|
|
| נשלח ב-25/10/2011 14:12 |
|
| |
תודה לפותח האשכול על הפידבק.
מי שבתחום יודע שהיו נסיונות בעבר להקים גוף שיאחד את החזנים, והם לא נסקו.
אם כבר כסף, אז באו אנו נעשה כאן איזה רף הגיוני, החברים פה יכולים לספר על הידוע להם מחבריהם על הסכום שהם מקבלים, וכך יווצר איזה סטוטס קוו, לחזנים מתחילים או וותיקים.
אני מתכבד להתחיל. הזמינו אותי לשבת חתן בבית כנסת שמתפללים בו כ 40 איש בשבת, בבית הכנסת מתפללים עשירים מופלגים, אבל אין להם מסורות בהבאת חזנים, ומעולם הם לא עשו זאת. בית הכנסת נותן אירוח במלון מכובד לי ולמשפחתי - ללא אוכל. אני אמור להתפלל את תפילות הלילה והיום, ולשתף את הקהל בתפלת שבת חגיגית.
כמה כסף אני אמור לדרוש/לקבל כחזן מתחיל? כחזן מתקדם? כחזן וותיק?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 14:43 |
|
| |
הדיון לענין, הרעיונות טובים, אפשר להאשים את הגבאים, את החזנים ואת השוויגר. הכל נכון אבל...
מתעלמים מדבר אחד.פני התפילה והבית כנסת שונתה ללא הכר זה כחמישים שנה. הציבור לא מבין בנוסח התפילה ובקושי בחזנות. פעם לא היו מזמינים "תלמיד" "פרח" "חזן צעיר" או כל סופרלטיב אחר שפירושו "הוא עדיין לא חזן מוגמר". התלמיד לא היה מעיז להופיע עד שהוא לא ראוי לכך.
היום אם יש שמחה או יאהרצייט באותו בית כנסת שכבר 40 שנה לא מעסיק חזן קבוע, הם מסתפקים בתלמיד צרחן שמוכן לבוא במחיר נמוך. ואז גם כאשר רוצים חזן אמיתי, משלמים לפי המושגים המדוללים של "יכולתי להשיג חזן מצוין ב1000 שקל".
בסופו של דבר השוק נקבע ע"י הציבור. ה-צ-י-ב-ו-ר א-ש-ם!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 14:43 |
|
| |
חברה! עם כל הכבוד לכל חזן באשר הוא ומיומנותו, החזנות כמו בכל שוק, בנויה ומבוססת על היצע וביקוש, אין מה לעשות, ואין עם מי לעשות! זה הוא טיבו של שוק!
עקב האינפלציה הגואה בשוק החזנים ברוך השם, רב ההיצע על הביקוש, ולכך נוצר מצב כזה. אדם נכבד שיש לו ברירה - יסרב בודאי לאותם הצעות מעליבות. אדם בזוי ושפל - יסכים לאותם הצעות.
דוד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 14:49 |
|
| |
פלא -איני יודע באם התמורה לחזן נקבעת לפי גודל בית הכנסת( מס' המתפללים) / לפי "הכיס" של המתפללים.
מה שאני כן יכול לומר לך כי שכרו של חזן טוב לשבת חזנות :
מהשורה הראשונה 10-13 א' ש"ח (כגון- המופיעים בהיכל התרבות במס' יצירות -למעט הלפגוט)
מהשורה השניה 7-9 א' ש"ח (כגון -המופיעים בהיכל התרבות ביצירה אחת / בדומה להם)
מהשורה השלישית 3-4 א' ש"ח (חזנים צעירים טובים עם נסיון / חזנים טובים אחרים )
הערה -הזכרתי את היכל התרבות ע"מ שתוכלו לזהות לאלו חזנים /בדומה להם התכוונתי ולא כמדד "איכותי"
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/10/2011 15:00:54
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 15:25 |
|
| |
מסכים עם דודבר, איכותו של חזן נמדד בקול, רגש, ידע, מנעד, נסיון וכו'
כשזה מגיע לעניין התשלום זהו ביזנס לכל דבר כמו כל שוק ככלכלי, וזה גם יישאר כך וחבל על המאמצים לשנותו, זה לא ייקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 15:46 |
|
| |
1. איגוד חזנות לא פוליטי כיום, דבר לא הגיוני ולא מציאותי, כך שאין לנו בכלל על מה לדבר. 2. שמוליקט כתב: שפעם היו מבינים בנוסח התפילה ולא היה מעיז חזן שאינו מוגמר לעבור לפני התיבה, זו טעו וודאית משום שכל החזנים הגדולים השתפשפו על עמוד התפילה, ופעם לא היו בתי ספר אלא חזנים גדלו על העמוד, בתחילה הם היו מבלבלים את המוח או שהיו עושים את הנוסח כפשוטו ובזהירות רבה, החזן נפתלי הרשטיק רגיל לומר לתלמידיו, רוץ לכל במה שנותנים לך העיקר שתצבור נסיון על יד עמוד התפילה. כמובן שלא צריך להתחיל מבית הכנסת הגדול בירושלים וכל אחד צריך לדעת את מקומו, 3. דודבר כתב: עקב האינפלציה הגואה בשוק החזנים ברוך השם, רב ההיצע על הביקוש, ולכך נוצר מצב כזה. אדם נכבד שיש לו ברירה - יסרב בודאי לאותם הצעות מעליבות. אדם בזוי ושפל - יסכים לאותם הצעות. לא אהבתי את ההגדרה של "אדם בזוי ושפל" זה לא יאה להתבטאות כך, לא כל אחד במצב כלכלי שמסוגל לעמוד אפילו בפיתוי של 250 ש"ח. אני מכיר חזנים שרעבים ללחם ממש, מקצוע אין להם והכמה גרושים הללו עוזרים להם לגמור את החודש. 4. האם תוכלו למנות את מספר החזנים הקבועים שמתפללים בארץ? בית כנסת הגדול ברמת גן-ישראל רנד בית כנסת הגדול בירושלים-חיים אדלר בית כנסת הגדול בפ"ת-יעקב רובין בית כנסת כפר שמריהו-אלי וואלס ........................................ ---------------------------------------- ====================
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 18:15 |
|
| |
שכחת- אשר היינוביץ- ישורון י-ם
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 18:26 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 20:19 |
|
| |
שלמה גליק - בית כנסת הגדול בחיפה דוד וינברג - בית כנסת אוהל יצחק ברחביה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 20:23 |
|
| |
הכל בידי החזנים והמתווכים למיניהם. אם החזנים (אפילו תלמידי בי"ס שנה א שאני מצטער לחלוק על מיודעי פייבל, הם יודעים אחרי שנה א נוסח שבת כמו שצריך ואחרי תפילה או שתיים גם מעזים לאלתר בנוסח (אם "יש להם את זה") ולהוביל תפילה יפה מלבד הקטעים שהם חלק חשוב והקהל מחכה להם) לא יקבלו הצעות מגונות בנוסח "אין לנו כסף יש לנו תקציב רק של 1000 שקל" או "לא מכרנו מספיק מקומות" וכו' אלא יקבעו אפילו לעצמם רף מינימאלי שלא יירדו ממנו, הרף ייקבע לכולם פחות או יותר. אי אפשר לקבוע מחירון סטייל יצחק לוי כיוון שצריך בשביל זה "לקטלג" אנשים שהם במקרה גם חזנים ופגיעים אפילו יותר, מה גם שיכול להיות שבמה שביכנ"ס אחד לא אהב, השני דווקא אהב יותר. ממה שאני שמעתי חזן מדרג ב' קיבל על הופעה בקונצרט מלא בפ"ת 2000 שקל. על שבת לוקחים חזנים מאותו דרג בין 1000 ל-2000 דולר. פשוט תהיו בעניינים ותשאלו לפני שאתם מסכימים למחירי הגבאים.
דוגמא קטנה. בביכנ"ס לא מוכר אבי שיחיה קיבל שכר עבור הימים הנוראים כ-13,000. מוסף ונעילה כמקובל. שנה אחת הגיע חזן צעיר שסיים שנה ב באחד מבתי הספר והסכים לקחת את המשרה ב-7000. הם אמרו לאבי בהצלחה אחרי 10 שנות וותק. החזן הזה הרס לעצמו יותר מלאבי. כי מחר זה מה שכולם יציעו גם לו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 21:24 |
|
| |
| דודבר כתב: |  | חברה! עם כל הכבוד לכל חזן באשר הוא ומיומנותו, החזנות כמו בכל שוק, בנויה ומבוססת על היצע וביקוש, אין מה לעשות, ואין עם מי לעשות! זה הוא טיבו של שוק!
עקב האינפלציה הגואה בשוק החזנים ברוך השם, רב ההיצע על הביקוש, ולכך נוצר מצב כזה. אדם נכבד שיש לו ברירה - יסרב בודאי לאותם הצעות מעליבות. אדם בזוי ושפל - יסכים לאותם הצעות.
דוד |
|
איזה היצע יש?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 22:54 |
|
| |
הצטרפו לארגון אומני ישראל אמ"י פרטים בגוף התגובה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 23:48 |
|
| |
איך בדיוק אמ"י ידאגו לגובה המשכורות? [
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 17:48 |
|
| |
1, מחיקת שמות חזנים להם "עמוד תפילה קבוע"
באשכול זה נמחק האינפורמציה בנדון ולכן עוד_1 "נשאר" עם תגובה תמוהה :
| נשלח ב-25/10/2011 18:15 | |
|
|
שכחת- אשר היינוביץ- ישורון י-ם
| |
2,איש_פלא כתב "סקופ" : שלמה גליק - בית כנסת הגדול בחיפה
האם מישהוא יכול לאשר ?
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/10/2011 17:57:02
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 17:54 |
|
| |
וגם התגובה הזאת שלי , הפכה לתמוהה.
| איש_פלא כתב: |  | שלמה גליק - בית כנסת הגדול בחיפה דוד וינברג - בית כנסת אוהל יצחק ברחביה |
|
|
|
|
|
|