בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שכר מינימום -או- מעשה (שבכל יום) בחזן.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2011 11:06 לינק ישיר 
שכר מינימום -או- מעשה (שבכל יום) בחזן.

שלום לכולם,

ברוכים הבאים לכותבים החדשים Lcantorial וחזונחזנות.

באשכול סמוך נגע -שוב יש לומר- איש פלא בנושא כאוב והוא שכר החזנים.בנימה אישית ,איש - אתה באמת - מופלא.

בעבר הייתה לי הזכות להעלות את הנושא אם כי התגובות אז היו מינוריות עד בלתי קיימות.

הבה וניקח לדוגמה חזן מהדרג השלישי , (וישנם דרגות,מותגים,שורה שניה,תלמידים,וכו')שמו בישראל קלונימוס פקשר (רק בישראל,בנתב"ג טרם זכה לבקר...) ,הוא ניחן בקול טנור שכולנו התרגלנו לאהוב (שימו לב: לא אוהבים,התרגלנו.) לפרנסתו הריהו עובד כשכיר אי שם באחת החברות,החנויות,הפאלפלים לא חשוב.ומשתכר כ4000 ש"ח בחודש.ויהי היום ,הנייד מצלצל, והנה על הצג מספר טלפון לא מוכר."שלום, מדבר הגבאי של ביהכנ"ס 'אלטעשמאטע' בשכונת 'גברין יהודאין' בנתניה,אני מדבר עם החזן -------? " תשובה חיובית. "ביהכנ"ס מקיים שבת חזנות בפרשת ----- קיבלתי את הטלפון שלך מ ---- שהתפללת אצלו לפני שנה וחצי [ אוי...נכון, אני נזכר ,זאת הייתה עוד אחת משבתות החינם...לא בעצם הם נתנו אירוח...] ,כמובן לא מעלה על שפתיו את הרהורי ליבו. לאחר עוד כמה מילות נימוס מצד הגבאי שטורח לציין שוב ושוב שמדובר בשבת שהיא ממש חסד עבור .... ואז באה השאלה, כמה אתה לוקח על שבת כזאת? ומייד "תראה אתה ממש לא צריך להתעכב על כל קטע ולא לסלסל עד 14:00,משהו 'בקטנה' (מילת קוד ל 'אנחנו הולכים לקרוע אותך בדרישות שלנו אבל באפס מחיר) מוח של חזן, כבר עובד  [כן? ו'בקטנה' אני אסע מירושלים עם אגד בצפיפות נוראית, עם כל המשפחה ,אתארח באיזה חור כלשהוא,בשביל לקבל אולי את הנסיעות? ואולי נשאיר את 'הקטנה' אצל השכנים?! 'בקטנה'...] בחשש מאוד מסוים שנשמע היטב בקולו של החזן שכל כך רוצה כבר להיות חזן (הוא לא שחקן,הוא חזן שלמד שנתיים שלוש,כדי להגיע לרגע נשגב כזה ב'קריירה' שלו)אחרי התלבטות בין שתי ה'אונות' שבמוח,[ כמה להגיד? ואולי זה גבוה מידי,אז הוא לא ירצה? או שאולי הוא יתמקח? ואולי הוא איזה ביזנס מן מכובד שלא יהיה לכבודו להתווכח?]  הוא נוקב במחיר נמוך יותר מים המלח, אנחה חרישית מהצד השני ,משא ומתן מהיר,(רגע מה אני צרייייייך, אה עוד לא שילמתי חשמל ארנונה והתחלתי טיפולי שיניים לילד...) לאחר מלחמת התשה קצרה,נקבע התשלום בשעה טובה (קצת יותר גבוה מהגלים של ים המלח. מה את רוצה?!,אומר לאשתו הנרגנת שתוהה לפשר המחיר הנמוך,אפשר לקנות בזה עשר חבילות טיטולים,וזה יוצא בערך...איזה 1000 טיטולים או משהו כזה...העיקר שסוף סוף אני יוכל להיות להיקרא להישמע ח-ז-ן ויהיה קהל שייגש אלי בסוף התפילה ילחץ לי את היד, ימצמץ בשפתיים,ידגיש כל אות במילים 'יישר כח' ויבקש כרטיס ביקור, אה אין לי עדיין,כמה זה עולה?).רגע לפני שהשיחה מסתיימת הגבאי 'נזכר' במשהו "אה רק רציתי להגיד שיש באותה שבת שני חתנים בר מצווה לשלישיה ויארצייט של הסגן של הסגן של המזכירה של ראש העיר שמאוד אוהב את הקטע....והקטע.... אבל באמת 'בקטנה' אל תאריך ב11 אנחנו אחרי הכל...השיחה הסתיימה,גבאינו המהולל מתקשר למי שמתקשר ואגב צחוק מתגלגל: "השגתי לנו חזן מעולה במחיר , או באמת מחיר רצפה.מה אתה אומר? כן הוא יעשה איזה קטע שתרצה,מה זה מה? אנחנו משלמים לו,לא???

ידידי הכותבים, התיאור הנ"ל אינו רחוק כלל המציאות ,לפחות משיחות שניהלתי עם כמה חזנים המשתייכים לשורות האחוריות כי אין מי שיממן להם קמפיין,עולה שזאת התמונה העגומה. הלוואי והמצב ישתנה.

כל טוב
נחמן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 11:19 לינק ישיר 

כל מילה נכונה.
אני יכול לספר שלקראת הימים הנוראים פנו אליי מקהילה בחו"ל וביקשו שאגיע תמורת סכום מסויים, לא מאוד גבוה אבל בהחלט נאה, ולאחר ששקלתי והודעתי להם שאני מוכן להגיע, ניסו להתמקח איתי ולהוריד את המחיר.
מבחינתי, הודעתי להם שהמו"מ הסתיים בנקודה הזו ואני לא מתכוון להגיע תמורת סנט אחד פחות ממה שדובר מלכתחילה.
כמובן שנשארתי בארץ, ואף נהניתי מאוד, ולקחתי על עצמי תפקיד אחר. אך זה היה עוד מקרה שמבהיר תמורת מצב על הנסיון "לשחק" בחזנים.
אולי כדאי לבעלי המקצוע שבינינו ולחזנים בעלי חוט שדרה לא לתת לגבאים וקהילות לשחק בנו, ולעמוד על שמירת כבודנו המקצועי...
אמר חזן מפורסם פעם שאילו היה לחזנים את ההפרש בין הסכום שהם מקבלים לבין הסכום אותו הם אומרים שהם מקבלים, הם היו נהפכים לעשירים גדולים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 11:29 לינק ישיר 

נוטה,תודה על תגובתך,

אך איך ניתן לא לתת לגבאים לשחק בחזנים ,כאשר ישנם תלמידים שנה א' שמסכימים לבוא חינם (ועוד לשלם כדי להתפלל)?... השאלה היא עמוקה יותר: האם יש כאלו שגרמו או גורמים במעשיהם להרס הכבוד העצמי והמקצועי של החזנים הצעירים והמוכשרים שלמדו חזנות והשקיעו, שמתמודדים עם התופעה אותה תיארתי?

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 25/10/2011 11:33:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 11:43 לינק ישיר 

דביר -- איתך למה שכתבת וזאת בתנאי "שהחזן  הוירטואלי" אותו תיארת אכן יש לו הכישורים
          לנהל תפילה כראוי ,כולל נוסח ומס' ספור של יצירות בחזנות .
באשר למה שרשמת :  אך איך ניתן לא לתת לגבאים לשחק בחזנים ,כאשר ישנם
תלמידים שנה א' שמסכימים לבוא חינם (ועוד לשלם כדי להתפלל)?... תגובתי כדלקמן :
מירב תלמידי שנה א-ב , אינם יודעים לנהל תפילה ראויה של שבת חזנות ולמעט 2-3 קטעי תפילה אותם
למדו ושיננו במהלך הלימוד האינטנסיבי אינם מיומנים בקטעים נוספים ובמידה והם עושים זאת זה
חיקוי של התקליט לו האזינו ( או חיקוי של הלינק ש-libsonmo  הביא לפורום ) ואם כך -עליהם לומר
תודה במידה ומשתפים אותם מבלי לקבל תמורה .

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/10/2011 11:57:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:02 לינק ישיר 

אני לא חושב שהבעיה צריכה להתמקד על ראשם של גבאי בית הכנסת, אני חושב שהכל תלוי בשיווק.

מי שקצת מכיר את 'עולם החזנים' יודע הייטב, שהחזנים שמצליחים הם לאו דווקא חזנים טובים אלא בעיקר משווקים טובים (ויש בינהם גם חזנים טובים), מה שאומר, שרק חזן שמצליח לדחוף את עצמו הוא קיים, ללא שום קשר למקצועיות או לרמה.

הבעיה שהחזנים הטובים באמת משקיעים במוזיקה ולא בשיווק, ולכן הם נאלצים להתמודד מול גבאים חסרי רוח, ללא יכולת שיווקית מתאימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:06 לינק ישיר 

שרגא, היא הנותנת ודברי הם דבריך, הלא זאת תלונתי ,שכביכול התלמידים הצעירים שנה א ב שכפי שכתבת יודעים רק לדקלם את התקליט, 'גונבים' את העבודה לחזנים שאמנם גם צעירים אך ותיקים מהם מבחינת היכולת להחזיק תפילה שלימה נוסח וקטעים, ואלו נשארים ללא עבודה למרות שמוכשרים ביותר,
אתן דוגמה את ביה"כ שלי בר"ג, החזן ישראל רנד הנו ידוע ומותג וכו', החזן השני ישראל גולדפריינד מתפלל עבור פרוטות, (שאלתיו בעבר ,אך לא אישר לומר כמה במדויק ,ומהיכרותי את גבאי ה'גדול,' מדובר בטח בפרוטות)  מישהו ששמע אותו פעם יכול להעיד כי אין הוא יודע נוסח וקטעי חזנות בביצוע מקורי? הלא כמה וכמה פעמים התפלל עם מקהלות גם אצלינו עם רפי ביטון ועוד, ותמיד תענוג לאוזן.כיוצא בכך החזן משה סלומון ועוד ועוד חזנים צעירים שיודעים את העבודה אך נמצאים בביתם כי הגבאים משחקים בהם, כפי שכתב נוטהלפקפק והיטיב להביא את הדוגמה האישית ממנו עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:12 לינק ישיר 

דביר קודשו
שכחת דבר אחד
אני זוכר כיצד התחיל אותו ישראל גולדפריינד. הוא בא פעם אחת לבית הכנסת לשמוע את רנד זה היה עדיין כשגרתי באיזור ואז רנד נתן לו לשיר קטע והוא היה עדיין לא משופשף ובוסרי ולאט לאט נתנו לחזן בלי הנסיון לגשת לפני התיבה תפילות שלמות ואז הוא קיבל את הנסיון ככה עובד העולם ועל כן מה בדיוק קשה לך?
ועוד שאני לא מאמין שמנדלוביץ יתן לחסרי נסיון לגשת הוא אוהב חזנות ומבין בחזנות

תוקן על ידי Cb3000 ב- 25/10/2011 12:14:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:16 לינק ישיר 

פסיכובלוג היקר,

עיקר הבעיה זה הגבאים, חזן שאין לו משווק טוב,דינו לניצול? וגם כשיש משווק בד"כ הוא זה שצוחק כל הדרך לבנק  בעוד החזן הולך לאותו מקום אך דמעותיו ניגרות, לעיתים עדיף ללא 'סוכן חזנים' שחושב בעיקר על עצמו. יודעני מספר עובדות על חזנים צעירים שמנוצלים בידי אנשים הנחשבים למכובדים ביותר ומכהנים במשרות ציבוריות חשובות ,חלקם בעיריות כאלו ואחרות (אני מתאפק לא להקליד שמות) רק בגלל שלא קוראים להם קוסביצקי או סירוטה, ויכולתם היא פנומנלית.אני בהחלט מכבד את דעתך, אך חושבני שהבעיה היא כן הגבאים או הקהלות שרוצים עבודה בחינם. כך דרכה של החזנות לאבדון,כי קולות הזהב שאנו שומעים אותם היום מזדקנים והולכים ,ואנו נפסיד מכל העניין. גבאי בתי הכנסת/פרזדנטים צריכים לשים על לב,שכדי שחזן יתן את כל כולו בתפילה ,הוא חייב להיות מרוצה מהעניין הכספי.

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 25/10/2011 12:31:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:22 לינק ישיר 

cb3000 הנכבד, היום יש לו נסיון? התשובה לדעתי חיובית ,אתה עצמך אמרת 'איך הוא התחיל'' משמע היום יש נסיון,ובנוסף אני זוכה לשמוע אותו בערך פעמיים בחודש ומסתכל על המתפללים שם איך שנהנים, היום (שהוא חזן שני שם מזה יותר מ3 שנים) לפי מה שסיפר לי הוא מרווויח שם גרושים על עבודה מצוינת שהוא עושה שם ואין חולק על כך מבין המתפללים הקבועים.הבאתי אותו כדוגמה.ומה שאמרת על מנדלוביץ היקר ה' יאריך ימיו ושנותיו בנעימים, הוא מאוד אוהב חזנות ומבין חזנות,אבל אם באמת אתה מכירו, שכחת לציין דבר נוסף שהוא אוהב יותר מהכל .... 'געלט' ובכלל כל הגבאים היקרים שם אוהבים מאוד את הדבר הזה...כך שרווחתו של החזן לא ממש בראש מעיניהם. 

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 25/10/2011 12:27:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:24 לינק ישיר 
אשכול שפרסמתי לפני כמה חודשים

שלום עליכם ידידי חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
כל חזן אשר תפגשו בכל מקום ברחבי כדור הארץ, יאמר לכם את המשפט הבא ״מחזנות לא עושים כסף״, כל אדם שמתעסק בחזנות גם אם בעבר - גם עם בהווה - וכמובן הדיבור הוא על העתיד.
ומדוע זה כך, והאם גם בעבר, בדור החזנות הפורה זה היה כך? האם זה מה שמכנים אנשי העולם ״תחיית החזנות״?
מראיתי הקצרה הבחנתי שכיום ישנם חזנים רבים שנקראים ובצדק כהחזנים הטובים בעולם, שלאחר עשרות שנים שנהגו לטוס לחו״ל להתפלל בימים הנוראים לפני התיבה בקהילות עשירות ברחבי תבל, הם חזרו ארצה משום שהקהילה פינתה את מקומם ואחר כבוד העלתה לבימת התפילה את רב בית הכנסת או אדם אחר בעל קול נעים, אל אף שהוא לא חזן, מה שאומר בעצם שהחזנות כבר לא תופסת מקום חשוב כל כך כמו לפני עשור, האם כל זה קרה מפאת המיתון? או שהחזנות כבר מאסה בחברי קהילות אלו?,
יתר על זאת, כמה חזנים ישנם בארץ ישראל שמשמשים חזנים במשרה קבועה? חמישה או אולי שישה במקרה הטוב. וזאת אל אף שבכל בית כנסת שמכבד עצמו (בעיקר בקהילות הדתיות לאומיות) נוהגים לפחות פעם בשנה לערוך שבת חזנות (שזו אגב כן ״תחית החזנות״ במובן מסוים.) בדרך כלל - מגיעים חזנים עם מקהלות שזה בכלל הוצאה נכבדה לבית הכנסת.
אמנם בימים הנוראים יש עשרות או אולי מאות קהילות, שדואגות להביא חזן שיעבור לפני התיבה, אך באלו מחירים זעומים! ויש קהילות שהחזן בסכום הזעום גם צריך לתקוע בשופר ולקרוא בתורה, האם זה פרנסה? לעיתים מנקה בית הכנסת באחוזי העבודה מקבל יותר.
ואם כן כיצד אנו יכולים לדרוש מחזנים שימשיכו את לימודם, וישתלמו במוסיקה באקדמיה או בפרטי. איזה תועלת תצא לחזנים מפעולה זו? הרי את מיטב כספם שהשקיעו לא יזכו להשלים. (כמובן שכל חזן בשביל הרגשת המושלמות האישית חייב להיות מודע לחסרונותיו ולטפל בהם...)
ואם המצב כיום ככה, מה יהיה בעוד מספר שנים? קשה לי לחשוב על זה.
אשמח אם תשתתפו בדיון ותביעו את דעתכם בנושא חשוב וכאוב זה.
המשך יום נעים, צבי
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2900158
בברכה
ידידכם צבי

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:29 לינק ישיר 

דביר_קדשו כתב:
    cb3000 הנכבד, היום יש לו נסיון? התשובה לדעתי חיובית ,אתה עצמך אמרת 'איך הוא התחיל'' משמע היום יש נסיון,ובנוסף אני זוכה לשמוע אותו בערך פעמיים בחודש ומסתכל על המתפללים שם איך שנהנים, היום (שהוא חזן שני שם מזה יותר מ3 שנים) לפי מה שסיפר לי הוא מרווויח שם גרושים על עבודה מצוינת שהוא עושה שם ואין חולק על כך מבין המתפללים הקבועים.הבאתי אותו כדוגמה.

אתה קבלת על זה שתלמידים צעירים באים ומשלמים כדי להופיע ולוקחים לבעלי נסיון את מקומם אז אני אומר שזו דרך העולם וככה מתפתח השוק, וגולדפריינד שמאוד התפתח שם זה גם היה על חשבון אחרים שהיו מגיעים מידי פעם והם היו אז בעלי נסיון יותר ממנו וכעת גולדפריינד נחשב לחזן ברמה גבוהה יותר ועל כן הוא מופיע בבתי כנסת מחוץ בגבעתיים ובר"ג ותורו לפנות את מקומו למען תלמידים. זה ידוע שבתי הכנסת הגדול ברמת גן לא מוציאים כסף על חזנים משום שיש להם חזן קבוע
     ומנדלוביץ אוהב געלט אבל הוא אוהב גם חזנות והוא יעשה הכל כדי שיהיה חזן ברמה ולא חלטוריסט ולכן הוא לא יחליף את גולדפריינד בצעירים אלא אם הם יהיו ראויים לזה

תוקן על ידי Cb3000 ב- 25/10/2011 12:31:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:31 לינק ישיר 
    כזה דיון אני אוהב.

ולגבי הענין עצמו, תראו, אני במקצועי גרפיקאי, אמנם לא למדתי את המקצוע, אבל ב"ה אני כיום מנהל סטודיו לעיצוב המעסיק מספר עובדים. הבעיה קיימת בתחום הזה גם.

לפני 7 שנים בערך לא היתה כל בעיה, השוק לא היה מוצף באלפי תלמידות סמינר שסיימו זה עתה את לימודיהן. בשנים האחרונות הבעיה הולכה וגוברת, השוק פשוט מופגש באלפי תלמידות מוכשרות מאוד שסיימו את חק לימודיהן, ומוכנות בכל רגע להכנס לשוק הרווי ו'לכבוש את העולם', אך מי ישלם את המחיר המפולפל אותו דורש גרפיקאי מקצועי? ברור שהם יאמרו לעצמן 'כעת נעשה עבודות בחינם, עם הזמן יכירו בכשרון שלי ואקח סכומים רציניים'.

כשמישהו בא אליי לסטודיו ומבקש פלאייר או מודעה, הסכום שאני נוקב בו הוא בין 650 ש"ח למודעה פשוטה מאוד ויכול לנסוק ל 2000 ש"ח. תלוי במורכבות של המודעה.

מגיעים אליי אנשים ואומרים לי 'יש לי גרפיקאי\ת ברבע מחיר', אינני מהסס לרגע ושולח אותו אחר כבוד לאותו גרפיקאי\ת מתחיל\ה. הסטודיו שלי לא מפיק חלטורות!!! רק מודעות מקצועיות.

ושורש הבעיה נעוצה בחזנים המתחילים, הם אלו שמעדיפים להופיע בשבתות הראשונות בחינם, או אפילו תמורת סכום זעום של האירוח, בסתר ליבם הם יודעים שהם "אבי אבות הפראיירים" אבל זה ממש לא מפריע להם לספר שהם מקבלים סכום הגון על השבת.

הפתרון הוא פשוט מאוד, כמו שהוקמו איגודים מקצועיים, יוקם איגוד בפורמט זהה, שיידע להבחין בין טוב למוטב, ובכך לקבוע את המחיר המינימלי שאותו החזן יוכל לקחת, יוכלו לעשות זאת לפי שנות ותק או לפי מספר שנות הלימוד. סתם לרעיון

תוקן על ידי פרומער600 ב- 25/10/2011 12:34:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:31 לינק ישיר 

זה  מה  צריך  בשביל  להתקדם  ולתפוס  עמדה  רצינית  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 12:37 לינק ישיר 

cb, יש להם חזן קבוע אך לא הם מממנים את משכורתו אלא גזבר העיריה שלנו בר"ג, כך שלמעשה הם נהנים מחזן כמעט כל שבת בלי להזדקק לסעיף 'חזנות' בדו"ח הוצאות - הכנסות...
    חשוב לי ילהדגיש, הבאתי את הנ"ל כדוגמה , אך אני מבקש דיון לגופו של עניין 'שכר מינימום'.

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 25/10/2011 12:39:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 13:08 לינק ישיר 

זה נושא מאוד כאוב, כשהבעיה מתחילה לא אצל החזנים ולא אצל הגבאים, אלא על פי אבחנתי היא מתחילה אצל החזנות בכללותה. היום אנשים לא אוהבים חזנות ואין להם ענין להשקיע בזה כסף,
    אלא שכל אחד שמכבד את עצמו ורוצה להרגיש עמוק בתוך הענינים חייב בשבת הייארצייט של אביו או של אמו להביא חזן בעל שם לבית הכנסת כדי שהציבור ידבר שפלוני אלמוני הביא חזן לבית הכנסת. ולכן כשסוף סוף מביאים חזן הם מעדיפים להביא אחד מהשורה הראשונה שיעשה להם כבוד וכולם ידברו וכו וכו, ולכן בתי כנסת לא ישלמו כסף בשביל חזנים משום שאין להם צורך בהם בדרך כלל זה רק מבריח מתפללים ועל כן בקושי מזמינים חזנים.
    וכסוף סוף כשיש כן בית כנסת שמזמין חזן סתם לרגל מאורע כל שהוא או לרגל שבת מברכים החודש, הם מעדיפים לא לשלם, משום שלכל בית כנסת יש הוצאות חשמל מים שיפוצים קידושים ועוד הוצאות שכל בית כנסת ממוצע עומד בהם. ובגלל שהחזנות היא לא בראש סדר העדיפויות הם מעדיפים לשלם כמה גרושים או לא לשלם ולהביא תלמיד חזנות או לעשוק חזן בינוני שבעל מעט נסיון אבל עדיין לא בברנזה של הגדולים, ולעשקו בכמה גרושים.
    וכשזה קורה והם הזמינו את אותו מתלמד או את אותו העשוק פתאום נזכר המשנה לגבאי (ההוא של צווחת הכהנים) שהוא אוהב את קהילות הקודש ואת אנא עבדא ואת..., ואז הם יוצאים עשוקים, וזאת כשהם נתנו מגוון נרחב של יצירות וקיבלו מינימום כסף. וכאן מתחיל הסיפור של רגשי הנחיתות של אותם צעירי צאן החזנים.
    הוצע כאן פתרון שיהיה איגוד חזנים. וזאת בדיחה מאוד מאוד עצובה, אני מנסה לתאר לעצמי את כל מחזיקי התיקים בחזנות משתפים פעולה, תארו לעצמכם את מרדכי סובול, לוי כנס, אלי יפה, נפתלי הרשטיק, בן ציון מילר, ישראל רנד, ויש עוד כאלה בעלי השפעה בחזנות. שהם כולם ישבו תחת איגוד אחד סביב שולחן אחד וינהלו ביד רמה את הענין, הצחקתם אותי...
    איזה איגוד ואיזה נעליים מה שיהיה שם זה אולי אולי נעליים שיזרקו אחד על השני. רק מה שיש דבר שכן היה מאחד את כולם זה כסף (אולי לא את כל המוזכרים יש שם כמה שבאמת אכפת להם) והבעיה היא שכסף-הבעיה.
    כמה אני צועק ומטיף לחזנים צעירים אל תקחו את החזנות כפרנסה, אלא כהובי אל תנסו בכלל, כסף רק חזן אחד עושה מהחזנות והוא יצחק מאיר הלפגוט הוא נולד עם כישורים לעשות כסף, חוץ ממנו כולם עובדים כמו חמורים, זה נשמע עצוב אך זו המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 13:45 לינק ישיר 

LCantorial כתב:
    הוצע כאן פתרון שיהיה איגוד חזנים. וזאת בדיחה מאוד מאוד עצובה, אני מנסה לתאר לעצמי את כל מחזיקי התיקים בחזנות משתפים פעולה, תארו לעצמכם את מרדכי סובול, לוי כנס, אלי יפה, נפתלי הרשטיק, בן ציון מילר, ישראל רנד, ויש עוד כאלה בעלי השפעה בחזנות. שהם כולם ישבו תחת איגוד אחד סביב שולחן אחד וינהלו ביד רמה את הענין, הצחקתם אותי...
    איזה איגוד ואיזה נעליים מה שיהיה שם זה אולי אולי נעליים שיזרקו אחד על השני. רק מה שיש דבר שכן היה מאחד את כולם זה כסף (אולי לא את כל המוזכרים יש שם כמה שבאמת אכפת להם) והבעיה היא שכסף-הבעיה.
    כמה אני צועק ומטיף לחזנים צעירים אל תקחו את החזנות כפרנסה, אלא כהובי אל תנסו בכלל, כסף רק חזן אחד עושה מהחזנות והוא יצחק מאיר הלפגוט הוא נולד עם כישורים לעשות כסף, חוץ ממנו כולם עובדים כמו חמורים, זה נשמע עצוב אך זו המציאות.

הכוונה היא לא איגוד פוליטי! אלא איגוד מקצועי של ד"ר למוזיקה אמיתית, אנשים שאין להם קשר לחזנות אלא למוזיקה והם אלו שיקבעו את טיב החזן, שיהיה חבר בה אחד כמו משה שטרן או חזנים ידועי שם שהם אלו שיקבעו את הסכום שהחזן יקבל.

הרעיון אמנם נראה תלוש לגמרי מהמציאות אבל אחרת אין לחזנים תקומה מבחינה כספית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שכר מינימום -או- מעשה (שבכל יום) בחזן.
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext