צפור, ה' אוהב אותך, שמח איתך ומרוצה ממך איך שאת ומה שאת, בלי שום קשר למעשים שלך, את ביתו היחידה, תחשבי איזה תחושת בגידה יש לאמא שהבת שלה אומרת לה: אני יודעת שאת לא מרוצה ממני או לא שמחה בי כי כששטפתי את הכלים החליקה לי כוס יקרה מהיד והיא נשברה... מערכת קיום התורה והמצוות ומערכת האהבה שלנו עם ה' הם 2 מערכות נפרדות לחלוטין, כתוב: לא הביט אוון ביעקב, זה ממש כפשוטו, ה' לא רואה את המעשים הלא טובים שלנו, הוא רואה בנו רק טוב, רק אוהב אותנו, ורק רוצה קשר חם ורציף איתנו, הוא לפעמים יכול לגרום לאדם שלא ילך לו משהו בחיים, רק כי הוא רוצה שניזכר בו ונבקש ממנו. מערכת התורה והמצוות היא שונה לחלוטין, הכניסו לנו לראש שעונש על חטאים זה משהו רע, כאילו מישהו עומד בפינה ומחכה לראות מתי תמעדי, מתי הוא יוכל לתת לך עונש... אבל זה לא נכון! ה' ברא עולם, מערכת מורכבת, הוא נתן לנו הוראות איך להשתמש באותה מערכת, אם אנחנו לא משתמשים בה נכון זה מקלקל את המערכת ואז יש צורך בתיקון, לדוגמא, אם שיחקת בכדור, וזה עף לך לכיוון לא טוב, וניפץ חלון, ברור שאת צריכה לשאת בנזק ולתקן, זה עונש? לא! זה דרך העולם, אותו הדבר כאן, כל חטא שעושים פוגם ומקלקל, ואז באופן אוטומטי צריך לתקן. אבל, ה' לא רוצה שנסבול, אז הוא נתן לנו את האופציה של לתקן לבד בעצמינו, לא ע"י תיקון מלמעלה (שבשפה שלנו אנחנו קוראים לזה עונש..). האופציה לתיקון זה התשובה, ותשובה שהיא לא מסובכת... כתוב שאם עושים דין למטה, אין רשות לעשות דין למעלה, אז בפשטות, כל לילה לפני השינה לעשות דין לעצמינו, מה נראה לי שקלקלתי/שפגמתי היום, להגיד לה', סליחה מצטערת, אני יודעת שהייתי לא בסדר, אשתדל כמיטב יכולתי להיות בסדר, ברגע זה אין יותר שום רשות לעשות דין למעלה, וכשהמקטרגים מגיעים להגיד, היי, היא קילקלה, צריך תיקון, ה' אומר להם שבו בשקט, זה לא עיניינכם, היסתדרתי איתה לבד... לסיכום: יש לנו אבא רחמן, אוהב, מרוצה ושמח איתנו, רוצה אך ורק בטובתינו, ולנו נשאר רק להאמין בזה. הלוואי שנזכה.
 |
|
|