בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה עם תספורת קצרה - מרתיע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2011 13:45 לינק ישיר 

מצטרפת לדבריהן של שיר ונתנאלה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 13:47 לינק ישיר 

טליהמ כתב:
מצטרפת לדבריהן של שיר ונתנאלה..

איך לא....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 13:51 לינק ישיר 

עמקויות אבל אין הלכה! מלבד צבע אדום ואולי עוד אי אלו דברים קטנים.
זה ממש ממש לא מה שעשו היום מצניעות.

אני יודעת שהודעה מהסוג שכתבתי אמורה לומר 'דרשני', אבל כמו שאמרתי כבר,
לא אכפת לי מה יחשבו פה, ומי מכיר אותי לא יחשוב עלי שום רע כי אני בחורה חרדית בית יעקב,
מתלבשת הכי סטנדרטי שיכוליות, אבל לא מקובל עלי לרגע שמורות מרשות לעצמן לקרוא 'הלכות צניעות'-
למה שכתוב בכל מיני ספרים של אנשים שמתיימרים להחליט מהי צניעות.
ולא מקובל עלי לשמוע שיש אברכים שרוצים לארגן שעורי נשים בעיניי צניעות,
שיסבירו לאשה מהו מקומה וכו', בעיניי זה גועל נפש, כי אם צניעות חשובה לך,
אתה לא אמור להיות בקי בכל רזי הלבוש הנשי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2011 13:52 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
שיר צודקת בכל מילה.
ולכל הגברים שמחליטים מה לבנות מה ללבוש...
בשביל דברים כאלו יש אבא / בעל.
ואם הם אוחזים שזה בסדר אז אתם לא תצליחו לשנות את הדעה שלנו...
ואותו דבר זה העניין של הפאות. מי שהחליט שאסור ללבוש שלא ילבש אבל שלא יבוא לאישה ברחוב ויצעק אליה שזה לא כיסוי ראש וכו' קודם כל אל תסתכל על בנות ברחוב זה פחות צנוע מללבוש פאות...
(השבוע ראיתי ברחוב מקרה כזה והתגלגלתי מצחוק....) 

שכחת את העיקר, בעל/אבא/רב/הלכה!

ממש לא שכחתי אני סומכת על האבא /בעל שהם יודעים יותר ממני מה ההלכה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:00 לינק ישיר 

עמקויות כתב:

איך לא....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:00 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
עמקויות אבל אין הלכה! מלבד צבע אדום ואולי עוד אי אלו דברים קטנים.
זה ממש ממש לא מה שעשו היום מצניעות.

אני יודעת שהודעה מהסוג שכתבתי אמורה לומר 'דרשני', אבל כמו שאמרתי כבר,
לא אכפת לי מה יחשבו פה, ומי מכיר אותי לא יחשוב עלי שום רע כי אני בחורה חרדית בית יעקב,
מתלבשת הכי סטנדרטי שיכוליות, אבל לא מקובל עלי לרגע שמורות מרשות לעצמן לקרוא 'הלכות צניעות'-
למה שכתוב בכל מיני ספרים של אנשים שמתיימרים להחליט מהי צניעות.
ולא מקובל עלי לשמוע שיש אברכים שרוצים לארגן שעורי נשים בעיניי צניעות,
שיסבירו לאשה מהו מקומה וכו', בעיניי זה גועל נפש, כי אם צניעות חשובה לך,
אתה לא אמור להיות בקי בכל רזי הלבוש הנשי....

תראי, אני לא יודע מהן הלכות צניעות ומזה כולל בשביל להגיד לך אם זה רק צבע אדום ואי אילו דברים קטנים או יותר מזה. 
לב יודע מרת נפשו, ואת יותר מכולן יודעת מהן בדיוק ההלכה, האם את הולכת כמו שחינכו אותך בסמינר או שלא.. 

וזה לא צריך להיות אכפת לך מה חושבים עלייך פה, אלא מה הסיבה שגורמת לך לחשוב את מה שאת חושבת.
האם באמת האנטי שלך לכל מיני "ספרים שמתיימרים" או אברכים שמארגנים שיעורי נשים זה באמת מטהרת הנפש, שמה פתאום בנים מתערבים בזה, או שזה נובע מהעובדה שקשה לך לקבל את כל "החומרות" שלהם, וכדי להשקיט את המצפון שלך, את אומרת "זה שהם מתערבים זה אומר דרשיני".. או "מי אתם שתתערבו בענייני בנות"... נקודה למחשבה.

אישית, אני ג"כ מסכים איתך, שההתעסקות יותר מידי בנושא, והלהום שעושים מזה, שלא לדבר שכל מיני אברכים פתאום נהיים "מבינים" בלבוש נשים זה לא לרוח התורה ובוודאי זה לא נובע ממקור קדושה, אבל חוץ מאותם סיפורים, עדיין יש רבנים צדיקים שצריכים לשמוע להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:05 לינק ישיר 

נתנאלה2 כתב:
שיר צודקת בכל מילה.
ולכל הגברים שמחליטים מה לבנות מה ללבוש...
בשביל דברים כאלו יש אבא / בעל.
ואם הם אוחזים שזה בסדר אז אתם לא תצליחו לשנות את הדעה שלנו...
ואותו דבר זה העניין של הפאות. מי שהחליט שאסור ללבוש שלא ילבש אבל שלא יבוא לאישה ברחוב ויצעק אליה שזה לא כיסוי ראש וכו' קודם כל אל תסתכל על בנות ברחוב זה פחות צנוע מללבוש פאות...
(השבוע ראיתי ברחוב מקרה כזה והתגלגלתי מצחוק....) 

שכחת את העיקר, בעל/אבא/רב/הלכה!

ממש לא שכחתי אני סומכת על האבא /בעל שהם יודעים יותר ממני מה ההלכה...

את מתכוונת, שגם אם בסמינר (או איפה שלא התחנכת) למדו אותך משהו מסויים, ובעלך ירצה משהו אחר (פחות מחמיר או יותר פתוח) אז את תכלי אחריו כי הוא בטוח יודע את ההלכה יותר טוב ממך...??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:14 לינק ישיר 

עמקיות
אני לא למדתי בסמינר בארץ. ודבר אחד אתה צריך להבין שההבדל בין הסמנרים בארץ לבין הסמנרים פה
בנושא הזה הוא מאוד מאוד שונה בחו"ל לא מדברים על הנושא כ"כ הרבה.
ואין כללים בלי שום בסיס כמו שאסור ללבוש גרביים שחורות וכו'
 בכל מקרה אני מעיקר מדברת על זה שאני קונה משהוא ואז אני שואלת את הבעל.
אם מדובר בדבר שאני מלכתחילה חושבת שהוא לא צנוע אני זה אפילו לא יהיה שאלה. אבל...
אם בעלי היה אומר לי שהוא רוצה שאני יבש משהו מסויים . וחינכו אותי אחרת אני יסביר לו מדוע אני לא רוצה ואם הוא ירצה בכל זאצ ויגיד לי למה כן מותר בהחלט יכול להיות שאני יסכים....
אחרי הכל אני רוצה להתחתן עם אחד שיש לו רואש פחות או יותר כמוני גם בנושאים האלו...

תוקן על ידי נתנאלה2 ב- 10/11/2011 14:31:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:18 לינק ישיר 

שקר החן והבל היופי העיקר שתהיה יראת שמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:19 לינק ישיר 

אז זהו, שאני סוברת שמה שמחנכים בסמינר זה לא ההלכה, אלא זה חינוך למוסכמות.
(בנושא הזה).
כי יש דברים שהם פשוט האבסורד הכי גדול שיכול להיות, כמו למשל איך יתכן שגרב צבע רגל
(שגם העבות שבהן הן שקופות) נחשבות לצנועות יותר מגרב שחורה או לבנה?
ואותו רעיון לגבי חצאיות ארוכות וכו.
אי לכך- אני לא מתלבשת כמו שחינכו אותי בסמינר, אלא כמו שאני חושבת שזה נכון.
צניעות זה משהו שמגיע מתוכי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2011 14:19 לינק ישיר 

נתנאלה2 כתב:
עמקיות
אני לא למדתי בסמינר בארץ. ודבר אחד אתה צריך להבין שההבדל בין הסמנרים בארץ לבין הסמנרים פה
בנושא הזה הוא מאוד מאוד שונה בחו"ל לא מדברים על הנושא כ"כ הרבה.
ואין כללים בלי שום בסיס כמו שאסור ללבוש גרביים שחורות וכו'
 בכל מקרה אני מעיקר מדברת על זה שאני קונה משהוא ואז אני שואלת את הבעל.
אם מדובר בדבר שאני מלחתחילה חושבת שהוא לא צנוע אני זה אפילו לא יהיה שאלה. אבל...
אם בעלי היה אומר לי שהוא רוצה שאני יבש משהו מסויים . וחינכו אותי אחרת אני יסביר לו מדוע אני לא רוצה ואם הוא ירצה בכל זאצ ויגיד לי למה כן מותר בהחלט יכול להיות שאני יסכים....
אחרי הכל אני רוצה להתחתן עם אחד שיש לו רואש פחות או יותר כמוני גם בנושאים האלו...

מבין.. 
אבל דבר אחד עדיין לא מובן לי, אם את חונכת על x שזה אסור, ובעלך אומר לך שזה מותר, איך הוא יכול לשכנע אותך שזה מותר כשאת למדת שזה אסור? אא"כ את תחליטי שאת בעצם מקילה..

אגב, זה מסוג הדברים שלא תמיד את תוכלי לדעת מראש, כך שאת צריכה להחליט בעצמך כמה את חזקה במה שחונכת עד כה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:25 לינק ישיר 

בעיקרון אתה צודק עמקויות.
רק שהשאלה היא עד כמה באמת יהיה לו חשוב שאני יעשה משהוא שאני לא רוצה.
ואם אני יסביר לו למה אני לא רוצה והוא יגיד שלפי ההלכה זה אחרת בהחלט יכול להיות שאני יקל...
עד כמה שנראה לי כיום....

תוקן על ידי נתנאלה2 ב- 10/11/2011 14:26:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:29 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אז זהו, שאני סוברת שמה שמחנכים בסמינר זה לא ההלכה, אלא זה חינוך למוסכמות.
(בנושא הזה).
כי יש דברים שהם פשוט האבסורד הכי גדול שיכול להיות, כמו למשל איך יתכן שגרב צבע רגל
(שגם העבות שבהן הן שקופות) נחשבות לצנועות יותר מגרב שחורה או לבנה?
ואותו רעיון לגבי חצאיות ארוכות וכו.
אי לכך- אני לא מתלבשת כמו שחינכו אותי בסמינר, אלא כמו שאני חושבת שזה נכון.
צניעות זה משהו שמגיע מתוכי.

אופס, שימי לב למה שאת כותבת... "אני סוברת"... ראשית, (מבלי לפגוע בכבודך) אבל מי את שתחליטי מזה הלכה ומזה חינוך למוסכמות, בפרט שאת נוגעת בדבר??
שנית, "בנושא הזה", אם בדבר אחר את לא מקבלת את החינוך של הסמינר אז למה בדברים אחרים את כן מקבלת...?
שלישית, אם את לא מבינה דבר מה, אז זה בהכרח שזה כבר לא נכון??
רביעית, פעם ניסית להבין את האבסורד הזה...??

וצניעות זה משהו שמגיע מתוכך...? ייתכן שיש גם משמעות לצניעות שמגיעה מהלב, אבל א. אם ככה מחנכים בסמינר בפרט שעומדים מאחורי זה גדולי ישראל, אז בעצם זה שאת לא כמו שמחנכים אותך, זה כבר מוכיח על משהו שבלב.. ב. את לא יכולה לסמוך רק על תחושת לבך, כי שוב בדבר שהאדם נגוע בו, הוא לא יכול לסמוך על עצמו, ובנושא של יופי, זה ה-דבר שבחורה נגועה בו! וזה גם ה-דבר שהיצר נלחם בו...!! ואחת שמתיימרת להחשיב את עצמה כבת איכותית שמתחנכת תחת הדגל של "בית יעקב" מותר לה לדרוש מעצמה יותר...

ולעצם האבסורד שהעלית, אנסה להסביר את זה כמיטב יכולתי. 
צניעות, זה לא רק עניין של איסור והיתר, או שחור ולבן.
צניעות זה לא רק נושא של האם זה מושך את עייני הגברים או שלא..
צניעות זה "כל כבודה בת מלך פנימה".. צניעות, זה מכובדות, זה צורת לבוש (כמו שלגברים גם יש הלכות צניעות) זה לגיונו של מלך...
וכשאומרים לך לא ללכת עם גרבים שחורות או לבנות, בזה, לא העניין המשיכה או הסתרת גוף האשה, אלא הצורה וסגנון הלבוש.. ההשתייכות לסטטוס מסוים. 
כמו שבחור ישיבה הולך עם כובע וחליפה. כמו שבחור ישיבה לא יילך עם מכנסי ג'ינס, אף שמצד הלכות צניעות אין בעיה, אבל היות וזה משייך למגזר מסוים, היות ואנחנו משתדלים כמה שיותר לעשות לעצמינו סייגים (שאגב, זה כל המהות של עמ"י..) לכן לא הולכים עם זה, ולכן גם בנות בית יעקב, לא תלכנה עם גרבים שחורות או לבנות מהסיבה הזאת. 
ייתכן שיש לכך עוד הסבר, עוד היגיון, אבל לפחות זה נותן צד שני למטבע, ובוודאי סיבה לנסות להבין, וכ"ש שלא לפתח ריאקציה או אנטי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:36 לינק ישיר 

[quote]

בעיקרון אתה צודק עמקויות.
רק שהשאלה היא עד כמה באמת יהיה לו חשוב שאני יעשה משהוא שאני לא רוצה.
ואם אני יסביר לו למה אני לא רוצה והוא יגיד שלפי ההלכה זה אחרת בהחלט יכול להיות שאני יקל...
עד כמה שנראה לי כיום....

תוקן על ידי נתנאלה2 ב- 10/11/2011 14:26:16

[/qu

או שהשאלה, עד כמה את חזקה בחינוך שאת קבלת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:39 לינק ישיר 

אופס, שימי לב למה שאת כותבת... "אני סוברת"... ראשית, (מבלי לפגוע בכבודך) אבל מי את שתחליטי מזה הלכה ומזה חינוך למוסכמות, בפרט שאת נוגעת בדבר??
שנית, "בנושא הזה", אם בדבר אחר את לא מקבלת את החינוך של הסמינר אז למה בדברים אחרים את כן מקבלת...?
שלישית, אם את לא מבינה דבר מה, אז זה בהכרח שזה כבר לא נכון??
רביעית, פעם ניסית להבין את האבסורד הזה...??

בסמינרים פה הכל טוב ויפה עד שזה מגיע לעניני הלבוש.
נהיתה תחרות לא נורמלית בין הסמנרים איזה סמינר יהיה יותר "פרום" ובדיוק לכן כל סמינר יוצא עם חוקים חדשים.
אין סיבה שמה שהיה  בסדר לפני 10 שנים לא יהיה צנוע עכשיו . רק מה שעכשיו זה באופנה. ומי אמר שאסור ללכת לפי האופנה?
כל המנהלים והמנהלות היו רוצות מאוד ללכת לפי האופנה רק שהן לא יכולות כי הם אמרו בסמינר שאסור...
ובדיוק בגלל זה בנושא הזה לא כולם מקבלות את כל מה שאומרים להם. כי פה כל דבר בכוונה אסור לא משנה מה תעשי.
העיקר שתראי יעכנע וכולם ידעו שאת לומדת בסמינר הזה והזה...
לדג' שמעתי שיש סמינרים שיש להם כמה תיקים בחניות מסוימות ורק אים מותר ללכת...
תגידו לי אתם חושבים שזה נורמלי??????????
לא! רק שכל סמינר צריך להיות יותר פרום מהשיני...

תוקן על ידי נתנאלה2 ב- 10/11/2011 14:40:31

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה עם תספורת קצרה - מרתיע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.