|
|
| נשלח ב-10/11/2011 23:37 |
|
| |
עמקויות : "אין זה אומר שאני מודד אדם או מתיימר לשפוט אדם לפי מעשיו..!" אם יש לך ביקורת כלפי דעה מסויימת אז יש לך ביקורת כלפי אותו אדם ואם אני לא טועה אז ביקורת זה לשפוט אדם. ואם מספר אנשים העירו לך על זה...למרות ושוב פעם למרות שזה נוגד את ההלכה לפעמים אתה יכול או לומר את אותם הדברים בצורה שונה או באותה פעם לא להגיב... אני בטוחה שמרביתנו יודע את עניין ההלכה ואני יותר מבטוחה שיש דברים שחלקנו עושים או לא עושים ואין צורך לבקר אותנו על זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 23:46 |
|
| |
| די88 כתב: |  | עמקויות : "אין זה אומר שאני מודד אדם או מתיימר לשפוט אדם לפי מעשיו..!" אם יש לך ביקורת כלפי דעה מסויימת אז יש לך ביקורת כלפי אותו אדם ואם אני לא טועה אז ביקורת זה לשפוט אדם. ואם מספר אנשים העירו לך על זה...למרות ושוב פעם למרות שזה נוגד את ההלכה לפעמים אתה יכול או לומר את אותם הדברים בצורה שונה או באותה פעם לא להגיב... אני בטוחה שמרביתנו יודע את עניין ההלכה ואני יותר מבטוחה שיש דברים שחלקנו עושים או לא עושים ואין צורך לבקר אותנו על זאת. |
|
אין קשר בין ביקורת שלי כלפי דעה מסוימת ל-אדם עצמו. משום שגם אם לדעתי הוא טועה, זה לא אומר שהאדם עצמו לא בסדר, אנחנו בני אדם וטבעי שנטעה..
ומעולם לא בקרתי אדם על מעשיו, אלא הבעתי את דעתי בעניין ההשקפה, ההנהגה או ההלכה, מי שמפחד מהאמת, או שלא נוח לו איתה, או שפשוט אין לו את האומץ לעמוד מולה.. זה בעיה שלו, לא שלי... אני מחובתי וגם ההגיון כך אומר, שאני לא צריך להתכחש לאמת, ולא לפחד לומר אותה.. ייתכן שאני טועה, ואשמח אם יתקנו אותי, אבל כל עוד שלא תיקנו אותי, או שלא הוכח שאני טועה, אין שום סיבה והגיון בעולם שאני לא אביע את עמדתי או דעתי, גם אם היא לא נעימה לאוזן של אחרים..!
מה שאני לא מבין, למה את לוקחת תמיד את דבריי אישית כלפייך, או אם דעתי שונה מדעתך זה כבר נהפך לביקורת אישית או לשיפוט אישי עלייך...כתבתי תמיד היא עניינית וככה אני מצפה שתיקחי אותה. לא מתאים לך. אז או שלא תקראי, או שלא תגיבי, או שפשוט תהיי אמיצה ותדוני איתי על דעתי בצורה בוגרת ועניינית.. לא בצורה אישית ופוגענית.
לא מבין למה כלפי אחרים כולם יכולים להיות מלאים בביקורת, אבל כשזה נוגע לעצמם כולם שיות תמימים..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 23:51 |
|
| |
עמקויות לא דיברתי על עצמי בכלל... בקושי הבעתי דעה בכלל בנושא... אני רק אמרתי שאם הדעה שלך או הצורה שבה אתה אומר את הדעה שלך פוגעת בבני אדם אחרים אולי כדאי שתשקול מילים! מה זה קשור למה שאני כתבתי ולמה שאתה ענית?! אני פעם אחת לא דיברתי על עצמי במה שכתבתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 00:14 |
|
| |
מה לגברים בלהתעסק, כל כך הרבה בצניעות הנשים??!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 00:19 |
|
| |
כדי שלפחות מישהו יתעניין בצניעות של הנשים...אם לנשים לא אכפת אז לפחות...
נ.ב סתם יום נוראי עבר עליי אז הייתי חייבת להגיב משהו מצחיק (וטיפה רציני)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 00:22 |
|
| |
זה רק תירוץ. עוד לא ראיתי אישה שמטיפה לגבר שמגלח את הפאות או הולך עם כיפה קטנה מדי...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 00:32 |
|
| |
יש הלכה על גודל כיפה? ואני לא ראיתי אישה שמטיפה לגבר בכלל על משהו אי פעם... לרכל עליו היא אולי יכולה...להגיד לו בפנים לא נראה לי או שאולי זה רק על נשים אחרות... בקיצור זה היה בצחוק אבל היתה בזה נימה צינית נכונה משו למרות שכל אחת צריכה לדאוג לעצמה ושלא הגברים "שידאגו" לה
תוקן על ידי די88 ב- 11/11/2011 00:32:55
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 01:17 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | ענני היקר,
ראשית אני חייב לציין שממש גרמת לי ליהנות מכתיבתך העשירה, בכישרונך הבולט, אין אפס זה מרשים!:)
שנית, אני גם מודה לך על הביקורת (הבונה) שהעלית פה. חשבתי על דבריך, ואני באמת מבין את מה שאתה מרגיש, מבין את מה שדבריי משדרים, ואף אם אני חושב שאתה לא צודק, ולו משום מה שאתה עצמך כתבת, שלכל אחד יש דעה, וכל אחד אמור להביע את דעתו, בפרט, שפה זה פורום ולא שיחה בארבע עיניים, וזה שזה לא מקובל על הצד השני, זה לא אומר שלי אסור להביע את דעתי שלי. וגם אם אני אומר את זה באופן נחרץ, זה לא אומר שאני לא קשוב לדעתו של השני, שלא לדבר על כך שאני לא מבטל את דעתו.
ואם תשים לב, אני תמיד משתדל לענות עניינית על כל דעה ולא סתם לתקוף במילים חסרות שחר.
בכל מקרה, היות וזה הצד השני מרגיש, וזה לא עושה לו נעים בלב לשמוע, אז חובתי שלי היא לומר את דבריי בצורה שיתקבלו על לב השני ולא ההפך. כך ששוב.. תודתי נתונה לך.
שלישית, תרשה לי להביע את הרהורי לבי, אינך חייב להגיב, אינך חייב להתייחס, רק אני בכל זאת מעלה את זה כל הכתב, אולי יהיה בכך איזה שהוא תועלת..
כלל נקוט בידי, אם אדם אומר לשני דבר מה, והשני מגיב בזעם, בעלבון, בסערה, וכו'.. אות יש בכך שמשהו בדברי האומר לא כשורה, או הדרך, או הצורה, או הדבר שהוא דיבר עליו, כך או כך על האומר לעשות חשבון נפש עם עצמו מה גרם בדבריו לשני ככה להגיב...
ואם טרחת לכתוב כה יפה, כה ארוך, כה מושקע, ניכר היה שדמך ולבך שם.. סימן שמשהו בדרכי, בדבריי פשוט קוממו אותך.. עצבנו אותך.. וכו'... ואני הקטן ניסיתי להבין...מהו הדבר...?!
|
|
מה שגורם להתנגדות לדברים זה שמתמודדים כאן עם האמת. ומי שבדרך חייו הוא מתכחש לאמת- כל מי שיאמר את האמת הזו בעצם מאיים על דרך חייו... רק אנשים שאמיתיים עם עצמם, וגם במקום שהם טועים- הם לא מכחישים שיש טעות- הם מוכנים לשמוע את האמת.
וענני, אני לא מתכוונת ספציפית למקרה הזה.
עמקויות, כשאתה אומר את האמת שלך בכל כך נחרצות- תצפה לכך שלפחות חצי מהשומעים יתנפלו עליך... אתה מאים על דרך חיהם... כי האמת שלך לא מתחשבת במה שמקובל לחשוב- אלא רק במחשבה לעומק והצמדות לערכים האבסולוטים של התורה שלנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 01:21 |
|
| |
האצטלה... האצטלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 01:31 |
|
| |
סירה הבעיה לא באמת... הבעיה בצורה שהיא נאמרת... לדוגמא נגיד ויצאת לפגישה עם בחור והוא חושב שאת מכוערת ונגיד וזאת האמת את תעדיפי לשמוע אותו אומר את זה או שיגיד לך שהוא לא מעוניין ולבד תביני למה...?! זאת היתה הקצנה פרועה ועדיין אמיתית שיכולה לקרות...אז אם תעדיפי את האמת סבבה יופי לך אבל יש אמיתות שעדיף שישארו בארון
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 03:00 |
|
| |
| די88 כתב: |  | סירה הבעיה לא באמת...
הבעיה בצורה שהיא נאמרת...
לדוגמא נגיד ויצאת לפגישה עם בחור והוא חושב שאת מכוערת ונגיד וזאת האמת את תעדיפי לשמוע אותו אומר את זה או שיגיד לך שהוא לא מעוניין ולבד תביני למה...?!
זאת היתה הקצנה פרועה ועדיין אמיתית שיכולה לקרות...אז אם תעדיפי את האמת סבבה יופי לך
אבל יש אמיתות שעדיף שישארו בארון |
|
סליחה? אמיתויות כנ"ל...באמת עדיף שישארו בארון...אבל לא אמיתויות של הלכה, תורה ודרך חיים...
אלא אם זה משו קיצוני שממש פוגע באנשים אחרים... ואני חושבת כמו עמקויות שאם מישהו נפגע מאמירה של מישהו אחר סימן שהיה ממש בדבריו.....הדברים שנאמרו הגיעו לנק' רגישה אצל השומע...נק' שגרמה לו להתקומם/להפגע/להגיב בדרך זו או אחרת... (מקווה שעניתי לעניין כי לא כ"כ עקבתי אחרי השתלשלות התשובות...סתכלו מה השעה....)
לילה/יום טוב ובאותה נשימה אומר לכם/ן גם שבת שלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 03:27 |
|
| |
הבהרה - אני לא נפגעתי מכלום. הדיון הזה כאן בנושא הצניעות - לא מדבר אליי ולכן לא התערבתי בו.
עמקויות. לא התעצבנתי על דבריך, כי אם על הדרך והאופי בה הם נאמרים.
"ואם טרחת לכתוב כה יפה, כה ארוך, כה מושקע, ניכר היה שדמך ולבך שם.. סימן שמשהו בדרכי, בדבריי פשוט קוממו אותך.. עצבנו אותך.. וכו'... ואני הקטן ניסיתי להבין...מהו הדבר...?!"
כשאני קורא את המשפט הזה אני קולט יותר ויותר שאין סיכוי שתבין את מה שרציתי לומר.
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 11/11/2011 03:37:48
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 11/11/2011 04:14:46
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 03:34 |
|
| |
תוקן על ידי די88 ב- 11/11/2011 03:46:07
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 14:33 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | חחחחחחחחחח סליחה, באמת זה נפלט לי. אבל כשגברים מתפייטים, זה אדיר. |
| !!!!!!!!!!יויתר מזה!.....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 15:00 |
|
| |
נא לא לסטות מנושא האשכול
|
|
|