בית פורומים עצור כאן חושבים

האם דיעותיו של עורך דין הלברטל הם חציית קוים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2011 10:01 לינק ישיר 

אםשלו

במקרה ראיתי את הלווית מר בן ארצי ז"ל חמיו של רה"מ ואת ההלוויה ניהלו אנשחי ח"ק חסידים והספידו נשים ודדי גראוכר שר שירים ולשאלתי עם אחד מאנשי הח"ק אמר לי שמזמן כבר הפסיקו לעמוד על ענינים אלו

ומעתה הגע עצמך אם בירושלם זה עובר בשקט אז בשאר הארץ לא כ"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 10:38 לינק ישיר 

אני רואה- שיתד- מצליח מאד בשטיפת המח שלו, בעניין כוחם של החרדים בראשיתה של המדינה.
המפד"ל בראשותם של חיים שפירא  וי. בורג  ז.המר ייצגו את המזרחי והפועל המזרחי ושמשו כשרים בממשלות ישראל מאז הקמתה- עם 12 ח"כ 
האגודה מטעמים אידיאולוגים- היו לה רק 5 ח"כ,- לא כהנו כשרים  רק לאחרונה כתת שרים.
החינוך הממלכתי דתי היא פועלה של המפדל, המקוואות בכל ערי ישראל. תקצוב בתי הכנסת. נישואין וגירושים קבורה.  בתי הדין הרבניים-. כל אלו והרבה אחרים הם תוצאות פועלם של המפד"ל,
לאחר שבוחרי המפד"ל עזבו אות לטובת מפלגות אחרות- לפני כ20 שנה- עלה כוחו של ש"ס- לא של האגודה ודגל, והחלה במקח וממכח פוליטי לגיטימי לצבור כח פוליטי,
ביין הייתר השתלטות על מוסדות משרד הדתות וכל המשתמע מכך. 
תשכח מזה -שום התחשבות בחרדים- התחשבות באצבע שלהם בהצבעות וקייום הממשלה. המרחק מזה לבין בחירתם כנציגיה של היהדות אוטנטית המרחק רב רב. 
הציבור החילוני וגם הדל"י מואס ושונא את כל התנהלותם של המפלגות הדתיות. ולכן גם את החרדיים, רק מצב כזה יכל לאפשר להקמה מפלגה שכל האידיאולוגיה שלה היתה שנאה לחרדים,וממשיכה בדרך.
דת שמכבדים- לא שונאים את מקיימיה, היום לדאבוני הרב השנאה לחרדים גוברת יום יום,
צריכים להסתובב בארץ, ולשמוע לקרא עיתונים וטוקבקים.
 אין עיר שלא שונאים בה את החרדים בצורה מוצהרת, חוץ אולי מבני ברק,
אבל גם שם אני לא בטח, כלומר אני מכיר כמה מתושביה, השנאה שם לא פחות חזקה אם לא יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 15:13 לינק ישיר 

יתד? למה לא תפרגן גם להמודיע והמבשר? הרי בלוקשן האלו הם תמימי דעים אה בכל זאת אתה ליטוואק אבל אוי נעבעך כמה שאתה אכול

אכן כך כתבתי שכוחם הפוליטי של החרדים בראשית המדינה היה מזערי ובטח לאין ערוך כנגד המזרחי שהיה בעל כח משמעותי בזכות עצמו

המקוואות\נישואין\קבורה\ וכו' הכל תוצאה של פעילות מקומית ובדיוק כמו הקמת בתי כנסיות שזה התארגנות מקומית מוכרחת ע"י עסקנים\רבנים אשר ברובם המכריע השתייך לזרם החרדי (אכן לא בריסקאי אבל החזו"א היה המורה) ותוצאותיהם אלו הבנים מוכיח על כך אך ממש ממש לא של אנשי המפד"ל שהיו עסוקים כל היום במריבות על מינויים וחלוקת שלל במועצות הדתיות

מה זה נקרא התחשבות אצלך? עובדה שבכל נושא דיני הדעה והגישה החרדית הכריעה בשנים אלו קידושין\קבורה  (זולת שמיטה) וקח דוגמא בולטת שהניחו להפקרות חרדית בלי שום סיבה והיא גיוס בני ישיבות וגיוס בנות ששום כח פוליטי לא הכריחם לקבל זאת בכזה אופן גורף אבל מ"מ בעיני כל הדור העבר החרדים היוו את היהדות האוטנטית וגם חרדי אכול כמותך לא ישנה את מה שסבא שלי הלא חרדי פמפם לי ואם אתה רוצה אז תסביר בבקשה את פשר השנאה הדלית לציבור החרדי ועוד בזמנים שכוחם היה הכוח והחרדי פנה אליהם כמושקה לפריץ ואעפ"כ שנאתם היתה עזה ואכן כפי שכתבת הציבור הדל"י שונא את החרדי אבל ממש לא מהיום אלא כי הוא החרדי מתנשא עליו ובמציאות היא שהמתנשא בדרך כלל יש לו על מה להתנשאות ואגב יש לך הסבר מה פשר ה"שנאה" לציבור הדל"י בקהל החילוני זאת למרות היותו תורם וחלוץ בדיוק כמו שהלברטל ואתה משוכנעים שזה המובחר שבאנוש

הציבור החילוני לא שונא בדיוק הוא יותר עגל תמים אשר תמיד כשתפגשנו הוא יבין אותך שאתה לא כמו "כל" החרדים וכו' כך שאין פה שנאה ולא דברתי אלא על הסטנדרט החילוני

השנאה לחרדים מתגברת מידי יום וזה נכון אבל בגלל אנשים כמו...... ואת זה א"א לשנות אלא אם החרדי יפסיק פשוט להיות חרדי ואז אחד מה2 או שיתחיל לתרום כמו הדלי"ם ויזכה ל"אהדת" הציבור החילוני כמותם או שבכלל יהיה חילוני ובא לציון גואל

אין עיר שלא שונאים חרדים! יותר נכון מפחדים ואכן לא עושים מספיק למגר את הפחד וחבל 

בבני ברק השנאה חזקה יותר! אוי כמה אומלל אתה, אין לך לא יום ולא לילה (כך מהצצה בשעות הכתיבה שלך בפורום המתפרסים על כל שעות היממה), אתה חי בשתי זהויות ולא מאמין במעשיך ואיך לך בעל יסורים גדול ממך

סתם שאלה מי מכריח אותך להשאר חרדי בדיוק כמו שלא ברור מי הכריח את הלברטל שנולד וגדל לא כחרדי להכנס לעולמם ואח"כ לחבוט בעצמו, תעשה את מה שאתה מבין, יהיה לך חיים מאושרים חביבי כי חבל עליך אתה בחור מוכשר ואתה יודע ענין של איכות חיים

תוקן על ידי מפשפשמרדין ב- 17/11/2011 15:45:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 12:13 לינק ישיר 

למה להעליב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2011 03:59 לינק ישיר 

על הטענה שהרב אליישיב מייצג 'יהדות רציונלית'
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3920014,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2011 08:37 לינק ישיר 

אני לא מבין, שינה יחידי נזכרה בגמרא, אז זה במסגרת הרציונליזם, באבות לא נזכרו בגמרא אז זה לא במסגרת הרציונליזם. מה קורה אם באמצע הלילה אחד מהישנים צריך לצאת לשירותים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2011 12:52 לינק ישיר 

צעג כתב:
אני לא מבין, שינה יחידי נזכרה בגמרא, אז זה במסגרת הרציונליזם, באבות לא נזכרו בגמרא אז זה לא במסגרת הרציונליזם. מה קורה אם באמצע הלילה אחד מהישנים צריך לצאת לשירותים?

מעיקר הדין - מתקשר לבאבא שיחליף אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 09:41 לינק ישיר 

הבוקר אצל מוטי לביא שוב המתראיין הלברטל מתחזה כדובר הרב אלישיב ומנמק שהרב חתם על מהדרין רק אחרי שאולץ לזאת והרב ממש לא מתלהב מהרעיון

לא השאלה כעת אם מהדרין או לא , השאלה איך קורה כזה דבר שבן אדם שאין לו שום התקשרות לרב ולא מכיר את שיגו ואופיו וכולם יודעים שחוץ מלשבת בשיעור ולשאול אח"כ איזה שאלה אין לו שום קשר לרב ועם כל זה הוא מדברר אותו שוב ושוב

השאלה היא כמובן לא על הלברטל שכנראה סובל ממשהו אלא על המראיינים שלפחות בחלקם הגונים הם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 10:22 לינק ישיר 

חיזוק תשובה

וזאת מנין לך כי אין לו קשר לרב? הרב בעצמו אמר לך? או אפרתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 12:49 לינק ישיר 

כאחד שמסותבב שם ומשתתף בשיעורים ובשאר אירועי הרב אני אומר לך שיש לו קשר לרב בדיוק כמוני!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 13:38 לינק ישיר 

אין לי מושג מי אתה ולכן אינני יכול לדעת מהו הקשר שלך עם הרב.

אני ביררתי היטב. לא מדויק לומר כי הלברטל "אין לו שום קשר לרב".

הוא אינו דובר של הרב ואף אינו מתיימר להיות כזה.

הוא היה מדבר לעתים קרובות עם הרב על נושאים אלו.

"מהדרין" הוא דוגמה קלאסית להיגררות הגדולים הליטאים אחרי העסקנים מטעם עצמם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 14:14 לינק ישיר 

תברר כמה שאתה רוצה אני נמצא שם בממוצע כל יום כ4 שעות ואני אומר לך שהוא מקורב בדיוק כמוני כלומר נגש לרב עם שאלות כלליות כמו כל משתתפי השיעור ותמיד עמדתי ליד הרב כשהלה שטח את שאלותיו ואני אומר לך שהוא לא העיז לדבר עם הרב בנושאים הללו

מה זה לא מתיימר הוא כל הזמן עושה שימוש בעובדה שהוא שאל את הרב אלישיב איזה שאלה ובמשתמע הוא מוצג כמקורב ולולא זה הרי אף אחד לא היה מראיין אותו בדיוק כמו שלא היו מראיינים את אמסלם אם הוא לא היה ח"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 14:18 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  "מהדרין" הוא דוגמה קלאסית להיגררות הגדולים הליטאים אחרי העסקנים מטעם עצמם

לא מדויק

זה דוגמא קלאסית להיסחפות ליטאית אחרי מוסכמות חסידיות מטופשות שהצליחו לגרום לליטאים לפחד להתנגד לכך לפחות חלקית 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 14:18 לינק ישיר 

אנשים לא פחות קרובים ממך לרב סבורים אחרת.
אולי יש להם מניעים זרים, אך זה מה שהם משדרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 14:24 לינק ישיר 

אני לא מקורב

רק אמרתי שאני מקורב בדיוק כמו הלברטל רק לא משמיע דעות צבעוניות כמוהו וכמו אמסלם

כל כוונתי כאן זה נגד השימוש לא רק בשמו של הרב אלא בארומה שמסביב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם דיעותיו של עורך דין הלברטל הם חציית קוים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.