "שווה" (ואני לא מתכוון במובן הזול של המילה, אלא פשוט כי יש לה יותר מה להציע וזה לגטימי) ואז השיקולים, הרגשות יהיו אחרות.. 

ושוב, זה עניין של הרגשה.. ייתכן שזה גם לא יהיה מובן, כי אם לא מרגישים לא מרגישים, ואז בכלל זה מצויין..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:11 לינק ישיר 

אמממ... אם היא הולכת לגור בדירה עצמה שהיא קונה... אכן, יש טעם נפגם..
להרגיש יותר 'שווה'- זה יתרון, אבל בתנאי שהיא אחת שיודעת לשים לעצמה גבולות,
ולקחת גם את עצמה בפרופורציות.

מבינה מה שאתה אומר... יכוליות שאתה צודק.
אולי באמת בשלב זה עדיף לקנות דירה להשקעה ולא למגורים (עתידיים). 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2011 12:41 לינק ישיר 

בחורהנט כתב:
מה דעתכם -
האם מומלץ לבחורה שחסכה סכום כסף נכבד, לרכוש דירה ולקחת על עצמה משכנתא?
האם מומלץ לשמור את הרכישה בסוד?

חשוב לציין שבתקופה הזאת הרבה יותר קל לשלם משכנתא 
נקודה נוספת -  אין הכוונה להיכנס לדיון האם שווה עכשיו, בתקופה שבה עדיין לא יודעים איך ישפיע המאבק החברתי, לרכוש דירה.

מדוע לא? בגלל שהיא בחורה?
לא עולה בדעתי שום סיבה שלא, אולי זה יפחיד כמה בחורים שמדובר בבחורה שיודעת להסתדר לבד,
אבל לדעתי זו רק מעלה.

לגלות? רוב הבנות שההורים נותנים עליהם דירה לא מסתירים את זה.....
אבל מאחר שגילית לנו..אפשר פרטים?...;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2011 12:55 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:

אם שאלתך היא שאלה של ביזנס, אז מקום השאלה הוא לא כאן, אלא בין יועצי עסקים למיניהם, וכמובן רב, שינחה אותך האם זה טוב שבחורה תיקח משכנתא על עצמה..
אכן, אולי רח"ל תחוש עצמאות יתרה, דבר אשר יפגום ביר"ש שלה ובנשמתה הטהורה והמזוככת.

ועצם טענתך, שעכשיו יותר קל לרכוש דירה, זו אינה בהכרח טענה, כי אין הבדל גדול בין מצבך כעת, לבין מצבך לאחר האירוסין בע"ה..
אם תיקח משכנתא בעודה נערה רכה מן הסתם תצטרך לשלם משכנתא פחות שנים אחרי האירוסין והחתונה.

אם שאלתך, מבחינה רגשית, האם זה לעניין או שלא,
א. משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק..  אבל שוב, זו התחושה שלי.. והתחושה שלך, היא שלך.. 
נימה מתנשאת שמקורה בישיבות הליטאיות אשר משוכנעות שעל הבחורה להעניק  דירה לזכרכר כמתנת חתונה. מעבר לזה- עיין בתשובתו המחוכמת של אדם ה-1.

ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע.. ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים.
אכזבה ממה? ולמה תגדל?

בפרט אם בסוף תתארסי עם בחור שיש לו אמצעים.
זאת הנקודה ששברה אותי, הבחורה האומללה שילמה במשך שנים על דירה לעצמה בזמן שמישהו אחר יכול לעשות זאת? הפסד, אבסורד, בזבוז, הזוועה בהתגלמותה. 

דבר אחד אני למד מתגובתך, או שקמת על צד שמאל, או שמשהו נורא הסעיר אותך, או שפשוט את אחת שמתלהמת מכל תגובה שאינה לרוחך.
כך או כך, התוצאה הישירה של זה, שאת פשוט לא מנסה להבין את הנאמר אלא להגיד את מה שיש לך לומר..! 

במקרה כזה, עדיף פשוט להתבונן מהצד וליהנות מאשר להגיב..
דבר אחד אני למדה מתגובתך, או שאתה אינך יודע הומור מהו, או שאתה נוטה לקפוץ בכל פעם שמשהו מגיב על דבריך בצורה שאינה לרוחך.
כך או כך, תהנה.
הליטאי היה מעוניין לראות תחרות קפיצה בין שניכם מהגו שלכםלמידת הענווה ולראות מי ישרוד כזאת נפילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 14:24 לינק ישיר 

סינטזה כתב:
לגלות? רוב הבנות שההורים נותנים עליהם דירה לא מסתירים את זה.....

חח יפהה סינטזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 15:07 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
מה דעתכם -
האם מומלץ לבחורה שחסכה סכום כסף נכבד, לרכוש דירה ולקחת על עצמה משכנתא?
האם מומלץ לשמור את הרכישה בסוד?

חשוב לציין שבתקופה הזאת הרבה יותר קל לשלם משכנתא 
נקודה נוספת -  אין הכוונה להיכנס לדיון האם שווה עכשיו, בתקופה שבה עדיין לא יודעים איך ישפיע המאבק החברתי, לרכוש דירה.

אם שאלתך היא שאלה של ביזנס, אז מקום השאלה הוא לא כאן, אלא בין יועצי עסקים למיניהם, וכמובן רב, שינחה אותך האם זה טוב שבחורה תיקח משכנתא על עצמה..
ועצם טענתך, שעכשיו יותר קל לרכוש דירה, זו אינה בהכרח טענה, כי אין הבדל גדול בין מצבך כעת, לבין מצבך לאחר האירוסין בע"ה..

אם שאלתך, מבחינה רגשית, האם זה לעניין או שלא,
א. משום מה התחושה האישית שלי שלא קונים דברים לפני שהדבר עצמו קיים, כעין זה שלא קונים עריסה ומוצרי תינוקות לפני שנולד תינוק..  אבל שוב, זו התחושה שלי.. והתחושה שלך, היא שלך.. 
ב. כמו שכתבו לך, אחרי שתהיה לך דירה את תרגישי לגמרי אחרת, את תרגישי שיש לך יותר עם מה להציע..(ולשמור בסוד? אני לא יודע כמה זמן תצליחי לשמור על זה בסוד, מה גם שיהיה לך קשה לשמור על זה בסוד..) ואז האכזבה שלך תגדל שבעתיים. ובפרט אם בסוף תתארסי עם בחור שיש לו אמצעים.

טרגדיה.

טרגדיה, לא לנסות להבין..
כוונתי פשוטה, אם היא קונה כדי להקדים את המאוחר, כי עכשיו זה יותר קל, אז אם יקרה מציאות בה הבחור כן יוכל לשלם על דירה, אז היא תרגיש במידת מה דפוק שהיא הוציאה את החסכונות של על דירה עם משכתנא כשהיא הייתה יכולה להסתדר יותר טוב...
מקווה שעכשיו זה ברור יותר..

זה בסדר, הבנתי, לא צריך לכעוס.
רק בחרתי להגיב בציניות.
אולי הייתי צריכה להוסיף את זה:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2011 16:47 לינק ישיר 

שאלה הבאה:
האם לקנות אוטו בזמן השידוכים או שמא ח"ו היא תתחתן עם מישהו בעל אמצעים שגם ככה היה קונה לה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2011 19:28 לינק ישיר 

אדם תפתח אשכול חדש לפחות.. מאיפה נדע שהעלת רעיון כל כך מעניין..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 20:19 לינק ישיר 

סינטזה כתב:

חחחח ברור. כבר שולחת לך.. האמת שהרעיון הגיע מכך שככל שהזמן עובר, המחירים מתייקרים בטירוף. אם הייתי קונה בתחילת תקופת שידוכי, היתי היום ממש עשירה... נראה מה נחליט. הלוואי שהוא יגיע קודם ויפתור את השאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 12:26 לינק ישיר 

הי,
זוכרים אותי?
מה קורה?

אני קניתי דירה כשהייתי בשידוכים
וזה היה דבר מאד חכם.

שמתי את כל החסכונות שלי + הכסף שאבא שלי היה נותן לי לדירה בכל מקרה
את שאר הכסף לקחתי במשכנתא
וכשהתארסתי אבא של בעלי הוריד מהמשנתא את הסכום שהוא התחייב לתת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 13:40 לינק ישיר 

מאהפלוס כתב:
הי,
זוכרים אותי?
מה קורה?

אני קניתי דירה כשהייתי בשידוכים
וזה היה דבר מאד חכם.

שמתי את כל החסכונות שלי + הכסף שאבא שלי היה נותן לי לדירה בכל מקרה
את שאר הכסף לקחתי במשכנתא
וכשהתארסתי אבא של בעלי הוריד מהמשנתא את הסכום שהוא התחייב לתת

לא זוכרים. מי אתה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רכישת דירה בתקופת השידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.