בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה עם תספורת קצרה - מרתיע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2011 15:34 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
זה רק תירוץ.
עוד לא ראיתי אישה שמטיפה לגבר שמגלח את הפאות או הולך עם כיפה קטנה מדי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 23:30 לינק ישיר 

תרי_זוזי כתב:
נא לא לסטות מנושא האשכול

וע"מ לא לסטות...אסיים במה שהתחלתי...
קיבלתי כבר מספר לייקים מכמה וכמה אנשים...(נשאר לי לראות את תגובת הגיסים שלי...) בינתיים רק מישו אחד אמר לי "איך תלכי ככה לפגישות?"....והמילה האחרונה....העיקר שאבא שלי אהב....;)....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2011 11:32 לינק ישיר 

תספורת קצרה לדעתי:
1- מבגר מאוד..
2- יש בזה מראה רציני..
3- מראה על רצון להיות שונה
4- אין בזה הרבה אופציות של תסרוקות כך שזה משעמם כל היום להיות בותו פוזה מה שבארוך יש אלף אפשרויות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 14:39 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
ולמה כל הבנות צריכות להסתובב עם שיער אסוף הזמן שהמורות חייבות ללכת עם פיאה שהיא בד"כ ארוכה?
(אגב, שיער פרוע (ז.א. לא אסוף) נחשב בזמן הגמרא כ"לא צנוע" לאשה נשואה)
אלא כדי להיבדל מה"מזרוחניקיות" רחמנא לישזבן.
לאו דווקא צניעות עומדת בראש מעיניהם

אדם, שלום לך.

כמדומני שנשים חרדיות לובשות פאה מחמת שזה תכשיט נאה, וכמו שהובא במשנה ובגמרא, ולא מחמת שהן רוצות "להיבדל מהמזרוחניקיות". מהיכן הנחיתות הזאת? ואגב, כיסוי השיער של המזרוחניקיות, בהרבה מקרים מגלה כמות נכבדה מן השיער, ובזה יש לפאה עדיפות עליו.

וראה מה שכתב הגאון רבי יוסף חיים זצ"ל, בעל ה"בן איש חי", בספרו "בן יהוידע" (עירובין ק:), וזה לשונו:

"כי אתא רב דימי אמר עטופה כאבל [פירוש, אחת הקללות שנתקללה חוה וכל הנשים, שעטופה כאבל ובושה לפרוע שיער ראשה]. ונראה לי בס"ד, כי הני אינם קללות גמורות, דכיסוי הראש יש כמה נשים דניחא להו ביה, כדי לעשות תכשיטין וקישוטין נאים בכיסוי הראש שלהם". עכ"ל. כלומר, שאין כיסוי הראש קללה גמורה, מפני שיש נשים ששמחות בכיסוי הראש, מפני שהוא נאה, והוא הדין לפאה נכרית שהיא יותר יפה משיער עצמה, והאשה שמחה בו, וכדברי הגאונים הנ"ל שהתירו פאה המוסיפה יופי לאשה.

ושם בד"ה "ומגדלת שיער כלילית", כתב עוד וזה לשונו: "דהא ודאי אם השיער סתור אינו שבח לה, דהוי כלילית, אך אחר שקולעתו הוא שבח, כי תתנאה בזה, וכנראה בחוש הריאות דהאשה מביאה פאה נכרית ועושה אותם קליעות להתנאות בם, ולכן מנה הכתוב השיער בכלל הקישוטין, דכתיב "שערך כעדר העזים" והיינו בהיותו קלוע".

כמו כן, בדרך כלל לובשות המורות פאה באורך סביר, ולא אורך מוגזם המושך את העין, מה שנהוג בדרך כלל אצל "שבבניקיות".

ומה שאתה טוען על זמן הגמרא, מדובר על שיער מחובר, שאסור לנשואה לפרוע שיער ראשה, אך שיער תלוש (הנקרא פאה נכרית) הרי הוא כבגד, ואין בעיה ללכת עמו כשהוא פרוע, וכמו שכתב הגאון רבי יצחק עבאדי שליט"א, בשו"ת "אור יצחק" אבן העזר סימן ג':

והנה כתוב מפורש בגמ' (שבת צה.) ויבן ה' אלהים את הצלע, מלמד שקילעה הקב"ה לחוה והביאה אל האדם, ע"כ. הרי דהשערות כשהם קלועות הוי נוי, והרי היא מקיימת שני דברים, גם כיסוי הראש וגם שתיראה נאה, וכמו אלה שמכסות ראשיהן במטפחת או בכובע, וכידוע שגם באלה יש מכל המינים, יפים יותר ויפים פחות, ובוודאי שלא יעלה על הדעת לומר לאשה ללבוש מה שפחות יפה, וכל אשה עם הטעם שלה, והרי כל בנות ישראל בנות מלכים הן וראויות הן לאיצטלה היפה ביותר.

ואף שיש פאה נכרית כזאת שבאמת האשה נראית בהם מנוולת על ידה, באופן שהשערות מפוזרות לכאן ולכאן ולכל ד' רוחות השמים, מ"מ הרי את ראשה היא כיסתה, והרי היא כלובשת בגד שמנוול אותה [שהרי אין זה שיער מחובר], וזה לא נוגע לדין כיסוי הראש".

וענין הרווקות הוא חומרא בעלמא, שהחמירו הסמינרים ובתי הספר על הרווקות (ומזה יצאה חומרא נוספת לנשואות, שלא לאסוף את שיער הפאה, כדי לא להידמות לרווקות, שגם זה חומרא שאין לה יסוד), ומעיקר הדין מותר להן ללכת בשיער פרוע.

ומה שהמג"א אסר לבתולות ללכת בשערות סתורות, הנה האחרונים חלקו עליו בענין זה והתירו, והביאם הגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר (חלק ד' אה"ע סי' ג'), שהעתיק את דברי המג"א וכתב ע"ז:

"אולם בשיטה מקובצת (כתובות טו:) בד"ה וראשה פרוע, כתב וזה לשונו, פירוש: מגולה, וכך היו נוהגין לבתולה ולא לאלמנה. והא דאמרינן לקמן (ע"ב) ופרע את ראש האשה, מכאן אזהרה לבנות ישראל שלא יצאו בפירוע ראש, י"ל דבנשואות קא מיירי. מליקוטי הגאונים. ע"כ. ומוכח דבתולה שריא לילך בפירוע ראש אף בשערות סתורות, דבכל גוונא קאמר. ורק החילוק הוא בין בתולה לנשואה. וכ"כ המחצית השקל באו"ח שם, שהמנהג שהבתולות יוצאות לרה"ר בשערות סתורות מקליעתן. וכ"כ המגן גיבורים. וכן ראיתי להישועות יעקב באה"ע (סי' כ"א), שכתב להוכיח במישור מדעת השטמ"ק שאין חילוק בין סתורות לקלועות, ושאף שהמג"א כתב לאסור בסתורות, העולם נהגו להקל ויש להן ע"מ שיסמוכו. ע"ש. ופוק חזי מאי עמא דבר, שאפי' אצל החרדים לדבר ה' הבתולות הולכות בפרוע ראש ובשערות סתורות. ולכאורה י"ל שאף המג"א יודה להקל במקום שנהגו היתר בדבר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 14:43 לינק ישיר 

תרי זוזי, כעת ראיתי את בקשתך לא לסטות מנושא האשכול.

כמדומני שלא סטיתי, והבהרתי ענין חשוב, שכותרתו - הרווקות יכולות ללכת מעיקר הדין עם שיער פרוע (אמנם לא ארוך בצורה מוגזמת, או בתסרוקת בולטת מאוד), ויש לדעת כי מה שרואים כיום שרווקות הולכות עם שיער אסוף, מדובר בחומרא בעלמא של מנהלי הסמינרים, ע"פ הוראת ה"מגן אברהם", שהאחרונים חלקו עליו בענין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 22:30 לינק ישיר 

חחח.. גיל, מדהים איך זה שאתה מתעורר ברגע שמוזכר כאן העניין של ה"פאה".
ולא משנה אם זו סתם הערה שולית...
למה שלא תגיב על עוד אשכולות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 02:42 לינק ישיר 

אני לא רוצה לסטות מנושא האשכול.

אבל בקצרה אומר: בנושא הזה מתקיימת תעמולה אדירה, כבר עשרות שנים, שגרמה לאנשים לחשוב הרבה דברים מוטעים. וכאחד שלמד את הנושא, אני כותב כאן מידי פעם, לפקוח עיניים עוורות (גם אם יש כאלה שהולכים ממילא אחר פסיקתו של רב כזה או אחר, מוטב שיידעו מה כתבו פוסקי הלכה אחרים, ולא ימהרו להטיף מוסר לכל מי שלובשת פאה), בתגובה לדברים לא מדוייקים שמתפרסמים כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 03:51 לינק ישיר 

בתור גבר אני מעדיף לצאת אם מה שנראה לי בחורה וזה אומר שער ארוך. אבל זה עניין של טעם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 03:52 לינק ישיר 

דרך אגב אני בחור ישיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 12:38 לינק ישיר 

היי לכל המגיבים.....
אני שואלת מה האפשרויות לשיער ארוך? לבחורה טובה שלא הולכת עם ארוך פתוח...
אתם מבינים לבד ששיער ארוך לבחורה שלא הולכת ארוך פתוח...זה קצת בעיה בשידוכים כי לבוא עם קוקו...היא תראה כמו קוקו...חצי אסוף זה קצת...
אתם מעדיפים ארוך...אבל אם יש לבחורה תספורת קצרה ויפיפיה?
כאילו זה לא פרמטר ששואלים בשידוכים..
אף פעם עוד לא שמעתי שמישהו שואל "מה אורך השיער שלה?"...
אז מצד המבט שלי-מהנסיון שלי שחוייתי עד עכשיו לפי דעות של אנשים שונים...
שיער ארוך-מראה צעיר/ילדותי משו...
תספורת קצרה-מראה בוגר מעט יותר...וזה ממש לא סותר את היופי של התספורת!!!
בקיצור...מהנ"ל הבנתי שבאמת הרבה מעדיפים שיער ארוך...אבל תספורת קצרה זה לא דבר מרתיע...זה פשוט עניין של העדפה...
אני באמת מקווה שזה לא מקטלג....כי ידן של הספריות קצרה על ההדק (המספריים)....אז אם תראו מישהי עם תספורת ממש קצרה...אל תשפטו מייד!....ייתכן שזה באשמת הספרית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 13:17 לינק ישיר 

המתאגרף כתב:
דרך אגב אני בחור ישיבה

ובכולופן מתאגרף?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 15:16 לינק ישיר 

אין באמת הרבה אופציות אם יש לך שיער ארוך אבל את בחורה טובה מה שנקרא ולא מרשים פתוח..אצלינו(סמינר)הרשו לשים קליפס-לפתוח בחצי.....שזה יוצר מראה לא מדי פתוח אם כי לא אסוף...וחוצמיזה שאף זה דבר פי עשר מפריע משיער..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 15:40 לינק ישיר 

available1 כתב:
וחוצמיזה שאף זה דבר פי עשר מפריע משיער..

כוונתך ל 'אף'....אף רוך/עקום/סולד/קטן/נשרי וכו?????
זה דבר אינדיבידואילי.... לך מפריע ואחרים מעדיפים להתמקד על היתרונות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 17:45 לינק ישיר 

יתרונות במה?ברור שזה אישי...אחרת חצי עולם לא היה מתחתן בגלל האף...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 00:43 לינק ישיר 

מישהי פעם סיפרה לי שהיא כמעט התארסה אבל רק דבר אחד הפריע לה והיא לא יכולה הייתה לעמוד מולו--זה האף הנשרי...לכן, ביטלה הכל!
לאחר תקופה לא ארוכה...היא הכירה את בעלה!
כל המידות הרצויות, כשרוני, למדן, משפחה טובה, שחום מעט עם עיניים כחולות (שאגב, זה ממש יפה..לטעמי בכולופן)....אבל, דא עקא...לבחור יש אף נשרי....:)
והם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה....

אז אני חושבת שבעניין של טעם---אין טעם להתווכח!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה עם תספורת קצרה - מרתיע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.