| נשלח ב-10/11/2011 16:31 |
|
| |
הנוכח
1- באמת יש סתירות בין הספרים המדברים על אותה היסטוריה... הרי מכאן הכל התחיל
2- תגיד איפה למדת לבנות אנשי קש כאלה יפים?
תשובה
1- אכן יש סתירות ברשימת ייחוסי בני יעקב, האמור בבראשית אינו מתאים לאמור בדברי הימים, ערכתי על כך הודעות, אבל אתה כתבת שהשבטים היו אספסוף של שבטים שבאורח פלא התאחדו, אם אתה לו שמעני, לך תנסה לאחד את השבטים בלוב, ותספר לנו מה עלה בגורל האיחוד, או שמא רק שפיכות דמים ייצור האיחוד. כיוון שכן, הסתירה היא ההוכחה הגדולה שיש כאן היסטוריה, היו 2 מגילות לתיאור ההיסטוריה, באחת יש שיבושים, אבל המגילה השנייה היא אמת עובדתית, היו 12 שבטים בני איש אחד, ולא אספסוף של שבטים העויינים זה לזה.
גם ביישוב הסתירות בחוקי התורה עסקנו, אבל לא נאריך כעת.
2- אתה צריך לחדד את יכולת הבילוש שלך על פרופילים כפולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 16:51 |
|
| |
דרום ידידי משכבר טענתי כי התשובה אינה תשובה למי שלא מאמין, לפי דעתו של הכופר אם יש זיוף- אז הכל יכול להיות מזויף, הטענה של הנצרות והאיסלם האמינו. אינה טענה. גם הנצרות וגם האיסלם בנו את בנינם על בנין קיים, זה נוח יותר, זה מעיד על המשכיות,
אני אדם מאמין- ולכן איני צריך הוכחות לאמונתי, כל ההוכחות כביכול שנכתבו כאן ובמקומות אחרים, בלי אמונה עיורת, לא מחזיקות מים, את כל ההוכחות אפשר להפריח , ולכן העיסוק בהן, רק משרת את הכופרים בתורה, וכופה על המאמינים להשתמש בארגטמטרים קלושים ביותר, הניתנים בלוגיקה פשוטה להפרכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 16:55 |
|
| |
דרום חוקר
1 -
לא רק על בני יעקב (על זה יש לך כבר תירוץ קטגורי: מדובר באגדות שנפוצו בידי העם עד ש'הויה' אמר למשה לכתוב חלק מהן תוך שהוא משנה חלקים, גירסאות ומחליף שמות של האל כדי שדורון ויצטום יוכל למצוא בספר בראשית תכנים עתידיים) אלא גם על זמן יציאת מצרים, הנדודים במדבר, תקופת ההתנחלות ועוד. להכל יש תירוצים, כמובן - חלקם ממש סבירים, חלקם טובים, חלקם דחוקים וחלקם ממש מגוחכים - אבל מכדי סתירות לא יצאו. הרי אתה הקדש כמה הודעות לטיפול בסתירות כאלו.
איך מאחדים שבטים, אתה שואל? ואיך התאחדו שבטי גרמניה לכלל ממלכה אחת?
וכידוע לך מהתנ"ך עצמו לקח לאיחוד הרבה זמן לקרות. בשלבים המוקדמים היו מלחמות שבטים גדולות ועקובות מדם (מנשה : אפרים בתקופת גלעד, אפשר אולי למנות גם את "בני ישראל" : בנימין, יהודה : השבטים הצפוניים לאורך תקופת הפילוג וגם לפניה), וזה רק מה שהתנ"ך מספר לנו.
2 -
נדמה שלא הבנת את כוונתי.
אני לא חושב ש דרום חוקר = דינוזאורוס (אלא אם כן הייתם שני חוּמָשִׁים, אז הייתי נאלץ להתמודד עם הטענה שזהו האל המדבר לעיתים בסגנון דרום חוקר ולעיתים בסגנון דינוזאורוס, ומי יאמר לו מה תעשה?), ובוודאי שלא זו משמעות הביטוי אנשי קש.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9C_(%D7%9B%D7%A9%D7%9C_%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99)
הכוונה היא שאתה מציג את טענות 'החוקרים' כאילו הם טוענים שבתקופה כלשהיא ישב אדם מוכשר והמציא אאוט אוף דה בלו אנד היז קריאייטיב מיינד המציא היסטוריה 1000שנים אחורה לעם שבתוכו הוא גר, ואז פרסם את הספר וכולם אמרו אמן והתחילו לתת מעשר לאותה קבוצה שהוא המציא שהם בני אהרן. זה לא מה שהם טוענים. אפילו חוקרים מושמצים כפינקלשטיין (מה דעתך לקרוא את ספרו / לצפות בהרצאותיו?) לא טוענים בשום אופן דבר כזה.
תוקן על ידי thepresent ב- 10/11/2011 16:56:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 17:01 |
|
| |
נוכחי אתה מקבל אחוזים מפינקלשטיין? אולי הוא מחפש עוד מפיצים לא יזיק לי כמה ג'ובות מהצד.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 17:09 |
|
| |
ירוחם
ספר התנ"ך הוא ספר היסטוריה של העם היהודי, מעבר למצוות שהעם נושא על גבו בעקבות התנ"ך, יש בתנ"ך היסטוריה של עם, ההיסטוריה והדת בלולים בתנ"ך היטב, ולא ניתן להפריד ביניהם.
מי שחושב כי הוא יכול להפריד ביניהם, יתקל בסדרת כותבים היסטורים, אשר הוא מאמין להם בנושאים היסטורים, אבל בנושאים דתים הוא לא מאמין להם, אם ההיסטוריון יספר לו על ייחוסי משפחה הוא יאמין לו, אם ההיסטוריון יספר לו כי העם שהה במדבר 40 שנה ואכל מן הוא לא יאמין לו, וכן על זו על הדרך, כלומר ההיסטוריון השקרן.
הנוכח
לא מצאתי בדבריך סתירה לתנ"ך, אתה טוען על פילוג הממלכה, אתה טוען על מלחמות השבטים, כל דבריך נסמכים על התנ"ך, אתה טוען שאף אחד לא טוען שישב זייפן והמציא היסטוריה של 1000 שנה, אם כן אין לנו שום ויכוח. אלא מה יש סתירות, יש כאלה המחבבים דוחקים להשוואת המקורות לכדי מקור אחד, ויש כאלה הרואים כאן שיבוש שהשתרש, ואנו נברר מהו המקור האמין, כך או כך, שקר וזיוף אין כאן, כיוון שכן אין שום ויכוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 17:11 |
|
| |
| דייר כתב: |  | נוכחי אתה מקבל אחוזים מפינקלשטיין?
אולי הוא מחפש עוד מפיצים לא יזיק לי כמה ג'ובות מהצד. |
|
דבר איתי באישי
(1. אתה צריך גם לפתוח פרופיל בפייסבוק
2. התגמולים בשיטת הפירמידה)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 17:15 |
|
| |
אני לא אפתח בשבילו פייסבוק. דרך אגב ראיתי תמונה שלו עם כיפה באשכול המיתולוגי על הפתק הקדוש הוא דתל"ש?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 17:18 |
|
| |
| דרום_חוקר כתב: |  | |
לא מצאתי בדבריך סתירה לתנ"ך, אתה טוען על פילוג הממלכה, אתה טוען על מלחמות השבטים, כל דבריך נסמכים על התנ"ך, אתה טוען שאף אחד לא טוען שישב זייפן והמציא היסטוריה של 1000 שנה, אם כן אין לנו שום ויכוח. אלא מה יש סתירות, יש כאלה המחבבים דוחקים להשוואת המקורות לכדי מקור אחד, ויש כאלה הרואים כאן שיבוש שהשתרש, ואנו נברר מהו המקור האמין, כך או כך, שקר וזיוף אין כאן, כיוון שכן אין שום ויכוח.
|
|
זה היופי שבענין. שאתה רואה איך מכמה ניפוחים, דיווחים סלקטיביים ופרשנות מסוימת (וגם, אולי, כמה ייחוסים של דברים אחורה) - נוצר הנראטיב כפי שהוא לפנינו. תצפה בזה, בבקשה (אני מקבל על זה אחוזים!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 17:28 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני לא אפתח בשבילו פייסבוק.
דרך אגב ראיתי תמונה שלו עם כיפה באשכול המיתולוגי על הפתק הקדוש
הוא דתל"ש? |
|
אז לא.
לא נראה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 08:25 |
|
| |
אומנם לא הוכחה גמורה אבל יש פה קו מעניין של הרמב"ן בפרשת וירא מדוע בא סיפור
סדום ועמורה ולמה זה אמור לעניין את באי הארץ.
ודע, כי משפט סדום היה למעלת ארץ ישראל, כי היא מכלל נחלת ה' ואינה סובלת אנשי תועבות, וכאשר תקיא את הגוי כלו מפני תועבותם הקדימה וקאתה את העם הזה שהיו רעים מכולם לשמים ולבריות. ושממו עליהם השמים והארץ והושחתה הארץ בלא רפואה לעולם, מפני שבעבור טובה נתגאו, וראה הקב"ה שיהיה לאות לבני מרי לישראל העתידים לירשה כאשר התרה בהן גפרית ומלח שרפה כל ארצה כמהפכת סדום ועמורה אדמה וצבויים אשר הפך ה' באפו ובחמתו (דברים כט כב):
כי יש באומות רעים וחטאים מאד ולא עשה בהם ככה, אבל למעלת הארץ הזאת היה הכל, כי שם היכל ה'. ועוד אני עתיד לבאר זה בסדר אחרי מות (ויקרא יח כד), אם יחייני הממית והמחיה:
תוקן על ידי דייר ב- 13/11/2011 08:25:59
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 11:41 |
|
| |
לדייר
הסבר זה לא מסתדר עם סיפור המבול שכידוע התרחש לא רק בארץ ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:26 |
|
| |
חשוב לציין כי גם במבול וגם בסדום חטאם ופשעם לא היה בגלל ע"ז.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:37 |
|
| |
אולי בא הסיפור להגיד לבני ישראל הנכנסים לארץ שלמרות שיש הבטחה אלוקית לא להחריב את העולם בארץ ישראל הסיפור שונה. אז אולי מבול של מים לא יהיה אבל מבול של אש ושממה שלא כדרך הטבע תהיה גם תהיה אם הם לא יתנהגו כראוי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:46 |
|
| |
מניין שסדום ועמורה היו כלל בא"י?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 13:00 |
|
| |
לדייר
מה שאמרת לא קשור כלל לשאלתי לגבי מה שהרמב"ן אמר שהוא דיבר על מעלת ארץ ישראל והמבול מוכיח את ההפך-שאין מעלה מיוחדת לארץ ישראל דווקא.
למקרא מהן דרכי ההוכחה לגבי גיאוגרפיה עתיקה?
|
|
|
|
|