| נשלח ב-29/10/2011 17:56 |
|
| |
רנד חזר לעצמו ובגדול - דיווח משבת מיוחדת בר"ג
שבוע טוב, הקדמתי לכתוב כי לא בטוח שיהיה לי זמן אח"כ
ישראל רנד היה ממש כמו בימים הטובים כן כן הקול שלו היה חלק וצלול בלי כל בעיות לא בגבוהים ולא בנמוכים. רנד כמו שאנחנו מכירים וכמו שאנחנו רוצים להכיר!
מקהלה מצוינת בניצוחו של מאיר בריסקמן היא בשורה נפלאה לעולם החזנות היא היתה קלאסית חלומית הזכירה לי קצת את מקהלת בית כנסת הגדול בירושלים. חברה מקצוענים כמו שצריך לטעמי היא המקהלה היום.
כמובן כהרגלו גם כשהיה במיטבו הוא אוהב לפרגן לתלמידים שלו ועשה דואטים עם ישראל גולפריינד יוסי שוורץ ואלעזר ברוק. כמובן שזה לא בא על חשבון היצירות שהוא ביצע לבד במיומנות כמו שמע של גלנץ עזרת של שטרן ממקומך של יוסלה אתה יצרת שהיה בכלל משהו מטריף ועוד הרבה שאין בכוחי לפרטם, אני סומך על המדווחים הקבועים שיעשו את שלהם.
השבת היה יום הולדת לראש העיר וחולקו תעודות בלה בלה בלה...
וכמובן רפואה שלימה לגבאי מנחם מנדלוביץ שהגיע השבת לבית הכנסת וכיבד את ראש העיר וסגנו לדבר
היה חסר לי קידוש אחרי התפילה או באמצע, לתשומת לב הגבאים
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 19:17 |
|
| |
Cb - האם אתה בטוח שהתפללנו באותו בית כנסת ?
לגבי החזן ישראל רנד כבר שמעתי אותו בימים יותר טובים ,אם כי שמחתי שחזר לאיתנו לעומת לפני כחצי שנה בו שמעתי אותו בפעם האחרונה .
לגבי המקהלה כתבת : מקהלה מצוינת בניצוחו של מאיר בריסקמן היא בשורה נפלאה לעולם החזנות היא היתה קלאסית חלומית הזכירה לי קצת את מקהלת בית כנסת הגדול בירושלים. חברה מקצוענים כמו שצריך לטעמי היא המקהלה היום
ואני ראיתי :
1,חוסר תיאום בין המנצח ,שרצה "להוביל בכל מחיר" בעוד שהחזן לא שם לב "לבקשותיו" -ובצדק
המנצח -רצה לבצע עוד ועוד יצירות ואילו החזן רנד הוביל את התפילה ולא נענה למנצח בנדון.
2.לעיתים,החזן "המתין" לפעולה מסויימת שהמקהלה היתה צריכי לבצע -דבר שאינו מקובל
3,המנצח , מעבר לעבודתו העיקרית גם שר , תוך הובלת המקהלה-מאחר וקולו גבוה (ויפה)
ויתכן שהדבר מפריע לו להתמקד בניצוח ובראיה הכוללת של הסביבה -דבר שהוא עיקר עבודתו .
4.יצויין כי כאשר המקהלה ביצעה "סולו" יצירות מסויימות - היה ניתן להנות מהן ,דבר המצביע על
עבודה שקדנית של חבריה בחזרות .
עזרא - מדוע לאחר שאני שולח את התגובה יש "קפיצות"בלתי מוסברות של מילים / שורה חדשה בעוד
שבעת הכתיבה איני רואה כך ?
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 29/10/2011 19:36:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 19:28 |
|
| |
שרגא אני בטוח ואני עוד יותר בטוח שלא התפללתי בבית הכנסת היווני שראש העיר אמר שהוא יותר יפה
הוא היה במיטבו, ואני מכנה במיטבו אדם חזן שישב על צלילים גבוהים רוב התפילה ללא כל קרעכצים ואדם שיש לו קול צלול ובריא ויודע לשחק עם קולו בדינמיקה ללא הפרעות ליחות וכדו'
גם אני שמעתי אותו בימים בהם הגיע לרה והוא היה שר את עננו של קוסוביצקי ואת האמת מספיק לי את רנד שר סי ואולי דו. ושר את שמע של גלנץ ושר את עזרת ואת אתה יצרת וממקומך ועוד בלי שום קרעכצ נקי ויפה
זה נקרא במיטבו ואם אתה רוצה יותר אתה רוצה לשמוע מלאך זה כבר בקשה נפרדת ובעזרת השם זה רק תחילת הדרך.............
שרגא פייבל: מתגובתך על המקהלה ניכר שאתה חובב מוזיקה גדול אבל אין לך הבנה בענין, אני מאוד התרשמתי מהמקהלה נכון היא בתחילת דרכה ויש לה עוד מה לשפר אבל רוב הבעיות שכתבת אינם בעיות אלא הסתכלות מוטעת, אני מתנצל אין בכוונתי לפגוע או להביך אלא להעמיד דברים על תיקונם שלא תצא תקלה תחת ידיך
תוקן על ידי Cb3000 ב- 29/10/2011 19:40:05
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 19:54 |
|
| |
שבוע טוב. גם אני הייתי שם. עמדתי בפינה שלא להזדהות. רנד היה אכן מצויין. המקהלה אולי כהיא לבד היא טובה. הם עושים רושם טוב ונראה ששולטים בסולפג'. מפה ועד שהם היו היום מוצלחים, זה רחוק וצודק שרגאפייבל. כיון שהתאכזבתי מהם עזבתי באמצע יחד עם חבר. ראו שרנד מפרגן וזה יפה. היו מקומות שהוא סימן להם והמנצח לא זרם איתו, וחבל. אני מאיין שהם עוד יצליחו. זה ענין של תרגולים. וישסלח לי מי שנוהג בדרך כלל להתקיף אותי כשאני לא מאדיר את שמו של רנד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 22:18 |
|
| |
שבוע טוב וחודש טוב! לשמחתי גם אני נוכחתי היום בתפילת השבת בביה"כ הגדול בר"ג,וזכיתי לעונג שבת אמיתי עם"נגיעות" של ראש חודש...(אכן החזו רנד מזכיר את ימיו הטובים,ונקוה שישאר כך ויצא לגמרי מהמשבר הקולי שבו היה נתון לאחרונה) אין מה להוסיף על מה שכתבו קודמיי,ואך אומר שנהניתי מאד מכל מהלך התפילה,שהרי את בקיאותו של החזן רנד בנוסח וביצועיו המאלפים(!)הינם מהמפורסמות שאינן צריכים ראיה... כמו"כ נהניתי מהחידוש המרענן של המקהלה המצוינת! כמו"כ תודה גדולה לגבאים מר מנדלוביץ ומר זאב פריד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 23:59 |
|
| |
אני שמח לשמוע שהחזן ישראל רנד חזר לימיו הטובים, רנד חשוב לעולם החזנות, חודש טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 00:55 |
|
| |
שבוע טוב וחודש טוב! גם אני "זכיתי" לשמוע השבוע את החזן רנד. נהניתי והתענגתי לשמוע אותו במיטבו, החזן רנד ידוע בסגנונו הכ"כ יחודי והמעניין, אך זו לי הפעם הראשונה ששמעתי אותו ללא הפרעות בקולו ומבצע את הכל חלק ואפי' בטונים גבוהים (ותוך כדי מצליח לנהל קצת את המקהלה..). והנה לגבי המקהלה, ראשית אציין שמלבד המקהלה בבית הכנסת הגדול בירושלים אינני מכיר בארץ עוד מקהלת חזנות קלאסית לעניין, ואפרט: רפי ביטון שהוא ממש מדהים ומושלם הוא פשוט מדי "חסידי/מזרחי" לטעמי, ומדי קונצרטני ולא כ"כ תפילתי. של אופיר סובול שהוא כמובן גם מאוד מקצועי, אך קצת קצת זחיחות הדעת גורם לו בקטעים מסוימים במהלך התפילה לאלתר בקול עיבודים/ליווי/דואט בלא חן מיוחד וכדו', מה שמוריד את אוירת ה"קלאסיות" ואווירת התפילה, ובפרט ששמעתי אותו רק ב"שבתות חזנות" איפה שביצעו שוב ושוב את "עזרת אבותינו" של שטרן, ו"אב הרחמים" ו"אבינו א-בינו" וכו וכו' וכמובן שתמיד באותם עיבודים. קיויתי, השבת, למצוא מקהלה מקצועית, וכמו שכתבו אז בפורום עם רפטואר שונה ורענן, עיבודים חדשים ובעיקר מקהלה "קלאסית". האמת, שמבחינה מסוימת תקוותי התממשה, כי ראיתי חברה מקצוענים, קוראים סולפג' מצויין, ובפרט מנצח מקצוען ו"מלא" מרץ (האם אני צודק שהוא היה שר במקהלה של אופיר סובול? עומד שמה תמיד בפינה...?) והבנתי שיש לעולם החזנות תקווה, תקווה גדולה מאוד!! אך בכל זאת נראה לי שנצטרך להתאזר בסבלנות, כי עדיין ארוכה הדרך לפנינו. מה שלדעתי צריך תיקון זה: ה"איזון" בין הקולות, וכמו ששרגאפייבל כבר ציין שיתכן והמנצח צריך להתפנות משירתו (האכן יפה) ולראות בראיה כוללת ולשים לב לאיזון. מה גם שהיה נראה לי שכמה מחברי המקהלה פחדו להרים את קולם שאולי גרם לחוסר איזון ובכלל ל"ווליום" נמוך מדי. כמו"כ היה חסר מאוד ב"הובלה" של השיר, לפעמים השירה היתה כ"כ איטית שאיבדה את המוטיב המרכזי שבה ואת הקלאסיות (ועיין ערך אלי יפה שהוא מדהים ביכולתו להביע את המוטיב המיוחד של כל קטע וקטע, וכל זאת ע"י הניצוח). גם אחידות השירה לא תמיד היתה שלימה. עוד נקודה אוסיף, שמשום מה היה נדמה לי לפעמים (מדי הרבה פעמים.) ברספונסים שאינני שומע אקורדים "נקיים", כאילו נתקע עוד קול או שניים... (קשה להאמין ששמעתי טוב, ואולי היה זה איזה בחור שישב כמה שורות לפני ורצה להרשים את הסובבים ב"כשרונו" העילי....) לדעתי כדי שהמקהלה באמת תזכיר ולו במקצת את מקהלת ביהכ"נ בירושלים, מומלץ להרחיב את המקהלה ולהופיע עם לא פחות מ-10 חברה..... אך לסיכום! לעולם החזנות יש תקווה גדולה מאוד! הן מצד החזן רנד והן מצד המקהלה החדשה "לשמוע אל הרינה". ושוב פעם שבוע טוב!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 08:24 |
|
| |
תיקון הרושם
כל המשבחים ו/או המבקרים מתעלמים מהעובדה הפשוטה אך החשובה מאוד והיא: המקהלה הייתה בהרכב בסיסי של 4 זמרים במקום 8 - מינימום! כך שהתרשמות היא בע"מ - כך גם אליבא דמשבחים, (אני סקרן לשמוע את כל המקהלות שאוזכרו לעיל בהרכב חסר... אתגר לא פשוט למנצח), כמו"כ הבנתי מחבר שהשתתף בתפילה שמספר מתפללים (בעיקר חברי הפורום) הצטרפו לרספונסים ולכן שהביקורת על האקורדים וכו' מוצדקת, חבל שבשל אילוצי תקציב המקהלה נאלצה להופיע בהרכב חסר, לענ"ד זו טעות והתגובות הנכונות אולי (אך לא משקפות)מהמקהלה אינן משקפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 11:09 |
|
| |
שבוע טוב וחודש טוב
בהחלט שבת מרוממת!
אכן כפי שנכתב החזן ישראל רנד היה בשיא מיטבו, הוא היה מעולה וכפי שנכתב שר יצירות קשות ומסובכות ללא כל חריקה, החזן רנד הרי גם כשהוא לא בשיאו הוא עדיין מס' 1, אז כשהוא במיטבו לא כל שכן... והוא היה בשיאו.
והוא כהרגלו מפרגן עוזר ומקדם חזנים צעירים ונותן לכל אחד הזדמנות באשר הוא, מאנטעש אמיתי.
המקהלה - שמעתי את המקהלה לפני כמה חודשים (בסוף חודש אדר) אז זו היתה השבת הראשונה שלהם עם דובלה הלר ושמחה הלפגוט, ואז כבר ניכר היה הפטנציאל שבה, וכעת כמה חודשים אח"כ ניכרת התקדמות לאין שיעור בידע בדינמיקה במשחקים המוזיקלים בהבנה. נכון עוד עומדים בפניה עוד כמה מדרגות כדי להגיע לשלמות, אך אין יש מאין. על הכל צריך לעבוד.
המקהלה הגיע בהרכב זמרים של כארבעה + מנצח כשאליהם הצטרפו עוד שלשה חברי מקהלות שבקיאים ברספונסים ובחלק מהיצירות (ממקהלת בית כנסת הגדול בירושלים וממקהלת קולות מן השמים), אבל בשביל שבאמת ניתן יהיה לחוות דעה על מקהלה דרוש שלפחות לכל קול יהיו שני זמרים. והם עמדו בכבוד גם במצב זה. כל הכבוד, בהצלחה
היו כאן בפורום שהתחילו לערוך השוואות בין מקהלות וכל מיני כאלה. וזה לא נכון ולא שייך בכלל ואין צורך וזה לא מועיל לשום דבר, רפי ביטון הוא מנצח ברמה גבוהה אחרי שנים של לימודים ושנים רבות של נסיון בניצוח, הוא כל כולו להבת אש וחי את המוזיקה המקהלה שלו כיום יודעת לשיר בכל הסגנונות, בין אם זה מערב ארופה בין אם זה מזרח אירופה ובין אם זה בכלל מזרח מזרח, כך שכל הדיבורים הם הבל הבלים, למקהלה הצעירה של מאיר המוכשר דרוש עוד זמן, בכדי לקבל מיומנות והם יעמדו בזה בכבוד, בהצלחה.
היצירות שבוצעו
תפילת שחרית:
שוכן עד - חזן ומקהלה
ובמקהלות - אלתור/עלכלדברי - המקהלה
ישתבח - כנ"ל
אין ערוך - שטרייכר/עיבוד מיוחד כמדומני של עזי שוורץ וריימונד גולדשטיין
כלם אהובים - אימפרוביזציה
את שם - כנ"ל/ היה מיוחד
עזרת אבותינו - בלחנו של גדול החזנים משה שטרן
נקדישך - החזן במנגינת סול אקוקוש
אז בקול - אימפרובזציה/מנגינת הורה
ממקומך - יוסלה רוזנבלט - ביצוע שמימי
תפילת ההלל:
ברכת ההלל - ע"פ ביצועו של הרשמן/לחן ברונשטיין?
מקימי - רוזנבלט - בדואט עם החזן ישראל גולדפריינד שמתעלה ומשתבח משבת לשבת
יוסף השם - החזן ישראל רנד פתח באילתור מיוחד כיאה לחזן כמותו, ועבר עם החזן גולדפריינד ללחנם של רוזנבלט ומלבסקי.
מה אשיב - שיר חסידי - החזן יוסי שוורץ והמקהלה - עיבוד של מאיר בריסקמן
הודו להשם - מנגינה חסידית -עיבוד כנ"ל
לא אמות - רזומני/ק?
אנא השם - ניגון בעש"ט - עיבוד
הוצאת ס"ת:
אין כמוך - זולצר
שמע ישראל - חזן ומקהלה/זולצר? אלתר?
לך השם - המקהלה
אב הרחמים - ברודי מכטנברג - טריו החזן ישראל רנד החזן ישראל גולדפריינד והחזן יוסי שוורץ
תפילת מוסף:
אבינו שבשמים - סול זים
בעבור דוד - רוטמן/רומשינסקי - דואט החזן רנד עם החזן הצעיר שוורץ - מדהים (פלסאט ארוך ויפיפיה של יוסי)
כתר - עם ההטעמה המיוחדת של רנד על "כתר"
יחד כולם - המקהלה בלחנו של?
ממקומו - אילתור
שמע ישראל - לייבלה גלנץ - ביצוע שלא היה שווה לפספס
אתה יצרת - החזן רנד פתח באימפרובזציה עם קצת תיבול שטרני, ב'חרבה עירנו' עבר למנדלבאוים עם המקהלה, ולאחר מכן פירש את המילים במנגינת קינות, ולאחר מכן נתן פרשנות חזנית מרקיעה שחקים. ואחרי כן 'שתעלינו בשמחה' במנגינת שיבנה בית המקדש.
(אתה יצרת החזן רנד בלחנו של יוסלה מתוך קונצרט" - http://www.upf.co.il/file/644925267.html )
רצה השם - בלחנו של גרין בדואט עם...
שים שלום - נדל - 'וטוב יהיה בעיניך' אילתור מיוחד כדת וכדין
אין כאלוקינו - צבי טלמון - החזן הצעיר יוסי שוורץ בנעימות וביופי
ונאמר - סיום דרמטי
סוף
מן הסתם שכחתי קטע או שניים, היו שם מספיק חברי פורום שהיו שם שיתקנו אותי. חוץ משרגא פייבל (שכהרגלו באמת שלו כותב) ראיתי עוד כמה שבוודאי יעלו בזמנם הפנוי את רשמיהם,
שבוע טוב חודש טוב (זמן מוצלח)
אלעזר
תוקן על ידי קולני ב- 30/10/2011 11:21:27
תוקן על ידי קולני ב- 30/10/2011 11:23:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 11:21 |
|
| |
השלמה : רצה השם - בלחנו של גרין בדואט עם..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,קולני
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 30/10/2011 11:22:05
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 12:43 |
|
| |
טוב,אני גם הייתי בתפילה ובא נעשה סדר בדברים. מה שברור ומשמח ומדהים זה ישראל רנד שברוך השם ניראה שחוזר לימיו הגדולים. מבחינה קולית. מבחינה מקצעית נוסח אילתור הוא תמיד היה מעולה, אחד הטובים שיש. אם לא הטוב ביותר. ובאמת התברכנו אנשי רמת גן ובני ברק שיש לנו אפשרות להתבשם מחזן ברמה כזאת באופן תמידי כל השנה בשבתות מברכים וכ"ו הפסד למי שלא בא. לגבי המקהלה של בריסקמן רואים שאלה חברה מקצועיים (חלק מאלה שהיו) למרות שכבר ראיתי אותם פעם בהרכב אחר לגמרי אני מקווה שהם יתיצבו על ההרכה הזה. אבל ברור שצריך עוד הרבה תרגול ואמונים .לגבי מאיר בריסקמן עצמו הייתי נותן לו טיפ אחד הוא צריך להיות מרוכז בקטע הבא ולא בקטע שעבר " יותר מדי פעמים הוא מצא את עצמו בום בתוך הקטע שהיה צריך להתחיל והוא בכלל לא מוכן היה הקטע הכי מגניב היה באתה יצרת שרנד בהתחלה אילתר והמקהלה ישבה ופתאום ישראל היגיע לקטע שעבר למנדלבאום ופה היה תפקיד למקהלה ופתאום כאילו בריסקמן התעורר ועשה עם הידים קומו קומו ותוך כדי קימה הם ביצעו איזה ריספנס זה היה משעשע. אז כמובן שעוד יש לו מה ללמוד מרפי ביטון שבעיני היא המקהלה הטובה ביותר שיש היון דווקא בגלל מגוון הסגנונות שהיא יכולה לתת ורפי שהוא גאון בתחומו ושולט לחלוטין על המקהלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2011 14:36 |
|
| |
מה יש בכלל לדבר המקהלה של רפי היא המקהלה הטובה ביותר כיום בתנאי שהוא מצנזר את הצפצופים ואת המזרחיות שאינה מתאימה לבית הכנסת אלא למסגד
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 02:09 |
|
| |
התפילה היתה חויה מרוממת ורנד היה במיטבו המקהלה היתה נהדרת .
לגבי המקהלה של רפי ביטון לדעתי היא מקהלה מקצועית ביותר.
תוקן על ידי שרית560 ב- 31/10/2011 02:09:34
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 10:03 |
|
| |
שלום רב
בדיון זה ובכמה דיונים אחרים שמתקיימים בפורום כגון דיון שעוד לא הבשיל לגבי מי הנקרא חזן ומה נקראת מקהלה ומה צריך שיהיה בחזן ובמקהלה ומה אסור שיהיה וכו', אני קורא בדיונים כאלו שחברים שונים נוקטים במילה "מקצועי", כגון התגובה שלפני תגובתי "לגבי המקהלה של רפי ביטון לדעתי היא מקהלה מקצועית ביותר". ואני תמה בקול, האם אי מכם, אולי חלקכם לפחות יודעים מה "המקצוע" דורש? האם למדתם את שלל המרכיבים המורכבים במקצועיות המוזיקה בכלל והמקהלה בפרט? זה בסדר שאדם מחליט לעצמו איזה הרכב נעים לו לאוזן או לעין, איזה מנצח גורם לו להנאה רבה יותר, ואם יאמר מאן דהו שהרכב זה מהנה אותו הרבה יותר מהרכב אחר, או שסגנון הביצוע של מקהלה כזו נפלא בעיניו יותר ממקהלה אחרת, ניחא! אבל מכאן ועד להתבטא בשפה "מקצועית" נראה לי שהמרחק רב. ולעצם העניין, לא דומה הרכב ששר מוזיקה קלאסית ומנצחו מגיע מהעולם הקלאסי, להרכב ששר בלוז וגוספל ומנצחו שחום העור גדל בכנסייה! אי אפשר לצפות מהרכבים אלו לעשות את אותו הסגנון! גם במקהלות שהוקמו לצורך ליווי חזנים או שירת יצירות לתפילה יהודית או קונצרטנטית ישנם הבדלים רבים מתוקף זהות ההרכב ומנצחה/מנהלה המקצועי. אין בכוונתי בתגובה זו להיכנס לתוך מערבולת השמות הקיימים היום בתחום ליווי החזנים ולו מהסיבה שאיני מכיר את כולם לא ביכולתם ולא בשמותם, אבל אין לי ספק שכל הרכב שואף ומעוניין לעשות חומר אחר באינטרפטציה אחרת ובאופי שונה. לגבי מה "מקצועי" ומה לא "מקצועי" אנא מכם, השאירו זאת לאנשי המקצוע!!! אני מודע לזה שהרבה נערים ואפילו בוגרים מקרב חברי הפורום יצא להם אולי לשיר פעם בהרכב כזה או אחר תחת מנצח זה או אחר, ובטוח אני אף שחלקפ מבינים גדולים מאוד בחזנות וברפרטואר הגדול, בוודאי יותר ממני, אך עדיין אין בכוחם לשפוט "מקצועית" מה מקצועי ומה לא! לשם כך צריך להיות בעל מקצוע!
חורף בריא וגשמים בעיתם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 14:16 |
|
| |
שבת היסטורית בבית הכנסת הגדול ברמת גן
ישראל רנד בשיא כוחו ממש חזר לעצמו לגמרי שמעתי שגם ביום כיפור הוא היה ככה, הוא מבצע יצירות חדשות והרבה אילתורים
מקהלה חדשה רעננה בסטייל שונה משאר המקהלות
אני נכחתי רק עד סוף קדושה של מוסף ומאוד נהנתי והתפעלתי מהמוזיקה הטובה שהיתה שם
התפילה הסתיימה כנראה באיזור 12:00
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 17:53 |
|
| |
מקהלת לשמוע אל הרינה היא מקצועית ומאיר בריסקמן הוא מקצוען אין פה מה להתדיין ולהווכח
|
|
|
|
|