|
|
| נשלח ב-3/11/2011 20:42 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | | [quote] אמנם יש לציין שאתה כתבת בסוף שאין הממצאים האלה מהווים הוכחה אז נשאלת השאלה מה פשר ההתפעלות שלך מהם?לשם מה הבאת אותם?
|
|
אין לי בעיה שתמשיכי לתרץ את עצמך מעתה ועד עולם, בדומה לפעם הקודמת. כפי שכתבתי במאמר המלונקק: "בכל הפרטים האלו אין לראות כמובן 'הוכחות', אלא אך ורק סיוע ואסמכתא, אפשרות לראות את הדברים גם מן הפן הארכיאולוגי. כמו שהתבאר באריכות בחיבור בקורת המקרא, בפרק על ארכיאולוגיה". אם דייר רוצה לדון בהוכחות מכח הארכיאולוגיה לא אעכב בידו, במה שתלוי בי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 20:51 |
|
| |
אלי ס התכוונתי לאלטרנטיבה שלו ליציאת מצרים וסיפורי התורה, לא להשקפתו בחיים
גם אני בדעה של חיה ותן לחיות ובעיקר תנו לחיות לחיות.
ועוד משהו בזכות השקרים הקדושים האלה אתה מתכתב פה בארץ ישראל בשפה העברית בפורום של חרדים
כי אם היינו הולכים לפי השקפת ייתכן אתה אולי היית נקרא הנס איכר שוויצרי עם שני ילדים
ועדר פרות שמנמנות.(אולי זה עדיף אני לא יודע)
דינוזאורוס אם יש לך הוכחות אחרות תשמיע אותן אין לי שום העדפה לכלום.
תוקן על ידי דייר ב- 03/11/2011 20:51:25
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 20:57 |
|
| |
דינוזאורוס
(יש להוסיף תנועות אגודל ואינטונאציות מתאימות)
תימה, למה ליה למר למשכוני נפשו אתירוצי דחיקי , אקספליינינגא אוויא, כאילין דבתגובתא דמר לאילנא נטיעא, שעה שכבר סידר את עצמו מראש בהצהרה שהוא לא עומד מאחורי דבריו וזה רק בשיטת מצליח?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 20:59 |
|
| |
אני בהחלט לא עומד עם האגודלים והתנועות וכו' מאחורי דברי, האם אתה עומד מאחורי כל מה שכתבת לפני 6 שנים?? או לפני 6 ימים? (כבר הסברתי באריכות למה המאמרים מפורסמים, ולמה דוקא בכזה שרת גרוע וכו'). מן הצד השני ניסיתי להתחקות איך הגעתי לדברים האלו, ונלענ"ד שבס"ד גיליתי באמת מה התרחש שם באותו יום סגריר לפני 6 שנים, ומכיון שעץ נטוע לקח את הדבר למשל ושנינה, טרחתי לגלות את אזנו בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:10 |
|
| |
מתי המאמר הזה עף מהאקדמיה? (מדין הָרִימוּ מִכְשׁוֹל, מִדֶּרֶךְ עַמִּי)
ומה אתה אומר על סיכום לפיו כל מאמר שימצאו בו שתי קשקושים כאלו או יותר - יעוף מהאקדמיה?
אני לא מדבר על יכולת ההפניה שלך ל'300 העמודים שכתבתי בנושא', לצערנו אין לדיבייט הזה מנהל - כך שתוכל להמשיך ולהצהיר כך כשישככו הלהבות (ואולי אף לפני כן), אלא שאדם בר דעת פשוט יתעלם מהמשפט הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:20 |
|
| |
איני יודע מה זה 'להעיף מאמרים', אבל אני יודע מה זה לתקן טעויות, את הטעות עליה העיר עץ נטוע כבר תיקנתי כמובן. ואשמח לתקן כל טעות אחרת. פעולה שאני עושה אותה רבות. סבורני שבמאמר הנ"ל יש הרבה דברים חשובים שאין שום סיבה להעיף אותם, בגלל שבעבר היה כתוב על ידם משהו בענין 'אבה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:26 |
|
| |
אני מניח שגם אם תאמר ש'ברור' שברגע זה (03.11.2011 לספירת הנוצרים, 21:23 שעון ישראל) שורר אור יום בחוץ, ותכתוב ותפרסם זאת במקום כלשהו, לא תחזור בך במוצהר, אלא תמצא דרך לפרשן את זה או לפחות לערבב את זה כך שלא ישימו לב לטעות (כתבתי 'ברור'? התכוונתי שכך עלה בחיפוש לא רציני בזמן עייפות).
כך שקשה מאוד להתייחס ברצינות לטענות שלך - הן או שגויות (לדעתי), או יכולות - לפחות תיאורטית - להתכוון ההפך מהפרשנות הפשוטה שלהן.
כמו התנ"ך, בעצם.
זכות התגובה האחרונה שלך 
תוקן על ידי thepresent ב- 03/11/2011 21:30:24
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:27 |
|
| |
דייר האם אתה טוען ברצינות שרק היהדות הדתית הביאה לזה שנכתוב בא"י בעברית? כי רוב מי שבנה את הארץ הזו, על אחת כמה וכמה מי שנלחם למען העברית, לא היה דתי. הדתיים היו, אז כהיום, מיעוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:30 |
|
| |
והיו רובם ככולם נגד תחיית השפה העברית- בן יהודה היה בעייניהם עד היום פושע ישראל ורשע. בגלל פעולתו המבורכת לתחיית השפה העברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:34 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אתה כל כך אינטילגנט רהוט שואל שאלות של טעם
ובסוף נתפס לתאוריה שפשוט לא הפסקתי לצחוק כשקראתי אותה. ... דרך אגב את אותה תופעה אני מוצא אצל ייתכן נראה חכם שואל שאלות באמת מעמיקות אבל כשמגיעים לאלטרנטיבה שלו לכל הסיפור אפעס לא משהו בלשון המעטה. |
| דעת פרזנט ייתכן ויהודי(xibolaiyu) היא שיש חזקה שלא היתה התגלות אלקית ולא נתנה תורה משמים. לכן כל הרוצה להוכיח תורה משמים חייב להביא עדים נאמנים והוכחות מוחצות. לעומת זאת הרוצה לפקפק בתורה משמים (ובכך לחזור לחזקה דמעיקרא) לגטימי שיעלה גם השערות פרועות, כל עוד הן לא מופרכות לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:48 |
|
| |
הכופר בקיום הפינגוין אינו צריך להביא הוכחה לקיומו של הפינגוין, אבל הרוצה להוכיח כי הפנגוין קיים עליו חובת ההוכחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:49 |
|
| |
פינגווין לא מופרך לגמרי????????? אתה עושה צחוק עלי באבא וארבעים השודדים כבר נשמע יותר אמין מההזיות האלה. לארוצים נראה לך באמת שאם עם ישראל היה מאמץ את שיטתו של ייתכן הוא היה שורד???? הוא מזמן היה מתבולל ונעלם זה כל כך ברור ככל שהשמירה על המסורת גבוהה יותר הזיקה לארץ ישראל לשפה ולעם גבוהה יותר ולהיפך להיפך. ראה מה קורה בארה"ב ובאירופה ראה את ההתבוללות בגרמניה בתקופת ההשכלה. לכן כל החילונים שבנו את המדינה רוכבים על גבי אבותיהם ואבות אבותיהם ששמרו על המסורת וזיקה לארץ ישראל ולשפת הקודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 21:49 |
|
| |
| פינגווינאי כתב: |  | דעת פרזנט ייתכן ויהודי(xibolaiyu) היא שיש חזקה שלא היתה התגלות אלקית ולא נתנה תורה משמים. לכן כל הרוצה להוכיח תורה משמים חייב להביא עדים נאמנים והוכחות מוחצות. לעומת זאת הרוצה לפקפק בתורה משמים (ובכך לחזור לחזקה דמעיקרא) לגטימי שיעלה גם השערות פרועות, כל עוד הן לא מופרכות לגמרי.
|
|
כפינגווין לחברו, ברצוני להעיר לך בידידות שזו כלל איננה דעתי (ולהבנתי גם לא של פוסיבלי והנשלח מראש). את דעתי ניסיתי להסביר באשכול זה
.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 22:03 |
|
| |
דינוזאורוס, כתבת: מסכים בהחלט שזה נשמע מוזר, אבל כשניסיתי להתחקות על הדברים, שמתי לב שאני מציין רק את ההטיות 'אבה' ו'אביתי', וכן שהן מופיעות למעלה מ30 פעמים במקרא. אין לי שום הסבר מדוע לא בדקתי הטיות אחרות. אבל שתי ההטיות האלו אכן מופיעות יחדיו 31 פעמים (בעוד שלל ההטיות מופיעות 54 פעמים כפי שאפשר לראות בטבלה הנפלאה של עץ נטוע). ואין בהם מופעים בנביאים אחרונים. כך שנראה שבדקתי משום מה רק את שתי ההטיות האלו. כמובן שזו טעות, אבל אין שום צורך להיסחף, זה דבר העלול לקרות כשמישהו יושב ובודק רשימות של פעלים, שהוא מפספס הטיה או שתיים. טעויות כאלו יש בכל פוסט, בכל מאמר, ובכל ספר. גם שימוש במילה אבה ואביתי (המילה אביתי מופיעה פעמיים בכל התנ"ך) בלבד כדי להוכיח משהו הוא מוזר, המילה אבה מופיעה פעמיים במלכים ב' שזמן כתיבתו חופף או מאוחר לזמן כתיבת נביאים אחרונים. לעומת זאת היא מופיעה בספרים בראשית עד במדבר פעם אחת בלבד. אני מאמין שלא הייתה פה רמאות מכוונת, אבל קלות דעת ומחקר חובבני ופושע בוודאי שיש כאן, הנתונים שהבאתי מצטרפים לדברי פרזנט לעייל, ומראים לצערי שעשית עבודה מאוד מאוד משוחדת ולא רצינית. עוד כתבת,
עוד כדאי להעיר, שבכל אופן יש כאן יחס לא רגיל, שכן השורש מופיע בנביאים ראשונים 21 פעמים ובנביאים אחרונים 10, כשיש בנביאים אחרונים ספרים נקיים לגמרי, כמו נביאי תרי עשר, וירמיהו. (וכן יש לשים לב שכל המופעים במלכים ב' (3) גם הם במקרה או שלא במקרה רק במסגרת של העורך ולא בגוף הספר, מסגרת שנכתבה לאחר החרבן). חבל שאתה מתעקש להיצמד לטענה השטותית הזאת. ספר במדבר גם הוא נקי לגמרי, כאשר בספרים שמות, ויקרא ויהושע יש רק מופע בודד בכל אחד מהם. מציאת תבניות בהתפלגויות אקראיות שאין בהן שום סטיית תקן משמעותית , היא עבודה שעוסקים בעיקר סכיזופרניים ותימהוניים אחרים, ניסיון להצטרף אליהם לא מעמיד אותך באור מחמיא. כפי שכתבתי, אם מתעקשים למצוא תבנית, אז מה שנראה הוא שהמילה אבה היא מילה מזמן כותבי ההיסטוריה הדויטרנומיסטית, כאשר האזכורים הבולטים שלה הם בספר דברים (7 אזכורים לעומת 4 בכל שאר התורה), בספרי ההיסטוריה הדויטרנומיסטית (שופטים, שמואל ומלכים) ובישעיהו (בן התקופה והמקום). כפי שכתבתי, אני באופן אישי חושב שזה מטופש, אבל נראה שאפילו במבחן המצחיק הזה ביקורת המקרא גוברת על המסורת.
תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 03/11/2011 22:11:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 22:11 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | | כפינגווין לחברו, ברצוני להעיר לך בידידות שזו כלל איננה דעתי... את דעתי ניסיתי להסביר באשכול זה |
| סליחה! אם כי אחר קריאת האשכול לא הבנתי מה ההבדל בין מה שיחסתי לך לבין מה שכתוב שם. כתבת שגם טיעון של 'קבוצת אנשים שוכנעה לקבל תיעוד של אירועים שחלקם לא היה ולא נברא (או שהם מוגזמים באופן קיצוני)', סביר יותר מטיעון לנס.
תוקן על ידי פינגווינאי ב- 03/11/2011 23:06:51
|
|
|
|
|