בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

להנאתכם: דוד קוסוביצקי: הופעות מתש"מ ותשמ"ב בהיכל התרבות ת"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2011 07:57 לינק ישיר 
להנאתכם: דוד קוסוביצקי: הופעות מתש"מ ותשמ"ב בהיכל התרבות ת"א

לפני שמכשירי טייפ הקלטות מתחילים להיעלם כליל, לקחתי לי כפרויקט להפוך כל קלטת חשובה למדיה דיגיטלית.
כך העליתי מאבק כמה קלטות עם הופעות חזנות מלפני שלושים שנה ולמעלה בממוצע והנה הם מוגשים לכם בשמחה

הזמן שעבר, לא מצליח להשכיח ממני את רגעי הענק בהם עמד יהודי רזה ולא צעיר זה בכלל, בחליפה לבנה מחוייטת לפני שלושת אלפים איש.

עמד לבדו.
בלי תזמורת פילהרמונית ובלי אנסמבל ובלי מקהלה, ובלי קטעי ביניים תזמורתיים מרגיזים המנתקים את רצף הלהט ונותנים לו מרווח נשימה - פריבילגיה של חזן צעיר מקבל כיום.

עמד לבדו כשהוא נותן בקול ה"בריליאנט" (יהלום) הנדיר שלו , נשען לחילופין על פסנתרו של בן גילו ד"ר חנן וינטרניץ, ושני אנשים מבוגרים אלו הרימו יחדיו שלושת אלפים איש משך ערב שלם בהיכל התרבות אל פסגות גבוהות של רגשות בלתי נשכחות, כאשר את ה"הושע נא" המפורסם שלו כבר שרנו כולנו בפה מלא ובעמידה תוך נענועי תפילה, או כשצחקנו כולנו יחד בתנועות התפירה שלו באויר במחטו של החייט מ"חזנים אויף אשבת" וכפי ניתן לשמוע בהקלטות.

פרקי החזנות המושמעים בהופעה מאלול תש"מ:

דוד קוסוביצקי היכל התרבות אלול תש"מ

מלוך על כל העולם
כי מציון תצא תורה
הטה אלוקי אזנך
זכרנו לחיים
שיבנה בית המקדש (לא הידוע)
דאס אידישע ליד
א חזן אוף שבת

פרקי החזנות המושמעים בהופעה מחנוכה תשמ"ב:

דוד קוסוביצקי בהיכל התרבות חנוכה תשמ"ב

הדלקת נרות חנוכה
שהחיינו
לעולם יהא אדם
בים בם
מתרצה ברחמים
פארוואס זינגט א חזן (הושע נא)
שיבנה בית המקדש (משולב)
יתגדל (קדיש)

במאגרי הקלטות נוספות, אי"ה יועלו כאשר אסיים להמירם.

תהנו!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 08:15 לינק ישיר 

בס"ד

יעקובוביץ, תודה רבה
להתחיל את היום ברגל ימין
כה לחי!

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 08:26 לינק ישיר 

לצערי הרב, כיום אפשר לשמוע חזנות אך ורק מחזנים אשר כיום הם בסביבות גילו של החזן דוד קוסביצקי אז.
אני זוכר את הקונצרטים האלו כמו אתמול, נוסטלגיה במיטבה.
יש לך במקרה הקונצרט של ל"ג בעומר? אני חושב שזה היה בשנת 77 או אולי 73? הקהל יצא אז מגדרו לאחר שדוד ביצע את רבש"ע מתוך יום כיפור קטן ומחה כף במשך דקות ארוכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 08:43 לינק ישיר 

יעקובוביץ

א.  יישר  כח

ב.  אולי  יש  לך  תכנה  לשיכפול/שימור   חזני  העבר  שתטמיע  אותם  בחזנים  של  היום ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 09:58 לינק ישיר 
יש עוד קצת...

יש לי עוד קונצרט של דוד כמדומני מתשמ"ד - (אינני בבית כעת) ויש קונצרטים משולבים משנים אלו

את הקונצרט הראשון של דוד מתש"מ פתח מיועדנו גיורא פיידמן בביצוע קלרינט "חזנותי" של יבנה בית המקדש - למי שזוכר...

אין ויכוח שהחזנים דאז לא היו מפונקים כמו היום, וכשנתנו "זוגריי" זו היתה השתפכות לוהטת אחת ארוכה ודרמטית ללא הפסקה כלל.

למרות שצריך להעריך מאד את תרומתו של ד"ר סובול לחזנות בדורנו, הרי שלא ניתן להימנע מהמחשבה שהקטע הפילהרמוני שהוא אבן בסיס בעיבודיו והקוטע את הרצף בכל "זוגריי" - פוגם באיזה שהוא מקום בחינוכם של חזנים צעירים להתאמצות רצינית תוך כדי שהם מסתמכים על המקהלה להפסקות רציפות - מה שלא היה אז כלל

כשלעצמי אני בעל תפילה, וכמות היישר כח ועמו ריגוש קהל המתפללים עולה בהתאם תמיד ביחס ישיר אל ה"נתינה" האמיתית, עם כל הלב, ובהתחברות אמיתית ולא מעושה אל הבקשה ומילות התפילה.

נ.ב.
כשימציאו את מכונת השכפול - יש לי עוד כמה רעיונות עבורה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 10:25 לינק ישיר 

להגיע הביתה מ"אי זהו לחי? מן הפרק של לחי עד פיקה של גרגרת" ולשמוע את דוד קוסביצקי זוהי הפתעה.
תודה רבה

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 11:08 לינק ישיר 

שכוייח זה ברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 14:52 לינק ישיר 

יעקובוביץ,

גם אני מצטרף לאלו שהפכת את יומם, תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 15:00 לינק ישיר 

ישר כח רב תודות עשית לי את היום
אם לא זכיתי להיות בדור ההוא לפחות יש לי את הזכות להקשיב לדור ההוא.
לייזר

תוקן על ידי קולני ב- 07/11/2011 15:00:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2011 16:38 לינק ישיר 

תודה רבה
מצויין תמשיך לעשות את הנכון והטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 20:39 לינק ישיר 

תשמ"ב - זה מהיכל התרבות או מאצה"ב (טמפל עמנואל) חנוכה קונצרט השנתי בבית מדרשו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 20:48 לינק ישיר 

עולם החזנות כולו מודה ליעקובוביץ. ואני מצפה ששאר אוספי החזנות ילמדו ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 23:29 לינק ישיר 
מבין -הכל מת"א, ובדרך אי"ה עוד שתי הקלטות

בע"ה בקרוב -
הופעה אחת משנה לא ידועה אך זה אמור להיות בין 1976 ל1982 בערך - אחד מהקונצרטים הטובים של דוד קוסוביצקי בשנים אלו כשהוא ממש במיטבו ויוצר אינטרקציה בלתי רגילה עם הקהל

האחרת גם משנים אלו כמדומני מהאחרונות שלו פה, אולי ערב הצדעה לכבודו אם אינני טועה, יחד עם דוד בגלי ובן ציון מילר שהקדימו
בן ציון שם ממש בשיא יופיו ועומקו ויש גם דואט מרגש עם בגלי "מנהג בי"ד הצדק" ודוד נותן כמה קטעים בחצי השני

עוד אנסה לסנן מעט רעשים אך אם לא ילך - אעלה אותם כך - הם שווים כל דקה...

לתועלת כולם - ולמי שרוצה לדעת כיצד מעבירים קלטת אל MP3 ללא צורך ברכישת מכשירים מיוחדים  - ממש לא מסובך:

1. השיגו טייפ קלטות תקין עם יציאת אוזניות (רצוי לנקות את ראש ההקלטה בעדינות עם צמר גפן ומעט אלכוהול - ואת הקלטת להריץ לכל האורך לפני ההשמעה - כדי לבטל הד שעלול להידבק בה כתוצאה מאחסון ממושך ללא תזוזה של הסרט שבפנים  - ללא זה  המגטיזציה עוברת מצד לצד האחר הקרוב - את זה יש לעשות כל שנה שנתיים לשמירה)

2. חברו ליציאת האזנייה כבל העברה מטייפ לטייפ שקונים בגרושים בכל חנות מתאימה כשאת הצד השני הכניסו לשקע הכניסה של המיקרופון בכרטיס הקול שבמחשב (AUX IN) או חץ פנימה

3. הורידו והתקינו את תוכנת Audacity מהלינק הבא לפי הגרסאות המומלצות שם בהתאם למערכת ההפעלה
http://audacity.sourceforge.net/download/windows
לפעמים התוכנה תהיה זקוקה להתקנת מקודד LAME MP3 כדי לפעול - להלן הקישור שנמצא שם
http://audacity.sourceforge.net/help/faq?s=install&item=lame-mp3

4. הגדירו את מקור הקול כמיקרופון, כסטריאו ולחצו על הכפתור האדום להקלטה ישירה - הערוץ מתחיל להתגלגל ואפשר לכווצו ולפרוס . ניתן גם להגדיר שהתוכנה תשמיע מהרמקולים את מה שהיא מקבלת ומקליטה פנימי.

5. כאשר ההקלטה מסתיימת - ניתן לפרוס ולכווץ את הערוץ לנוחיותכם, לסמן לגזור ולהדביק קטעים כרצונכם,
כשהכל גמור - עשו יצוא באיכות 128

זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 01:14 לינק ישיר 

שלום לך מר יעקובוביץ...

ראשית, תודה ענקית.
גם אני הייתי בקונצרטים אלה וגם לי ישנן הקלטות מהם.. אבל שנים רבות לא האזנתי להן ואתה עשית את זה זמין לכל אחד ובקלות... שוב יישר כח. העלית לי זכרונות נהדרים מערבי חזנות בלתי נשכחים, שכנראה לא יחזרו בדור זה...ואולי גם לא בדורות הקרובים
לפני כשנתיים העלתי ליו-טיוב את היצירה "אמת ואמונה" שהקלטתי בהיכל התרבות עם דוד קוסביצקי ומקהלת בית הכנסת הגדול בחיפה.
ברשותך, כמה הערות :
* כמה מצער שמספר כה מועט של מבקרים  נכנס לאשכול הזה ! אם הכותרת היתה "מרדכי סובול" ולא דוד קוסביצקי - היו אלפי כניסות... כנראה שרוב אלה המבקרים באתר הם חובבי רכילות יותר מאשר חזנות...
אוי לה לאבן טובה שאין לה מבינים !
* חבל שחתכת את מחיאות הכפיים ודברי הקישור. לטעמי - זה רק הי'ה מוסיף אוטנטיות ומכניס את המאזינים לאווירה המיוחדת ששררה באולם.
* לאלה שלא היו באולם - אספר על טכס הדלקת נרות החנוכה : האור באולם כבה לגמרי, השתררה עלטה גמורה - ואז דוד קוסביצקי נכנס לבמה, עם נר בידו, ופצח בברכות הדלקת הנר. לטעמי - רק הברכות האלה הן ממש קונצרט בפני עצמו.
* כל מי ששומע את הקונצרט אמור להבין כי הפער בין חזני הדור הקודם, לבין אלה שנחשבים היום לחזני השורה הראשונה - הוא עצום ! איזה קול, איזו קולרטורה, איזו מוזיקאליות, איזה טונים, איזו קלילות, איזה כושר ביטוי ! אני חוזר שוב על מה שאמר לי "מבין" אמיתי בחזנות - "במקום שכולם גומרים - שם דוד קוסביצקי רק מתחיל"... לכן כל כך מרגיזות אותי האמירות שמופיעות מפעם לפעם בפורום ובהן סופרלטיבים של "הגדול מכולם" וכו'.
* דרך ארץ קדמה לתורה... ראוי לדבר גם על אישיותו הכובשת והתנהגותו האצילית של דוד קוסביצקי... לעומת התנהגות בזוי'ה של כמה מאלו שקוראים לעצמם היום "חזן"... ומביישים את התואר הנכבד. באיזו חביבות הוא קיבל אותי בביתו !

אשמח אם תמשיך ותעלה את יתר היצירות שבידך. ובלי עריכה..!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 07:58 לינק ישיר 
אכן הפסד:

אבי שלום
ההקלטות אינן ערוכות כלל - פשוט לא היה לי אז שכל להקליט ברצף את הכל והפסקתי בין הקטעים..
אתה צודק שזה הפסד
כי זה משמיט לצערי שליש שלם משלושה אנשים בלבד שהיו על הבמה ועשו את הקונצרטים המופלאים אלו: (לא 124 איש...)

אחד חזן : דוד קוסביצקי
אחד פסנתרן: ד"ר חנן וינטרניץ

אך היה גם אחד מנחה בלתי נשכח:
ר' מרדכי פרימן.
מנהל בית ספר בבוקר, ומנחה ענק בערב, מנחה שידע לומר את המילה הנכונה במקום הנכון!

ציטוט שלו מאז כשהזמין לראשונה את החזן ב"צ מילר:
"לכל חזן - פעמונים לו בגרונו.
אך יש אחד מהם - שפעמונים גדולים במיוחד לו בגרונו..." 

מענין מאד כיצד היה מגדיר היום את איצ'ה מאיר הלפגוט...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 10:00 לינק ישיר 

שלום.

לאחרונה נמנעתי מלצפות ולכתוב בפורום עקב כל הליכלוך והמחלוקות השרויים בו, אבל... כזה אשכול לא יכול לעבור בשתיקה....

מר יעקובוביץ עשית לי את השנה עם החומרים האלו שאתה מעלה... אני פשוט מאזין לזה שוב ושוב..

"החזן" דוד קוסביצקי ( בלי שום תואר לפני ואחרי ומהצדדים .. פשוט "החזן") בשבילי זה תענוג אין סופי כמו שכתבו פה קודמי , זוהי שלימות שאין לה אח ורע בעולם החזנות .

כמי שגילו לא איפשר לו לזכות לשמוע ולראות את דוד ז"ל בחיי חיותו , מאד נהנתי לקרוא את הרשמים של חברי המכובדים מר יעקובוביץ ומר אבי, ובקשה בפי אם תועילו לכתוב עוד כאלו סיפורים ורשמים ממקור ראשון על דוד ז"ל וכמובן על עוד חזנים מהדור ההוא , זה מאד מעניין ומהנה ומוסיף ידע.

ושוב פעם , תודה למר יעקובוביץ על הדברים הנפלאים ששיתפת אותנו , הן בשירתו של דוד ז"ל והן בידע וברקע שכתבת.

יישר כח .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > להנאתכם: דוד קוסוביצקי: הופעות מתש"מ ותשמ"ב בהיכל התרבות ת"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext