בית פורומים שידוכי חרדים

להתחתן עם בני גרים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2011 00:03 לינק ישיר 

הציעו לי פעם בת של גרים מקסימה ושאלתי את דעת המשגיח שלי, הוא היה בעד ואמר שאם בודקים
שהגיור נעשה כדין, יש בזה מעלות שאין ביהודי מלידה, (למשל שוודאי אין פסול ממזרות במשפחה)                        אבל למרות זאת עדיין הייתה לי הרגשה לא טובה, למשל שחשבתי על השואה, איפה הסבא שלה היה ואיפה שלי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 00:17 לינק ישיר 

אני חושבת שיהודי חוץ מזה שזה דם זה גם מסורת והיסטוריה...
וזה משהו שגיור לא יכול לשנות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 00:31 לינק ישיר 

ענני_ממעש כתב:
אילו אתה היית קורא את תגובתה ולא מנסה להגן עליה, היית רואה שדעתה הייתה מבוססת על דבר אחד!על זה שלדעתה גרים הם לא יהודים! ולכן היא לעולם לא תתחתן איתם...זה מקור הרגש שלה...עכשיו שוב תקרא את מה שכתבת ותראה אם יש לתגובתך בכלל מקום...!ותסלח לי מראש אם תגובתי הייתה חריפה מידי,אך חושבני שאין מקום לדעה בה יש התרסה על דעת התורה...!לא משנה כמה זכות אני יכול ללמד על האומר...!ולפני שאתה מגיב לי, אל תהיה כמוה, שהיא בכלל לא הייתה מוכנה לשמוע/להקשיב,אלא התבצרה בדעתה כי כך היא חושבת...!קח תגובה חריפה חזרה.. ככה זה עם קשיי הבנה.אני מביא לך את סדר הדברים - ותדון אתה.הודעתה הראשונה של "די88": (בתוספת הדגשות שלי.)
לא הייתי מקבלת בני גרים...
לי זאת נקודה בעייתית ממש...
מבחינתי אין דבר כזה גיור...(כן כן יסקלו אותי עכשיו באבנים כי אם זה קיים בתורה מי את שתגידי שזה לא קיים?! כן אני מבינה את כל זה אבל זאת עדיין דעה שלי)
ולכן אני מבחינתי אדם שנולד בן דת אחרת הוא גם ימות בן לאותה דת גם אם הוא כביכול עבר גיור ולכן לא משנה כמה דורות יעברו מבחינתי אותו אדם הוא גוי...רש"י - היא יודעת שלא כך הם הדברים ע"פ תורתינו הק'. אך מ"מ כך היא דעתה. נכון?עוד הודעה של אותה "די88":
אתם יודעים מה נגיד ואתם צודקים...שיהיו יהודים עד מחרתיים!!מבחינתי הם לא...לא שאלו מה דין תורה בעניין שאלו האם הייתי מתחתנת עם בני גרים?!והתשובה היא לא...שאלות או לא שאלות שיש לי זאת עדיין הדעה שלי!
רש"י - תקראו לי איך שבא לכם. חילונית, מומרת או כל מה שבא לכם. אני מרגישה כך!עוד הודעה:
אני אעדיף להתחתן עם חילוני מאשר עם גר או בני גרים!
וזאת האמת שלי...
אולי כי באתי ממקום שונה או כי זאת התפיסה שגדלתי עליה אבל זאת הדעה שלי
רש"י - זאת האמת שלי - ורק שלי. לא של התורה, לא שלכם - אלא שלי! (זכותה. לא?)אחרי כל זה מגיעה תגובתו של 100+ - להלן:
שאני אביןאמת זה מה שבן אדם מרגישאו מה שכתוב בתורה?חסל סדר ציטוטים.כאן לא הבנתי את השאלה.היא כתבה והדגישה שזאת האמת שלה.ראוי להבהיר - אני ממש לא חושב כמוה.מאוד מאוד לא חושב כמוה.אולי הזדעזעתי כמוך למקרא הדברים.אבל היא הקדימה ואמרה שזו דעתה הפרטית. לא דעת תורה. לא שהיא חושבת שזה נכון לגביי או לגביך או לגבי אף אחד.זה נכון רק לגביה.זכותה לחשוב איך שהיא רוצה.זכותך לחשוב אחרת.אבל אין לך זכות לשלול את מה שהיא מרגישה.יש לך זכות לעשות כמוני. לא להסכים.מקווה שבעמקותך כי רבה (מה שלא היה נראה באשכול הזה - בניגוד לאחרים (קורץ)) תבין.

אסביר לך לאט, אולי תבין סו"ס את כוונתי.

היות והרגש שלה בנוי על הדעה שלה (כן, כן אני מבין ש-לה!!) שגר הוא לא יהודי..(שזה נגד דעת התורה!!) לכן, טענתי ועדיין טוען, שאין מקום לדעה זו..
כך, שזה לא משנה אם זה נידון על הרגש שלה או על דעתה זה מכבסת מילים לא יותר מזה
ושוב.. משום..שכל רגש אחר שהוא נגד הרגש של התורה הוא פסול!!
ושוב... והיות והרגש שלה, מבוסס על רגש שהוא נגד התורה. לכן גם כזה רגש אפשר לשפוט..

ובמטותא ממך, אנא נסה להבין אותי ולא להתנצח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 00:36 לינק ישיר 

לא אני ולא אתה מחליטים למה אין ולמה יש מקום אצל מישהו אחר. ד.א. מרוב שהסברת לאט נראה לי שאיבדת אפילו את עצמך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 00:38 לינק ישיר 

ענני_ממעש כתב:
לא אני ולא אתה מחליטים למה אין ולמה יש מקום אצל מישהו אחר. ד.א. מרוב שהסברת לאט נראה לי שאיבדת אפילו את עצמך..

נכון.. בשביל זה יש את התורה...!
ולהתכחש לזה, או להפוך  לסנגור מנגיעות באמת לזה אין מקום..

ונראה שנפגעת...
קבל את התנצלותי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 00:51 לינק ישיר 

רק טעות אחת יש לך. שקראת לעצמך ״עמקויות״. בזה העניין תם מבחינתי. בחן את העניין בעין קצת יותר ליברלית... אה... וגם עמוקה. לא אתנצח איתך יותר בעניין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 01:16 לינק ישיר 

ענני_ממעש כתב:
לא הייתי מקבלת חוזרים בתשובה...
לי זאת נקודה בעייתית ממש...
מבחינתי אין דבר כזה חזרה בתשובה...(כן כן יסקלו אותי עכשיו באבנים כי אם זה קיים בתורה מי את שתגידי שזה לא קיים?! כן אני מבינה את כל זה אבל זאת עדיין דעה שלי)
ולכן אני מבחינתי אדם שנולד חילוני הוא גם ימות חילוני גם אם הוא כביכול עבר חזרה בתשובה ולכן לא משנה כמה דורות יעברו מבחינתי אותו אדם הוא חילוני...רש"י - היא יודעת שלא כך הם הדברים ע"פ תורתינו הק'. אך מ"מ כך היא דעתה. נכון?עוד הודעה של אותה "די88":
אתם יודעים מה נגיד ואתם צודקים...שיהיו יהודים עד מחרתיים!!מבחינתי הם לא...לא שאלו מה דין תורה בעניין שאלו האם הייתי מתחתנת עם חוזרים בתשובה?!והתשובה היא לא...שאלות או לא שאלות שיש לי זאת עדיין הדעה שלי!
רש"י - תקראו לי איך שבא לכם. חילונית, מומרת או כל מה שבא לכם. אני מרגישה כך!עוד הודעה:
אני אעדיף להתחתן עם מזרוחניק מאשר עם חוזר בתשובה או בן לחוזרים בתשובה!
וזאת האמת שלי...
אולי כי באתי ממקום שונה או כי זאת התפיסה שגדלתי עליה אבל זאת הדעה שלי
רש"י - זאת האמת שלי - ורק שלי. לא של התורה, לא שלכם - אלא שלי! (זכותה. לא?)אחרי כל זה מגיעה תגובתו של 100+ - להלן:
שאני אבין אמת זה מה שבן אדם מרגישאו מה שכתוב בתורה?חסל סדר ציטוטים.כאן לא הבנתי את השאלה.היא כתבה והדגישה שזאת האמת שלה.ראוי להבהיר - אני ממש לא חושב כמוה.מאוד מאוד לא חושב כמוה.אולי הזדעזעתי כמוך למקרא הדברים.אבל היא הקדימה ואמרה שזו דעתה הפרטית. לא דעת תורה. לא שהיא חושבת שזה נכון לגביי או לגביך או לגבי אף אחד.זה נכון רק לגביה.זכותה לחשוב איך שהיא רוצה.זכותך לחשוב אחרת.אבל אין לך זכות לשלול את מה שהיא מרגישה.יש לך זכות לעשות כמוני. לא להסכים.מקווה שבעמקותך כי רבה (מה שלא היה נראה באשכול הזה - בניגוד לאחרים (קורץ)) תבין.

סתם השתעשעתי לעת ערב...  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 10:37 לינק ישיר 

אויש. דחוף, אבל דחוף צריך פה אשכול על תרבות דיבור ודיון.
חילוקי דעות זה סיבה להפוך את הנימה לכאסח אישי???????
למה לא לכבד את הדעה של האחר ויחד עם זאת להשמיע דעתי השונה?

א"א לנסות להסביר בלי לרדת על השני? באמת, מה קורה פה?
אם ככה יראו חילוקי הדעות עם הנשים/בעלים שלנו מהר מאד נחזור לפורום הזה בסטטוס חדש....

חבר'ה בואו נשמור על אווירה טובה, ועל אנושיות מכבדת.

תוקן על ידי שיר852 ב- 07/11/2011 10:39:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 10:40 לינק ישיר 

שיר852 כתב:

אם ככה יראו חילוקי הדעות עם הנשים/בעלים שלנו מהר מאד נחזור לפורום הזה....

או לפורום "פרק שני"..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 10:44 לינק ישיר 

אם כולם יחזרו, פרק שני יהיה פה. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 11:07 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אם כולם יחזרו, פרק שני יהיה פה. 

לייק!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 11:19 לינק ישיר 

המשפט הנ"ל נאמר רק כדי לאזן את התוכחה.
אז חסר לכם אם תתפסו רק למשפט הזה, ורמת הדיונים בפורום לא תשתפר.

תוקן על ידי שיר852 ב- 07/11/2011 11:20:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2011 15:21 לינק ישיר 

די,  זכותך להתחתן ם מי שאת רוצה ולפסול את מי שאת רוצה לפסול, אבל פסילת ציבור שלם זה דבר שאינו נכון.
ודאי יתכן שלציבור מסוים יש הבדלי מנטליות, אורחות חיים וכדומה, אבל בכל זאת, לפסול את כולם מראש זו בעיה.

ולגבי גרים - את לא צריכה להתחתן עם גר או בני גרים, אבל איך את יכולה להתיחס אליהם כאילו אינם יהודים ח"ו ?  ומה תאמרי על התנאים שמעיה ואבטליון שהיו גרי צדק או על רבי עקיבא ורבי מאיר שהיו בני גרים (לפי הרמב"ם) בהקדמה ליד החזקה ) , האם את פוסלת את תורתם ? והאם תרגום אונקלוס הגר פסול בעיניך ?

ולגבי השאלה האם הייתי מתחתן עם בני גרים - עקרונית כן, וצריך לבדוק כל מקרה לגופו, כמו שבודקים בכל שידוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 17:04 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אויש. דחוף, אבל דחוף צריך פה אשכול על תרבות דיבור ודיון.חילוקי דעות זה סיבה להפוך את הנימה לכאסח אישי???????למה לא לכבד את הדעה של האחר ויחד עם זאת להשמיע דעתי השונה?א"א לנסות להסביר בלי לרדת על השני? באמת, מה קורה פה?אם ככה יראו חילוקי הדעות עם הנשים/בעלים שלנו מהר מאד נחזור לפורום הזה בסטטוס חדש....חבר'ה בואו נשמור על אווירה טובה, ועל אנושיות מכבדת.

מהיום.
כבר הדלקתי מאוורר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 17:07 לינק ישיר 

ענני, ליצנות אחת דוחה.
מהיום כל מי שמתכתב בצורה לא הולמת, אני שולחת את הביקורת אליך.
ראה הוזהרת. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > להתחתן עם בני גרים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.