| נשלח ב-28/10/2011 12:38 |
|
| |
הפרטיות בהלכה וביהדות
רבינו גרשום קבע חרם על מי שקורא את מכתביו של זולתו בלי רשותו, בלעם הקוסם אמר במשליו ״מה טובו אוהליך יעקב משכנותיך ישראל״ וחז״ל דרשו על אמירה זו ״שאין פתחי אוהליהם מכוונים זה כנגד זה״ כדי שלא יראה השכן מה קורה באהלו של שכנו.
כל אדם מרגיש חוסר נוחות המשתנה מאדם לאדם כאשר הוא נקלע לסיטואציה בה מחטטים בענייניו הפרטיים.
מה הערך והמעמד של הפרטיות האישית והשמירה עליה בתורה ביהדות ובהלכה?
האם יש לפרטיות מעמד בהלכה, או האם אפשר למצוא ״הלכות פרטיות״?
תוקן על ידי שמניךטובים ב- 28/10/2011 13:27:07
תוקן על ידי שמניךטובים ב- 28/10/2011 13:28:57
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 12:45 |
|
| |
דרך ארץ קדמה לתורה, וחוץ מזה זה אחד מעקרי היהדות, ומעקרי דבר האלוקים,
הרי האלוקים הסתיר את מחשבות האדם מזולתו רק משום כך, וכן הסתיר ובראה עיניים אי אפשר לראות מעבר לקיר,
אז גם האלוקים בעד הערך הזה מעצם מעשיו ודרכיו בבריאה,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 13:30 |
|
| |
ספר בנידון
ואליבא דאמת, מדוע שלא נפעיל טלסקרין כדי לאפרושי מאיסורא?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 15:28 |
|
| |
מאמר על "האזנות סתר" באתר דעת:
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 17:02 |
|
| |
פרטיות כל כך קלה בעיניכם או שהנושא הוא כל כך כבד שאין מי שירים אותו?
פורסם לא מזמן שנתפס מי שהפיץ את מרשם התושבים ברבים, פורסם גם שרוב האשמים הינם חרדים, פורסם גם שבציבור החרדי משתמשים במרשם התושבים שהופץ ברבים של על דעת ושלא בהסכמה של מי שרשומים בו, לצורך בדיקות שידוכים, עבודה קלה לכל הדעות, אך האם גם מותרת?
בהנחה שמה שפורסם הינו נכון עובדתית, האם חדירה זו לפרטיותם של אנשים תמימים מותרת?
היכן חרם דרבינו גרשום, היכן מה טובו אוהליך יעקב, היכן...........(השלימו את החסר.......)
מותר לחדור לפרטיות? אסור לחדור לפרטיות?
למה מותר ולמה אסור?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 18:40 |
|
| |
יש בתחילת מסכת בבא בתרא סוגיות של 'היזק ראיה'. למי שסובר שיש היזק ראיה (וכך ההלכה) אני מחוייב לדאוג לגדר ביני לבין מי שמכרתי לו שטח בשכנות איתי. צ"ע האם אסור לפי זה להציץ לחצר חברו, או רק יש דין שסתם חלוקה/מכירה חייבת במחיצה (כמו שמשכיר בית בסתם בימינו, חייב שיהיה בו מים וחשמל, כי כל האנשים צריכים את זה). המגיד שיעור שלי (שיעור א יש"ג) טען שאסור להציץ, ואני התווכחתי איתו. לא זוכר כרגע את הטענות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 18:51 |
|
| |
ברמ"א הלכות היזק ראיה כתוב כמו המגיד שיעור שלך שאסור להציץ, הדברים כתובים בשם נימוקי יוסף, אע"פ שאין הכרח מן הגמרא.
|
|
|
|
|