בית פורומים שידוכי חרדים

להתחתן עם בני גרים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2011 10:59 לינק ישיר 

נו  נו נו!
התחרטתי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 11:01 לינק ישיר 

גם על יהודים "נאמרו דברים חמורים":

"תנו רבנן לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישא בת תלמיד חכם לא מצא בת תלמיד חכם ישא בת גדולי הדור לא מצא בת גדולי הדור ישא בת ראשי כנסיות לא מצא בת ראשי כנסיות ישא בת גבאי צדקה לא מצא בת גבאי צדקה ישא בת מלמדי תינוקות ולא ישא בת עמי הארץ מפני שהן שקץ ונשותיהן שרץ ועל בנותיהן הוא אומר (דברים כז) ארור שוכב עם כל בהמה תניא ר' אומר עם הארץ אסור לאכול בשר <בהמה> שנאמר (ויקרא יא) זאת תורת הבהמה והעוף כל העוסק בתורה מותר לאכול בשר בהמה ועוף וכל שאינו עוסק בתורה אסור לאכול בשר בהמה ועוף:  אמר רבי אלעזר עם הארץ מותר לנוחרו ביום הכיפורים שחל להיות בשבת אמרו לו תלמידיו ר' אמור לשוחטו אמר להן זה טעון ברכה וזה אינו טעון ברכה:  אמר רבי אלעזר עם הארץ אסור להתלוות עמו בדרך שנאמר (דברים ל) כי היא חייך וארך ימיך על חייו לא חס על חיי חבירו לא כל שכן אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יוחנן עם הארץ מותר לקורעו כדג אמר רבי שמואל בר יצחק ומגבו:  תניא אמר רבי עקיבא כשהייתי עם הארץ אמרתי מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור אמרו לו תלמידיו רבי אמור ככלב אמר להן זה נושך ושובר עצם וזה נושך ואינו שובר עצם:  תניא היה רבי מאיר אומר כל המשיא בתו לעם הארץ כאילו כופתה ומניחה לפני ארי מה ארי דורס ואוכל ואין לו בושת פנים אף עם הארץ מכה ובועל ואין לו בושת פנים:  תניא רבי אליעזר אומר אילמלא אנו צריכין להם למשא ומתן היו הורגין אותנו תנא רבי חייא כל העוסק בתורה לפני עם הארץ כאילו בועל ארוסתו בפניו שנאמר (דברים לג) תורה צוה לנו משה מורשה אל תקרי מורשה אלא מאורסה גדולה שנאה ששונאין עמי הארץ לתלמיד חכם יותר משנאה ששונאין אומות העולם את ישראל ונשותיהן יותר מהן:"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 11:03 לינק ישיר 

מתנצלת. לא ידעתי שתתחרט. תחשוב שלא קראתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 11:03 לינק ישיר 

אגב, בני גרים לא נחשבים כ"גרים" בטרמינולוגיה התלמודית אלא כיהודים לכל דבר ולכן כל מה
שפי100 אומר מדבר על גרים דור ראשון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 11:20 לינק ישיר 

ראשית בקשר לציטוט,הדבר נכון כמובן,ולכן גם לא אקח בת עם הארץ כזה שלא מקפיד על תרומות ומעשרות וטהרת משפחה.
אך כמו שאומר החוות יאיר,בימינו אין את אותם עמי ארצות שמוזכרים בגמרא

בקשר לגרים,נכון שמדובר על גרים ראשונים אבל יש הבדל בין הורתו בקדושה לשלא בקדושה.ובמצב של הורתו שלא בקדושה הילדים נחשבים כגרים גם כן,במובנים מסוימים.

גרים צריך לאהוב,אבל לא ארצה לקחת בת גרים כמו שאמרתי,כי זה לא דבר חלק

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 11:29 לינק ישיר 

פי100 כתב:
ראשית בקשר לציטוט,הדבר נכון כמובן,ולכן גם לא אקח בת עם הארץ כזה שלא מקפיד על תרומות ומעשרות וטהרת משפחה.
אך כמו שאומר החוות יאיר,בימינו אין את אותם עמי ארצות שמוזכרים בגמרא

בקשר לגרים,נכון שמדובר על גרים ראשונים אבל יש הבדל בין הורתו בקדושה לשלא בקדושה.ובמצב של הורתו שלא בקדושה הילדים נחשבים כגרים גם כן,במובנים מסוימים.

גרים צריך לאהוב,אבל לא ארצה לקחת בת גרים כמו שאמרתי,כי זה לא דבר חלק

החילונים זה בדיוק כמו עמי הארץ של פעם. אז אתה אומר גם שלא תיקח חוזרת בתשובה...

הורתו שלא בקדושה? מצאת בדיוק מישהי שאמה נכנסה להריון לפני שהתגיירה והיא נולדה לאחר שהתגיירה? 99% מבני הגרים הם יהודים רגילים לכל דבר ועניין...

נ.ב.
מצד שני נאמרו הרבה דברים טובים על הגרים, בעיקר בתורה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 11:48 לינק ישיר 

כמו שאמרתי בימינו כתב החוות יאיר שלא קימים עמי ארצות שעליהם נכתבו הדברים הקשים שאסור לאכול איתם ושצריך להרוג אותם.אם אקח בעלת תשובה או לא זה כבר דיון אחר.אבל לא עליהם מדובר

הורתו שלא בקדושה עד כמה שזה נשמע לא סביר,זה דבר שקיים.אולי לא באותה היחס אבל הבאתי את זה כדי להראות שזה דבר שקיים.
לא אמרתי שגרים הם פסולים או שלא נאמרו עליהם גם דברים טובים,להפך,אסור להעליב אותם ולהעמיד אותם במצבים לחוצים,צריך לאהוב אותם ממש 'כמוך'.
אבל זה שזה לא חלק זה גם נכון,ולכן אני לא קח בת גרים בזמן שאני יכול לקחת מי שאינה כזו

תוקן על ידי פי100 ב- 06/11/2011 11:55:14

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 12:16 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
הייתם מתחתנים עם בנים להורים גרים? (בהירים)

תוקן על ידי אסיק_good ב- 06/11/2011 10:10:45

הבעיה בבני גרים, זה האם הם נולדו בקדושה או שלא.. 
אם הם נולדו בקדושה והם ינקו את אורחות החיים היהודים והחרדיים, אז אני מניח שזה רק עניין של סטיגמה.
(יש לי חבר בן גרים, שהוא ממש אברך לתפארת עמ"י)
ואם בכל זאת חשקה נפשך להיות רגועה ואמיצה מול מבטי החברה, אז תשאלי רב.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 13:22 לינק ישיר 

לא הייתי מקבלת בני גרים...
לי זאת נקודה בעייתית ממש...
מבחינתי אין דבר כזה גיור...(כן כן יסקלו אותי עכשיו באבנים כי אם זה קיים בתורה מי את שתגידי שזה לא קיים?! כן אני מבינה את כל זה אבל זאת עדיין דעה שלי)
ולכן אני מבחינתי אדם שנולד בן דת אחרת הוא גם ימות בן לאותה דת גם אם הוא כביכול עבר גיור ולכן לא משנה כמה דורות יעברו מבחינתי אותו אדם הוא גוי...

נ.ב הפנים כבר מוסתרות תתחילו לסקול...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 13:32 לינק ישיר 

אין מה לסקול, מקסימום לנסות להסביר. 
ואם את מחליטה להיות מומרת לדבר אחד- שיערב לך.

תוקן על ידי שיר852 ב- 06/11/2011 13:33:39

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 14:19 לינק ישיר 

די88 כתב:
"מבחינתי אין דבר כזה גיור..."
"אם זה קיים בתורה מי את שתגידי שזה לא קיים?! "
"כן אני מבינה אבל זאת עדיין דעה שלי"
כשמחברים את מה שאמרת,רואים עד כמה זה מגוחך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 14:35 לינק ישיר 

א. לגבי גוף העניין , למה לא?
ב. לגבי "בהירים", דומני שדי עם גזענות על עניני חיצוניות. וכבר אמרו חז"ל "אל תסתכלי בקנקן, תשטפי אותו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 14:37 לינק ישיר 

פי100 כתב:

זה ממש לא מגוחך...אני רשמתי דברים שאמרו לי במהלך השנים...
הדברים הללו לא משנים את מה שאני חושבת..אז רשמתי כדי שלא ירשמו אותם שוב!
וחוצמזה אם יהודי רוצה להתנצר הוא לעולמים ישאר יהודי...למה זה שונה אצל הגויים?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2011 15:01 לינק ישיר 

די88 כתב:

זה ממש לא מגוחך...אני רשמתי דברים שאמרו לי במהלך השנים...
הדברים הללו לא משנים את מה שאני חושבת..אז רשמתי כדי שלא ירשמו אותם שוב!

זה שיש לך שאלות, זה לא אומר שאין לכך תשובות, ואל אחת כמה וכמה, אל לך להסיק מסקנות מזה שאת לא יודעת את התשובות.. 
הנקודה היא, לא עצם המחשבה שלך, כי קורה שיש טעויות שמשתרשות עם השנים.. הבעיה היא, שאת בטוחה שאת יודעת.. ואפי' את לא מוכנה לשמוע צד שני...! חבל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2011 15:07 לינק ישיר 

די88 כתב:

אם את לא מבינה למה 1+1 שווה ל-2, זה לא אומר ש1+1 שווה ל3!
זה אומר שאת פשוט צריכה למצוא מישהו שיסביר בצורה שתביני, למה זה ככה ולא אחרת.
והוא הדין בעניין זה.

זה ככה כי התורה אמרה, והתורה היא א מ ת! והיא הצודקת!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > להתחתן עם בני גרים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.