| מתוקף עבודתי אני נתקלת במקרים רבים בהם זוגות שהתחתנו צעירים ממש שהאישה הייתה ללא עבודה כי עדיין הייתי בסמינר.. וחיו ממלגת כולל. ולאחר מכן באו ילדים והאישה לא הסתדרה בעבודה.. אני רואה שמצבים אלו יוצרים סכסוכים רבים בין בני הזוג . מתח כלכלי יוצר הרבה בעיות.. שמתי לב שברוב המקרים מדובר בצעירות שנכנסו למערבולת החיים עוד בהיותם בסמינר ולא ידעו מהו עול בית.. לכשדברתי עם הורי הבנות להבין מדוע חיתנו אותן מוקדם כל כך הם הסבירו לי שככה אין להם ג'וקים בראש והם "מתבשלים" יחד.. אני שואלת אותכם... מה עדיף? בחורה צעירה עם פחות ג'וקים? או בחורה מבוגרת יותר עם עבודה אבל עם ג'וקים? _________________
אני לא חושב שעוני קשור דווקא לאילו שהתחתנו מוקדם, או מערבולות בחיים..
א. כי פרנסה משמיים ולנו לא נותר אלא לעשות את ההשתדלות.
ב. אף אם תאמרי שזה גרם להם לא לעשות השתדלות, עדיין ניהול נכון של הבית יכול להצליח בכל מצב שבו הם נמצאים..וזה יכול להיות בין אחת שהתחתנה מוקדם לבין אחת שהתחתנה מאוחר.. גם אילו שמתחתנות מאוחר, ויודעות מזה כסף, והם לכאו' בוגרות יותר, עדיין הן יכולות לא לכלכל את ביתם בתבונה..
ולעצם שאלתך מה אני מעדיף, אני יעדיף אחת שיצאה כבר לחיים, ולו כי ככה אני יותר יודע מה היא באמת.. בתוך הסמינר עדיין היא נמצאות תחת החממה, תחת תחרות החברה, וההרצאות והאווירה, אבל אף אחד לא מחייב שזה יעמוד גם במבחן המציאות.. אך כשיוצאות לחיים, כשנמצאות ברשות עצמם, אז רואים מה אמת ומה לא...
|