בית פורומים עצור כאן חושבים

וציוויתי את ברכתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2011 20:55 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מקסי
נהנתי איך אתה מקשר את הקידוש של שבת והטרמפים לכותל  לוצוותי את ברכתי. [ברצינות.]

עוד סיפור:

היו חבורת אלופי צבא, כולם אינטלגנטים ונשים בהתאם, משום מה אחד מהם היה אדם פשוט מטבעו וגם לקח אישה פשוטה,

אצל מי מהם היו החברה מתארחים למסיבות ?? זה המושג וציוויתי את ברכותי !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 20:58 לינק ישיר 

מקסמן, בהשראת אשכול זה מצאתי כינוי חדש גם בשבילך - 'רבינו תם'. רבינו - כי זה מה שאתה, ותם משום שאתה כל כך תמים לחשוב שהאידיאלים האפלטוניים שלך הם הם מה שכל האנשים שהיו אי פעם חשבו והתכוונו בכל ליבם.
יחי רבינו תם החדש!! יחי יחי יחי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 21:02 לינק ישיר 

עוד סיפור,

איזה סוג חלות אוהב ראש הממשלה ביבי ?! דווקא מדודה חרדית פשוטה (בלעבוסטע בל"ז) שאופה כל שבת חלות,

אמר: אני אוהב לאכול אותה דווקא עם הידים ככה למשוך ולא לחתוך עם סכין,

וזה ומושג וציוותי את ברכותי, 

תוקן על ידי maxmen ב- 01/11/2011 21:23:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 21:04 לינק ישיר 

ועדיין לא עניתם לשאלתי. יש מחלוקת אם שכר מצווה בהאי עלמא. האם וציוותי את ברכתי אינה בכלל? למה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 21:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:
עוד סיפור,

איזה סוג חלות אוהב ראש הממשלה ביבי ?! דווקא מדודה חרדית פשוטה (בלעבוסטע בל"ז) שאופה כל שבת חלות,

אמר: אני אוהב לאכול אותה דווקא עם הידים ככה למשוך ולא לחתוך עם סכין,

וזה ומוצג וציוותי את ברכותי, 

http://www.youtube.com/watch?v=xANQ5fgvPds
קצת מילתא דבדיחותא כדי להקל על הדיונים הכבדים בתקופה האחרונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 21:24 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

מקסמן, בהשראת אשכול זה מצאתי כינוי חדש גם בשבילך - 'רבינו תם'. רבינו - כי זה מה שאתה, ותם משום שאתה כל כך תמים לחשוב שהאידיאלים האפלטוניים שלך הם הם מה שכל האנשים שהיו אי פעם חשבו והתכוונו בכל ליבם.
יחי רבינו תם החדש!! יחי יחי יחי..

צדיק:
לא קשה לנחש למה הגבת לדברי עכשיו, בכל אופן לא התכוונתי להרגיז אותך,

אבל בכל זאת אני שואל אותך, מאיזה קהילה יכול להיוולד משה רבינו ?? בגור או בסטמר, בבריסק או בבלז,
בתלדות אהרן או וכו'
כן כן מנהיג בלי נסיון בלי חכמת יתר רק רצון עז לעזור לזולתו ולעמו, בלי יתרו החכם לא היה מצליח כלל וכלל,

והנה לנו שוב המושג וציוויתי את ברכותי,

דוד המלך איפה היה נולד ?
וכן תעבור על כל מנהיגי האומה ותראה שאין סיכוי שהם באים מי.............

אין ספק בכל דברי חז"ל הולכים באותו כיוון שאני נותן כאן,
אפי' מקובל לומר בא תינוק וכיכר בידו,

אם תרצה אני הצטט לך בלי סוף מקורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 21:39 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
ועדיין לא עניתם לשאלתי. יש מחלוקת אם שכר מצווה בהאי עלמא. האם וציוותי את ברכתי אינה בכלל? למה לא?

הבעיה שמשה רבינו עוד לא חשב על הפטנט הזה, נווו באמת,, חייבים להיכנס לראש של משה ולהבין מה הוא אומר ומה הוא מבטיח, הוא לא היה משוגע ח"ו,

1, צריך לשאול את החקלאים האם אפשר לשעבד את האדמה ולעבוד בא בלי חשבון כל השנים, או יש איזה גבול או צריך הפסקה,
2, יכול להיות שרק דאגה לעניים היית בראש שלו, ואז ברור שהתכוון כפי שאני הסברתי לעיל,

אדם כחיה חברתית במורכח, מצליח רק בחברה, וכמה שיש יותר תמימות כך יש יותר את הברכה וההצלחה החברתית, כמה שיש יותר גאוותנות ואני לא צריך לחברה וכדומה יש רק קללה,

מה קשה להבין כאן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 21:50 לינק ישיר 

אין העולם קיים רק על הבינוניים לא על חכמים ולא על טפשים, זה אחד מחוקי הטבע האנושית,

כל מנהיגינו היו רועי צאן בשביל הצאן, ולא לעצמם, ולכן הצליחו,

ושוב צריך להבין מהי בכלל ברכה,
ברכה היא לא שינוי טבע, ברכה היא שפע בקיים וקללה היא חסר בקיים,
במילא יש כאן משחק טבעי שרק הטובים נהנים מהם, והרשעים לעולם לא מרוצים ממה שיש להם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 22:12 לינק ישיר 

אני מקווה ששמתם לב שבלוח שמשי הכל יותר ברור, וראו באבן עזרא במקום שמתווכח עם הצדוקים בעניין,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 22:21 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

ואני אומר כי העובדה שגרילק (אדם הגון לדעתי) לא מתבייש לשקר במצח נחושה היא הוכחה מה הדת עושה לבן אדם.

לאו דווקא הדת, אלא כל רעיון גדול שנהפך מאמצעי למטרה בפני עצמה. ע"ע קומוניזם, לאומנות וכיוצא באלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 22:25 לינק ישיר 

יהיאור
אמנם שכר מצווה בהאי עלמא ליכא אבל כבר כתב הר"מ כי ההבטחות התוריות לטוב בעוה"ז הן בגדר מתן תנאי עבודה נוחים לעובדיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 22:32 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
יהיאור
אמנם שכר מצווה בהאי עלמא ליכא אבל כבר כתב הר"מ כי ההבטחות התוריות לטוב בעוה"ז הן בגדר מתן תנאי עבודה נוחים לעובדיו

אבל הם לא מחוייבים להיות. שאל"כ מה עונה התירוץ של יום שכולו ארוך על השאלה של ההוא שנפל מהסולם ?

וממילא גם על הבטחת וצוותי את ברכתי לא שייך להקשות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 22:32 לינק ישיר 

נורת_אזהרה כתב:
 לאו דווקא הדת, אלא כל רעיון גדול שנהפך מאמצעי למטרה בפני עצמה. ע"ע קומוניזם, לאומנות וכיוצא באלה.

וזה גם נכלל במושג וציוותי את ברכותי, שהמטרה היא הזולת אז כל סוג\שיטה חברה תצליח לעולם,
שהמטרה היא האנוכיות אז כל סוג חברה\שיטה תכשל, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2011 23:49 לינק ישיר 

יהי אור
אתה באמת שואל ברצינות? הרי כל הבטחות תורה הן הבטחות גשמיות. בעיקר הבטחות הקלאיות ומדיניות- איך בכלל אתה מעלה בדעתך שהכונה לעולם הבא.
בעולם יש גשמים יורה ומלקוש זריעה וקצירה? אין כל ביקורת עצמית?
הרב גרליק- וגם אחרים-לא מעלה בדעתו שיש מישהו שמסוגל לערר בעובדות את דבריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2011 00:15 לינק ישיר 

נורת,

אכן, אבל בכל זאת אין כמו הדת.

יהי,

התורה מדברת אל מי ששואל מה נאכל ואתה מפנה אותו למ"ד שכר מצווה בהאי עלמא ליכא ועוד טוען שכך נקטינן?

באיזה עלמא אתה חי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וציוויתי את ברכתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.