בית פורומים עצור כאן חושבים

כל שיש ביבשה יש בים חוץ מן החולדה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2011 15:12 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

אני לא בקונצנזוס הזה.
גם אם תבדוק ותרגיש בהבדלים כין תמצית הפרי לתמצית העץ, אני אתלה זה באחת משתי אפשרויות: אתה אינך מאלה שאמורים לבדוק את ההשוואה או שגם בנושא זה השתנו הטבעים מזמן חז"ל.

קביעה בלתי מנומקת שמישהו אינו זה שאמור לבדוק משהו, מיד מעלה אצלי את החשד שזה הפוך :-)
השתנות מזמן חז"ל כוללת, מבחינתי, את חוסר היכולת הטכנית בזמנם להכין מבחן טעימה עוור בעניין, ואולי גם את חוסר המודעות לחשיבות העניין.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 07/11/2011 15:23:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 15:19 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

קביעה בלתי מנומקת שמישהו אינו זה שאמור לבדוק משהו, מיד מעלה אצלי את החשד שזה הפוך :-)
השתנות מזמן חז"ל כוללת, מבחינתי, את חוסר היכולת הטכני בזמנם להכין מבחן טעימה עוור בעניין, ואולי גם את חוסר המודעות לחשיבות העניין.

ברור....
אין ספק שאם תבדוק לא תמצא את מה שחז"ל אומרים, וזה נכון כמעט תמיד.
האמת שיפליא אותי מאד אם ימצאו משהו אחד שיתאים, ואני אדרוש בדיקה חוזרת.
כעת נשאר לחשוב מה עושים עם זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 15:22 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
אין ספק שהגדרות לפי אסוציאציה הן שבריריות וכנגד כל מערכת אסוציאטיבית שיצור אחד, יוכל אחר להציב אחרת.
נכון, ועדיין סבורני שאמירה אסוציאטיבית זו של חז"ל אינה מרשימה במיוחד (ואף נראה לי שרוב האנשים היו חושבים כך, עד כמה שיש לזה חשיבות אם בכלל).

אבל נראה לי שחכמים לא החשיבו את החרקים בתוך המערכת של 'חיות' בים וביבשה.
שוב, מבלי להתיימר להבין המון בעניין, נראה לי שהמדובר גם בעקרבים וסרטנים קטנים (אא"כ בטקסונומיה החז"לית חסרי החוליות = חרקים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 15:29 לינק ישיר 

שותף
כשם שקבלת שכר על הדרישה כך תקבל (ובריבית) על הפרישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 15:36 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותף
כשם שקבלת שכר על הדרישה כך תקבל (ובריבית) על הפרישה.

אל תחביא את הראש מתחת השמיכה.

אולי אסביר קצת יותר.
לדעתי המגמה היא ברורה- תורתנו הקדושה הולכת והופכת יותר ויותר לבלתי רלוונטית, לצערנו הרב.
סיבת הדבר כבר נכתבה למעלה.
אם לא נכין כלים להתמודדות הזאת תהיה בעיה.

תוקן על ידי שותפיסוד ב- 07/11/2011 15:40:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 18:29 לינק ישיר 
הפרכה מדעית של הפתגם החזל"י

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 18:32 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

ולכן המשמעות של בני ימא היא כפי שכתב פרזנט לעיל.

LOL, אני כתבתי בציניות בואכה סרקאזם... (כפי שהיה אומר רש"י ז"ל: "X. בתמיהה:")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 18:42 לינק ישיר 

אגב, באתרוג טעם העץ ופריו שווים - לשניהם אין טעם
(ניתן להניח שאם היו מבשלים חתיכת גזע ומוסיפים לה כמויות אדירות של סוכר, היה ניתן לאכול גם אותה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 22:46 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
טעם העץ והפרי שוים.

זו טענה עובדתית שעולה מדי פעם. האם נעשה ניסוי כזה? אפשר בקלות להכין כוסות של תמצית הפרי ותמצית העץ (אולי ממותקות, כדי שאנשים לא יקיאו), ולראות האם באתרוג אין אפשרות לזהות את הבדלי הטעם במבחן עוור, והאם אתרוג הוא היחידי שיש לו תכונה זו.
הפקפוק מראש בדברים שלא נבדקו כיאות נראה קונצנזוס בפורום, לא?

פעם הייתי בפרדס של אתרוגים [לא חזונאישניקים] בו בעל הפרדס טען שהוא ניסה וטעם את העץ ואכן טעמו כטעם הפרי.

חוצמזה שאני לא יודע מהו בדיוק הפרי של האתרוג ואיזה טעם כבר יכול להיות לו, ממילא הוא דומה לטעם העץ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 22:50 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

לדעתי המגמה היא ברורה- תורתנו הקדושה הולכת והופכת יותר ויותר לבלתי רלוונטית, לצערנו הרב.
סיבת הדבר כבר נכתבה למעלה.
אם לא נכין כלים להתמודדות הזאת תהיה בעיה.

תוקן על ידי שותפיסוד ב- 07/11/2011 15:40:48

פלא שנשמע מילים כאלו, ועוד מפי מקובל...

ומה ההתמודדות שאתה מציע? לדרוש בפני כולם איך התורה כבר לא רלוונטית למציאות ולהוסיף על זה "לצערנו הרב". מה זה יועיל?

ולמה שנאמין שפעם המציאות כן "צייתה" לתורה.? מה שאנחנו יודעים על המציאות הוא שסך הכל היא נבדקת בצורה טובה יותר ויותר כל פעם. ולא שהיא משתנית. [אם תביא בדיקה מדעית אחת של ,השתנות הטבעיים" ניתן לך פרס. ]

אולי יותר נכון להגיד שהתורה אף פעם לא דברה על המציאות וחסל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 23:20 לינק ישיר 

יהי אור,

חבל שאתה סתם נדחף פנימה בלי להבין.
הבאתי למעלה לינק לאשכול שפתחתי לפני שנה על השתנות הטבעים, אתה מוזמן לראות ולהגיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 23:22 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

חוצמזה שאני לא יודע מהו בדיוק הפרי של האתרוג ואיזה טעם כבר יכול להיות לו, ממילא הוא דומה לטעם העץ..

:-)

נחמד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 23:35 לינק ישיר 

חוצפה -
אני כתבתי קודם את החידוד הזה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 23:37 לינק ישיר 

קראתי פחות או יותר את האשכול ההוא. אבל לא ראיתי שם התשובה לשאלותי כאן.  אם לא קשה לך תתמצת פה.

אם העצה שלך זה שכולם ילמדו קבלה אז זה נוגד את מהותה שהלא היא תורת הסוד. אי אפשר להפוך את כל היהדות לסוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 23:42 לינק ישיר 

השאלה שנדונה שם היתה האם בימי חז"ל, כולל הסיפור של פרעה והמיילדות, היו התינוקות יוצאים מהרחם לפי הכלל של זכר פניו למטה ונקבה פניה למעלה.
א"כ זאת ראיה לשינוי הטבעים.

ואם יש שינוי הטבעים יש להסבירו כמו ששינו הבריות את אורחותיהם בתקופת המבול, כלומר הבריאה התחתונה שוב איננה משקפת את העולמות העליונים כפי שהיתה אמורה לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כל שיש ביבשה יש בים חוץ מן החולדה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.