בית פורומים עצור כאן חושבים

האם דיעותיו של עורך דין הלברטל הם חציית קוים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2011 23:03 לינק ישיר 

מה עניין הסוד לכאן ?
האם לדעתך הסוד מושך יותר לכיוון שלך מאשר שלי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:06 לינק ישיר 

להיפך,
אני רואה שאתה מכוח התפיסות הסודיות שלך שמנחות אותך בעצם הערכים מובילות אותך למסקנות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
כשהנהגת התורה היתה קיימת-  אנשים נשרפו ונטבחו ונשחטו והוגלו. מתו מרעב וחולי. ורוב עם ישראל היה בור ואנלפבטי
מאז שהנהגת המדינה קיימת הכל התהפך. לטובה בלי להכיר.
ההנהגת התורה היום לא תחזיק מעמד שבוע בלי הנהגת המדינה.
אפילו הסיקריק הרשע. שלא מכיר במדינה.  שוכב בבית חולים של המדינה- ומתלונן למשטרת המדינה הרשעים הנאצים.

גם אם היית צודק במבט של העולם הזה (ואני ממש לא חושב שזה כך) ודאי אינך צודק במבט של העולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:14 לינק ישיר 

יהיאור. ייתכן שבחירת האגודאיסטים להתערב בכפייה בחוקים הנוגעים לאגנד׳ה שלהם (יהדות התורה והשבת...) ומתעלמת כליל מחוקים הנוגעים למוסר ובין אדם לחבירו ,מסמאת את עיניך מדברי הרמב״ם שיש לנו לכפות בכל מיני כפייה ועישוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:19 לינק ישיר 

לא אמרתי כלום לגבי הרמב"ם ואם חייבים לכפות או לא.
אמרתי רק שבעקרון כל האגודאים מחזיקים במוסר המערבי והתערבותם הוא אך ורק כמו שציינת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:21 לינק ישיר 

שותף
מי שאין לו עולם הזה אין לו גם עולם הבא.  את העולם הזה נתן לנו הבורא וציוה לנו להנות ממנו- ומי שבועט במתנתו של הבורא שנתן לו בעולם הזה. אין לו מה לצפות  לתגמול טוב בעולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:23 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
מי שאין לו עולם הזה אין לו גם עולם הבא.  את העולם הזה נתן לנו הבורא וציוה לנו להנות ממנו- ומי שבועט במתנתו של הבורא שנתן לו בעולם הזה. אין לו מה לצפות  לתגמול טוב בעולם הבא.

כה אמר ירוחם. ואחרים אמרו לא כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2011 23:24 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף

כמו שכתוב "העולם הבא דומה לפרוזדור בפני העולם הזה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2011 04:58 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
כשהנהגת התורה היתה קיימת-  אנשים נשרפו ונטבחו ונשחטו והוגלו. מתו מרעב וחולי. ורוב עם ישראל היה בור ואנלפבטי
מאז שהנהגת המדינה קיימת הכל התהפך. לטובה בלי להכיר.
ההנהגת התורה היום לא תחזיק מעמד שבוע בלי הנהגת המדינה.
אפילו הסיקריק הרשע. שלא מכיר במדינה.  שוכב בבית חולים של המדינה- ומתלונן למשטרת המדינה הרשעים הנאצים.

גם אם היית צודק במבט של העולם הזה (ואני ממש לא חושב שזה כך) ודאי אינך צודק במבט של העולם הבא.

שותף,
טורקוומדה היה גאה בך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2011 05:00 לינק ישיר 

יהי
לגבי טענתך שהאגודאים מחזיקים במוסר המערבי, היכן נקודת האמת שלהם, בעצם הם חיים במערכת מערבית רק משלמים מס שפתיים למערכת הדתית, או שהם חיים המערכת דתית ומנצלים את המערכת המערבית ואת הליברליות שלה לצורך מטרותיהן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2011 10:21 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

.

עצם ההשוואה ילדותית, ורמה לדיון בגן ילדים.
תזכירי רק דבר קטן: כמה זמן הנהגת התורה קיימת, וכמה זמן מדינת ישראל?

אז בוא ונבחן מי כאן ילדותי.

כאשר אדם כותב כלל  ללא ציון ברור של יוצא דופן כלשהו הוא חייב להיות מודע לכל מה שנובע מכך.

אם אתה כותב:

"האם מישהו מכיר חוק שהוא לא כפייה? האם כאשר כופים על דתי לבוא לדון בבית-משפט חילוני, לא מדובר בכפייה? האם אנשים רוצים לשלם מיסים או ביטוח לאומי? "

בכך אתה כולל גם את חוקי נירנברג.
זה שחוקי נירנברג לא היו לך בראש בזמן שכתבת את המשפט המכליל-זו בעיה שלך.
ולכן ההשוואה שלי היתה בהחלט במקומה.

והערתך השניה  יותר בעייתית.

אתה חושב שככל שהחוקים עתיקים יותר הם גם הוגנים יותר.

אז בערך כפי שאמר בעלבעמיו :טורקוומדה היה גאה בחכמה שלך.

תוקן על ידי צענערענע ב- 28/10/2011 10:23:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2011 15:39 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

אז בוא ונבחן מי כאן ילדותי.

כאשר אדם כותב כלל  ללא ציון ברור של יוצא דופן כלשהו הוא חייב להיות מודע לכל מה שנובע מכך.

אם אתה כותב:

"האם מישהו מכיר חוק שהוא לא כפייה? האם כאשר כופים על דתי לבוא לדון בבית-משפט חילוני, לא מדובר בכפייה? האם אנשים רוצים לשלם מיסים או ביטוח לאומי? "

בכך אתה כולל גם את חוקי נירנברג.
זה שחוקי נירנברג לא היו לך בראש בזמן שכתבת את המשפט המכליל-זו בעיה שלך.
ולכן ההשוואה שלי היתה בהחלט במקומה.

והערתך השניה  יותר בעייתית.

אתה חושב שככל שהחוקים עתיקים יותר הם גם הוגנים יותר.

אז בערך כפי שאמר בעלבעמיו :טורקוומדה היה גאה בחכמה שלך.

היטלר קרא באופן גלוי ליהודים שחפת, ושככל מחלה יש להשמידה מן העולם; הוא אמר זאת בריש גלי, עוד לפני שיצאו חוקי נירנברג לאור. ככה שמטרתו בפעולותיו היתה ברורה, והוא עצמו הציגה ככזאת, והוציא אותה לפועל בשלבים, וכפי שידוע מההיסטוריה.

עכשיו, תחשבי טוב טוב על הדברים האלה, ותחשבי מה קושייתך, ואיך הגעת מהפעלת מנגנון ההשמדה הנאצי, לניסיון של קבוצת אזרחים במדינה יהודית לקבוע (לדוג') בתורה דמוקרטית יום מנוחה אחד בשבוע בחוק? תחשבי טוב לפני שתעני...

לא כתבתי שככל שהחוקים יותר עתיקים הם יותר הגונים, אלא ציינתי עובדה פשוטה שההנהגה התורנית קיימת כבר 3000 שנים, ומדינת ישראל רק 60 שנים - יחי ההבדל הקטן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2011 23:53 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
יהי
לגבי טענתך שהאגודאים מחזיקים במוסר המערבי, היכן נקודת האמת שלהם, בעצם הם חיים במערכת מערבית רק משלמים מס שפתיים למערכת הדתית, או שהם חיים המערכת דתית ומנצלים את המערכת המערבית ואת הליברליות שלה לצורך מטרותיהן?

כצד הראשון. [אבל לא מדוייק. הנקודה היא שהם משתמשים בכל מערכה שתאפשר להם מטרותיהם החומריות. ויש להאריך עוד לדייק כאן ואין לי כח כרגע] 
לא אמרתי שהם לגמרי חיים במערכת מערבית. רק שבנקודה של הכפייה הם קבלו לגמרי את דעת המערב בנושא. 
וכאמור, יש להאריך בזה הרבה אבל קשה לי ליכנס בעומק וגם צריך לזכור שלא להזכיר אף מילה פוליטיקה בדיון כזה. ואין לי כח[=מצב רוח ] לזה כרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2011 23:59 לינק ישיר 

עוד לנושא.
בדיוק השבת נקריתי בספר "מקטוביץ ועד ה' באייר".של צבי ויינמן
על הכריכה האחורית מופיעה בשם א' ממיסדי האגודה על בעיית השילוב שבין מערכת דמוקרטית [המדובר בפנים אגו"י] לבין הציות לדעת תורה [דהיינו לתורה] . כנראה שהבעיה הזו העסיקה את ראשוני ההוגים [כשעוד היו הוגים לתנועה זו] מאד. וכפי שמראה בספר, הדמוקרטיה ניצחה את התורה. [או יותר נכון, אינטרסי מנהיגי המפלגה ניצחו את התורה. בכל אופן זה בצד של הדמוקרטיה שהרי במערכת של התורה זה לא יכול לקרות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 08:49 לינק ישיר 

הציות לדעת תורה [דהיינו לתורה] .
האם המשוואה הכרחית?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם דיעותיו של עורך דין הלברטל הם חציית קוים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.