|
|
| נשלח ב-7/11/2011 23:48 |
|
| |
שותפיסוד
כהדיוט אל הנדסאי, אם הפלט אינו מייצג את מה שייצג הפלט בזמנו, שמא גם הוראות המתייחסות לקלט של אז אינן רלבנטיות בימינו (כי לאותו קלט אין את אותה השפעה על הבפנוכו)?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 23:48 |
|
| |
פרזנט סליחה, לא ראיתי כשכתבתי. שותפי. את זה ראיתי שם. אז אתה מציע שנחזור בתשובה ומיד נראה שכל הזכרים יצאו כשפניהם למטה? משום מה זה לא נשמע לי התמודדות ראוייה לשמה. חוץ מזה , כמו שהעירו שם, זה מחייב נס. האמנם ה' רוצה שהעולם יתנהג בניסים כל הזמן. ? ו-האם התשובה חייבת לכלול שלא לדעת ח"ו את הישגי המדע, וממילא נחשוב שכל מה שכתוב אמת במציאות הפשוט. כי אז זה אולי יכול לעבוד. [סליחה על הליצנות. אני פשוט חולק על ה"התמודדות" שלך] הרבה יותר סביר לענ"ד לדון מה היה באמת המציאות בימי חז"ל והאם הם כיוונו להגיד משהו על המציאות או רק על הפנימיות ונפטרנו מכל הבלגן. [כמובן שחייבים לחזור בתשובה אבל זה לא קשור]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 23:54 |
|
| |
שניכם,
המציאות העליונה חיה וקיימת, וממשיכה לעבוד לפי כל הכללים. לכן, פרזנט, אין שום סיבה לשנות את הקלט. את המציאות התחתונה צריכים לחקור ולהשתמש, ע"פ כל הישגי המדע המהוללים. הנקודה היא רק שאין להיבהל מהסתירה ביניהן. זאת היתה כל הסוגיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:00 |
|
| |
בקיצור, שותפי, אתה אומר כמותי. יש ללמוד את חז"ל בשביל הרעיונות, ואת המדע בשביל המציאות. למה צריכים להוסיך כאן את התזה שלך שבזמן חז"ל הרעיונות היו במציאות?. הרבה יותר קל ופשוט להגיד שאף פעם לא התכוונו לדבר על המציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:06 |
|
| |
יהי אור,
פרעה לא אמר למיילדות לבדוק לפי הכלל ההוא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:09 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | אכתוב גם ניסוח שונה: חכמי דורם של חז"ל הניחו שהעולם תוכנן על ידי מישהו, הם ראו דמיון שלדעתם היה מפתיע ולא מקרי בין הרבה חיות בים וביבשה, למשל סוס ים וראש הסוס, ועוד רבים. והם הניחו שאם מישהו טרח ליצור מערכת מקבילה, מן הסתם היה לו ענין בזה, ולכן הוא עשה את מלאכתו עד הסוף.
אם היית מגיע לגלריה מודרנית ורואה תצוגה של חיות יבשה ומולם חיות ים באותה תבנית זוגות זוגות, היית מניח שמן הסתם כך זה גם בהמשך, ואם ראית חיה בודדת זה משום שהזוג שלה מעבר לסיבוב. אם אכן כך הוא, אתה כמעט אפלטון. |
|
עד הסוף חוץ מן החולדה......
מי גילה לך שהים הוא במקביל ליבשה ,אולי היבשה הוא במקביל לים ואם כן היכן כל יצוריו ביבשה .
לשותף כנל ,לגבי המציאות העליונית שלא הספיקה לעלות אפילו עד ליבשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:09 |
|
| |
[quote] יהי אור,
פרעה לא אמר למיילדות לבדוק לפי הכלל ההוא ? [/quote] לא. [לפי המהלך שמדובר ברעיון ולא בציון עובדא=שלא כפשוטו]
תוקן על ידי יהיאור ב- 08/11/2011 00:11:29
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:14 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | פרעה לא אמר למיילדות לבדוק לפי הכלל ההוא ?
לא. [לפי המהלך שמדובר ברעיון ולא בציון עובדא=שלא כפשוטו] |
|
טוב לדעת. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:20 |
|
| |
שותפי לא ברור לי על מה הקצף. יש שני מהלכים בדברי חז"ל. א'- שהתכוונו כפשוטם. על זה יש לנו קושיא מהמציאות. אז יש שני אפשריות. א'- שהם טעו. ב'- שהמציאות השתנתה. מכיוון שמאד לא סביר שהמציאות השתנתה [אין לזה אף ראיה או רמז. לא בחז"ל ולא במדע] אז לפי מהלך הזה נשארים עם האשפרות הראשונה. ב'- שהם דברו על רעיונות ולא על המציאות כפשוטה. אפשר לקרא לזה "המציאות העליונה" או שום שם אחר. במילים פשוטות הכוונה לרעיונות מטאפיזיים ולא פיזיים. לפי זה הם לא מנסים לספר עובדא שהיה בימי פרעה ולא משהו שקורה בלידה אלא איזה סוד פנימי. על זה אין שום קושיא מהמציאות לכתחילה ושלום על ישראל. מכל האפשריות, התיזה שלך היא הכי לא סבירה והכי לא מבוססת. [גם אין לזה ראיה לא בחז"ל ולא בראשונים ולא באחרונים]
תוקן על ידי יהיאור ב- 08/11/2011 00:34:04
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:28 |
|
| |
יהי
כתבת אלי?התיזה שלי?היכן ראית?[אולי במציאות העליונה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 00:32 |
|
| |
תוקן על ידי יהיאור ב- 08/11/2011 00:42:33
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 01:16 |
|
| |
יהיאור
לפחות מודה אתה שהתיקון הנל היא מהמציאות ודמיון התחתון .
על כל פנים המקור הוא בסימן שו סעיף יד ,וכן כל המשנה ברורה שם
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 13:19 |
|
| |
ביליצר
אכן רש"י פירש 'מבני אדם' ואחריו התוספות, אין ספק. אבל אין זה מבטל את גירסת התלמוד שלנו שגם לה יש ידיים ורגליים
מה כוונתך התמונה מהצונאמי?
ולשאלתך בהמשך מי גילה לי שהים הוא במקביל ליבשה. התשובה היא שחכמים ראו שבים יש הרבה סוגים שאין ביבשה, את זה קל לראות. ולגבי הסוגים שביבשה ואין בים, לך תדע אולי בעומק גדול ובמרחק גדול יש.
שיבולייהו
לא דייקתי, כתבתי חרקים שהוא מונח מודרני, אצל חכמים הכל היה 'שרצים', השרצים לא נחשבו כחיות אצלם.
שותף
לא התייחסת לדברי בנוגע להערתך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2011 03:38 |
|
| |
השיטה מקובצת על אתר מתקן את הגירסא למבני אדם.הוכחת התוס מהתוספתא היא לא בכדי ,כנראה שהבין שהברייתא מבוססת עליו. רבינו גרשום[כמדומני]על הצד כתב שאין נפקמ בגירסאות שכן כל ששימושם שוה יולדים זה מזה.
אולי בעומק יש.את זה רציתי לשמוע ממך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2011 15:36 |
|
| |
ראה נא, יש אנשים שמניחים שכל מה ש'נכון בעיני', זה בהכרח מה שחכמים אמרו. אני לא מניח הנחה זו, אבל כשאני ניגש לפירוש מאמר, אני צריך לחשוב מה הביא את חכמים לחשוב כך, ובפרט כשניגשים לאגדה, שייתכן שיסודה בדברים שנאמרו שנים רבות קודם לכן במקומות רבים, ואפילו האומר לא ידע את ההשתלשלות, קשה לטעון 'כתוב' או 'כתוב ברש"י', מבלי לחשוב על האפשרויות שהביאו את תוכן הדברים.
יש כאן שתי גירסאות, והשאלה היא איזו גירסה להעדיף. במקרה הלכתי יש כללים קצת יותר ברורים, במקרה שלנו, נכון הדבר שחלק מהקדמונים העדיפו גירסא אחת כי מצאו לה הסבר, אבל לפי מה שאנו מבינים אין שום סיבה שחכמים יאמרו דבר מוזר ותמוה שכזה, שאפשר להרביע אדם על דולפין והוא יפרה וירבה. בשום מקום חכמים לא הביעו את הדעה שאדם יכול לרבות מבעל חי, ודברי ר"ג שכל שתשמישם שוה מתרבים זה מזה בודאי לא יכולים להיות נכונים, כי לפי זה כל היונקים מתרבים זה מזה. חכמים לא חשבו כך.
לו היינו יודעים על איזו דעה דומה ששררה בזמנם, הייתי יכול להבין מדוע מישהו טוען שהם התכוונו לדעה זו. אבל מימינו לא שמענו על מישהו שחשב שדולפינים מתרבים מבני אדם. ולכן אין סבה לייחס דעה זו לחכמים.
לעומת זו הגירסא פרים ורבים כבני אדם הגיונית ביותר, התברר לחכמים שהדולפינים הם יונקים פרים ורבים כבני אדם, ולא כדגים. ולכן הם ציינו זאת.
 |
|
|
|
|
|