| נשלח ב-7/11/2011 12:19 |
|
| |
צלקת
אני מעלה פה נושא לדיון בשם חברה. ********* אחרי שחצי שנה חברה טובה מאד שלה משכנעת אותה, היא נפגשת עם אח של החברה. פגישה ראשונה, שניה, שלישיתתתת.... היא מרגישה קצת תקוע בפגישה, הבחור מאריך... ו... היא מקבלת מהשדכנית תשובה שלילית.
מאוחר יותר טלפון מהחברה (אחות של הבחור) שמספרת: -"אח שלי מזה שבור ועצוב.." -"למה??" שאלתי. -"הוא מזה נהנה והיה פצצה!" היא אומרת "אבל... הפריע לו הצלקת".
צלקת קטנה שבקושי רואים.. בגלל זה הוא הוריד!
חברה שלי אמרה שאפשר לטפל בזה, ויותר לא תהיה צלקת, אבל מבחינתה היא לא מחזירה את זה, זה אבוד. אני מציינת שחוץ מהתחושה שהייתה בחלק מהפגישה השלישית, היא ממש נהנתה בפגישות.
מה דעתכם, האם נכון לתת לעלבון לנח, ואז לשקול מחדש אולי כן להחזיר, כי יתכן שהבחור עשה זאת מלחץ/רגליים קרות וכו'. (על אף ששאל רב פעמיים, מה שאומר שזה אכן הפריע לו) או לשלול מכל וכל כי זה מראה על אישיותו , הראה כבר מה חשוב לו.
הבו עצות.
תוקן על ידי שיר852 ב- 07/11/2011 12:50:54
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 12:43 |
|
| |
לדעתי אין כאן עניין של "כבר הראה את פרצופו האמיתי" כי לכל אחד ישנם לבטים....והרבה אנשים בסופו של דבר מתפשרים על דברים כאלו או אחרים שהפריעו להם...והם הלכו ושאלו רבנים ובסוף באמת המשיכו עם השידוך...זה אומר שהם הראו את פרצופם על הצד השלילי? גם אם זו צלקת כמעט "בלתי נראית"....אין מה לעשות...הפריע לו....אבל בכ"ז הוא מוכן להמשיך....מצידו זה כמו להתפשר....ונכון שניתן להעלב מכזה דבר אבל יכולה להיות בחורה שאין לה כלום ויבוא בכ"ז בחור ויפריע לו משו אצלה....זה יכול לקרות לכל אחד ואחת!!!!!!!!!! דעתי היא שלא תיקח את זה באופן אישי...ואם היא גם רוצה להיות רגועה אז שתפנה גם היא לאישיות רבנית....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 13:24 |
|
| |
לדעתי אם הוא היה חכם הוא היה צריך לברר אחרי הפעם הראשונה שזה הפריע לו אם ניתן לעשות משהו בנידון.. ואם לא אז אין טעם להמשיך כי הרי זה לא יעלם פתאום.. ואם כן ניתן, היה יכול לפתח איתה את הנושא ולראות אם היא תהיה מוכנה לעשות עם זה משהו. חוץ מזה שאם היא הרגישה גם שמשהו לא דופק כמו שצריך בפגישה השלישית אז זה אומר שהיה סיכוי שגם היא היתה מורידה את זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 13:37 |
|
| |
מוחה בכל תוקף! לא הכל חייב ללכת הכי זורם בכל הפגישות!!!!!!!!!!!!! זו ממש לא סיבה להוריד. אם היא היתה מרגישה ככה תמיד, או שזה היה נמשך ככה מפגישה לפגישה, אז זה משהו אחר, אבל בשביל שהיה איזה קושי קטן באחת הפגישות?! זה לא סיבה.
כי לדעתי לא הפריע לו הצלקת השולית הזו, לכן הוא לא פתח את הנושא ולא ראה את זה בכלל בפגישה הראשונה. הוא פשוט נבהל שתכף הוא יסגור או אני לא יודעת מה, וחיפש סיבה לדחות את הקץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 13:52 |
|
| |
זה שהיה סיכוי זה לא אומר שהיא בטוח היתה מורידה..
אז בגלל הלחץ שלו היא צריכה לאכול את הפגיעה? לחכות לנסיך שיועיל בטובו להמשיך להיפגש? חוץ מזה שאף אחד לא לחץ עליו להציע נישואין בפגישה שלישית ולא ברביעית..כל אחד מתי שמרגיש שמסוגל. וגם שאם הרגישה שמשהו תקוע בפגישה האחרונה איתו ואחרי הכל הוא גם הוריד אני לא חושבת שזה מידי עושה חשק להמשיך אחרי תקופה אם זה היה חוזר..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 13:59 |
|
| |
תמיד טוב להיות סלחנים וגמישים, וכן גם כאן.
הוא לא חייב להציע נישואין, אבל אולי הוא סגנון שפגישה שלישית זה כבר משמעותי מאד מבחינתו, ולכן כל הלחץ. אם הבחורה הרגישה תקוע, זה לא אומר שגם הבחור הרגיש. נכון, זה לא רומנטי כמו באגדות ובסיפורים של כל החברות המאורסות, אבל עם שכל ישר, לא מזלזלים בדברים יקרים שמזדמנים לנו, בגלל שהם מלווים בקצת אי נעימות.
תוקן על ידי שיר852 ב- 07/11/2011 14:00:48
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:07 |
|
| |
אז עם הלחץ שלו קשה לי להאמין שיגיע רחוק... מה זאת אומרת לחץ???????
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:12 |
|
| |
אממ... לא ממש. בחורים/ת שנלחצים/ מקבלים רגלים קרות בקטע הזה, זה מעשים שבכל יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:21 |
|
| |
אין בעיה להילחץ או לקבל רגליים קרות! זאת סיבה לעצור? להפסיק להיפגש? לתת לבחורה תשובה שלילית? (בתקווה שאחרי שהוא יתגבר על זה להחזיר את זה..?) לחץ זה לא תרוץ!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:25 |
|
| |
לחץ הוא לגמרי לא תירוץ- הוא סיבה. כנראה שכן. הרי לחץ הוא לא הסיבה לעצירה, הבחור לא אמר לעצמו, אני לחץ- אני מפסיק. אלא לחץ גורם לשיקול דעת לא נכון, ויכוליות שזה מה שקרה פה. ואני חושבת שאם הוא היה כ"כ שווה כל הפגישות, אז ראוי לסלוח לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:31 |
|
| |
אז עוד סיבה בשבילה להוריד אותו.. הוא לא יודע להתמודד עם מצבי לחץ.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:38 |
|
| |
אם זה מדד בשבילה כדי לבחון: נלחץ או לא, אז שתתכונן להוריד עוד הרבה בחורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:44 |
|
| |
אני לא חושבת של החזיר תשובה שלילית זה הדבר הנכון במצב של לחץ. ונכון שאין שיקול דעת במצבי לחץ! אבל ניתן להתייעץ עם אחרים ולא חסר עם מי. כך שאני לא מקבלת את דברייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:50 |
|
| |
לא שמת לב לדיוק. הוא לא החזיר תשובה שלילית מלחץ! הלחץ גרם לו להרגיש שהצלקת מפריעה.
וגם אם באמת מפריעה הצלקת, אם הוא בחור כ"כ טוב, למה לוותר עליו? את לא יודעת שאין אפשרות לקבל מושלם? את לא חושבת שעדיף לוותר על דבר קטן כמו זה, מאשר על דברים משמעותיים יותר?????
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 14:51 |
|
| |
מי שמוריד על צלקת בפגישה שלישית זה תירוץ. מי שנתלה בצלקת כדי להוריד שידוך הוא אדיוט. אלו ואלו, לכל אחד יש זכות להוריד על מה שהוא רוצה אם רק ימציא תירוץ 'הגיוני'.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 17:10 |
|
| |
לעניות דעתי המאוד מאוד רחבה:
אם לבחורה אין בעיות רגשיות עם זה (היינו שהיא שונאת אותו או לוידע מה...) אז למה לא לחזור? כי הפריעה לו הצלקת? אולי היא באמת הפריעה לו? אולי לא רק היופי הוא הפרמטר שלו? רק שהצלקת הזו ממש ממש עמדה בעוכריו?
בשביל ה"אולים" (ממשקל "אולי") הנ"ל אני הייתי נותן לזה צ'אנסון.
|
|
|
|
|