בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שיעור הפתיחה של שנה"ל בביה"ס לחזנות בפ"ת ע"י הד"ר סובול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2011 10:06 לינק ישיר 
שיעור הפתיחה של שנה"ל בביה"ס לחזנות בפ"ת ע"י הד"ר סובול

הנושא:
האם יש דבר כזה שנקרא "מוסיקה יהודית" שורשית, כזו ששומעים ואומרים: זוהי מוסיקה יהודית, כמו למשל: מוסיקה צוענית, יפנית ועוד כאלו שהמוטיבים שלהם מזוהים לפי שמיעה לבד ומקורם וסולמם ייחודי.
אני לא אכתוב את כל ההרצאה וכל החקירות והההיסטוריה וההשוואות בין המוסיקה הגרוגריאנית הכנסייתית לזו היהודית וההעתקות שאבות הנצרות העתיקו ולמדו מבית המקדש, והכלים ששימשו ואלו שלא ולמה כי אין לי כוח אבל אם מישהו הקליט ויכול להוריד לכאן זה יהיה מצוין.
המסקנה, שלו, היא שיש מוסיקה יהודית והוא הרחיב אודותיה ועל ה"מוטיב" (נויה) שלה ולמה זו ההסתברות הכי קרובה לאמת והוכיח בצורה יפה את דבריו וסידרם במקומם אחת לאחד. היה מדהים. אהבתי. 

נ.ב. אפשר לחלוק על חלק מהקביעות ו/או ההשערות והסימוכין להם ואכן היו שם נוכחים ש"ויכחו אותו" בחלקים מהנושא אבל כדי שתוכלו גם אתם להביע דעתכם אנסה לאתר הקלטה מההרצאה ולהעלותה לכאן.

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 08/11/2011 10:07:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 10:41 לינק ישיר 

המושג הנכון הינו "נוימה" (Neume). מזכיר קצת את טעמי המקרא שלנו, באופן בו מציינים את המוסיקה מעל המילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 00:55 לינק ישיר 

אני מקווה שעושים שם עוד משהו חוץ מדיונים תיאורתיים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 06:35 לינק ישיר 

תתפלא אבל כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 21:45 לינק ישיר 

מה מוסיפים הדיונים הללו לחזן מתחיל? [חוץ מלפטם את כיסם המנופח של מנהלי המכון]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 22:27 לינק ישיר 

אתה מגעיל אותי, הפורום כאן הפך למעין במת שחיטה ציבורית שכל אחד באופן אנונימי כותב מה שיש לו בבטן. אם באמת אתה גבר תכתוב בשם שלך.
אלא אם כן באמת יש לך חוסר הבנה נקודתי, ואני יסביר לך. חברה הגיעו לבית הספר לחזנות ללמוד חזנות ומה לעשות שהעולם נברא כך שדברים צריך להתחיל מהשורש.
אם לא הבנת משהו אם יש לך קושיות אתה מוזמן לשאול, לא אותי אלא את ד״ר מרדכי סובול והוא ישמח לענות לך על כל שאלה, אבל לתקוף אישית וללכלך סתם?! זה מעשה נבלה!
לייזר

תוקן על ידי קולני ב- 09/11/2011 22:51:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 00:10 לינק ישיר 

לייזר ידידי
כל מילה סוכר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 08:33 לינק ישיר 
איך נפלו גיבורים----?

לייזר יקירי,

האמת היא שלא חשבתי שדווקא כאן תאבד את שלוותך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 09:33 לינק ישיר 

בוקר טוב לחברי הפורום וצופיו
מצאתי כאן איזה מאמר בענין,
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=15056
מה שברור הוא שמוסיקה חסידית היא לאו דווקא מוסיקה יהודית, גם אם היא באידיש...
לייזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 13:26 לינק ישיר 

מה שברור הוא שקיים  וודאי כזה דבר "מוזיקה יהודית" כי הלויים בבית המקדש לא שרו משהו "גנוב". ויש עוד להאריך בנידון ולא עכשיו. (בספרי הראשונים מובא כמה פלפולים בעניין שירת הלויים בבית המקדש).
המוזיקה היחידה שמביאה את האדם לדרגות גבוהות בעבודת ד'. אגב, הסימנים האלה קיימים עד היום במוזיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שיעור הפתיחה של שנה"ל בביה"ס לחזנות בפ"ת ע"י הד"ר סובול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext