|
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:52 |
|
| |
כשהייתי בת 17 עשיתי תספורת קצרה והמורה שלי קראה לי לשיחה על זה..
הטענה שלה היתה שזה מידי יפה לגיל שלי..
לכי תביני..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:52 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | נתי: לק זה דבר שרואים...אניטרנט בד"כ לא!!!! מובן?
|
|
מה שאסרו בגלוי אסרו בחדרי חדרים מוכר לך...
אני אישית בעד מוצרי איפור המחמיאים לבחורה לק זה דבר מחמיא כמו גם אודם, גלוס, מסקרה, צלליות, פודרה, סומק והיד עוד נטויה...
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:53 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | נתי: לק זה דבר שרואים...אניטרנט בד"כ לא!!!! מובן?
עמקויות: טליה הסבירה את זה יפה ואמרה נכון...שבחורה יכולה לעשות תספורות כאוות נפשה מכאן ועד להודעה חדשה...אבל יש מוסכמויות חברתיות (כמו בכל נושא בחברה החרדית....) ולכן בשאלתי פניתי לבחור ישיבה קלאסי....שפחות או יותר חי ג"כ את המוסכמויות האלו...(בינתיים אף אחד כאן לא ציין שהוא כזה...) כי יכולה להיות תספורת קצרה ומהמהמת אבל אנשים שלא רגילים לזה...(הם רגילים לקוקו/פזור באורך סביר/חצי קוקו וכו...)יגידו-מה נדפק לבחורה הזו? איזה מן סגנון יש לה? או שמיד יתחילו לקטלג-היא מודרנית...היא מאד פתוחה או היא חניוקית וכיוצ"ב (בהתאם)...לכן שאלתי איך אתם הייתם רואים דר כזה? כי יש תספורת קצרה ויש תספורת ק-צ-ר-ה...(יש קארה (או איך שלא כותבים את זה..)...יש מדורג...יש דורה...יש שפרה....ויש עוד המון...(אני בטוחה שנוכח הבקאית הצפה כאן בפורום...כולם מכירים את המושגים...;)--...))
אדם: מנסיון אישי וארוך...אין כמו לישון עם שיער ארוך...ולקום בבוקר ולראת את הצורה היפה שהוא קיבל...ואני מדברת דווקא על תלתלים....זה מהמהם!!!!
נתנאלה: בתור חברה של בנות עם שיער מקורזל (עד כדי כאב..../סתם מתולתל רגיל...)אני ממליצה לך בחום לעשות החלקה אם מאד בא לך תספורת קצרה...שווה...אבל מה שכן....זה דורש השקעה...אבל שוב אני אומרת-שווה! |
|
תראי, אני בתור בחור ישיבה (וישיבה טובה) עניתי את מה שעניתי, שלדעתי, זה לא קשור למסוכמות אא"כ זו תספורת שמקובלת אצל חילונים וכו', אבל כל זמן שזה תספורת שמותרת לפי ההלכה, אני לא חושב שזה ישנה אא"כ זה פשוט לא יהיה לטעמי וזה ישנה את כל המראה של הבחורה. וכך אני גם חושב שכל חבריי חושבים, ומי שהוא לא כזה, אלא מיד מקטלג את הבחורה בגלל שזה לא הנורמל או המקובל, אז סתם עצה טובה ממני, אל תיקחי אותו...!
אגב, עצם הניסוח שלך "האם זה מרתיע" לא נשמע שזה רק עניין של מוסכמות, אלא גם של מראה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:54 |
|
| |
באמת לא הצלחתי להבין למה אסור לק..מה ההבדל בין זה לאיפור??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 11:55 |
|
| |
עמקויות, אפשר דוגמא לתספורת שאסורה ע"פ ההלכה?? יש דבר כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:00 |
|
| |
| טליהמ כתב: |  | עמקויות, אפשר דוגמא לתספורת שאסורה ע"פ ההלכה?? יש דבר כזה? |
|
למיטב ידיעתי ללכת עם שיער פזור באופן מושך בעליל, הרבנים נגד זה. אבל שוב, זה לא המקרה הספציפי כמו העיקרון שבדבר. בן אדם שנסחף אחר תופעת העדר, זה הפסד כולו שלו. ואל לו לאדם להפסיד את עצמיותו, מאוויו וחלומותיו בגלל הסתחפות כזאת או אחרת.. והגבול הוא - להיות שונה מותר, אבל לא להיות משונה..! וסטיגמה כזאת או אחרת לא הופכת את האדם למשונה, ובוודאי היא לא סיבה להפסיד את מי שאת..!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:12 |
|
| |
עמקויות: איזה התפלספות...תראה היום יש תספורות קצרות שהן יפות מאדדדד...ומבחינת מראה זה יפה לכל הדעות...ואולי דווקא בגלל זה,זה לא לרוח ההלכה...כי מבחינה ענינית...זה קצר ולכאורה צנוע....אבל גם קצת מושך....השאלה היא עד כמה בחור ישיבה מן המניין יירתע מכזה דבר.... נתי: לך תחנך את הציבור....(הגבתי על הטענה שלך לתגובה של טליה שאמרה שבבצפר אסור לק....)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:13 |
|
| |
נתנאלה: בתור חברה של בנות עם שיער מקורזל (עד כדי כאב..../סתם מתולתל רגיל...)אני ממליצה לך בחום לעשות החלקה אם מאד בא לך תספורת קצרה...שווה...אבל מה שכן....זה דורש השקעה...אבל שוב אני אומרת-שווה![/quote]
אני ממש לא רוצה לעשות החלקה יש לי שיער גלי מהמהם... (חוץ מזה שהוא קצת נפוח) אבל בזה אין בעיה לטפל.
אבל לשיער קצר זה לא מתאים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:16 |
|
| |
טליה, תגידי, איפה למדת? איך יתכן שהמורה שלך לא הסכימה לך קצר אבל לק את לא מבינה למה אסור...? אם את קוראת לספר משבצות זהב לבושה ספר הילכתי, אז שיער שעובר את העורף כבר לא יכול להיות פזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:25 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | עמקויות: איזה התפלספות...תראה היום יש תספורות קצרות שהן יפות מאדדדד...ומבחינת מראה זה יפה לכל הדעות...ואולי דווקא בגלל זה,זה לא לרוח ההלכה...כי מבחינה ענינית...זה קצר ולכאורה צנוע....אבל גם קצת מושך....השאלה היא עד כמה בחור ישיבה מן המניין יירתע מכזה דבר.... נתי: לך תחנך את הציבור....(הגבתי על הטענה שלך לתגובה של טליה שאמרה שבבצפר אסור לק....) |
|
בחור ישיבה אמיתי, לא חושב שהוא מבין בכל הדקויות האילו, בחור ישיבה שניפגש, כל זמן שזה לא בולט באופן יוצא דופן, או תספורת מודרנית (כוונתי במודרנית, שסוג מאד מסוים מסתפר כך) מעניין אותו איך שזה מתקבל בעיניו, איך שזה יפה או לא יפה. ברור שיש גם סגנון של בחורים (ובד"כ זה מישיבות מסוימות) שהם מקובעים על תספורת אחת, וכל דבר שהוא קצת שונה הם מיד מקטלגים ופוסלים, ובאמת אותם אילו בכלל לא מתאימים לך מכל זווית שלא תסתכלי, הגם ואף שאת רוצה ושואפת לבחור בן תיירה אמיתי, ששקוע בעולה של תורה כל כולו ונשמתו...
מלבד שדעתי האישית, שכל זמן שזה לא נוגד את ההלכה ואת הצניעות הנדרשת, (ואני מתכוון לאחת שבאמת שואפת לבנות בית של תורה ולא של חומריות..) אין שום סיבה שלא תסתפרי כך, ולא תהיי מי שאת ומה שאת.. ואם יש כאילו שלא מוכנים לקבל אותך כמו שאת, והם מיד מקלטגים ומשייכים אותך למגזר מסוים, אז סימן שהם לא מתאימים לך.. זה הכל!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:26 |
|
| |
| נתנאלה2 כתב: |  | אני ממש לא רוצה לעשות החלקה יש לי שיער גלי מהמהם... (חוץ מזה שהוא קצת נפוח) אבל בזה אין בעיה לטפל.
אבל לשיער קצר זה לא מתאים. |
|
ועל זה נאמר "אם אין אני לי- מי יחמיא לי"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:29 |
|
| |
עמקויות- הכל טוב ויפה, אבל זה בערך כמו שתגיד לבחור לך עם חולצה תכלת, מה הבעיה בכך.. נכון שאין בעיה בחולצה בצבע הזה, וזה דווקא יפה, אבל זה מקטלג אותך. למרות שלי לא הייתה בעיה, ועשיתי מה שבא לי.
כותבת השורות יודעת שהדוגמה מוקצנת.
תוקן על ידי שיר852 ב- 10/11/2011 12:29:38
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:29 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | טליה, תגידי, איפה למדת? איך יתכן שהמורה שלך לא הסכימה לך קצר אבל לק את לא מבינה למה אסור...?
אם את קוראת לספר משבצות זהב לבושה ספר הילכתי, אז שיער שעובר את העורף כבר לא יכול להיות פזור. |
|
א. השיער שלי לא עבר את העורף, זה סתם היה יפה מידי בעיניה (אגב, תראי לי מורה אחת שהפיאה שלה לא עוברת את העורף)
ב. המורה שלי לא הסכימה גם לק. באופן כללי אני לא מבינה למה לא. למה איפור עדין זה בסדר ולק עדין לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:31 |
|
| |
"אם אין אני לי-אז אין לי"....ואפשר לקחת את זה לכל כיוון....סתאם...;)... טוב הבנתי פחות או יותר את העיקרון....ה' יעזור!....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 12:32 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | עמקויות- הכל טוב ויפה, אבל זה בערך כמו שתגיד לבחור לך עם חולצה תכלת, מה הבעיה בכך.. נכון שאין בעיה בחולצה בצבע הזה, וזה דווקא יפה, אבל זה מקטלג אותך. למרות שלי לא הייתה בעיה, ועשיתי מה שבא לי.
כותבת השורות יודעת שהדוגמה מוקצנת.
תוקן על ידי שיר852 ב- 10/11/2011 12:29:38 |
|
מעניין מי זו כותבת השורות ;-) ;-) ;-)
נ.ב. האייקוניים יצאו עכשיו מהתנור...
|
|
|
|
|