| נשלח ב-3/11/2011 12:46 |
|
| |
פרדוקס בגדי המלך החדשים.
בהנחה כי המלך הינו חכם, איך עליו לנהוג? אם יגיד שאין כאן בגד הרי שכל העם יגיד כי הוא טיפש, ואם יגיד שיש כאן בגד, הלא יתהלך ערום לעיני כל הקהל.
הכיצד עליו לנהוג? הדרך היחידה הינה להכריז כי טענות לפיהן ישנם בגדים (או אמונה...) שמי שלא רואה (או מבין/מקבל) הוא טיפש, אינן לגיטימיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 13:00 |
|
| |
אם יגיד שאין כאן בגד הרי שכל העם יגיד כי הוא טיפש.
לא הבנתי למה כל העם יגיד שהוא טיפש? הרי העם לא רואה את הבגד, ולפיכך העם יודע שאין כאן בגד, והעם יגיד איזה מלך חכם יש לנו. אפילו החייט המלכותי המתוחכם לא הצליח לעבוד עליו.
חוץ מזה אני מסכים למילים האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 13:51 |
|
| |
אוי, ירוחם, ירוחם.... המלך כבר לבוש בשטות הזאת כבר זמן רב. הוא כבר לא יכול לחזור בו בלי שייחשב לטפש.
ולגופו, הסוגיה איננה טפשות או חכמה. ההגעה לאמונה תלויה לא רק בהפעלת הראש והמחשב, אלא לשמיעת הקול הפנימי. אי אפשר לבוא בטענות למי שאין לו, אפשר לבוא בטענות למי שיש לו ומסרב להקשיב. מי שלא מקשיב הוא לא טפש, הוא רשע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:05 |
|
| |
שותפי, נראה לי שחייבים לפתוח פורום חדש, "עצור כאן מרגישים".
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:12 |
|
| |
זה ישן...
הייתה הצעה "עצור כאן חשים"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:14 |
|
| |
שותף הכיצד תדע אם מי שמולך הוא טיפש או רשע?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:16 |
|
| |
בינתיים זה עצור-כאן מרגישים-שחושבים. [הרי איך אתה יודע שאתה חושב? אתה מרגיש..]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:19 |
|
| |
אני מרגיש משמע אני קיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:24 |
|
| |
וגם זה ישן...
הייתה הצעה (שלי)
'עצור כאן חושבים שחושבים'
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:33 |
|
| |
אך האם לא ראוי ונכון להבדיל בין אלו שחושבים שחושבים, לאלו החכמים שכבר הגיעו לתובנה שהכל רגשות ו"בשרירות ליבם ילכו"?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 15:48 |
|
| |
שותף
לא תמיד יש סודות. בגדי המלך החדשים הוא ספר שכתב גוי. בלי פרדס, ובסיפור הזה שעליו מבוסס האשכול, המלך הזמין בגדים חדשים.
משל למה הדומה- לחייט שמוכר -כאילו- בגדים חדשים- תורת הסוד- הקבלה- ורק ילדים חכמים מבינים (המבוגרים מתביישים להודות שהם לא מבינים את הבלבולי שכל שמאחריהם אין כלום)-כי אלו לא בגדים כלל וכלל, והם מכסים רק את הבורות והתסכול של כמה אנשים שמטפסים עם סולמות לירח.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/11/2011 15:49:31
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:44 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | משל למה הדומה- לחייט שמוכר -כאילו- בגדים חדשים- תורת הסוד- הקבלה- ורק ילדים חכמים מבינים (המבוגרים מתביישים להודות שהם לא מבינים את הבלבולי שכל שמאחריהם אין כלום)-כי אלו לא בגדים כלל וכלל, והם מכסים רק את הבורות והתסכול של כמה אנשים שמטפסים עם סולמות לירח. |
|
גמרת להוציא את העצבים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:47 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
הכיצד תדע אם מי שמולך הוא טיפש או רשע? |
|
כלומר האם הוא ערברבניק או מצאצאי ישראל ? אין תפקידי לדעת, זה תפקיד שלו עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 16:56 |
|
| |
שותף לשיטתך, לא ברור מה אתה עושה כאן, הרי הערברבניק ממילא אין לו את החושים הנכונים ואילו זרע ישראל ממילא מבינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 17:03 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
לשיטתך, לא ברור מה אתה עושה כאן, הרי הערברבניק ממילא אין לו את החושים הנכונים ואילו זרע ישראל ממילא מבינים. |
|
אז זהו שלא. יש זרע ישראל שזקוקים לעזרה (גם אני הייתי אחד כזה).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 17:04 |
|
| |
שותף ואתה בטוח שקבלת את העזרה הנכונה? אולי איזה ערברבניק עבד עליך? ואיך אתה בטוח שאתה מזרע ישראל?
|
|
|
|
|