בית פורומים פורום הפילוסופיה

אנרכיזם.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2011 00:23 לינק ישיר 
אנרכיזם.

בכל ההיסטוריה המוכרת נהגה שיטת המדינות - העולם מחולק להמון מדינות קטנות שלכל אחת מהם שלטון משלה.
שיטה זאת נבעה מכך שבנ"א היו צריכים לגבש לעצמם מערכת חוקים כדי להסתדר ביניהם וכשיש חוקים צריך רשות שתאכוף אותם, ומכיון שבזמנו אדם שגר בדרום צרפת היה סיכוי קלוש שיגיע אי פעם לגרמניה, היו מוכרחים לחלק את העולם להמון רשויות קטנות.
שיטה זו גרמה לקלקול גדול, מכיון שאפשרויות התקשורת בין אדם לחברו היו כמעט רק פנים אל פנים יכל אדם אחד להשתלט על ממלכה ולשלוח אלפי אנשים לקרב בשל עלבון שטותי, כך נשפך דמם של מיליוני או מיליארדי אנשים לריק.
בזמננו שאין הבדל בין התקשורת בין תל אביב לירושלים, לןתקשורת בין תל אביב לניו יורק טפשי לשים גבולות בין המדינות כי בן אדם שיום קודם לכך שוחח עם חברו במרשתת יכול היום להלחם נגדו בשדה הקרב,
שיטה זו גם גורמת להפליה נוראית כאשר אנשים גוועים ברעב כשחבריהם בפייסבוק במרחק ארבע שעות טיסה גרים בארמונות פאר.
לכן יש להפוך את העולם למדינה אחת גדולה שיש בה הרבה פרובינציות.
בשלב א. להפוך את העולם למקום כעין אירופה כאשר יש הסכם מעבר הוסחר חופשי בין הארצות, דיפלומטיה משותפת ובהמשך גם מטבע משותף, כאשר לאו"ם יהיו סמכויות כשל האיחוד האירופי, כך נציל מיליארדי אנשים ממוות משונה, מרעב, ממחלות ומעוד כהנה.
ובשלב השני העולם יהפך למקום במתכונת ארה"ב, כאשר לכל מדינה יש עצמאות מסוימת רשויות משלה ובתי משפט משלה, אך הכוח האתמיתי גם בתחום החקיקה גם בתחום הביצוע וגם בתחום השפיטה הם כללים לכל המדינות.
לשם כך יש לשפר את מתכונת האו"ם שהרי לא הגיוני שלפרובינציה בעלת 2000 תושבים יהי כח כשל פרובינציה בעלת2000000000 תושבים, לכן יש א. לחלק את מספר הנציגים ליבשות כאשר כל יבשת תשלח 200 נציגים, ולחלק את הנציגים לפי מפתח של מספר התושבים ורמת ההשכלה.
עם זאת במצב זה יהיה צורך להקים למעלה משלוש רשויות הקיימים בכל מדינה ולתת לכל מאחת מהן כח עצמאי משלה שאל"כ מי יצילנו מדיקטטורה.
כך נגיע לימים של "וכתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות". (אני מצטער אם שיניתי מלשון הפסוק, אני מקליד אותו מזכרוני).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 01:04 לינק ישיר 

סליחה, היה עלי לקרוא לכותרת "קוסמופוליטיות" ולא "אנרכיזם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 15:18 לינק ישיר 

נראה שאתה דוגל בעקרון הקומינזם אלא שהרחבת אותו מרעיון מדיני מקומי למשהו קוסמולוגי גלובלי, א"כ אולי היה מתאים "קומוניזם גלובלי" 
או שהתכוונת למשהו אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 23:45 לינק ישיר 
קוסמופוליטיות וקומוניזם.

קומוניזם מדבר על היחסים בין בני האדם, קוסמופוליטיות מדברת על היחסים בין המדינות, או יותר נכון לבטל את המדינות ולהפוך הכל למדינה אחת גדולה, משום שאין בגבולות שום תועלת והם מגוחכים מטופשים ומרושעים.
דרך אגב אני אכן קומוניסט אך אני חושב שטעותם של הקומוניסטים במהפכת אוקטובר הייתה הכפייה, כי כל שיטה המיושמת בכפייה סופה שהופכת לדיקטטורה, הקומוניזם צריך לבוא מרצונם החופשי של בני האדם, כעין קיבוץ (עם תיקונים מסויימים) שיתפשט אט אט עד שיפרוץ גבולות ויגיע לכל העולם.

תוקן על ידי דקרט ב- 08/11/2011 23:52:29

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אנרכיזם.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext