מתוקף עבודתי אני נתקלת במקרים רבים בהם זוגות שהתחתנו צעירים ממש שהאישה הייתה ללא עבודה כי עדיין הייתי בסמינר.. וחיו ממלגת כולל. ולאחר מכן באו ילדים והאישה לא הסתדרה בעבודה.. אני רואה שמצבים אלו יוצרים סכסוכים רבים בין בני הזוג . מתח כלכלי יוצר הרבה בעיות..
שמתי לב שברוב המקרים מדובר בצעירות שנכנסו למערבולת החיים עוד בהיותם בסמינר ולא ידעו מהו עול בית.. לכשדברתי עם הורי הבנות להבין מדוע חיתנו אותן מוקדם כל כך הם הסבירו לי שככה אין להם ג'וקים בראש והם "מתבשלים" יחד..
אני שואלת אותכם... מה עדיף? בחורה צעירה עם פחות ג'וקים? או בחורה מבוגרת יותר עם עבודה אבל עם ג'וקים?
נשלח ב-26/10/2011 21:21
תלוי מה המצב הכלכלי שלך...
אני בכ״א הייתי מעדיף צעירה בלי גוקים ומצידי שלא יהיה לה אגורה...(;
שתהיה צעירה ויפה...(;
נשלח ב-26/10/2011 21:26
צעירה ולהתבשל ביחד- בתור אמא הייתי אומרת את זנ. לא בתור בחורה. זה קצת מקומם אותי. לאידת למה. ג'וקים? אני רק בורחת מהם...
אני מאמינה שיש טוב בלהתחתן מוקדם, וגם בלהתחתן מאוחר.- וגם רע יש בשניהם. מה יותר טוב? לאידת. אני שמחה בדיעבד שלא התחתנתי בסמינר.
נס שאנחנו לא בוחרים לעצמינו.
נשלח ב-26/10/2011 21:38
תלוי, לרוב נראה לי מוקדם שעוד יש חשק... אגב, במה את עובדת?
נשלח ב-26/10/2011 21:39
הסירהשלנו כתב:
צעירה ולהתבשל ביחד- בתור אמא הייתי אומרת את זנ. לא בתור בחורה. זה קצת מקומם אותי. לאידת למה.
ג'וקים? אני רק בורחת מהם...
אני מאמינה שיש טוב בלהתחתן מוקדם, וגם בלהתחתן מאוחר.- וגם רע יש בשניהם. מה יותר טוב? לאידת. אני שמחה בדיעבד שלא התחתנתי בסמינר.
נס שאנחנו לא בוחרים לעצמינו.
את לא שמה לב בעצמך שככל שאת מתבגרת יש לך יותר ג'וקים?
אני כנה עם עצמי זה אכן כך!
בסמינר חיפשתי צדיק וטוב וזהו.
היום הרשימה מתארכת...
ועל סתם שטויות..
נשלח ב-26/10/2011 21:46
לבינתיים הזמן הזה עשה לי רק טוב. בכנות. אני עדין צעירה ויפה, ומיום ליום אני יותר יודעת על החיים והתמודדויות, ולומדת על קשר וזוגיות. רק מקווה שזה יגמר מהר. כי אני לא אוהבת ג'וקים.
נשלח ב-26/10/2011 21:53
מבוגרת יותר ( באופן יחסי כמובן),ואם כבר ג'וק אז שיהיה משותף לשניניו...
נשלח ב-26/10/2011 22:06
עקבות כתב:
מתוקף עבודתי אני נתקלת במקרים רבים בהם זוגות שהתחתנו צעירים ממש שהאישה הייתה ללא עבודה כי עדיין הייתי בסמינר.. וחיו ממלגת כולל. ולאחר מכן באו ילדים והאישה לא הסתדרה בעבודה.. אני רואה שמצבים אלו יוצרים סכסוכים רבים בין בני הזוג . מתח כלכלי יוצר הרבה בעיות..
שמתי לב שברוב המקרים מדובר בצעירות שנכנסו למערבולת החיים עוד בהיותם בסמינר ולא ידעו מהו עול בית.. לכשדברתי עם הורי הבנות להבין מדוע חיתנו אותן מוקדם כל כך הם הסבירו לי שככה אין להם ג'וקים בראש והם "מתבשלים" יחד..
אני שואלת אותכם... מה עדיף? בחורה צעירה עם פחות ג'וקים? או בחורה מבוגרת יותר עם עבודה אבל עם ג'וקים?
אני לא חושב שעוני קשור דווקא לאילו שהתחתנו מוקדם, או מערבולות בחיים.. א. כי פרנסה משמיים ולנו לא נותר אלא לעשות את ההשתדלות. ב. אף אם תאמרי שזה גרם להם לא לעשות השתדלות, עדיין ניהול נכון של הבית יכול להצליח בכל מצב שבו הם נמצאים..וזה יכול להיות בין אחת שהתחתנה מוקדם לבין אחת שהתחתנה מאוחר.. גם אילו שמתחתנות מאוחר, ויודעות מזה כסף, והם לכאו' בוגרות יותר, עדיין הן יכולות לא לכלכל את ביתם בתבונה..
ולעצם שאלתך מה אני מעדיף, אני יעדיף אחת שיצאה כבר לחיים, ולו כי ככה אני יותר יודע מה היא באמת.. בתוך הסמינר עדיין היא נמצאות תחת החממה, תחת תחרות החברה, וההרצאות והאווירה, אבל אף אחד לא מחייב שזה יעמוד גם במבחן המציאות.. אך כשיוצאות לחיים, כשנמצאות ברשות עצמם, אז רואים מה אמת ומה לא...
נשלח ב-26/10/2011 22:20
אני חושבת שכמו בכל דבר צריך שיהיה אמצע... אבל אני חושבת שעדיף טיפה יותר מבוגרת מאשר ילדה... מבחינתי זה לא נכון להתחתן לפני גיל 20 וגם אז זה נורא אינדיבידואלי ותלוי בבחור\ה... אבל בדיעבד אני מניחה שעדיף גיל 18 על 30
נשלח ב-26/10/2011 22:27
עמקויות כתב:
אני לא חושב שעוני קשור דווקא לאילו שהתחתנו מוקדם, או מערבולות בחיים.. א. כי פרנסה משמיים ולנו לא נותר אלא לעשות את ההשתדלות. ב. אף אם תאמרי שזה גרם להם לא לעשות השתדלות, עדיין ניהול נכון של הבית יכול להצליח בכל מצב שבו הם נמצאים..וזה יכול להיות בין אחת שהתחתנה מוקדם לבין אחת שהתחתנה מאוחר.. גם אילו שמתחתנות מאוחר, ויודעות מזה כסף, והם לכאו' בוגרות יותר, עדיין הן יכולות לא לכלכל את ביתם בתבונה..
ולעצם שאלתך מה אני מעדיף, אני יעדיף אחת שיצאה כבר לחיים, ולו כי ככה אני יותר יודע מה היא באמת.. בתוך הסמינר עדיין היא נמצאות תחת החממה, תחת תחרות החברה, וההרצאות והאווירה, אבל אף אחד לא מחייב שזה יעמוד גם במבחן המציאות.. אך כשיוצאות לחיים, כשנמצאות ברשות עצמם, אז רואים מה אמת ומה לא...
מצטרפת לדבריך
נשלח ב-26/10/2011 22:40
אחי23 כתב:
תלוי, לרוב נראה לי מוקדם שעוד יש חשק...
אגב, במה את עובדת?
מטעמי אי חשק ורצון להחשף לא ארחיב. רק בגדול אני עובדת עם אנשים שנמצאים במשברים כלכליים ומנסה יחד איתם למצוא פתרונות..
נשלח ב-26/10/2011 22:41
מה עדיף, גלידת פיסטוק או גלידת שוקולד?
אם בכל דבר בחיים היתה תשובה חותכת כולם היו עושים אותו דבר. אבל מכיון שכל אינדיבדואל מחליט בעצמו מה הוא רוצה לעשות (בהנחה שהוא כבר עשה לעצמו מאזן יתרונות חסרונות - ושאין אף פעם תשובה חד משמעית) אז יש מגוון מקרים.
את יכולה לעומת זאת לשאול מה עדיף בשבילך בהינתן נתונים מסויימים. (וגם אז לא בטוח שתהיה תשובה החלטית)
נשלח ב-26/10/2011 23:06
אדם_ה1 כתב:
מה עדיף, גלידת פיסטוק או גלידת שוקולד?
מאגנום וניל..
מאוד נכון מה שכתבת
נשלח ב-26/10/2011 23:31
עקבות כתב:
תלוי, לרוב נראה לי מוקדם שעוד יש חשק...
אגב, במה את עובדת?
מטעמי אי חשק ורצון להחשף לא ארחיב. רק בגדול אני עובדת עם אנשים שנמצאים במשברים כלכליים ומנסה יחד איתם למצוא פתרונות..
עבודה מעניינת.
נשלח ב-27/10/2011 00:44
הייתי מעדיפה מוקדם..עוד בסמינר.
ב״ה אין לי ג׳וקים ודרישות.
נשלח ב-27/10/2011 02:11
אני חושב לחלוק בכלל על כל הרעיון.. אין למבוגרים יותר ג'וקים. כך לדעתי.
אני הייתי מעדיף בחורה מעל 22-23. (טוב... היום זה לא חכמה. אבל גם פעם העדפתי.)