|
|
| נשלח ב-2/11/2011 12:47 |
|
| |
דינו כמה היו ערים בליל יום כיפור וכמה חוללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 12:52 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | בחור שיושב בליל כיפור בדיכי בזמן שאבותיו יצאו באותו לילה לכרמים לחפש בין בהמחולות הרבים שהיו שם בחורה יפה לחיים, לא פלא שנפל החזקה,
אגב, אבותיו של אותו בחור, אותם אלו שספרו על המחולות ועל הבחורה היפה, הם אלו שסיפרו גם
(אגב המנהג הזה המשיך גם בימי האמוראים בצורה מסויימת, ליליא דכיפורי האידנא וכמה בתולתא אבעלו בנהרדעא). |
|
אוי להם לבריות מעלבונה של תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:00 |
|
| |
החכמה היוונית בתקופת הזוגות והתנאים היתה הרבה יותר מסוכנת מהחכמה המודרנית,כי היוונים רצו לבטל את התורה, וחכמתם משכה המונים, ולא בכדי חז"ל אסרו בתקופתם ללמוד חכמה יוונית. ואילו התקופה המודרנית כדמוקרטית אחד מיסודותיה חירותו של כל אדם, כולל היהודים, לבחור באמונתו ובדרכו. אין הדבר אומר שהחכמה המודרנית איננה בעייתית, נהפוך הוא, עולם המושגים המודרני מנוכר לאמונה ולמסורת. אלא שבערות היא ביזוי התורה, שהתורה דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. אפשר גם להסתגר בד' אמות ההלכה תוך כבוד לכל אדם וללא אמונות טפלות. כתב הרב מרדכי עלישברג זצ"ל שהגאולה תהיה רק כאשר התורה והחכמה תשובנה להיות במקום אחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:07 |
|
| |
צענע כיף להיות "שייך" לדת התלויה בבערות. עשית לי את היום דינו העערתך חגבי בתולות נהרדעא – אולי מכאן סמך למנהג בתולות לטבול עיו"כ, ולכן דווקא ביו"כ היתה בעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:18 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | צענע כיף להיות "שייך" לדת התלויה בבערות. עשית לי את היום
|
|
כנראה שבערות זה הכיף שלך יום יום.
כל אחד והכיף שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:28 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | ...בקישור שהבאתי בוויכוח בין תמר רוס לפרופ' לייבוביץ'...
|
|
לא מצאתי היכן הבאת הקישור. בגוגל מצאתי קטע וידאו. האם יש טקסט מקביל לו? הקריאה לרוב מהירה הרבה מהצפיה. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:32 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | הלא השלחן ערוך פוסק שאין לשני גברים להתייחד, והרמ"א משיג עליו שלא נחשדו ישראל, ועל זה תירצו מר כי אתריה ומר כי אתריה.. אולי בזה יש כן השפעה מוסלמית...
אגב, אבותיו של אותו בחור, אותם אלו שספרו על המחולות ועל הבחורה היפה, הם אלו שסיפרו גם על כל ההלכות החמורות של יום הכיפורים וסדר העבודה, ושהכהן גדול ער כל הלילה שמא יראה קרי וכדי שלא ירדם קוראים לפניו מן התנ"ך, איך היית מגיב אם מישהו היה ממציא חומרא כזו שהחזן של יום כיפור לא ישן כל הלילה שמא ירדם ואולי יראה קרי?? הקצנה מזעזעת שמוצאה מהאיסלם!
לא בטוח שהדיכי הוא הפתרון, אבל אין צורך להקצין לצד השני וליצור אידיאליזציה מזוייפת, כאילו כל ההחמרות וההקצנות אין להם זכר בחז"ל (אגב המנהג הזה המשיך גם בימי האמוראים בצורה מסויימת, ליליא דכיפורי האידנא וכמה בתולתא אבעלו בנהרדעא). |
|
דינו היקר
אני מבטיח לך שאני פוגש אותך אני מחטיף לך מכות רצח,
אתה לוקח דיני טמאה ורוצה לטעון שזה בעיה של צניעות או מה או חומרה בעלמא,
למה באמת החזן לא צריך מה ההבדל ?
אני שואל אותך שאלה פשוטה למה בני ישראל לא נחשדו, האם מדובר כאן באיזה נס מסטי או מה,
הרי ברור שהחזקה ההיא היא מסיבות חברתיות פילוסופיות של בני ישראל,
הרי אין חזקה לפי הצדיקים שבאומה, החזקה היא לפי ההמון העם ועםארץ שלא שמר את התורה שתטען לי שהחזקה בנויה בגלל הציוויים של התורה כביכול,
אל כורחינו שאני צודק, החזקה בוניה דווקא על היסוד החברתי הזה,
אני מקווה שאני לא צריך להגיד לך למה היו צריכים להכין את עצמינו שלושה ימים לפני מתן תורה (שלושה ימי הגבלה)
הסיבה היא שאשה פולטת שלושה ימים, סיבה של טומאה, ולא שום סיבה אחרת,
הרי כל בעלי קרי באותו יום היו במעמד הר סיני, או אפי' שהיו ער מי שחשד אולי יטמאה כמו הכהן גדול,
שוב רואים אנו שזה אך ורק עניין של טומאה, אחרת למה צריך שלושה ימים לאישה ולגבר לא,
מאז שהיהדות נהפך לדת גם הפכו את הטומאה למושגי תאווה וגשמיות,
אבל לפי התורה זה אפי' לא מתחיל להיות כזה,
אני יכול להוכיח שאין שום קשר בין טומאה לבין החשיבה המאוחרת בעניין,
זה אותו דבר אם מישהו היום היה מחבר שיר השירים של שלמה המלך, (בזמן שהיה יכול לעשות אותו משל כלפי אהבת אדם לבנו או אדם לחברו)
כל החשיבה הזאת היא מאוחרת וגלותית, ושוב אנו חייבים להודות שמשה רבינו והנביאים היו יותר חכמים לעומק מכל הבאים אחריהם, ודווקא האחרונים טעו ולא מצליחים לשמור את האומה כאומה על פי תורה,
למה לומדים היום כל היום ולא יוצאים לרחוב,
כי שמה יראה רח"ל בחורה חצי ערומה, ואז רח"ל מה יקרה ? ירצה את אשתו ? נוו אז זה טוב בסך הכל,
או רח"ל יראה קרי ? שילך למקווה !!
מאיפה ההיתר לגנוב כסף במרמה ובשם האלוקים כי שמה יצטרך ללכת למקווה ???
מאיפה ההיתר לא להתגייס לצבא ולשקר בשם האלוקים שלימודינו את התורה היא תגן על הארץ הזאת,
הכל שמה יצטרך ללכת למקווה ???
אי לימוד ליבה חרדית ולגרום לילדינו להיות בורים, הכל שמה יצטרך ללכת למקווה ????
תוקן על ידי maxmen ב- 02/11/2011 13:37:51
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:32 |
|
| |
רק הערה, נכתבה כאן טעות קשה הבערות בפרט בעניני תורה ומציאות השםף היא הנשק של החילוניות. וכאן הטרגדיה הגדולה של הפחד , שבמקום לרפא את הרעות שהחילוניות הביאה לעולם (וכמובן לפני כן לקבל את הברכה שצמחה ממנה) מעצימים את הבערות כביכול כדי להילחם בה. עולם הפוך (על הפוך) ראיתי. :-(
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:36 |
|
| |
הרצון להיות שייך לעולם קשור לפריצת הגבול שדיבר עליו שותפי באשכול על תכלית החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:39 |
|
| |
אני רואה שהקישור לא עולה. עצתי לך להקליד בגוגל :אתר ליבוביץ' ושם להקיש על שיחות . תמצא שם תקציר של הראיון עם תמר רוס וכן הראיון במלואו. (לא שמעתי את התקציר)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:51 |
|
| |
[כפילות]
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 02/11/2011 13:54:46
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:53 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | הבערות בפרט ... מציאות השם
|
|
שלום, תוכל אולי להגדיר מהי בערות בענייני מציאות ה'? איזה ידע לגבי מציאות ה' אין החילוני מכיר? תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:54 |
|
| |
צענע, תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 14:08 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | רק הערה,
נכתבה כאן (על ידי מוען בלתי ידוע)טעות קשה הבערות בפרט בעניני תורה ומציאות השםף היא הנשק של החילוניות.
וכאן הטרגדיה הגדולה של הפחד , שבמקום לרפא את הרעות שהחילוניות הביאה לעולם (וכמובן לפני כן לקבל את הברכה שצמחה ממנה) מעצימים את הבערות כביכול כדי להילחם בה.
עולם הפוך (על הפוך) ראיתי. :-( |
| .
רק מי שלא מבחין בין בורות לבערות יכול להגיב כך על הודעה( שנכתבה אגב על ידי מוען בלתי ידוע.)
תוקן על ידי צענערענע ב- 02/11/2011 14:08:50
|
|
|
|
|